Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι κάνεις λάθος για τον εταιρικό τομέα. Το office 365 είναι μία τέτοια υπηρεσία, το ίδιο ο exchange, το dynamics CRM... Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες αυτές καθεαυτές έχεις δίκιο, όμως δεν ξέρω τι θέλει να κάνει? Αυτό που κάνει η Google, ή αυτό που κάνει η IBM??? Είναι ένα ερώτημα...

Το office 365, o exchange και ολες οι λοιπες cloud υπηρεσιες ειναι το μελλον που προσπαθει να χτισει η MS. Ομως δεν βρισκεται εκει.

ΑΝ τα καταφερει ποτε, οντως η αδειοδοτηση του λειτουργικου της θα εχει μικροτερη σημασια γιατι θα περιλαμβανεται στην τιμη των cloud υπηρεσιων της. Και παλι ομως το πολυ πολυ να το παει δωρεαν για τον τελικο χρηστη. Γιατι να μην θελει να διατηρησει ενα πλεονεκτημα στην ποιοτητα των υπηρεσιων που θα προσφερει (εναντι αλλων cloud providers) και που μονο η αποκλειστικη γνωση του εσωτερικου των windows θα της προσφερει?

Το μεγαλυτερο ατου που εχεις οταν χρησιμοποιεις MS ειναι ποσο καλα δενουν τα δικα τους προιοντα μεταξυ τους.

Για λοιπες αδειοδοτησεις και community εκδοσεις οπως ελεγα και πριν. Μπορουν να απαγορευσουν τα rebrands? Αν ναι πασο, αλλα δεν βλεπω πως.

Αν οχι η community εκδοση και οι branded εκδοσεις των Hardware vendors θα γινουν το νεο standard σε βαρος της MS. Κανεις δεν θα δινει δεκαρα για τη "γνησια" MS εκδοση.

Ακομα και αν αφησουν τα server tools που περιλαμβανει το windows server εκτος του open source ειναι θεμα χρονουν με reverse engineering βοηθουμενο απο τον ανοιχτο κωδικα της client εκδοσης που θα εχουν μεχρι να το αναπαραξουν πληρως

Ειλικρινα δεν ξερω πως να το κανω πιο ξεκαθαρο. Δεν τους συμφερει τωρα και δεν θα τους συμφερει ουτε σε 10 χρονια. Σε 20 μπορει ολα τα πραγματα να εχουν αλλαξει αλλα και τοτε αν το δειτε να συμβαινει θα ειναι επειδη πλεον δεν θα εχει σημασια.

Θα πουλαει κατι αλλο η MS και οχι προιοντα που πουλαει τωρα. Αλλα αυτο το εναλλακτικο μελλον δεν θα ειναι απαραιτητα καλυτερο

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ο Russinovich εδωσε την καλυτερη απαντηση που θα μπορουσε να δωσει σε μια ερωτηση που του κανανε δημοσια.

Απαντησε με τακτικη πολιτικου και επι της ουσιας δεν ειπε τιποτα.

Αν ελεγε ενα ξερο "not a chance" μπορει να ηταν ειλικρινες αλλα δεν θα σκοραρε ποντους ετσι.

Αυτό ακριβώς.

Και προσωπικά δεν ξέρω αν θέλω open-source Windows. Ο κάθε ΟΕΜ να αλλάζει ότι θέλει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίρνει το λειτουργικό αναβαθμίσεις απο την μαμά Microsoft, με αποτέλεσμα να έχουμε τα "αναλώσιμα flagships" του Android που δεν παίρνουν πάντα τις καινούργιες εκδόσεις αν δεν ασχοληθείς με custom ROMs με ένα σωρό προβλήματα, (που κανένας χρήστης δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος να υπομένει για να έχει την νεώτερη έκδοση).

Ξέρετε τι θα πεί Windows; Θα πει ότι το ταπεινό nx9420 λαπτοπάκι μου (κλείνει 9 χρόνια το καλοκαίρι) ξεκίνησε με XP, πήγε στα Vista, μετα πήγε στα 7 και τώρα αμα θέλει συνεχίζει την καριέρα του ως κατεβαστήρι. Τα Windows 8 ή 10 τα παίρνει αμα θέλει, γιατί με τα 7 έχω τις πιο καινούριες εκδόσεις όλων των desktop προγραμμάτων (σε αντιθεση με το Desktop Linux όπου κάθε 2 χρόνια υποχρεωτική αναβάθμιση στην πιο καινούρια LTS ή με τις rolling αναβάθμιση κάθε δεύτερο Σάββατο)

Οπότε, δεν νομίζω η Microsoft να μην ξέρει τι να κάνει. Να αφήσει τους OEMs να "αλωνίσουν" στο λειτουργικό της. Λες και δεν είχε αρκετά προβλήματα με τους OEMs. Εδώ η Google, τώρα που το Android πήρε ποσοστά, κοιτάει πως θα το κλείσει (Android TV και Wear είναι closed, ο νεος Launcher είναι closed).

