louster35 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Λοιπον εχουμε και λεμε, Το συστημα μου ειναι το εξης: CPU: AMD FX-8320 COOLER: SilentiumPC Fortis 2 XE122 Push-Pull MOBO: MSI 990fxa-gd80RAM: ADATA 8GB (2X4GB) DDR3 1866MHZ XPG V1 (Τοποθετημενες στις μπλε ram slots δηλ τις πιο μακρινες απο τη cpu) GPU: Sapphire 7950 3gb boost HDD1: Samsung 840 pro 128gb HDD2: Samsung Spinpoint 3 2TB AUDIO: Asus Xonar DX PSU: Corsair HX 1050 Το προβλημα ειναι το εξης: Οτι ρυθμιση και να δωσω στο CPU Vcore ειτε απευθειας μεσω του bios ειτε μεσω της εφαρμογης ClickBios II απο windows η ταση παραμενει παντα στα 1,225 volts με αποτελεσμα να μην μπορω να κανω overclock της προκοπης Χρησιμοποιω τις τελευταιες εκδοσεις του HWinfo64 και HWmonitor και CPU-Z. Η μονη διαφορα ειναι οτι τα CPU-Z, HWmonitor δειχνουν ταση 1,192 αντι για 1,225 που δειχνουν το HWinfo64 και η μητρικη μεσω του bios. ***Κατι που μου φαινεται περιεργο ειναι οτι το HWmonitor μου δειχνει στα Voltages της μητρικης στο +12V min: 0,440V και Max 0,792V ενω φανταζομαι θα επρεπε να ειναι κοντα στα 12 volts και στις 2 περιπτωσεις. Ειναι θεμα λαθασμενης ενδειξης του λογισμικού; Φταιει η μητρικη; Το τροφοδοτικο ισως; Εχω δοκιμασει τα εξης: -Flash Bios σε τελευταια εκδοση -Flash Bios στην προτελευταια εκδοση -Flash Bios μεσω DOS σε τελευταια εκδοση μετα το οποιο ομως η εκδοση παρεμεινε η προτελευταια ενω μου εμφανισε ενδειξη οτι ολοκληρωθηκε με επιτυχια. -Εγκατασταση εκδοσης του ClickBios II που επιτρεπει OC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Πραγματικά περίεργο. Στο bios βάζεις το ρεύμα στο manual, πληκτρολογείς την τιμή που θες να δώσεις, σώνεις τις αλλαγές και μετά τις χάνει ; Επίσης το ρεύμα το κοιτάς σε idle ή under load; Windows αυθεντικά ή σπασμένα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alldaynews Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ειχα την ιδια μητρική και δεν έχα κανένα πρόβλημα.Κάνε και ένα clear cmos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
louster35 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Πραγματικά περίεργο. Στο bios βάζεις το ρεύμα στο manual, πληκτρολογείς την τιμή που θες να δώσεις, σώνεις τις αλλαγές και μετά τις χάνει ; Επίσης το ρεύμα το κοιτάς σε idle ή under load; Windows αυθεντικά ή σπασμένα? Δεν τις χανει τις ρυθμισεις. Τις κραταει οπως τις εχω βαλει στο bios. Αυτο που δεν αλλαζει ειναι ταση πρακτικα. Ουτε εντος windows ουτε εντος του bios στο hardware status. Τα windows ειναι 2 ημερων windows 7 σε trial. Ειχα windows 8 και ειπα να δοκιμασω τα 7 μηπως εφταιγε το λειτουργικο συστημα. Ειχα την ιδια μητρική και δεν έχα κανένα πρόβλημα.Κάνε και ένα clear cmos Εχω κανει πολλα clear cmos lol. Δεν εχει βοηθησει την κατασταση! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alldaynews Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Βάλε μια φωτο από cpu-z και hwmonitor και πές μας τι τάση έχεις βάλει στο bios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
