Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Ψήκτρας - RAM

frozex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω το σύστημα της υπογραφής μου και έχω ένα πρόβλημα με την ψήκτρα του επεξεργαστή σε σχέση με τις μνήμες. Όπως θα δείτε παρακάτω στην φωτογραφία μία από τις RAM βρίσκεται κάτω από τον ανεμιστήρα της ψήκτρας, με αποτέλεσμα να έχει σηκωθεί πιο πάνω για να χωρέσει (βρίσκεται περίπου 2-3 εκατοστά πιο πάνω από τη κανονική του θέση). Παρατήρησα τις θερμοκρασίες παίζοντας παιχνίδια (CS:GO, LoL, DotA2, GTA IV), έχοντας ανοιχτό τον Chrome σε διάφορες σελίδες, το Frap και το HWMonitor και είναι MAX 65°C. Δεν μου φαίνονται και πολύ καλές. Εσείς τι λέτε για τις θερμοκρασίες σας φαίνονται καλές; Είναι κακιά η ψήκτρα ή παίζει τόσο σημαντικό ρόλο που ο ανεμιστήρας δεν κάθεται στη θέση του; Και εξ'αιτίας του ότι δεν είναι στη θέση του πρέπει να ανοίγω το κουτί κάθε 5 μέρες και σπρώχνω προς τα μέσα τα λαστιχάκια από τα οποία κρατιέται ο ανεμιστήρας για να μην πέσει (βγαίνουν σιγά σιγά μόνα τους).

10if4mw.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάλε βασικά για δοκιμή τον πάνω ανεμιστήρα στην πρόσοψη να βάζει αέρα και τον ανεμιστήρα της ψύκτρας αριστερά να βγάζει αέρα προς τα πίσω

μικρή σημασία έχει αν φεύγει λίγα εκατοστά ο ανεμιστήρας 

μην έχεις μόνο pull, άσε οπωσδήποτε και έναν να σπρώχνει

αν θες βάλες και 2ο θα δείς κάποια βελτίωση, αλλά αυτός που σπρώχνει αέρα κάνει τη πολλή δουλεια

επίσης από σκόνες πώς πας; μήπως έχουν μπουκώσει τα fins της ψύκτρας

και κλείνοντας, οι 65 βαθμοί δεν είναι σε καμιά περίπτωση επικίνδυνη θερμοκρασία ειδικά αν υπάρχει stress

ΥΓ σε τέτοιες περιπτώσεις μιας και το έχω αντιμετωπίσει, βρες συρματάκια σαν αυτά που δένουν τα συσκευασμένα καλώδια (αυτά που είναι ντυμένα με πλαστικό) και δέσε τον ανεμιστήρα πάνω στη ψύκτρα

είναι πιο πρακτική λύση από zip ties, μιας και δε χρειάζεται να τα κόψεις αν θελήσεις να βγάλεις τον ανεμιστήρα για να καθαρίσεις

τα λαστιχάκια που έχεις δε μου φαίνονται καλή λύση αφού ανοίγεις κάθε μερικές μέρες 

• Like 1

μικρή σημασία έχει αν φεύγει λίγα εκατοστά ο ανεμιστήρας 

μην έχεις μόνο pull, άσε οπωσδήποτε και έναν να σπρώχνει

αν θες βάλες και 2ο θα δείς κάποια βελτίωση, αλλά αυτός που σπρώχνει αέρα κάνει τη πολλή δουλεια

επίσης από σκόνες πώς πας; μήπως έχουν μπουκώσει τα fins της ψύκτρας

και κλείνοντας, οι 65 βαθμοί δεν είναι σε καμιά περίπτωση επικίνδυνη θερμοκρασία ειδικά αν υπάρχει stress

Σκέφτηκα να βάλω άλλον ένα από πίσω αλλά δεν ξέρω μετά που συνδέεται. Από σκόνη είμαι μια χαρά όπως φαίνεται και στην εικόνα το κουτί έχει φίλτρα παντού.

Ο cpu είναι default?

Ναι

ο πίσω πάνω από 3 άντε 4 βαθμούς πτώση δε θα σου δώσει 

βέβαια έχεις και γομαροψύκτρα ίσως βοηθήσει περισσότερο από άλλες ψύκτρες 

βάλε ένα χαμηλόστροφο πάνω στο τροφοδοτικό απευθείας αν δεν έχεις ελεύθερα pin στη μητρική σου 

πάντως βρες κάτι να δέσεις τον ανεμιστήρα που σπρώχνει αέρα για πιο μόνιμη λύση και μη τον βγάλεις τελείως κάνει πολλή δουλεια

εγώ μόνο φθηνό και χαμηλόστροφο θα σου έλεγα να κοίταζες, δεν είμαι υπέρ των fancy ακριβών ανεμιστήρων που υποτίθεται ότι κάνουν παπάδες, εκτός βέβαια αν θες τίποτα led για το εφφέ, που και πάλι δε θα κοίταζα τους πιο ακριβούς

κάνας τέτοιος πχ σε κόστος ξεφτίλα είναι μια χαρά και δεν κάνει σχεδόν καθόλου θόρυβο (είχα βάλει 3 τέτοιους σε σύνθεση φίλου και έμεινα φοβερά ικανοποιημένος για το κόστος τους, οι δύο μάλιστα ήταν exhaust προς τα πάνω όπου τους ακούς περισσότερο από κάθε άλλο μέρος του κουτιού) 

http://www.e-shop.gr/aerocool-dark-force-fan-120mm-black-p-PER.811728

και απευθείας στο τροφοδοτικό να τον έβαζες όπου δε θα ρυθμίζονταν οι στροφές του, γυρίζει έτσι κι αλλιώς σε αρκετά χαμηλές, ώστε να μην ενοχλεί και έχει και ικανοποιητικότατο cfm