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς.

Και προσωπικά δεν ξέρω αν θέλω open-source Windows. Ο κάθε ΟΕΜ να αλλάζει ότι θέλει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίρνει το λειτουργικό αναβαθμίσεις απο την μαμά Microsoft, με αποτέλεσμα να έχουμε τα "αναλώσιμα flagships" του Android που δεν παίρνουν πάντα τις καινούργιες εκδόσεις αν δεν ασχοληθείς με custom ROMs με ένα σωρό προβλήματα, (που κανένας χρήστης δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος να υπομένει για να έχει την νεώτερη έκδοση).

Ξέρετε τι θα πεί Windows; Θα πει ότι το ταπεινό nx9420 λαπτοπάκι μου (κλείνει 9 χρόνια το καλοκαίρι) ξεκίνησε με XP, πήγε στα Vista, μετα πήγε στα 7 και τώρα αμα θέλει συνεχίζει την καριέρα του ως κατεβαστήρι. Τα Windows 8 ή 10 τα παίρνει αμα θέλει, γιατί με τα 7 έχω τις πιο καινούριες εκδόσεις όλων των desktop προγραμμάτων (σε αντιθεση με το Desktop Linux όπου κάθε 2 χρόνια υποχρεωτική αναβάθμιση στην πιο καινούρια LTS ή με τις rolling αναβάθμιση κάθε δεύτερο Σάββατο)

Οπότε, δεν νομίζω η Microsoft να μην ξέρει τι να κάνει. Να αφήσει τους OEMs να "αλωνίσουν" στο λειτουργικό της. Λες και δεν είχε αρκετά προβλήματα με τους OEMs. Εδώ η Google, τώρα που το Android πήρε ποσοστά, κοιτάει πως θα το κλείσει (Android TV και Wear είναι closed, ο νεος Launcher είναι closed).

Καπου το χασες και λες ασυναρτησιες.

Η Dell, HP κι ο καθε OEM δεν σου δινει αναβαθμισεις για τα Windows.

Οπως ειπες πολυ σωστα κι εσυ, μονος σου περνας τις καινουργιες εκδοσεις χωρις την υποστηριξη του εκαστοτε OEM.

Και τους drivers παλι μονος σου θα τους περασεις.

Τι διαφορα εχει λοιπον αυτο που κανεις εσυ στο ταπεινο σου λαπτοπ απο αυτο που θα κανει ενας developer με μια custom ROM στο Android;

Ο developer θα το κανει με command line εργαλεια, θα φτιαξει κι ενα image να το μοιρασει στο κοινο ενω εσυ θα το κανεις απο την ανεση ενος GUI για την παρτυ σου.

Σε τι θα επηρεασει την παραπανω διαδικασια (του να περνας μονος σου τα Windows στο ταπεινο σου laptop) αν τα Windows γινουν open source; Σε τιποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα αγαπητέ είναι η υποκρισία... Προφανώς ένα μονοπώλιο σαν αυτό της M$  δεν στήνεται με αγαθές προθέσεις φιλανθρωπιών. Επίσης είτε το θες είτε όχι, είτε το πιστεύεις είτε όχι, γεννιέται και γιγαντώνεται με τον ιδρώτα (και εννίοτε με το αίμα)  των χιλιάδων ανθρώπων που δουλεύουν για αυτό... Για μένα οι φιλανθρωπίες αυτού του είδους εξυπηρετούν βασικά στη μείωση των απαιτούμενων φόρων από το Αμερικανικό δημόσιο. Στην καλύτερη είναι αυτό που λέμε "να συγχωρεθούν τα πεθαμένα τους..." για να βγαίνουν κάποιοι και να λένε για την μεγαλοσύνη του αγίου Gates, Jobs, Ellison, Soros κλπ κλπ...

Σου προτείνω να ενημερωθείς εύκολα και γρήγορα διαβάζοντας τα λήμματα των παραπάνω που αναφέρεις στο wikipedia. Εάν και πάλι πιστεύεις τα ίδια για όλους αυτούς τότε "i quit !"

Δημοσ.

σαν το το "yes we can" του obama και απο τοτε εχουν γινει οι μαυροι στις ηπα σακια για σκοποβολη απο τους ντοπιους τσαιους.

Δημοσ.

Καπου το χασες και λες ασυναρτησιες.

Η Dell, HP κι ο καθε OEM δεν σου δινει αναβαθμισεις για τα Windows.

