Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από 13 συναπτά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, το Pitsos πλυντήριο ρούχων μου αποφάσισε να ψοφήσει σήμερα.

Το πρόβλημα που έχει είναι ότι όταν πάει να γυρίσει ο κάδος κάνει εκκωφαντικούς θορύβους, ενώ εάν του βάλεις πάνω από 2 κιλά δεν δουλεύει κάν.

Ξέρει κανένας πόσα παίρνουν για επισκευή ή δεν αξίζει μιας και οι τιμές πλέον για καινούρια πλυντηρια ξεκινάνε από 250 ευρώ;

Δημοσ.

δοκιμασε να γυρισεις τον καδο με το χερι. Γυριζει αερινα; Μηπως ειναι ρουλεμαν;

σε αυτα τα πραγματα δεν ξερεις, ανοιγεις και βλεπεις

Δημοσ.

Με το χέρι όταν το γυρίζω χτυπάει δεξια αριστερά και ακουγεται σαν να γρατσουνιέται.

Δημοσ.

το δεξια-αριστερα ειναι μικρο σαν να εχει μποσικα; (=ρουλεμαν)

ή μεγαλο; (η αναρτηση που εχει, νορμαλ ειναι)

το γραντζουνισμα ακουγεται σαν να τριβεται μεταλλο με μεταλλο; (ρουλεμαν)

ή τα ελατηρια οπως δουλευουν; (νορμαλ)

δοκιμασε να το γυρισεις με το χερι σιγα σιγα και απαλα ωστε να δεις να καπου κανει κανενα σκαλωμα. Και το ελαχιστο σκαλωμα να εχει, ειναι ωρα για αλλαγη

γεμισε το με απλυτα και γυρνα το με το χερι, αλλαζει καθολου η αισθηση ή ο θορυβος;

Αν ειναι ρουλεμαν ειναι φτηνα. Πες του μαστορα οταν το ανοιξει να αλλαξει και γερασμενες τσιμουχες-λαστιχα κτλ ωστε να μην το ξανανοιγεις για ψιλοπραμματα. Τσεκαρε και τον ιμαντα αν εχει

Δημοσ.

Με το χέρι όταν το γυρίζω χτυπάει δεξια αριστερά και ακουγεται σαν να γρατσουνιέται.

Μπορεί να είναι κάποιο αμορτισέρ του κάδου (να έσπασε ή αν έχει χάσει λάδια) Μπορεί να είναι κάποιο ελεατήριο συγκράτησης του κάδου. Να έχει σπάσει ακόμα και να έχει σπάσει η βάση του που γατζώνεται. Μπορεί να είναι και συνδιασμός αυτών που σου πα. 

Αν πιάνουν τα χέρια σου και τα ανταλλακτικά δεν σου βγουν πάνω απο 60 άρι ναι αξίζει να φτιαχτεί . Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου μπορεί να σου κοστίσει όσο το 1/2 της τιμής ενός καινούριου πλυντηρίου. 

Εγω θα σου πρότεινα να πας σε άλλο . Τόσα χρόνια πλυντήριο θα αρχίζει να βγάζει το ένα μετά το άλλο.

Εμας brandt 10+ ετίας έκανε αυτά που λεγες. Αρχικά σπάει η βάση του ελατηρίου συγκράτησης. (δεν υπάρχει ανταλλακτικό. Είναι βάση πάνω στο σασί του πλυντηρίου μεταλλική ενιαία ) Την κολλάω με τον πατέρα μου με ηλεκτροσυγκόληση . Σίγουρα το πλυντήριο δεν έγινε σαν καινούριο αλλα βάραγε ελάχιστα πλέον. Ξανασπάει η βάση μετά απο χρόνο . Ξανά κόλλημα. Ξανασπάει μετα απο καιρό και βλέπουμε σπασμένη τνη βάση του ελατηρίου και τελίως διαλημένο το ένα αμορτισερ. Ε εντάξει κατευθείαν καινούριο πλυντήριο.

Με 260-300 ευρώ παίρνεις πλυντήριο που δεν του λύπει τίποτα . Αν μπορείς οικονομικά να αντέξεις την αγορά πλυντηρίου τότε μην το σκέφτεσαι πήγαινε πάρε. Τα άξιζε τα λεφτά του το pitsos . 

Αν θεες βοήθεια με αγορά πλυντηρίου πες μου σε τι μέγεθος κάδου ψάχνεις να σου πω επιλογές φθηνές και αξιόπιστες :)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Λάδια πάντως δεν φαίνεται να έχουν βγει. Με το χέρι γυρίζει με δυσκολία και με ήχους. Σαν να είναι κάτι που το εμποδίζει. Μάλλον ρουλεμάν πρέπει να είναι. Βγάζει και μια μυρωδιά όταν γυρίζει πολύ γρήγορα για το στοίψιμο. Κάτι σαν ελαφρώς καμένο.

Επειδή δεν έχω ιδέα πώς να το αλλάξω μόνος μου, πόσο περίπου θα στοίχιζε εάν φώναζα τεχνικό;

Δημοσ.

Μισό να δει το θμα ο Joshua και θα σας τακτοποιήσει όλους..

On topic, με 13 χρόνια και να το φτιάξεις, λίγα τα ψωμιά του μετά, εγώ θα αγόραζα καινούργιο.

Δημοσ.

Ρε παιδιά χάλασε και το δικό μας προχθές και ήρθε μάστορας να το δει και λέει ότι είναι ρουλεμαν και ότι για να το κάνει θέλει 150 μόνο για τα ρουλεμαν και ένα πενηντάρη η δουλεία και ενώ και εγώ ξέρω ότι τα ρουλεμαν είναι φθηνά του ρωτάω γιατί είναι τόσο ακριβά ? και μου λέει γιατί ο κάδος είναι fix (απ' ότι κατάλαβα είναι όλα μαζί ???) γι' αυτό  :huh:. Μας δουλεύει λέτε ? 

Υ.Γ το πλυντήριο είναι 3ετιας whirlpool ....

Δημοσ.

Ρε παιδιά χάλασε και το δικό μας προχθές και ήρθε μάστορας να το δει και λέει ότι είναι ρουλεμαν και ότι για να το κάνει θέλει 150 μόνο για τα ρουλεμαν και ένα πενηντάρη η δουλεία και ενώ και εγώ ξέρω ότι τα ρουλεμαν είναι φθηνά του ρωτάω γιατί είναι τόσο ακριβά ? και μου λέει γιατί ο κάδος είναι fix (απ' ότι κατάλαβα είναι όλα μαζί ???) γι' αυτό  :huh:. Μας δουλεύει λέτε ? 

Ρώτα ένα τεχνικό ακόμα να δεις τι θα σου πει

• Like 1
Δημοσ.

γραψε πιο πλυντηριο ακριβως ειναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...