Προς το περιεχόμενο

G3258 με Asrock Z97 Pro, στα 4.2 παίζει με 1,27 Volt (να το αυξήσω η είναι ΟΚ?)

RigasGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήν βιάζεσαι να τον κρίνεις τον επεξεργαστή σου.

Βάλε πρώτα μιά ψύκτρα της προκοπής ή μιά AIO.

Για να σου φύγει το άγχος , άμα σου πώ , ότι το cpu σου είναι πάνω από το μέσο όρο , θα νιώσεις καλύτερα ?

Γιατί έτσι είναι.

Η Intel δέν έκανε κανένα απολύτως μπινάρισμα σε αυτά τα cpu.

Ετσι βγήκανε ή του ύψους ή του βάθους.

Τα περισσότερα βέβαια βγήκανε του βάθους , για να λέμε την αλήθεια.

και πίστεψέ με , έχω δεί πολλά G3258.

Η Intel απλά σου έδωσε ένα entry-level cpu , για να μπείς στο κλίμα του overclocking (λόγω ξεκλείδωτου multi και mem dividers).

Τίποτε παραπάνω.

Οι περισσότεροι χρήστες όμως , αυτόβουλα τους βάζουν στην ίδια ζυγαριά με τους καλούς ξεκλείδωτους (βλέπε "k" cpu's) και αυτό είναι λάθος.

TASO overclock κανω απο το 1993 με λαθος jumper settings απο P75 και ανοιξε τοτε στα 90 και εκεινη την μερα τον πηγα στα 120.

Ηταν + 100.000 δρχ κερδος.

Αυτον τον πηρα απλα επειδη γουσταρω το overclock εστω και για να παρω μια σταθερη μετριση και το υπολοιπο της ζωης του

να ειναι σε στοκ συχνοτητα.

Ετσει και αλλιως παιχνιδια δεν παιζω, εχω μια GYS 250 512 και στο σημερα ειναι παιδικη καρτα.

Απλα θελω να δω μεχρι που παει ο συγκεκριμενος, να πω την αληθεια οταν πηγα να τον αγορασω ειχε και Costa Rica αλλα πες

η συνηθεια τοσα χρονια ειπα Malay....μπορει ο αλλος να ηταν καλητερος.

Τωρα για ψυχτρα λυπαμε να δωσο 120 ευρω να παρω π.χ CM240M για να τον εχω δροσερο μιας και με 100 παραπανω περνω ενα

i5 K.

Οπως ειπα παραπανω δεν παιζω παιχνιδια.

Δεν ξερω αν με την υδροψυξη εχει καλητερο OC, ειχα το real temp ανοιχτο και μεχρι τον 1ο λεπτο πηγε στους 60, μετα εκανε blue screen.

Aν και δεν την χωραει το κουτι και αναγκαστικα μονο ψυγειο.

Σε καποια φορουμ δινουν και 1.5 volt για να τον πανε στα 5, τωρα αν εκει πανω κραταει απροβληματιστα δεν ξερω,

Σε μετριση παντως 1.350 χωρις offset δεν μπουταρε , με 1.290 και 0.050 επαιξε αυτα τα 20 λεπτα, αλλη προσπαθεια δεν εκανα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

TASO overclock κανω απο το 1993 με λαθος jumper settings απο P75 και ανοιξε τοτε στα 90 και εκεινη την μερα τον πηγα στα 120.

Ηταν + 100.000 δρχ κερδος.

Αυτον τον πηρα απλα επειδη γουσταρω το overclock εστω και για να παρω μια σταθερη μετριση και το υπολοιπο της ζωης του

να ειναι σε στοκ συχνοτητα.

Ετσει και αλλιως παιχνιδια δεν παιζω, εχω μια GYS 250 512 και στο σημερα ειναι παιδικη καρτα.

Απλα θελω να δω μεχρι που παει ο συγκεκριμενος, να πω την αληθεια οταν πηγα να τον αγορασω ειχε και Costa Rica αλλα πες

η συνηθεια τοσα χρονια ειπα Malay....μπορει ο αλλος να ηταν καλητερος.

Τωρα για ψυχτρα λυπαμε να δωσο 120 ευρω να παρω π.χ CM240M για να τον εχω δροσερο μιας και με 100 παραπανω περνω ενα

i5 K.

Οπως ειπα παραπανω δεν παιζω παιχνιδια.

Δεν ξερω αν με την υδροψυξη εχει καλητερο OC, ειχα το real temp ανοιχτο και μεχρι τον 1ο λεπτο πηγε στους 60, μετα εκανε blue screen.

Aν και δεν την χωραει το κουτι και αναγκαστικα μονο ψυγειο.

Σε καποια φορουμ δινουν και 1.5 volt για να τον πανε στα 5, τωρα αν εκει πανω κραταει απροβληματιστα δεν ξερω,

Σε μετριση παντως 1.350 χωρις offset δεν μπουταρε , με 1.290 και 0.050 επαιξε αυτα τα 20 λεπτα, αλλη προσπαθεια δεν εκανα.

ok

Δικός μας είσαι :-D

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Πάνε οι εποχές που οι Malay ήταν εγγύηση ...

Τώρα είναι ότι κάτσει.

Με 1,30 παίζει 4,4 Ghz ?

ok

Δικός μας είσαι :-D

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Πάνε οι εποχές που οι Malay ήταν εγγύηση ...

Τώρα είναι ότι κάτσει.

Με 1,30 παίζει 4,4 Ghz ?

TASO ανοιγει κανονικα (οπως τωρα που γραφω) στα 1,317 με (Vcore 1.270 και offset 0.050) 

Με το cache στο x38 

Θα δοκιμασω απλα το XTU στο benchmark ετσει για να δω αν θα μπορεσει να το τελειωσει, και οταν δω τι θα διαλεξω απο ψυξη θα τον δοκιμασω με περισοτερα τεστ.

post-283355-0-09303200-1428578421_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η cache speed δίνει αρκετά σε επιδόσεις.

Δέ λέει , να την έχεις τόσο χαμηλά.

4,0-4,2 Ghz ... παίζουν σχετικά εύκολα την Cache τα περισσότερα cpu.

Σωστος 101% απλα ειμαι στο ψαξιμο με τον επεξεργαστη ακομα και την αφησα default μηπως και κατα το boot η οτι αλλο τρεξω να μην εχω blue screen.

Edit....

Μεχρι x39 μπορει να σηκωσει με Cache Voltage 1.250 και 0.050 Offset, παραπανω δεν μπαινει Windows με τιποτα.

Αυτα σε Asrock Z97 Professional.

Επεξ/σία από RigasGR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...