Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τουλαχιστον για αρχη ας βγαλουν τον Spartan open source και συμβατο στις υπολοιπες πλατφορμες.

κατι σαν πειραμα για να αντλησουν πληροφοριες για το πως θα μπορουσαν να ωφεληθουν απο το open source.

Δεν γίνεται, ο Spartan είναι modern app.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Απο δύσκολο εώς αδύνατο. Είμαστε στα καλά μας; Και πως θα ταΐζουν τις λαμποργκινι και τις Φεράρι τα στελέχη της ΜΣ, πως θα κάνουν τα πάρτι τους, τι λέμε τώρα... <br> Πάντως εγω ξέρω ένα άλλο με τον Τοτό....<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia

τι σχεση εχει αυτο? αλλο open source και αλλο free  :)

• Like 2
Δημοσ.

δηλαδη;

Δηλαδή δεν είναι κλασσική εφαρμογή αλλά metro και απαιτεί το περιβάλλον των Windows 8+ για να λειτουργήσει. Για να γίνει συμβατό με τις υπόλοιπες πλατφόρμες θα πρέπει να το ξαναγράψουν κάποια κομμάτια για να λειτουργίκη ως κανονική εφαρμογή και μετά port.

Φυσικά η Μ$ έχει δείξει ότι θέλει όλες οι εφαρμογές να γίνουν modern και όχι το ανάποδο, με τα Windows 10. Οπότε κάτι τέτοιο είναι απίθανο εκτός αν φάει πάλι τα μούτρα της με τα 10.

Δημοσ.

Μην συγκρίνετε τα Windows με το Linux. Μιλάμε για δυο λειτουργικά με τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Μην σας ξεγελάει το παραθυρικό περιβάλλον του Linux που δεν είναι παρά μόνο ένας μανδύας (πλήρως παραμετροποιήσιμος) πάνω από το λειτουργικό.

Δημοσ.

Ο τρόπος που θα μπορούσαν στην Microsoft να το κάνουν open source, είναι με διαχωρισμό ελεύθερου ή επί πληρωμή και να δημιουργήσουν δύο ξεχωριστές "διανομές" στα πρότυπα RedHat/Centos και Suse/Opensuse.

Δηλαδή θέλεις enterprise υποστήριξη με κρίσιμες ενημερώσεις στην ώρα τους, σταθερό λειτουργικό (πυρήνα και υπηρεσίες) και proprietary MS εργαλεία κτλπ.; Πληρώνεις, όπως στην Red Hat και στην Novell.

Δεν σε νοιάζει η υποστήριξη και θέλεις τα τελευταία χαρακτηριστικά υποστηριξη από το community και την ευελιξία του open source. Παίρνεις την ελευθερη έκδοση (βλέπε centos & opensuse πχ.).

Έτσι και θα καταφέρει και να είναι να είναι παντού με την ελεύθερη έκδοση για να συνεχίσει να είναι "απαραίτητη" και όποιος χρειάζεται την υποστήριξη να του τα παίρνει :P

• Like 1
Δημοσ.

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...

1. Open Source δεν σημαίνει free. Αν θέλεις υπηρεσία την πληρώνεις. Αν όχι τότε λειτουργείς με το "community" σύστημα που κατεβάζεις. Έτσι λειτουργεί το linux χρόνια τώρα  και πιστέψτε με αφήνει τεράστια περιθώρια κέρδους. 

2. Γιατί τα Windows δεν ήταν Open source? Κατά τη γνώμη μου γιατί η M$ επέλεγε να  χρησιμοποιεί την πειρατική βάση που με τέχνη είχε η ίδια δημιουργήσει προκειμένου να προσελκύει νέους πελάτες. Μόλις έφτασε σε μία κρίσιμη μάζα, τότε απλά έκανε το λειτουργικό προεπιλογή στα νέα συστήματα. Χαμήλωσε και ενσωμάτωσε την τιμή στην τιμή του συστήματος και όλοι ήταν ευχαριστημένοι... 

3. Γιατί τώρα? Απλά γιατί σήμερα τα κέρδη στη βιομηχανία του IT έχουν μετατοπιστεί από τις άδειες και τα On premise συστήματα στο cloud και την χρέωση με τον μήνα. Έτσι δουλεύει η Google, έτσι και η M$... Δείτε το Office, τον exchange, το business κομμάτι του dynamics. Από αυτή την άποψη, το λειτουργικό που βασίζεται στις άδειες είναι τροχοπέδη... 

