RigasGR Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δοκιμασα τα OC προφιλ απο το Auto μετα το update. Μεχρι και τα 4.0 δουλευει με τις ρυθμισεις στο Auto ανετα, στα 4.2 και με 1.230 με το που εμπαινε Win και ζηταγα να τρεξει εφαρμογη.....blue screen και κολημα. Του εδωσα 1.270 και τρεχει κανονικα. 2η ερωτηση στο AIDA 64 μου δειχνει οτι ο memory controller ειναι στα 1.3 Volt αλλα οι μνημες τρεχουν στο 1.5 θα εχει θεμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SigmaDelta Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Πάρα πολύ είναι. Στα 4.1 ο δικός μου είναι με 1.070. Με πολύ χειρότερη μητρική. Βάλε χειροκίνητα τις ρυθμίσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Οι G3258 έχουν μεγάλες αποκλίσεις από κομμάτι σε κομμάτι. Εχω δεί καλά έως αρκετά καλά νούμερα ... αλλά και κάτι πολύ ψοφίμια αντίστοιχα. Θα πρέπει να δοκιμάσεις , να δείς που περίπου παίζει ο δικός σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zapee995 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Με 1.24 περίπου παίζει ο δικός μου στα 4.5..αν έχεις βρει τις σωστές ρυθμίσεις, τότε μάλλον έχεις πέσει σε μέτριο κομμάτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Παιζει και σε 1,25 Volt αλλα το κοματι ειναι πολυ μετριο μαλλον. Στο 1.23 μπουταρει αλλα κρασαρει στα 4.2 Στο manual τι να επιλεξω? Υπ οψην τον τρεχω με το στοκ cooler της Intel, δεν ξερω αν αυτο του ανεβαζει ραγδαια της θερμοκρασιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SigmaDelta Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Βασικά απενεργοποιησε το oc profile. Η δική μου μητρική για 4.4 ζητάει 1.42 !!! μέσω προφίλ.Πας για επεξεργαστή δλδ. Ακόμα κκαι στα 3.2 αν το αφήσω όλα auto δείχνει 1.2!!! Προτείνω να ξεκινήσεις ανάποδα.βάλε ταση π.χ. 1.200 και άρχισε να ανεβάζεις πολλαπλασιαστη μέχρι να βρεις που Δεν έχει θέμα.μετά κάνεις fine tuning λίγο πάνω ή κάτω ανάλογα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 1.42 ειναι οντως πολυ, στην Ζ97 Pro ζηταει 1,350 στο auto. Παιζει το τροφοδοτικο να μην μπορει να δωσει τα απαιτουμενα? Στο cache ratio εχει το 39, να δωσο 42 ή auto? Kαι ξαναρωτο παιζει ρολο η στοκ ψυχτρα της Intel κατα το bootarisma η οχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SigmaDelta Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Κι εγώ με την στοκ ψυκτρα είμαι. Βέβαια δεν ανεβαίνω πιο πάνω από 4.1 με αυτή γιατί μετά δεν μπορεί να διαχειριστεί τις θερμοκρασίες.Ίδιο ratio έχω και στην cache.Το voltage της στο auto. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Αν δώσω στο 1.23 Volt για τα 4.2GHz στο CCIN 1,9Volt τρεχει κανονικα. Δεν με χαλαει το +1GHz απλα παιζω για να δω μεχρι που παει. Ναι αν πεσεις σε καλο κομματι επεξεργαστη λογικο ειναι να ανεβαζει παραπανω με λιγοτερα volt. Οπως και σε ολους τους επεξεργαστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zapee995 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Πληροφοριακά και εγώ με auto ξεκινάω που ξέρω ότι μπουταρει και πάω σιγά σιγά και