Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω την εξης απορια.

Θελω να περασω 450gb μουσικης απο το desktop μου στο λαπτοπ.

Δεν υπαρχει δυνατοτητα χρησης εξωτερικου σκληρου.

Διαβασα οτι αν συνδεσεις το λαπτοπ πανω στο ρουτερ με ενα ethernet

και ενω εχεις ενσυρματη συνδεση το desktop μεσα απο τα windows θα μπορεις να μοιρασεις τα αρχεια σου.

Απο εκει και μετα το εχασα γιατι δεν εχω ασχοληθει ξανα με το θεμα.

Λεπτομερειες/οδηγιες ειναι ευπροσδεκτες και ευχαριστω.

Δημοσ.

εφόσον έχεις windows και στα 2 πήγαινε είτε απο το λάπτοπ είτε απ τον σταθερό στην οικιακή ομάδα και δημιούργησε μια.

Αντίστοιχα γίνε μέλος της οικιακής ομάδας στον άλλο υπολογιστή(όταν κάνεις την οικιακή ομάδα σου γράφει έναν κωδικό και τον χρησιμοποιείς για να συνδέσεις και άλλους υπολογιστές στην ίδια ομάδα)

αφού μπούν και τα 2 συστήματα στην οικιακή ομάδα μπορείς να δεις φακέλους απ τον έναν στον άλλο και να μεταφέρεις αρχεία.

Η μεταφορά γίνεται και με wifi αλλά θα πάρει παραπάνω ώρα λογικά.

βέβαια για 450 γίγα και αν το μόντεμ/ρούτερ σου έχει 100Mbps κάρτες θα πάρει επίσης πάρα πολύ ώρα(αν υπολογίσεις χοντρικά ότι θα μεταφέρεις με 10MB/sec)

Δημοσ.

Επειδή τα περισσότερα router είναι 100άρια ενώ ως επί το πλείστον οι κάρτες δικτύου στα laptop/desktop είναι 1000άρες, το καλύτερο είναι να συνδεθούν απευθείας με ανεστραμμένο καλώδιο (crossed).

ethcable03.gif

Είναι το ίδιο με το straight απλά έχει λίγο διαφορετική συνδεσμολογία. Έτσι θα εκμεταλλευτείς την 10πλάσια ταχύτητα και θα αντιγράφεις με περίπου 120MB/s αντί των 12MB/s που θα σε περιορίσει το 100άρι router.

Μια ακόμα καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα dock station, να βγάλεις τον δίσκο από το desktop και να τον βάλεις στο dock. Έτσι θα μεταφέρεις άμεσα τα αρχεία μέσω usb στο Laptop, απλά η ταχύτητα θα είναι αυτή που επιτρέπει το usb, δηλαδή αν είναι usb 2.0 μην περιμένεις πάνω από 30 ΜΒ/s

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...