louster35 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Οποιαδηποτε ταση και να βαλω στο bios το αποτελεσμα ειναι ακριβως το ιδιο. Στην προκειμενη περιπτωση την ταση την ειχα θεσει 1.45 Volt στο bios αν θυμαμαι καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δοκίμασε αντί για manual να το βάλεις στο offset. Θα σου δείχνει δίπλα την τρέχουσα τιμή π.χ. 1.2 και αν εσύ βάλεις +0.1 θα αθροίσει σύνολο 1.3v. Ελπίζω δηλαδή . Επίσης τσέκαρε ότι έχεις την τελευταία έκδοση του bios της μητρικής. *κάνε τις δοκιμές με τα c-states κλειστά και ανοιχτά* Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
R-tzas Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δες το τροφοδοτικό σου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 για αρχη σβηνεις οτι προγραμμα της μητρικης εχεις εγκατεστημενο που σου επιτρεπει να κανεις overclock μεσω windows.το σβηνεις και δεν το ξαναπερνας. μετα,η ενδειξη του hardware monitor για τις τασεις ειναι λαθος.μην σε απασχολει αυτο. μετα,παιζει με offset η καρφωτο το ρευμα στο bios? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
louster35 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Κατ'αρχας σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας! Δοκίμασε αντί για manual να το βάλεις στο offset. Θα σου δείχνει δίπλα την τρέχουσα τιμή π.χ. 1.2 και αν εσύ βάλεις +0.1 θα αθροίσει σύνολο 1.3v. Ελπίζω δηλαδή . Επίσης τσέκαρε ότι έχεις την τελευταία έκδοση του bios της μητρικής. *κάνε τις δοκιμές με τα c-states κλειστά και ανοιχτά* Δεν βρηκα καμια ρυθμιση offset στο bios δυστυχως... Ειχα την τελευταια εκδοση του bios και εγκατεστησα την προτελευταια με την ελπιδα οτι εφταιγε το latest bios. Επισης απενεργοποιησα τα c-states καθως και οτι αλλο μπορεσα να βρω που να σχετιζεται με εξοικονομιση ενεργειας κτλ αλλα κ παλι τιποτα. Δες το τροφοδοτικό σου.. Το τροφοδοτικο λειτουργουσε μια χαρα σε προηγουμενο build με OC. Δοκιμασα να τσεκαρω τις τασεις με το HWinfo64 και τις δειχνει σωστα οποτε ηταν software issue τελικα αυτο με το 12v. για αρχη σβηνεις οτι προγραμμα της μητρικης εχεις εγκατεστημενο που σου επιτρεπει να κανεις overclock μεσω windows.το σβηνεις και δεν το ξαναπερνας. μετα,η ενδειξη του hardware monitor για τις τασεις ειναι λαθος.μην σε απασχολει αυτο. μετα,παιζει με offset η καρφωτο το ρευμα στο bios? Το προγραμμα της μητρικης το εγκατεστησα αφοτου δεν μπορεσα να αλλαξω την ταση μεσω του bios. Οποτε οπως καταλαβαινεις το προβλημα προυπηρχε. Οντως η ενδειξη του HWmonitor ηταν λαθος τελικα και αλλο προγραμμα το εδειξε σωστα. Το ρευμα στο bios παιζει καρφωτο μονο απ'οτι διαπιστωσα διοτι δεν βρισκω καμια ρυθμιση για offset.EDIT:CPU Voltage : Δεν αλλαζειCPU-NB Voltage : Δεν αλλαζει CPU PLL Voltage : Δεν αλλαζειCPU DDR VTT Voltage : ΑλλαζειNB Voltage : Αλλαζει DRAM Voltage : Αλλαζει SB VOltage : Αλλαζει HT Link Vooltage : Αλλαζει DDR Vref Voltage : Αλλαζει NB PCI-E Voltage : Αλλαζει DDR VTT Voltage : Αλλαζει Δοκιμασα να πειραξω και τις παραπανω τασεις. Οι πρωτες 3 εχουν το ιδιο προβλημα και δεν αλλαζουν πρακτικα. Οι υπολοιπες ανταποκρινονται. Ελλατωματικο μερος της μητρικης??? Επεξ/σία 6 Απριλίου 2015 από louster35 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
