Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα παιδες    τι μπορει να φταει αν ενω ο υπολογυστης βλεπει κανονικα το cd των windows και μπορει να κανει και εγκατασταση απο μεσα. οταν παω να το βαλω να κανει   boot first device   
1st   cd rom group         2d     hdd group       3d   cdrom group     4d device disabled   ετσι τα χω τωρα ανα σειρα

το ειδα ετσι στο you tube    γιατι ειχε ιδια bios με μενα  του 2007    επισης πατησα και την αλλη επιλογη που εχει boot menu  και παταω εντερ   sto cd rom  αλλα τιποτα    τελοσπαντον ενω ειναι ως πρωτο το cd  δεν μπαινει αλλα προχωραει κανονικα στα  τωρινα  windows. συμπερασμα? απλα τρελαθηκε μαλλον.

Επεξ/σία από 23Optimus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε τρελαθηκε, το cd σου ειναι για αναβαθμιση και οχι εκ νεου εγκατασταση

δεν ειναι bootable το media που εχει το cd rom σου

ας τα ξαναγράψω λεπόν

Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ BOOT ΑΠΟ USB √

ΤΟ CD DRIVE ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ BOOT PRIORITY √

TO CD ROM ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΟΤ [√]

δες τη διαφορα 2-3 cdrom cd drive

το rom ειναι το στρογγυλο πλαστικο που βαζεις μεσα στο drive

ΘΈΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΑΑΑΑΛΛΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ BOOTABLE

AAAAAAΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Μ Ο Ν Ο ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 

ΑΑΑΑΑΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚ ΝΕΟΥ (BOOTABLE)

ΚΑΙ ΑΑΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΦΕΡΑΝ

Επεξ/σία από KiriosD
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο cd?θα κανεις ?εγκατασταση? εΕε αναι 

?

οταν αρχισει το πσ πατα συνεχεια f10

και κανε boot apo cd

γιαπες δουλεψε?

Επεξ/σία από smoke0man2
Δημοσ.

περιεργα πραματα παιδες/  με το ιδιο ομως   dvd drive που εχω  πριν 3 χρονια περιπου ειχα κανει φορματ. και εγινε κομπλε.. ειχα ξαναπροσπαθησει τις προαλλες με ενα φιλο εδω για φορματ και εβγαζε disc boot failure. 
 τωρα ομως  απλα βλεπω  esc  για boot menu   και f10   για  setup   τα ρυθμισα εκει οπως πρεπει κανω παλι επανεκινηση και απλα μπαινει στα τωρινα   windows
 δε ξαναδοκιμαζω αλλο εχω κανει 10 επανεκκινησεις για να το καταφερω αλλα δεν.  απλα  ο υπολογυστης δεν θελει να κανει φορματ :-D  στο τελος δε θα εχω pc  καθολου  υπαρχει περιπτωση να φταιει κατι απο   bios η  dvd drive??    μεσα ομως βλεπει κανονικα διαβαζει κλπ    το  dvd drive  μου

Δημοσ.

Παντως να ξερεις οτι πλεον κανεις φορματ μεσω USB Stick. Ποιο ασφαλες και πολυ ποιο γρηγορο. Αν ενδιαφερεσε δοκιμασε να Ripαρεις τα Windows στο USB με το προγραμματακι WinToFlash.

Δημοσ.

δυστηχως δεν υποστηριζει usb στο bios ουτε καν το εδειχνε.. που το χα δοκιμασει   αστα να πανε.   το μονο που μπορω να κανω ειναι να δοκιμασω αλλο dvd drive   και αν δεν δουλεψει και παλι θα παω το σκληρο δισκο να το φορμαρω σε αλλο pc οταν δοθει ευκαιρια   γιατι ειναι κουλο αυτο που κανει τωρα. και δε με συμφερει εννοειτε να το παω σε τεχνικο

Δημοσ.

τη δευτερη απαντηση εννοεις?  μα φιλος το γραψα και πριν οτι εχω ξανακανει φορματ με αυτο το  dvd drive και εγινε κανονικα   τωρα αυτο που γινετε δεν υπαρχει λογικη εξηγηση   να φταιει το dvd  με τα  windows δηλαδη?

• Like 1
Δημοσ.

να φταιει το dvd  με τα  windows δηλαδη?

Αυτό ακριβώς σου λέει.

Δεν είναι εκκινήσιμη εικόνα των windows.

Δεν αναφέρεται στο drive.

Δημοσ.

τι να σου πω φιλος ξανα εγραψα σε ενα αλλο dvd  +R  αυτη τη φορα  το κανα burn   με  ashampoo   και ακομη δεν κανει boot απο το cd    μπορει να εχει κανα error οπως που γραφε πριν κανα μηνα που χα δοκιμασει παλι    disc boot failure.  αυτο 
και τωρα να το εχουν αποκρυψει τα bios   το συστημα. 

Δημοσ.

Και πάλι δε κατάλαβες.

Δεν μιλάμε για σφάλμα στην εγγραφή ούτε για τον τύπο του δίσκου.

Το setup αυτό που έγραψες πιθανόν να είναι για αναβάθμιση και δεν είναι καν εκκινήσιμη εικόνα.

Ή δεν το έγραψες σαν τέτοια.

Δημοσ.

φιλος ναι κατι τετοιο παιζει.. μολις εβαλα μια εκδοση οεμ βιστα  και μπηκε κανονικα  press any key to boot from cd και μετα  windows setup   να πατησω η να βγω και τετοια...  αρα ναι κατι παιζειι με το  cd  το αλλο   μαλλον το ashampoo   δεν κανει. εγω απλα εκανα paste    ολα τα αρχεια απο  iso   αρχειο    και τα εκανε   burn    στο   dvd
 απλα μεσα στα  windows  τωρα που με το βγαζει το  windows  ινσταλ    αλλα μαλλον για  boot   δεν το διαβαζει    οπως πρεπει

Δημοσ.

βρηκα ενα αλλο θεμα   στο ινσομνια  δε φταιει το ισο. απλα δεν γινετε σωστα η εγγραφη εγω απλα το κανα μεταφορα αρχειων και  το γραφε   .. στο αλλο θεμα γραφει ενα παιδι  χρησιμοποιεις το ultra iso. και το μετατρεπει το boot αρχειακι και μετα το γραφεις σε δισκακι

Δημοσ.

απλα δεν γινετε σωστα η εγγραφη εγω απλα το κανα μεταφορα αρχειων και  το γραφε   .. στο αλλο θεμα γραφει ενα παιδι  χρησιμοποιεις το ultra iso. και το μετατρεπει το boot αρχειακι και μετα το γραφεις σε δισκακι

Αυτό ακριβώς

εγω απλα εκανα paste    ολα τα αρχεια απο  iso   αρχειο    και τα εκανε   burn    στο   dvd

Αυτό ήταν το λάθος σου

Με λίγα λόγια δεν το έγραψες σαν εκκινήσιμη εικόνα όπως είπαμε πριν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...