Προς το περιεχόμενο

Σωστή απεγκατάσταση & εγκατάσταση drivers (οδηγών) για την κάρτα γραφικών

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσιολογικό με την απόλυτη έννοια δεν υπάρχει,οι κονσόλες συνήθως έπαιζαν σε 50 η 60hz αναλόγος το σύστημα,σε υψηλές αναλύσεις πχ 4Κ παίζουν συνήθως στα 30 με δυναμικές αναλύσεις (αυξομειώνονται) πάντος συνήθως στα 60 για τον περισσότερο κόσμο έχεις ιδιαίτερα ομαλή η κίνηση στα περισσότερα παιχνίδια.

H Τηλεόρη η το μόνιτορ σου,εσένα πόσα Fps υποστηρίζει ? αν εσύ δεν έχεις βάλει "όριο" και βγάζει 150 η κάρτα ενώ υποστηρίζει 60 η 75 κλπ φυσικά θα κάνει κολλήματα tearing κλπ 

Επεξ/σία από ELMastas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν εχω αλλαξει τιποτα εγω... Το λολ μαλλον εκανε κατι καινουριο σαν πλατφορμα και απορυθμιστηκαν ολα ? Δεν εχω ιδεα.. ειμαι και εντελως ασχετος με  αυτα εντομεταξυ.. 
Το θεμα ειναι οτι δειχνει 150 FPS τωρα και δεν γινεται να παιξω κολλαει υπερβολικα. Την ιδια καρτα ειχα και πριν μια βδομαδα και μια χαρα ηταν ολα. Δεν καταλαβαινω τι εγινε

• 1 μήνα μετά...

Γεια σας. Για amd chipset στη motherboard κ συγκεκριμενα x470 κ καρτα γραφικων amd οταν περνατε νεους drivers ξαναπερνατε και τους chipset drivers? Εχω μια αισθηση οτι κατι διαγραφει κ απο κει το DDU κ εγω καθε φορα τους ξαναπερναω να μαι σιγουρος. Η διαδικασια που κανω δηλαδη ειναι η εξης.

Uninstal τον gpu driver απο τις εφαρμογες, μετα μπαινω σε safe mode τρεχω το DDU, κ μετα μολις ξαναμπω στα windows κανονικα, περνω πρωτα ξανα chipset drivers κ μετα τους gpu drivers. Μηπως τσαμπα παιδευομαι με τους chipsets τοσο καιρο κ δε χρειαζεται να τους ξαναπερναω καθε φορα;

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δεν ξερω γιατι δεν μου εκανε γυρνουσε αρκετη ωρα το κυκλακι με τις τελειες.

Ενω οταν το εβαλα ξανα να κανει τερματισμο μου τον εκανε.

Μιλαμε παντα σε Safe Mode

Στις 28/1/2020 στις 10:47 ΠΜ, LLLEFTERIS είπε

Δεν ξερω γιατι δεν μου εκανε γυρνουσε αρκετη ωρα το κυκλακι με τις τελειες.

Ενω οταν το εβαλα ξανα να κανει τερματισμο μου τον εκανε.

Μιλαμε παντα σε Safe Mode

Δηλαδή αν κάνεις απεγκατασταση τον driver μέσα από τον πίνακα ελέγχου δεν γίνεται δουλειά ? 

44 λεπτά πριν, life is music είπε

Δηλαδή αν κάνεις απεγκατασταση τον driver μέσα από τον πίνακα ελέγχου δεν γίνεται δουλειά ? 

Όχι μένουν σκουπίδια.

46 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Όχι μένουν σκουπίδια.

Ωραία και αυτό το πρόγραμμα το δουλεύεις πριν μπεις στα windows ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, life is music said:

Ωραία και αυτό το πρόγραμμα το δουλεύεις πριν μπεις στα windows ?

Τα Windows τα τρέχεις σε safe mode και από εκεί τρέχεις το DDU για να απεγκαταστήσεις τους drivers. Πώς μπαίνεις σε safe mode δες εδώ:  https://support.microsoft.com/el-gr/help/12376/windows-10-start-your-pc-in-safe-mode
Μετά κάνεις επανεκκίνηση και μπαίνεις κανονικά στα win10 από όπου εγκαθιστάς τον νέο driver.

Προσωπικά κατεβάζω τον driver πρώτα, ξεσυνδέω το internet (μη μπλέξει με τίποτα windows updates) και μετά κάνω την όλη διαδικασία απεγκατάστασης-εγκατάστασης.
Πριν απεγκαταστήσω τον παλιό driver σημειώνω σε ένα txt την έκδοσή του, ώστε αν δημιουργηθεί πρόβλημα με την νέα έκδοση να ξέρω ποιον να βάλω πάλι.

Επεξ/σία από ptaf

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα,

αν στον υπολογιστη μου εχω μονο τα onboard γραφικα, χρειαζεται να τρεξω το DDU πριν βαλω μια R9 290? Επισης πoιους drivers πρεπει να βαλω?

Επεξ/σία από pok0

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Εγώ πάλι ρε παίδες, ενώ δεν μπορούσα πριν μήνες να κάνω update τους drivers της 1050 Ti, προχτές, πέρασα τους τελευταίους (445.87) χωρίς καν uninstall από το Control Panel. Το άφησα να κάνει μόνο του uninstall τους παλιούς drivers από το πρόγραμμα εγκατάστασης των καινούργιων. Ούτε DDU, ούτε τπτ. Τσέκαρα τα fps σε games και είμαι οκ και στα ίδια (περίμενα χειρότερα fps). Θα κέρδιζα τπτ με το DDU; Σε win 7 pro ε;  

• 7 μήνες μετά...

Καλησπέρα στην παρεα,

είχα μια rx580 την οποία έβγαλα (χωρίς να κάνω uninstall drivers) και περιμένω Δευτέρα να παραλαβω νέα rx5700xt.

Τι κάνω? Κούμπωνω απευθείας και ο θεός βοηθός ή υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω πρώτα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, AntonisKo είπε

Καλησπέρα στην παρεα,

είχα μια rx580 την οποία έβγαλα (χωρίς να κάνω uninstall drivers) και περιμένω Δευτέρα να παραλαβω νέα rx5700xt.

Τι κάνω? Κούμπωνω απευθείας και ο θεός βοηθός ή υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω πρώτα?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Και να κουμπώσεις δε θα έχεις θέμα αφού πάλι τους ίδιους θα κατεβάσεις, αλλά για να είσαι 100% σίγουρος, κατέβασε από εδώ το AMD Cleanup Utility να καθαρίσει το σύστημα και εγκαθιστάς από την αρχή

Επεξ/σία από kostas-k
  • Thanks 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Εαν διαγράψουμε όλους τους driver αλλά και τα υπόλοιπα της Nvidia που είναι στα προγράμματα πως θα δείχνει η οθόνη για να τρέξουμε το DDU? Συνεχίζει να παίρνει εικόνα από που? Sorry αν φαίνεται αστεία η ερώτηση αλλά δεν έτυχε ποτέ να κάνω αλλαγή και έρχεται η ώρα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...