Οπως ειπες πολυ σωστα κι εσυ, μονος σου περνας τις καινουργιες εκδοσεις χωρις την υποστηριξη του εκαστοτε OEM.

Και τους drivers παλι μονος σου θα τους περασεις.

Τι διαφορα εχει λοιπον αυτο που κανεις εσυ στο ταπεινο σου λαπτοπ απο αυτο που θα κανει ενας developer με μια custom ROM στο Android;

Ο developer θα το κανει με command line εργαλεια, θα φτιαξει κι ενα image να το μοιρασει στο κοινο ενω εσυ θα το κανεις απο την ανεση ενος GUI για την παρτυ σου.

Σε τι θα επηρεασει την παραπανω διαδικασια (του να περνας μονος σου τα Windows στο ταπεινο σου laptop) αν τα Windows γινουν open source; Σε τιποτα.

Στα Windows υπάρχει καθορισμένο "σύνορο" μεταξύ third-party drivers (code γενικά) και του λειτουργικού. Στο Android αχταρμάς. Ότι πατέντες έχει κάνει ο κάθε ΟΕΜ στον πυρήνα (και στο low-level κομμάτι του Android) πρέπει να αναπαραχθούν απο τον ROM baker για να δουλέψει σωστά η ROM στο hardware. Που φυσικά είναι αδύνατον.

Δημοσ.

Στα Windows υπάρχει καθορισμένο "σύνορο" μεταξύ third-party drivers (code γενικά) και του λειτουργικού. Στο Android αχταρμάς. Ότι πατέντες έχει κάνει ο κάθε ΟΕΜ στον πυρήνα (και στο low-level κομμάτι του Android) πρέπει να αναπαραχθούν απο τον ROM baker για να δουλέψει σωστά η ROM στο hardware. Που φυσικά είναι αδύνατον.

Που να δεις πόσο καθορισμένο είναι αυτό το σύνορο,στο Linux.

Για desktop,δε λέγαμε;

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικα και δεν ισχυει αυτο που λες.

Η φιλοσοφια και στα Windows και στο Android και γενικοτερα σε ολα τα υπαρκτα λειτουργικα συστηματα ειναι η ιδια.

Το Kernel software παρεμβαλεται μεταξυ hardware και top layer software.

Απλα εσυ αυτο δεν μπορεις να το καταλαβεις γιατι τα Windows ειναι προιον σχεδιασμενο να εγκαθισταται και απο τον απλο χρηστη, το Android παλι οχι και για αυτο εχουν γινει τοσο δημοφιλη τα images των ROMS.

Μια χαρα μπορω κι εγω να φτιαξω images των Windows με φιλοσοφια Android και να δουλευουν ομως σε ακριβως ιδιο hardware με το δικο μου.

Ειναι ανουσια οσα λες, πραγματικα δεν εχει καμια σχεση το αν θα μπορεις να περνας μονος σου vanilla Windows στο ταπεινο σου λαπτοπ απο το αν τα Windows ειναι open source ή οχι.

Δημοσ.

Το office 365, o exchange και ολες οι λοιπες cloud υπηρεσιες ειναι το μελλον που προσπαθει να χτισει η MS. Ομως δεν βρισκεται εκει.

ΑΝ τα καταφερει ποτε, οντως η αδειοδοτηση του λειτουργικου της θα εχει μικροτερη σημασια γιατι θα περιλαμβανεται στην τιμη των cloud υπηρεσιων της. Και παλι ομως το πολυ πολυ να το παει δωρεαν για τον τελικο χρηστη. Γιατι να μην θελει να διατηρησει ενα πλεονεκτημα στην ποιοτητα των υπηρεσιων που θα προσφερει (εναντι αλλων cloud providers) και που μονο η αποκλειστικη γνωση του εσωτερικου των windows θα της προσφερει?

Το μεγαλυτερο ατου που εχεις οταν χρησιμοποιεις MS ειναι ποσο καλα δενουν τα δικα τους προιοντα μεταξυ τους.

Για λοιπες αδειοδοτησεις και community εκδοσεις οπως ελεγα και πριν. Μπορουν να απαγορευσουν τα rebrands? Αν ναι πασο, αλλα δεν βλεπω πως.

Αν οχι η community εκδοση και οι branded εκδοσεις των Hardware vendors θα γινουν το νεο standard σε βαρος της MS. Κανεις δεν θα δινει δεκαρα για τη "γνησια" MS εκδοση.