4. Γιατί open source? Γιατί απλά δημιουργείς τσάμπα μία τεράστια κοινότητα προγραμματιστών που λειτουργεί για εσένα. Θωρακίζεις το λειτουργικό σου και επίσης γίνεσαι ο καλός σε ένα παραμύθι χωρίς δράκο. God bless America... κλπ κλπ κλπ

Συμπέρασμα: Κατά τη γνώμη μου είναι απολύτως βέβαιο ότι η M$ θα ακολουθήσει αυτά τα βήματα. Φυσικά και δεν θα χάσειμ, το αντίθετο θα μεγιστοποίησει την υπεραξία που παράγει και θα κάνει ένα βήμα σε μία κατηγορία που θέλει να είναι νούμερο 1, όπως είναι αυτή των υπηρεσιών. 

Τέλος, είναι αστείο να συζητάμε για την φιλανθρωπική δράση του Gates. Μιλάμε για τιτανοτεράστια ποσά σε κέρδη που δεν τρώγονται με τίποτα και για κανένα λόγο....

• Like 3
Δημοσ.

Open souce μια χαρά μπορεί να γίνει ακολουθώντας το πολύ επιτυχημένο μοντέλο της Red Hat ;)

Τέλος, είναι αστείο να συζητάμε για την φιλανθρωπική δράση του Gates. Μιλάμε για τιτανοτεράστια ποσά σε κέρδη που δεν τρώγονται με τίποτα και για κανένα λόγο....

Να το συζητήσουμε και αφού το πρόβλημα για σένα είναι ότι δεν τρώγονται τα ποσά των Gates, θα ήθελα να μου πεις πως τρώγονται τα ποσά του αποθανόντος (της no1 valuable brand in the world) και των ιδιοκτητών της Samsung της Google κλπ.

Δημοσ.

Open souce μια χαρά μπορεί να γίνει ακολουθώντας το πολύ επιτυχημένο μοντέλο της Red Hat ;)

Να το συζητήσουμε και αφού το πρόβλημα για σένα είναι ότι δεν τρώγονται τα ποσά των Gates, θα ήθελα να μου πεις πως τρώγονται τα ποσά του αποθανόντος (της no1 valuable brand in the world) και των ιδιοκτητών της Samsung της Google κλπ.

Καλο ειναι στην συζήτηση να συμμετάσχει και ένας εφοριακός . Το να πετάμε πυροτεχνήματα που μικρή σχέση έχουν με τα ποσά που διακινούνται απο τα παραπάνω άτομα ειναι εύκολο και δεν απαιτεί καμία εξειδίκευση.

Αλήθεια τον Bill Gates εχει κάποιος την δυνατότητα να τον απολύσει ,όπως κάνανε κάποτε με τον αποθανόν της no1 valuable brand in the world?

Ερώτηση για ηλίθιους: ποιος βγάζει περισσότερα λεφτά και παραλληλα εχει την δυνατότητα να κρύψει τα περισσότερα, ο ιδιοκτήτης ή ο υπάλληλος,μιας εταιρειας?

Δημοσ.

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...

1. Open Source δεν σημαίνει free. Αν θέλεις υπηρεσία την πληρώνεις. Αν όχι τότε λειτουργείς με το "community" σύστημα που κατεβάζεις. Έτσι λειτουργεί το linux χρόνια τώρα  και πιστέψτε με αφήνει τεράστια περιθώρια κέρδους. 

Γιατι στο free η υπηρεσια ειναι δωρεαν? Πουθενα δεν ειναι.

Η διαφορα του free software a-la Stallman και του open source ειναι οτι στο δευτερο δεν υπαχει η ηθικη διασταση και οι περιορισμοι που επεβαλε αυτο, οπως το αμα χρησιμοποιεις free software θα πρεπει οτι παραγωγο βγαλεις να το κανεις επισης free. Στο open μπορεις να το παρεις, να του αλλαξεις τα φωτα και να βγαλεις κατι κλειστο μετα!

