Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συγνωμη αν υπαρχει παρομοιο θεμα αλλα δεν βρηκα κατι γι αυτο ανοιγω καινουργιο.

υπαρχει καποια εφαρμογη που να μας δειχνει την χρηση του τροφοδοτικου μας?

Δημοσ.

Όχι. Τεχνικά είναι αδύνατο εκτός και αν το τροφοδοτικό το υποστηρίζει (κοινώς λίγο ακραία περίπτωση σε πολύ ακριβά και τεράστια μοντέλα πχ αυτό). Και αν το υποστήριζε θα υπήρχε υποδοχή πάνω του που θα πήγαινε εσωτερικά σε κάποια USB και θα έδινε το λογισμικό η ίδια η εταιρία.

Μπορείς μόνο να δεις πόσο ρεύμα τραβάει από την πρίζα σου (αλλά αυτο δε σου δείχνει πόση είναι η χρήση του), χρησιμοποιώντας κάποια συσκευή σαν αυτή. Βέβαια θεωρητικά αν έχει μόνο 1 rail (άρα όλο το hardware σου ειναι πανω σε αυτό) μπορείς να το μετρήσεις με κάποιο όργανο... Πρακτικά δε ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό και αξιόπιστο.

Δημοσ.

οκ ευχαριστω πολυ. ξερω οτι ειναι αρκετο το 750αρι για το συστημα μου απλα με τα fan και τα led θα γεμισω ολες τις θυρες του τροφοδοτικου μου και ειπα αν υπαρχει κατι για να δω την χρηση του.

Δημοσ.

Το ότι γεμίζεις όλες τις θύρες δεν λεει τίποτα για την κατανάλωση. Δε παίζει κανένα ρόλο βασικά. Θα μπορούσες να έχεις και όλους τους ανεμιστήρες και τα led σε μία υποδοχή χωρίς κανένα πρόβλημα. Πόσοι είναι δηλαδή; Πάνω από 3-4? (αν δηλαδή θες να αφήσεις ελεύθερες θύρες για άλλες συσκευές)

Δημοσ.

Μάλλον πόσο φορτωμένο θα ειναι το τροφοδοτικο του (όχι ότι εχει αναγκη με το 750αρι αλλά οκ :P )

Ε γινεται πως δε γινεται; Οι ανεμιστηρες πως συνδεονται; Αν εχουν molex, συνηθως εχουν και αρσενικο και θυληκο ετσι ωστε να μπει στο τροφοδοτικο αλλα μετα να συνεχισεις και σε αλλη συσκευη.

Ετσι για εκπαιδευτικους σκοπους, ποσο ρευμα γραφουν οτι τραβανε οι ανεμιστηρες, και τι εννοεις οταν λες led?

Χοντρικά χοντρικά αν ο καθε ανεμιστηρας ειναι 0,5Α (και πολλά λέω για κάποιο συνηθισμένο ανεμιστήρα) και οταν λες led εννοεις τετοια , μιλάμε για 30W.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...