αυτός που έχει ήδη επάνω η ψύκτρα σου είναι ελικόπτερο για τα γούστα μου (1800rpm, αν δουλεύει στο μέγιστο)

Αν εννοείς ότι κάνει θόρυβο, ακόμα και στα μέγιστα είναι αθόρυβη. Δηλαδή αυτό που ψάχνω τώρα είναι ένα φανάκι κουτιού; Δεν έχουν καμιά διαφορά με τα φανάκια ψήκτρας;

πρακτικά όχι, υπάρχουν υποτίθεται ανεμιστήρες που είναι για να σπρώχνουν αέρα όταν υπάρχει εμπόδιο, οι λεγόμενοι static pressure fans, αλλά αυτοί σε ενδιαφέρουν όταν θες να βάλεις ανεμιστήρα να σπρώχνει αέρα στη ψύκτρα σου ή προς  κάποιο ψυγείο υδρόψυξης (για να τραβάνε αέρα από βάζεις κι εκεί κανονικούς), ή αν τους θες για intake στο κουτί σου σε σημεία που πρόκειται να υπάρχουν εμπόδια για παράδειγμα το εμπρός μέρος του κουτιού που μπορεί να υπάρχουν σίδερα και σκληροί που θα εμποδίζουν το airflow

σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι ανεμιστήρες είναι πάντα οι ίδιοι και το μόνο που κοιτάς είναι οι διαστάσεις, εσύ θες έναν οποιοδήποτε 120mm γιατί μόνο τέτοιος θα χωράει ακριβώς

υπάρχουν και low profile που έχουν συνολικά μικρότερο πάχος (διαστάσεις/διάμετρος πάντα ίδια στα 120mm), αλλά κάτι τέτοιο δε σε ενδιαφέρει γενικά, εκτός αν μιλάμε για κάποιο htpc που τα λίγα mm κάνουν τη διαφορά και τέτοιοι ανεμιστήρες έχουν πάντα μικρότερο cfm από ότι οι πιο παχιοι ενώ ο θόρυβος που παράγουν είναι ο ίδιος πάνω κάτω με άλλους αντίστοιχων rpm

εγώ προσωπικά παντου και πάντα χρησιμοποιώ φθηνούς, απλούς , χαμηλόστροφους για να είναι ήσυχοι και δεν έχω ποτέ κανένα θέμα

το κόστος για μένα ξεφεύγει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πχ αν μιλάμε για παράξενες διαστάσεις όπως 200mm που παίρνει τέτοιους το κουτί μου

αλλά για 120αρηδες που είναι οι πιο συνηθισμένοι και υπάρχει μεγάλη ποικιλία, έχεις επιλογές ώστε να κρατήσεις χαμηλά το κόστος 

και επειδή δε θα σου ρίξει και πολύ τη θερμοκρασία ένας που θα τραβάει αέρα έτσι κι αλλιώς, μη ξοδευτείς υπερβολικά

το 90% της δουλειάς το κάνει αυτός που σπρώχνει (που λογικά είναι static pressure fan για να ήρθε με τη ψύκτρα) ακόμα και αν είναι μερικούς ποντούς πιο πέρα 

από κει και περα κοιτάς το γενικότερο airflow στο κουτί σου...

η κάρτα σου για παράδειγμα (μιας και έχω κι εγώ gigabyte με windforce) βγάζει τη ζέστη κυρίως μέσα στο κουτί σου (τo slot στο πίσω μέρος του κουτιού θεωρείται ανεπαρκές στις σύγχρονες custom ψύκτρες gpu, οπότε έχουν βάλει να πηγαίνει ο αέρας χύμα μες στο κουτί :lol:), άρα όταν παίζεις είναι πολύ πιθανό αυτή να σου ανεβάζει τη θερμοκρασία

πρέπει να στήνεις το κουτί σου με τέτοιο τρόπο ώστε να βγάζει τον αέρα έξω, δηλαδή αυτό που θα έκανα εγώ είναι να έβαζα έναν επιπλέον ανεμιστήρα πάνω ψηλά (είτε 140αρη αν παίρνει , ή 120αρη) ώστε να βγάζει πιο γρήγορα τη ζέστη που παράγει η κάρτα

ή θα έκανα κάτι με το side panel

• Like 1

Λες να βάλω Link.png Site: αυτόν  στην θέση του άλλου και να βάλω τον άλλον από μπροστά να ρουφάει; Λέω μήπως και χωρέσει κανονικά στη θέση του.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Για να μην ανοίγω νέο θέμα και επειδή είναι σχετικό με ψύξη μνημών θα ήθελα να ρωτήσω έχω 4 kingstom ddr3 αξίζει να βάλω τέτοιες ψύκτρες από το ebay η τζάμπα τα λεφτά.

http://www.ebay.com/itm/Cooler-Heatsink-Heat-Spreader-SDR-DDR-DDR2-DDR3-SDRAM-Memory-Cooling-Clip-Cooper-/271686221843?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item3f41c2c013

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...