Orliaklis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2003 Σε προηγομενο post εθεσα το θεμα παλιος Η/Υ ως DVD Player.Τωρα που ολα τα υλικα στηθηκαν και μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος απο την επιλογη μου μου εχει δημιουργηθει το η εξης απορια ΥΠΑΡΧΕΙ προβλημα αν ενα κανονικο MIDI TOWER κουτι το τοποθετησω στο πλαι.Ρωτω γιατι και οι δισκοι και τα DVD ROM εχουν τις προδιαγραφες να λειτουργουν στο πλαι!Αν κανω λαθος και δεν γινεται παρακαλω Βοηθειστε με!!!
bigbrother Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2003 Paidia tous dikous prepei PANTA ka8eta or orizontia na tous topo8eteite, opws lene oi kataskeuastes....Oxi oti den 8a doulepsei diagonia, alla *fantazomai* oti 8a ta paixei o sklhros diskos pio grhgora....(den to exw kanei pote...fantazomai!!) Eiste toso sigouroi pou to proteinetai? Or 8elete na ma8ete? File orliakhs bale diagwnia pragmati to systhma giati kai egw exw aporia...kai an xalasei please kane ena post edw pera gia na xeroume emeis sto mellon....Panta ta pa8hmata tvn allwvn einai xrhsima gia emas....Opote se kana xrono perimenoune nea sou...kane kai bookmark auto to topic Cya!
JONMF Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Παιδιά, η φάση πιστεύω οτι ειναι και λίγο ότι σου κάτσει... Κι εγώ ξέρω ότι οι δίσκοι παίζουν εξίσου καλά σε οριζόντια ή κάθετη θέση αλλά σε ένα συγκεκριμμένο PC στη δουλειά χτύπησαν 2 δίσκοι σε 1 χρόνο που το είχαμε κάθετο (το κουτί είναι Desktop).Απο τότε το γυρίσαμε στην κανονική του θέση και δε μας ξαναπαρουσίασε πρόβλημα.(Πάλι καλα που δε χτύπησε και ο File Server, και σ'αυτόν τα ίδια κάναμε αλλα έπαιζε κανονικά!) BTW, τα PC ήταν όλα με την ίδια σύνθεση, από οθόνη μέχρι mouse...
fractal Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 I sosti thesi gia ton skliro disko, ta dvd players kai otidipote allo yparxei sto kouti kapoiou PC, einai sto orizontio. Ayto simainei oti i etaireies epeita apo kapoies meletes fantazomai, katelixan oti gia tin orthi leitoyrgia toys prepei na tiroume tis theseis pou mas proteinoun. Ego as poume logo elleipsis xorou sto kouti mou, exo 2 sklirous XYMA mesa na KREMONTAI kai na stirizontai stis kalodiotainies toys!!! Pros to paron no prob, alla an xtypisoun, siga min zitiso kai efthines apo MAXTOR kai W.D.
Papajohn Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Emena pados to idio to kuti mu exi ton ena skliro katheto ke ton alo orizodio (micro atx). O kathetos malista den ine edolos kathetos ala kani mia gonia... Ke to pc den ine oti ki oti... IBM ine... Ara gia na vazi ton disko (maxtor) i IBM se plagia thesi (na katalavete 85° me to epipedo) den tha iparxi provlima... Papajohn
Papajohn Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2003 A ksexasa, sto kuti ke ta cd drives kanun mia gonia... Sigekrimena ine topothetimena me to mprosta tus meros se ligo megalitero ipsos, san na ine panw se anifora ena pragma! hehe Papajohn
Jaco Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2003 Λοιπόν, εγώ λέω να βάλετε τους δίσκους κάθετα, οριζόντια, πλάγια, εντός εκτός και επί τ'αυτά και ανάποδα... Κατά βάση οι καινούργοι σκληροί δεν έχουν πρόβλημα κεντρομόλου σε γωνίες, αλλά έχουν πρόβλημα τραντάγματος ανάλογα με την γωνία.. Επειδή πια η απόσταση κεφαλής - δίσκου είναι μερικά εκατοντάδες μm υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να ακουμπήσει η κεφαλή στον δίσκο ανάλογα με την διεύθυνση φοράς του τραντάγματος που θα φάει σε σχέση με το επίπεδο του δίσκου... Με άλλα λόγια όταν η κεφαλή στο οριζόντιο επίπεδο είναι πάνω ή κάτω από τον δίσκο (πλατώ και ρουλεμάν) τότε αντέχει οριζόντιους κραδασμούς, που είναι οι συνηθέστεροι, αλλά όχι κάθετους... Αντίθετα όταν η κεφαλή είναι δεξιά ή αριστερά σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο αντέχει κάθετους αλλά όχι οριζόντιους κραδασμούς... Επομένως, αν ο δίσκος έχει γωνία τότε ανάλογα με την κλίση του είναι ευάλωτος και σε οριζόντιους και κάθετους κραδασμούς με μέτρα G ανάλογα της γωνίας... Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα βαρέσει, αρκεί να προσέχουμε να μην τρώει αγκωνιές ή όταν πατάμε το Power να μην κουνάμε και όλο το tower μαζί λες και πατάμε τον διακόπτη στο ορυχείο...
JONMF Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2003 Και τα PC που προανέφερα πάντως ΙΒΜ είναι (PC300GL τριετείας, P II στα 400...). Δέν ανέφερα το brand γιατί δε θυμάμαι τι δίσκους είχαν πάνω τους. Όχι οτι έχω τίποτα με τα συγκεκριμμένα PC ή με την εταιρία, το αντίθετο μαλλον! Απλα, η σύμπτωση είναι πολυ μεγάλη για να μην τη λάβω υπόψη μου. Οι πιο νέοι δίσκοι δεν αποκλείεται να έχουν καλύτερες ανοχές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.