R-tzas Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Κατ'αρχας σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας! Δεν βρηκα καμια ρυθμιση offset στο bios δυστυχως... Ειχα την τελευταια εκδοση του bios και εγκατεστησα την προτελευταια με την ελπιδα οτι εφταιγε το latest bios. Επισης απενεργοποιησα τα c-states καθως και οτι αλλο μπορεσα να βρω που να σχετιζεται με εξοικονομιση ενεργειας κτλ αλλα κ παλι τιποτα. Το τροφοδοτικο λειτουργουσε μια χαρα σε προηγουμενο build με OC. Δοκιμασα να τσεκαρω τις τασεις με το HWinfo64 και τις δειχνει σωστα οποτε ηταν software issue τελικα αυτο με το 12v. Το προγραμμα της μητρικης το εγκατεστησα αφοτου δεν μπορεσα να αλλαξω την ταση μεσω του bios. Οποτε οπως καταλαβαινεις το προβλημα προυπηρχε. Οντως η ενδειξη του HWmonitor ηταν λαθος τελικα και αλλο προγραμμα το εδειξε σωστα. Το ρευμα στο bios παιζει καρφωτο μονο απ'οτι διαπιστωσα διοτι δεν βρισκω καμια ρυθμιση για offset. EDIT: CPU Voltage : Δεν αλλαζει CPU-NB Voltage : Δεν αλλαζει CPU PLL Voltage : Δεν αλλαζει CPU DDR VTT Voltage : Αλλαζει NB Voltage : Αλλαζει DRAM Voltage : Αλλαζει SB VOltage : Αλλαζει HT Link Vooltage : Αλλαζει DDR Vref Voltage : Αλλαζει NB PCI-E Voltage : Αλλαζει DDR VTT Voltage : Αλλαζει Δοκιμασα να πειραξω και τις παραπανω τασεις. Οι πρωτες 3 εχουν το ιδιο προβλημα και δεν αλλαζουν πρακτικα. Οι υπολοιπες ανταποκρινονται. Ελλατωματικο μερος της μητρικης??? Ελαττωματικά bios θα έλεγα.. βάλε παλαιότερα bios να δεις. Και η δική μου με τα καινούργια bios μου κάνει τρελά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
louster35 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Ελαττωματικά bios θα έλεγα.. βάλε παλαιότερα bios να δεις. Και η δική μου με τα καινούργια bios μου κάνει τρελά. Δοκιμασα λοιπον και τις 3 διαθεσιμες εκδοσεις του bios και παλι τιποτα... Υπαρχει πιο παλια εκδοση που δεν ειναι τυπου UEFI αλλα στο site της MSI γραφει οτι δεν γινεται να παω πισω σε αυτον τον τυπο bios. Τι λετε εφτασε η ωρα για επιστροφη και αντιγκατασταση της μητρικης? Υπαρχει καμια πιθανοτητα να ευθυνεται η CPU ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Απίθανο να φταίει η cpu. Περίεργο μου φαίνεται που δεν δίνει επιλογή για offset. Αν πατήσεις εκεί που γράφει auto σου βγάζει μόνο επιλογή για manual και δεν έχει επιλογή για offset? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
louster35 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Απίθανο να φταίει η cpu. Περίεργο μου φαίνεται που δεν δίνει επιλογή για offset. Αν πατήσεις εκεί που γράφει auto σου βγάζει μόνο επιλογή για manual και δεν έχει επιλογή για offset? Ουσιαστικα εχει ενα drop down menu που το στοιχειο που βρισκεται στην κορυφη της λιστας ειναι η λεξη auto και απο κει και κατω εχει τασεις πχ 1.225 , 1.230 , 1.235 κτλ Τι να πω... εντελως κουλο αυτο που συμβαινει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα