Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το εξης προβλημα. Στο σπιτι (πολυκατοικια) εχω 3 powerlines της raidsonic. Δεν ειναι paired μεταξυ τους. Λειτουργουν οπως ειναι out of the box. Το δικτυο ειναι της μορφης 192.168.χ.χ με δυναμικες ip. (οχι καρφωτες)

Στον κατω οροφο που μενει ο θειος βαλαμε 2 tplink av500. Επισης un-paired. Για καποιο λογο εχουν γινει ολα δικτυο μεταξυ τους. Το δικτυο στο κατω σπιτι ειναι επισης της μορφης 192.168.χ.χ. με δυναμικες Ip (οχι καρφωτες)

Σε καθε σπιτι υπαρχει διαφορετικο router, διαφορετικης εταιρειας. Το ιντερνετ δειχνει να δουλευει ανεξαρτητα σε καθε σπιτι μιας και η gateway ειναι διαφορετικη. 

Σε καποια στιγμη ομως εγινε καποιο μπλεξιμο, και δεν ειχα ιντερνετ σε μενα. Αυτο που παρατηρησα στις πληροφοριες του δικτυου μου, ειναι τα εξης.

IPv4 Default Gateway: 192.168.1.254
IPv4 DHCP Server: 192.168.1.254
IPv4 DNS Server: 192.168.1.1 
IPv4 WINS Server: 

Οπου 192.168.1.1 ειναι η default gateway του router του κατω οροφου. Υπεθεσα οτι μαλλον εκει ειναι το προβλημα.

Οποτε φτανουμε στην απορια μου. Υπαρχει τροπος να μην εχω δικτυο μεταξυ των 2 διαμερισματων χωρις να αλλαξει το ip range?

Επειδη το σετακι tplink ειναι δανεικο και θα αγοραστει καινουριο, υπαρχει καποιο αλλο σετ powerline (με ενσωματωμενη πριζα) που να ΜΗΝ ειναι συμβατο με το raidsonic?
Δημοσ.

Τι θα πει δεν είναι paired μεταξύ τους? Πως λειτουργούν τότε?

Τέλος πάντων η λύση είναι απλή. Συγχρονίζεις πάλι μεταξύ τους τα 3 δικά σου πατώντας το κουμπάκι ή με το λογισμικό (καλό είναι να βάλεις και κωδικό). Το ίδιο κάνεις και με τα 2 στον κάτω όροφο μεταξύ τους. Έτσι έχεις 2 αυτόνομα δίκτυα. 

Αν και προσωπικά πιστεύω ότι κάτι άλλο φταίει, πως είναι δυνατό να συγχρονίστηκαν τα κάτω με τα πάνω με την προϋπόθεση πάντα ότι πιάνουν τα powerlines και στους 2 ορόφους όλα μεταξύ τους? Εκτός να πάτησε κάποιος το κουμπί συγχρονισμού κατά λάθος...

Δημοσ.

Τα raidsonic δεν ειναι paired σιγουρα. Τα εχω εδω και 3 χρονια και οπως βγηκαν απο το κουτι, ετσι δουλεψαν. (Δεν εχουν λογισμικο)

Τα TP-link ειναι αγορασμενα φετος απο φιλο και επισης δεν ειναι paired.

Δικτυο μεταξυ των 2 διαμερισματων εγινε σιγουρα γιατι το ειδα μεσα απο τα windows και μεσα απο ενα προγραμμα τυπου lan viewer.

Το οτι δουλεψαν ολα μαζι και εμενα μου εκανε εντυπωση. Το πιο πιθανο ειναι να εχουν κοινο πρωτοκολλο και η πολυκατοικια να εχει καποια κοινη γραμμη ρευματος. Τα διαμερισματα βεβαια εχουν ξεχωριστο ρολοι.

Αν το ενα σπιτι απο 192.168.χ.χ το κανω 192.169.χ.χ , θα λυσει το προβλημα μου?

Στην πραξη οταν γινονται τα powerlines paired, αλλαζουν και ip?

Δημοσ.

Όλα τα καινούργια powerlines είναι συμβατά μεταξύ τους. Τα powerlines είναι έτοιμα paired από το κουτί τους.(όχι unpaired)

Θα κάνεις αυτό που σου λέω στο πάνω μήνυμα. Θα διαβάσεις τα manual και θα κάνεις pairing ξανά τα δικά σου πατώντας τα κουμπάκια που έχουν πάνω. Μετά θα κάνεις το ίδιο και στα tp-link που σίγουρα έχουν λογισμικό. Αν θες κάνε και μόνο τα tp-link και βάλτους κάποιο κωδικό. Αυτομάτως τα δικά σου θα βγουν εκτός του δικτύου των tp-link, Δεν έχει σχέση το pairing με την ip...

Πάντως αυτόματα να συνδεθούν μεταξύ (pairing) τους δεν γίνεται!!! Στο λέω γιατί χρησιμοποιώ 7 powerlines σε 2 διαφορετικά δίκτυα στον ίδιο χώρο!

Δημοσ.

Πάντως αυτόματα να συνδεθούν μεταξύ (pairing) τους δεν γίνεται!!! Στο λέω γιατί χρησιμοποιώ 7 powerlines σε 2 διαφορετικά δίκτυα στον ίδιο χώρο!

Καλημερα. Οπως ειπες ειναι πιθανο τα powerlines να ερχονται paired μεταξυ τους. Οποτε δεν θα διαφωνησω. Βεβαια ειχαν αγοραστει ενα σετ των 200 και μετα απο λιγο καιρο ενα των 500 ξεχωριστα. Οταν μπηκε πανω το 500αρι δουλεψε οπως ηταν με τα 200αρια χωρις να κανω τιποτα. (Πιθανον λογω ιδιας μαρκας)

Εχοντας εκτος πριζας τα powerlines του πανω οροφου, δοκιμασα χτες να κανω pairing τα 2 tplink μεταξυ τους με βαση το manual.Μαλλον εγιναν, αλλα το λαπτοπ δε μπορουσε να συνδεθει ασυρματα στο router. Το ιντερνετ ηταν up. (περιορισμενη προσβασιμοτητα). Εκανα επανεκκινηση router/laptop, αλλαξα καναλι, αλλα τιποτα. Μπηκα στη router και εκει που ελεγε για το ip version, το εκανα Ipv4 αντι για ipv4/ipv6. Μετα απο επανεκινηση του λαπτοπ, συνδεθηκε. Δεν ξερω αν εφταιγε αυτο ή αν ηταν τυχαια. Πηγα πανω και εβαλα και τα υπολοιπα στη πριζα και μεχρι στιγμης δουλευουν. 

Παντως, (επειδη συζηταμε), ειναι γεγονος οτι εγιναν ολα μαζι δικτυο. Αφου μπορουσα να μπω (απο το δικο μου υπολογιστη) στη σελιδα του router στο κατω σπιτι και να "δω" και το λαπτοπ. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...