Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γεια χαρά!

Αποφάσισα να κάνω μια αναβάθμιση τον υπολογιστή μου, μιας και πάει περίπου μια τριετία από τότε που το έφτιαξα. Για αυτό θα χρειαστώ και τη βοήθειά σας.

Το μηχάνημα έχει τα εξής:

Case: Cooler Master Elite 430 Black 
Motherboard: Asrock Z68 PRO3 GEN3 
CPU: Intel Core I5 2400 3.10GHZ 
VGA: ATI Radeon HD6870 1GB DDR5 
RAM: 2X4GB Corsair Vengeance DDR3 
SSD: Samsung 840 Series 120GB SATA3 
HDD: Seagate 500GB SATA3 
PSU: Corsair GS600 600Watt 
Monitor: LG FLATRON IPS225 21.5' 
Optical Recorder: Sony DVD±RW Black 
Speakers: Logitech Speaker System Z323 
Keyboard: Gigabyte Wired Force K7 
Mouse: Gigabyte Wired M6980X

Χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για εφαρμογές και παιχνίδια. Εφαρμογές λέγοντας εννοώ, Photoshop, Lightroom, Camtasia για να καταλάβετε περίπου τις απαιτήσεις και επίσης θα ήθελα με την αναβάθμιση που θα κάνω να παίζω και games και να μου κρατήσει για 1.5 με 2 χρόνια. Ενδεικτικά να παίζει άνετα τωρινά παιχνίδια όπως το Battlefield: Hardline και το The Witcher 3 (δεν έχει κυκλοφορήσει). Αναφέρω το Witcher επειδή νομίζω πως έχει βαρβάτες απαιτήσεις.

Αυτά που θα ήθελα να αναβαθμίσω με σειρά προτεραιότητας είναι:

01. Κάρτα γραφικών
02. Επεξεργαστή
03. Κουτί

+ Ίσως αν με παίρνει και μια καλή ψήκτρα.

Δυο ερωτήσεις:
01. Μου προτείνετε αλλαγή μητρικής;
02. Θα χρειαστώ καλύτερο τροφοδοτικό;

Επίσης θα ήθελα να αλλάξω και την οθόνη μου, με μια λίγο μεγαλύτερη σε ίντσες.

Τα κομμάτια θα προτιμούσα να τα αγοράσω όλα από ένα κατάστημα, λόγο μεταφορικών κυρίως αλλά φυσικά αν υπάρχουν αυτά που χρειάζομαι σε διαφορετικά καταστήματα δεν υπάρχει θέμα.

Τώρα για τα χρήματα, δυσκολεύομαι να βάλω ένα συγκεκριμένο ποσό. Θα σας πω ενδεικτικά τα 350 ευρώ (μόνο για τα κομμάτια) με επιφυλάξεις. Για την οθόνη γύρω στα 150 ευρώ νομίζω πως θα βρούμε μια καλή.

Περιμένω τις γνώμες σας και τις απόψεις σας!
:)
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο επεξεργαστης ειναι καλος δλδ αν πας σε εναν i5 4460 δεν θα κερδισεις πολλα...Καρτα βαλε σιγουρα.Μια r9 290 ας πουμε στα 300 και κουτι το coolermaster silencio 650 pure στα 45 ευρο.Απο οθονη παιζει αυτη http://www.skroutz.gr/s/4716247/LG-23MT55D.html

για το τροφοδοτικο τωρα το ειδα,δεν ειναι καλο για την r9 290 αν μπορεις να δωσεις +70-80 ευρο να πας για καποιο αξιολογο 650-750 watt αναλογως την υλοποιηση θα ηταν πολυ καλο,αλλιως πας για R9 280 Με το τροφοδοτικο που εχεις...

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα άλλο εκτός από την κάρτα γραφικών σου.

Εχεις μια χαρά κουτί όπως και οθόνη οπότε τσάμπα λεφτά θες να πετάξεις.

Καλά για επεξεργαστή δεν το συζητώ καν ο i5 2400 έχει πολλά ψωμιά ακόμα.

Προτείνω

https://www.skroutz.gr/s/6165125/Gigabyte-GeForce-GTX960-2GB-WindForce-2X-OC-GV-N960WF2OC-2GD.html

http://www.e-shop.gr/zalman-cnps10x-optima-p-PER.806910

• Like 1
Δημοσ.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, μπορώ σχετικά άνετα να παίζω όλα τα παιχνίδια έτσι; Αυτό με ενδιαφέρει κυρίως γιατί στις εφαρμογές δεν έχω θέματα.

Δημοσ.

Δες και στις αγγελίες με τα μεταχειρισμένα για κανέναν i7 2600 (προσωπικά εγώ αγόρασα για φίλο πριν μια εβδομάδα στα 150€) και πούλα τον i5 ζητάνε πάρα πολλοί i5 1155 socket.(Όχι ότι δεν σε καλύπτει ο i5 απλά με μηδενικά χρήματα κάνεις αναβάθμιση σε i7).Προχώρα με καινούργια κάρτα γραφικών όπως σου πρότεινε και ο ADSL -(βέβαια και πάλι έχεις επιλογή να τσιμπήσεις κάτι απο τις αγγελίες πάντα με εγγύηση , κάτι του τύπου Gtx 760 στα 170€  ή R9 280X στα 180€ ;)  ) - και τέλος ένα κουτάκι όπως το 650 pure που έχει φτάσει στο χώμα η τιμή του (45€) , είσαι "μπόμπα" B)

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία, thanks ρε παιδιά για τις απαντήσεις σας!

Μου άρεσε αρκετά η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών που πρότεινε ο @8elwADSL, την https://www.skroutz.gr/s/6165125/Gigabyte-GeForce-GTX960-2GB-WindForce-2X-OC-GV-N960WF2OC-2GD.html δηλαδή. Επίσης λέτε να χρειαστώ και τροφοδοτικό γιατί η κάρτα βλέπω καταναλώνει 400watt.

Εφόσον λοιπόν ο επεξεργαστής είναι μια χαρά ακόμα, ας πάρω πρώτα την κάρτα και βλέπουμε για κανέναν μεταχειρισμένο όπως ανέφερε ο @Mydestiny.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...