Η δευτερη διαφορα που γνωριζω ειναι οτι στο free software απαγορευονται δια ροπαλου οποιαδηποτε κομματια δεν ειναι ξεκαθαρο πως δουλευουν (πχ binary blobs μεσα στον κωδικα) ενω στο open source στην αναγκη το κανουνε γαργαρα.

Τι υπηρεσιες πουλαει η MS στον εταιρικο τομεα αυτη τη στιγμη? Οχι τι θα ηθελε και προσπαθει να πουλαει, αυτο το ξερουμε.

Πουλαει υπηρεσιες υποστηριξης λειτουργικου οπως η redhat? Οχι αλλες εταιριες το κανουν. Αυτες που λειτουργουν ως μεταπωλητες των αδειων της MS συνηθως παιρνουν και τα συμβολαια υποστηριξης. Ετσι κερδιζει και η MS και οι συνεργατες.

Αμα το κανουν open source θα εχουμε τα HPwin, DELLwin ORACLEwin και δεν ξερω τι αλλο τα οποια θα δινει η καθε εταιρια δωρεαν με το hardware της και θα χρεωνει την υποστηριξη ή θα σου κανει εκπτωση ή θα φτιαξει  τη δομη των licences ετσι ωστε να σε αναγκασει να χρησιμοποιεις τα δικα της για να μην πληρωνεις μια περιουσια (call me ORACLE).

Και η MS θα ειναι ο μεγαλος χαμενος.

Εχω την εντυπωση οτι καποιοι νομιζουν οτι μπορει η MS να κανει open source τα windows αλλα να απαγορευσει τα rebrands οπως αυτα που ανεφερα παραπανω. Αυτο ΔΕΝ μπορει να το κανει, ή αν μπορει, διορθωστε με.

Δημοσ.

Οταν ο χρονος και οι αυθεντιες του marketing αποδείξουν σε εμας τους απλους χρηστες οτι τα εναλακτικα μεσα (κονσολες κτλ) είναι το μέλλον (με συνέπεια το desktop computing να ειναι obsolete) τοτε μαλλον θα τα κανει ανοικτου κωδικα γιατι πλεον δεν θα εχουν καμμια αξια....

Δημοσ.

Mου θύμισε πως βγαίνουν τα πρωτοσέλιδα μεγάλων μεταγραφών.

Από το μπλα μπλα

Ένα χιουμοριστικό κείμενο για το πως βγαίνουν τα πρωτοσέλιδα των «μεγάλων μεταγραφών» στην Ελλάδα.

Ντριιιν Ντριιιν
-»Καλημέρα, ο κύριος Μέσι;»
-»Ναι».
-»Ευχαριστώ».
-»;;;;»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: ΕΙΠΕ ΝΑΙ Ο ΜΕΣΙ!

Ντριιιν Ντριιιν
-»Καλημέρα, ο κύριος Ρονάλντο;»
-»Ναι».
-»Πείτε μου όχι».
-»Γιατί;»
-»Έτσι. Πες μου όχι μη σε γαμ...».
-»Ρε άντε χέσε μας. Τουυυυτ τουυυυτ»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΧΙ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ντριιιν Ντριιιν
-»Καλημέρα, ο κύριος Ροναλντίνιο;»
-»Ναι».
-»Αν σας έδιναν 200.000.000 το μήνα για να πάτε στον Ολυμπιακό θα το συζητούσατε;».
-»Εννοείται. Ποιος θα έλεγε όχι σε μια τέτοια πρόταση;»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ;

Ντριιιν Ντριιιν
-»Καλημέρα, ο κύριος Βαλντέζ;»
-»Ναι».
-»Τον Ολυμπιακό τον ξέρετε;».
-»Ναι, είδα φέτος έναν αγώνα του»
-»Κερνάω παγωτό. Θέλετε;».
-»Αμέ»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Βαλντέζ: Ξέρω και θέλω!

Ντριιιν Ντριιιν
-»Καλημέρα, ο κύριος Τιάγκο;»
-»Ναι».
-»Τι νούμερο φανέλα φοράτε;».
-»XL»
-»Α, κρίμα. Έχετε κερδίσει μια φανέλλα του Ολυμπιακού αλλά είναι XXXXL. Μάλλον σας είναι μεγάλη ε;».
-»Ναι, αδερφέ. Πολύ μεγάλη. Μην τη στείλεις.»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Τιάγκο: Πολύ μεγάλη η φανέλα του Θρύλου για μένα!