κατεβάζω τιμές όσο πάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Τελικα μετα απο Burn Test του καθετε απο 1η αποψη για τα 4.2 το 1.250 Στο cache ratio για τα 4.2 μονο το χ39 μπορει να τρεξει, αν το βαλω στο 42 κολαει αμεσως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Στο cache ratio για τα 4.2 μονο το χ39 μπορει να τρεξει, αν το βαλω στο 42 κολαει αμεσως. Πρέπει να υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα της Cache σε σχέση με το CPU τουλάχιστον 200Mhz. Επίσης για να ανεβάσεις την ταχύτητα της Cache πρέπει να της δώσεις τάση. Πόσο της δίνεις ? Δοκίμασε και τα δύο σενάρια. Η μαμά ψύκτρα ΔΕΝ κάνει για αυτό το cpu (για κλοκάρισμα). Επίσης , με καλή ψύκτρα ΜΗΝ φοβάστε την τάση , στην περιοχή του 1,40volt. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Πρέπει να υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα της Cache σε σχέση με το CPU τουλάχιστον 200Mhz. Επίσης για να ανεβάσεις την ταχύτητα της Cache πρέπει να της δώσεις τάση. Πόσο της δίνεις ? Δοκίμασε και τα δύο σενάρια. Η μαμά ψύκτρα ΔΕΝ κάνει για αυτό το cpu (για κλοκάρισμα). Επίσης , με καλή ψύκτρα ΜΗΝ φοβάστε την τάση , στην περιοχή του 1,40volt. για την cache δεν κοιταξα καν λαθος μου, θα κανω μερικες δοκιμες και θα αναρτησω αποτελεσματα. Edit. Αφησα την cache ratio στο x39 και το multiplier στο x43. Toυ εδωσα 1,3Volt και επιλογη Adaptive. Offset VCore το αφησα στο Auto. Moυ εδωσε στο ΧΤU 314 Marks και maximum θερμοκρασια 85 βαθμους με την στοκ ψυχτρα και παστα Thermaltake 3. Το ξαναγυρναω στα 3.2 πλεον απο δω και περα μιας και για παραπανω δεν προκειται αν δεν βαλω μια υδροψυξη. Οταν την αγορασω θα δω αν παιζει και καλητερα. http://s13.postimg.org/sqr757ifr/4_3_GHz_1_300_Vcore.jpg Επεξ/σία 4 Απριλίου 2015 από RigasGR Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Καινουργια δοκιμη με Multiplier x45 Cache ratio x38 Vcore 1.290 μαζι με offset 0.050 Και τις μνημες απο 1600 στα 1333. Επαιξε κανενα 20 λεπτο ανετα, αλλα σε ενα 1440p video στο Youtube τα ειδε μετα απο κανα λεπτο και εκανε blu screen. O επεξεργαστης ειναι Malay και το Batch number L421B824 Μαλλον εχω ενα επεξεργαστη με πολυ μετριες overclock ανοχες. http://valid.x86.fr/bz4ns2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μήν βιάζεσαι να τον κρίνεις τον επεξεργαστή σου. Βάλε πρώτα μιά ψύκτρα της προκοπής ή μιά AIO. Για να σου φύγει το άγχος , άμα σου πώ , ότι το cpu σου είναι πάνω από το μέσο όρο , θα νιώσεις καλύτερα ? Γιατί έτσι είναι. Η Intel δέν έκανε κανένα απολύτως μπινάρισμα σε αυτά τα cpu. Ετσι βγήκανε ή του ύψους ή του βάθους. Τα περισσότερα βέβαια βγήκανε του βάθους , για να λέμε την αλήθεια. και πίστεψέ με , έχω δεί πολλά G3258. Η Intel απλά σου έδωσε ένα entry-level cpu , για να μπείς στο κλίμα του overclocking (λόγω ξεκλείδωτου multi και mem dividers). Τίποτε παραπάνω. Οι περισσότεροι χρήστες όμως , αυτόβουλα τους βάζουν στην ίδια ζυγαριά με τους καλούς ξεκλείδωτους (βλέπε "k" cpu's) και αυτό είναι λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα