Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με CANON MX 700


tom_zola

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

 

έχω ένα πολυμηχάνημα Canon ΜΧ700...Τις τελευταίες μέρες ενώ κάνει κανονικά το "θόρυβο" της εκτύπωσης...το χαρτί βγαίνει λευκό. Κάτι πρέπει να βούλωσε..αλλά τι ..?? Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου..ή πρέπει να το πάω για service..??

 

ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις πρόβλημα σε ασπρόμαυρο ή το κάνει και σε έγχρωμες εκτυπώσεις; Αν είχε καιρό να χρησιμοποιηθεί ο εκτυπωτής ίσως να θέλει καθάρισμα η κεφαλή. Υπάρχουν στο youtube βιντεάκια που δείχνουν πως να καθαρίσεις κεφαλή από Canon. Δοκίμασε με νερό ή και  με Ajax με αμμωνία (το παλιό) αλλά πρόσεξε η κεφαλή πριν την τοποθετήσεις πάλι στον εκτυπωτή να έχει στεγνώσει καλά. Την έχω πατήσει και στο αναφέρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ dangar

 

έγχρωμες εκτυπώσεις κάνει...το μαύρο έχει θέμα. τον εκτυπωτή τον χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση. από 1-2 σελίδες μέχρι 20 - 25 τη μέρα.

 

θα κοιτάξω κανένα βίντεο στο  youtube μήπως και καταφέρω τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτύπωσε ένα nozzle check , αν το μαύρο βγαίνει αλλά υπάρχουν κενά τότε έχεις βουλωμένη κεφαλή. Αν δεν έμφανίζεται καθόλου τότε μάλλον υπάρχει ηλεκτρικό θέμα στην κεφαλή που πιθανόν δεν επιδιορθώνεται.

 Αν είσαι στην δεύτερη περίπτωση δοκίμασε να καθαρίσεις τις ηλεκτρικές επαφές της κεφαλής στον φορέα της κεφαλής και ξαναδοκίμασε.

 Από το service manual  - http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&ved=0CFUQFjAH&url=ftp%3A%2F%2Fmail.racs.co.bw%2FCanon%2FMultiPass%2520Smartbase%2FMX%2520SERIES%2FMX700%2FService%2520Manual%2Fmx700-sm.pdf&ei=wYIjVayAH9TtaMyvgcAL&usg=AFQjCNHqlAyU8gsy90lEN5Rxok0a266s0A&bvm=bv.89947451,d.d2s&cad=rja, μπορείς μέσω service mode να πάρεις ένα test print (αν τύχει και δουλέψει το μαύρο) ή αν όλα αποτύχουν μπορείς να κάνεις ένα hard reset. Διάβασε όμως πρώτα προσεκτικά τι μηδενίζει και τι όχι.

  Μία πιθανή προσωρινή λύση είναι να αλλάξεις τον τύπο χαρτιού από απλό σε φωτογραφικό υψηλής ανάλυσης ώστε να εμφανίζει μαύρο μέσω των τριών χρωμάτων. Προσοχή όμως διότι η λύση αυτή , τουλάχιστο σε εμένα σε Canon IP4000 , μπορεί να κάνει ζημιά στο logic board του εκτυπωτή αχρηστεύοντας έτσι τον εκτυπωτή.

 Η πιο σωστή , αλλά όχι και πιο οικονομική , λύση είναι να αλλάξεις κεφαλή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε καινούργιο, οι canon και γενικά οι εκτυπωτές νεας φουρνιας είναι προγραμματισμένοι να πεθαίνουν στη διετία. Οτι και να κανεις θα σου βγει ακριβότερο απο ενα νεο μοντέλο, μπορεί τώρα να αλλάξεις την κεφαλή αλλά να σου χαλάσει κάτι άλλο πχ το pump assy, ή η πλακέτα (logic board). Κατα τη γνώμη μου μονο μοντέλα canon μέχρι το 2007-8 αξίζει να επισκευάζονται , είναι πραγματικά σκυλιά, τα νεώτερα είναι αναλωσιμης λογικής , που οφείλεται στην σταδιακη καθιέρωση της canon, ανάμεσα στα μεγαθήρια HP, Epson (και στη υιοθέτηση της παρόμοιας λογικής τους...).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...