Ντριιιν Ντριιιν
-»Καλημέρα, ο κύριος Τσάβι;»
-»Ναι».
-»Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα χαρακτηρισμό για τον Πελέ θα λέγατε ότι είναι μόνο θρύλος ή θα λέγατε ότι είναι θρύλος και νέγρος παιδεραστής του κερατά;».
-»Μα τι είναι αυτά που λέτε; Μόνο Θρύλος.»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Τσάβι: ΜΟΝΟ ΘΡΥΛΟΣ!

Ντριιιν Ντριιιν
-»Καλημέρα, ο κύριος Μπενζεμά;»
-»Ναι».
-»Τηλεφωνούμε από τη γραμματεία ισότητας. Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε αν κατά τη διάρκεια του οργασμού θεωρείτε ότι ο άνδρας πρέπει να λέει στη σύντροφό του «έρχομαι» ή «πάρτα μέσα στη μάπα μωρή παλιοχαμούρα».
-»Εεεεε, έρχομαι».
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Μπενζεμά: Ε Ε Ερχομαι!

Ντριιιν Ντριιιν
-»Έλα ρε Νίνη. Καλημέρα»
-»Καλημέρα».
-»Ρε συ άσχετο, αλλά το είχα απορία. Εσύ το πάσχα τι κάνεις με το αρνί; Φουρνίζεις ή γυρίζεις;».
-»Γυρίζω».
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Νίνης: Γυρίζω!

Ντριιιιιν Ντριιιιιν
-»Καλημέρα ο κύριος Πέρεθ;»
-»Μάθαμε ότι θέλετε τον Φετφατζίδη στη Ρεάλ. Ισχύει;»
-»Ποιος είναι αυτός;»
-»Ο Φετφατζίδης. Του Ολυμπιακού»
-»Δεν τον ξέρω».
-»Πάτε καλά;Ο Αμπράμοβιτς είναι ξετρελαμένος μαζί του. Έχει χαλάσει τον κόσμο για να τον πάρει».
-»Ε αφού ο Αμπράμοβιτς είναι ξετρελαμένος μαζί του, ας τον πάρει ο Αμπράμοβιτς. Εμένα τι μου το λέτε;»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Βόμβα από Πέρεθ για Φέτφα!!! «Αφού ο Αμπράμοβιτς είναι ξετρελαμένος μαζί του, ας τον πάρει ο Αμπράμοβιτς»

Ντριιιιιν Ντριιιιιν
-»Καλημέρα ο κύριος Λεβαντόφσκι;»
-»Ναι;»
-»Από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού τηλεφωνάμε. Έχετε έρθει ποτέ διακοπές στην Ελλάδα;»
-»Όχι»
-»Θέλετε να έρθετε;».
-»Ναι βεβαίως».
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Λεβαντόφσκι: Θέλω Ελλάδα!

Ντριιιιιν Ντριιιιιν
-»Καλημέρα ο κύριος Νεϋμαρ;»
-»Ναι»
-»Συγχαρητήρια για τη μεταγραφή σας. Μια ερωτησούλα μόνο. Αν έπρεπε να διαλέξετε μεταξύ δύο μεταλλίων, ποιο προτιμάτε; ολυμπιακό μετάλλιο με την εθνική σας, ή μετάλλιο κυπελλούχου Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα;»
-»Κοιτάξτε η θέση μου είναι δύσκολη. Παρόλη την αγάπη μου για την Μπαρτσελόνα, θα διάλεγα ολυμπιακό μετάλλιο»
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: Νεϋμαρ: «Παρόλη την αγάπη μου για την Μπαρτσελόνα, θα διάλεγα ολυμπιακό»

• Like 2
Δημοσ.

Το πρόβλημα αγαπητέ είναι η υποκρισία... Προφανώς ένα μονοπώλιο σαν αυτό της M$  δεν στήνεται με αγαθές προθέσεις φιλανθρωπιών. Επίσης είτε το θες είτε όχι, είτε το πιστεύεις είτε όχι, γεννιέται και γιγαντώνεται με τον ιδρώτα (και εννίοτε με το αίμα)  των χιλιάδων ανθρώπων που δουλεύουν για αυτό... Για μένα οι φιλανθρωπίες αυτού του είδους εξυπηρετούν βασικά στη μείωση των απαιτούμενων φόρων από το Αμερικανικό δημόσιο. Στην καλύτερη είναι αυτό που λέμε "να συγχωρεθούν τα πεθαμένα τους..." για να βγαίνουν κάποιοι και να λένε για την μεγαλοσύνη του αγίου Gates, Jobs, Ellison, Soros κλπ κλπ...