Ακομα και αν αφησουν τα server tools που περιλαμβανει το windows server εκτος του open source ειναι θεμα χρονουν με reverse engineering βοηθουμενο απο τον ανοιχτο κωδικα της client εκδοσης που θα εχουν μεχρι να το αναπαραξουν πληρως

Ειλικρινα δεν ξερω πως να το κανω πιο ξεκαθαρο. Δεν τους συμφερει τωρα και δεν θα τους συμφερει ουτε σε 10 χρονια. Σε 20 μπορει ολα τα πραγματα να εχουν αλλαξει αλλα και τοτε αν το δειτε να συμβαινει θα ειναι επειδη πλεον δεν θα εχει σημασια.

Θα πουλαει κατι αλλο η MS και οχι προιοντα που πουλαει τωρα. Αλλα αυτο το εναλλακτικο μελλον δεν θα ειναι απαραιτητα καλυτερο

Νομίζω ότι δεν έχεις δίκιο. Πράγματι είναι μεγάλο πλεονέκτημα η ενότητα των εφαρμογών μεταξύ τους που παρέχεται από την πλατφόρμα της M$, όμως δεν ξέρω γιατί αυτό θα αποτελούσε πρόβλημα στο άνοιγμα της εφαρμογής. Η Μ$ δεν χάνει πουθενά, αντίθετα θωρακίζει το μέλλον της από τον ανταγωνισμό της (βλέπε google) που έχει την διάθεση και κυρίως τα φράγκα για να κυριαρχήσει. Άλλωστε σκέψου μερικές εκατοντάδδες χιλιάδες προγραμματιστών να εργάζονται για σένα, τσάμπα :)... 

Τα Rebrands ναι μπορούν να τα σταματήσουν. Όπως τα σταμάτησε η Google... ξέρεις φαντάζομαι ότι παρά το open source του Android οι εταιρίες -όσο μεγάλες και αν είναι- πληρώνουν licensing... Ακόμα και οι σοβαροί Κινέζοι πληρώνουν, διαφορετικά δεν έχουν πρόσβαση στο play. Φαντάσου ένα αντίστοιχο σύστημα. Όπως λοιπόν η Samsung δεν κάνει rebrands έτσι δεν θα κάνει η Dell. 

Εγώ όχι μόνο νομίζω ότι τους συμφέρει τώρα, αλλά αντίθετα αν θέλουν να επιβιώσουν τώρα είναι η ώρα να αλλάξουν μοντέλο. Διαφορετικά το μοντέλο Google θα τους φάει την αφορά της λιανικής πληροφορικής... και ως γνωστόν μόνο με τους servers και την πλατφόρμα δεν είναι M$, είσαι κάτι σαν Linux. Αυτό δυστυχώς δεν θα γίνει σε 20 χρόνια, αλλά τα επόμενα 5... και δεν θα είναι καλύτερο για τους χρήστες. Σκεφτείτε ότι πλέον παρά το open source θα πληρώνεις συνδρομές για να μπορείς να κάνεις στοιχειώδης εργασίες στο Pc σου... 

Σου προτείνω να ενημερωθείς εύκολα και γρήγορα διαβάζοντας τα λήμματα των παραπάνω που αναφέρεις στο wikipedia. Εάν και πάλι πιστεύεις τα ίδια για όλους αυτούς τότε "i quit !"

You better quit... Φαντάζομαι ότι η αναφορά σου στο wikipedia είναι ειρωνική... Γενικά δεν συνηθίζω να ενημερώνομαι από το wiki... προτιμώ τα χάρτινα βιβλία, ιδιαίτερα τα άκοπα που μυρίζουν χαρτί. Επίσης δεν θα με κάνεις να πιστέψω στο american dream που πασσάρουν για τον Gates, Sorry... Συμφωνημένα έκλεψε την IBM και καθυστέρησε την επιστήμη της πληροφορικής μια 15ετία  με τα προϊόντα του... και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε οι άνθρωποι της γενιάς του.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό να ξέρεις ότι πίσω από όλους αυτούς δούλεψαν -και δουλεύουν-άνθρωποι νυχθημερών για να στήσει το όνειρο του ο Gates, την σκαφάρα ο συγχωρεμένος Jobs και το ύφος των 1000 καρδιναλίων ο Elliot. Για όλους αυτούς που αμοίβονται με το αντίστοιχο των 1000 Ελληνικών Ευρώ δεν λέει όμως κουβέντα κανείς. Τον Soros τον έβαλα για πλάκα μήπως τσιμπούσες, αλλά μάλλον ούτε το είδες!

• Like 1
Δημοσ.

Σκεφθείτε ένα λογισμικό που μέχρι σημερα ήταν κλειστό με τα καλά κρυμμένα bugs και exploits ξαφνικά να "ανοίξει"! Και σκεφθείτε αυτό το λογισμικό να είναι το ΛΣ του PC σας..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...