Γιατι στο free η υπηρεσια ειναι δωρεαν? Πουθενα δεν ειναι.

Η διαφορα του free software a-la Stallman και του open source ειναι οτι στο δευτερο δεν υπαχει η ηθικη διασταση και οι περιορισμοι που επεβαλε αυτο, οπως το αμα χρησιμοποιεις free software θα πρεπει οτι παραγωγο βγαλεις να το κανεις επισης free. Στο open μπορεις να το παρεις, να του αλλαξεις τα φωτα και να βγαλεις κατι κλειστο μετα!

Η δευτερη διαφορα που γνωριζω ειναι οτι στο free software απαγορευονται δια ροπαλου οποιαδηποτε κομματια δεν ειναι ξεκαθαρο πως δουλευουν (πχ binary blobs μεσα στον κωδικα) ενω στο open source στην αναγκη το κανουνε γαργαρα.

Τι υπηρεσιες πουλαει η MS στον εταιρικο τομεα αυτη τη στιγμη? Οχι τι θα ηθελε και προσπαθει να πουλαει, αυτο το ξερουμε.

Πουλαει υπηρεσιες υποστηριξης λειτουργικου οπως η redhat? Οχι αλλες εταιριες το κανουν. Αυτες που λειτουργουν ως μεταπωλητες των αδειων της MS συνηθως παιρνουν και τα συμβολαια υποστηριξης. Ετσι κερδιζει και η MS και οι συνεργατες.

Αμα το κανουν open source θα εχουμε τα HPwin, DELLwin ORACLEwin και δεν ξερω τι αλλο τα οποια θα δινει η καθε εταιρια δωρεαν με το hardware της και θα χρεωνει την υποστηριξη ή θα σου κανει εκπτωση ή θα φτιαξει  τη δομη των licences ετσι ωστε να σε αναγκασει να χρησιμοποιεις τα δικα της για να μην πληρωνεις μια περιουσια (call me ORACLE).

Και η MS θα ειναι ο μεγαλος χαμενος.

Εχω την εντυπωση οτι καποιοι νομιζουν οτι μπορει η MS να κανει open source τα windows αλλα να απαγορευσει τα rebrands οπως αυτα που ανεφερα παραπανω. Αυτο ΔΕΝ μπορει να το κανει, ή αν μπορει, διορθωστε με.

Όπως γνωρίζεις το Open Source έχει ποικιλία αδειοδοτήσεων. Όπως μπορούν οι άλλοι, μπορεί και η M$ να επιλέξει πόσο open source θα είναι το λογισμικό της με βάση την δομή της αδειοδότησης της. Θα μπορούσε για παράδειγμα να δίνει community served ένα βασικό λειτουργικό και με χρέωση (on premise ή μηνιαία) μία "εταιρική" έκδοση.

Νομίζω ότι κάνεις λάθος για τον εταιρικό τομέα. Το office 365 είναι μία τέτοια υπηρεσία, το ίδιο ο exchange, το dynamics CRM... Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες αυτές καθεαυτές έχεις δίκιο, όμως δεν ξέρω τι θέλει να κάνει? Αυτό που κάνει η Google, ή αυτό που κάνει η IBM??? Είναι ένα ερώτημα...

Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι μακροπρόθεσμα, τώρα που έχει ωριμάσει η αγορά, το Open source είναι ψιλομονόδρομος... 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτούς που έγραψαν ότι αν τα windows γίνουν open source, τρέμε linux.

Ποια η σχέση ; Προφανώς καμμία.

Στο θέμα τώρα, κατά την προσωπική μου άποψη, οποιοσδήποτε αποφασίζει να ανοίξει τον κώδικα του, μόνο καλό κάνει στην "κοινότητα" και δε χωράει αμφισβήτηση σε αυτό. Οπότε αν και όποτε γίνει αυτό, καλοδεχούμενο για τους χρήστες windows και όχι μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...