Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε sothoms νομιζω ειχες τοσες απαντησεις επειδη ησουν απολυτος ("ολα τα κινεζικα ειναι fail") και συνεχιζεις να εισαι ("Παγκοσμίως, το ακριβότερο είναι πάντα καλύτερο").Δεν ισχυει παντα αυτο,αλλιως δεν θα ισχυε η εννοια vfm,αλλα θα αγοραζες παντα ο,τι ακριβοτερο μπορεις(απο πλακακια για το μπανιο μεχρι αυτοκινητο).Τεσπα,με τα κινεζικκα αν το ψαξεις σωστα μπορεις να κανεις την δουλεια σου με λιγοτερα χρηματα,αρκει να ικανοποιεισαι με αυτα που προσφερει.Thats all

το θεμα με τα κινεζικα ειναι οτι πχ εδω σκας 200 ευρω δεν εχεις καλη εγγυηση(που σε νοιαζει λογω ποιοτητας) δεν πληρωνεις φπα/δασμο περιμενεις ενα μηνα και μετα εχεις ενα κινητο που αν το πιασεις απο sar μεχρι γραφικα υστερει απο αλλα κινητα που κυκλοφορουν Ελλαδα χωρις να εχουν τα παραπανω μειονεκτηματα. 

Δημοσ.

το θεμα με τα κινεζικα ειναι οτι πχ εδω σκας 200 ευρω δεν εχεις καλη εγγυηση(που σε νοιαζει λογω ποιοτητας) δεν πληρωνεις φπα/δασμο περιμενεις ενα μηνα και μετα εχεις ενα κινητο που αν το πιασεις απο sar μεχρι γραφικα υστερει απο αλλα κινητα που κυκλοφορουν Ελλαδα χωρις να εχουν τα παραπανω μειονεκτηματα. 

Δεν θα διαφωνησω για την εγγυηση.Βασικα εχεις αλλα για εναν χρονο και με τις καθυστερησεις μεσα που ειναι μεγαλο μειον.Βεβαια οταν πας να την γλυτωσεις φθηνα,αυτο ειναι το ρισκο που πρεπει να παρεις.Καποιοι το περνουν,καποιοι οχι,σεβαστα και τα 2.Για τα γραφικα τι εννοεις?Οσο για το sar,στα περισσοτερα κινεζικα απο "σωστη κινεζικη εταιρεια" που εχουν μετρηθει,ειναι φυσιολογικες οι τιμες,ενω η τιμη στο iphone πχ ειναι πολυ αυξημενη για premium κινητο.

Δημοσ.

Συμφωνώ με όλους.. Ακόμα και τους αγενείς.. Απλά ακόμα περιμένω κάποιον να μου κάτι που θα μπορεί να κάνει με το χ κινητό των 700+ και δεν μπορώ να το κάνω εγώ με το honor των 280..

Δημοσ.

Συμφωνώ με όλους.. Ακόμα και τους αγενείς.. Απλά ακόμα περιμένω κάποιον να μου κάτι που θα μπορεί να κάνει με το χ κινητό των 700+ και δεν μπορώ να το κάνω εγώ με το honor των 280..

Φιλε οταν πηρα το redmi 1 γεναρη του 2014 με 135 ευρω,στην ελλαδα με τα ιδια χρηματα επαιρνες χρεπια με 4" οθονη,2 πυρηνες,512 ram,1 καμερα και ξεβαμμενη οθονη.1 χρονο και 2 μηνες μετα,το κινητακι με καλυπτει απολυτα σε αυτα που κανω και οταν κλεισει 2 χρονια θα ψαχτω για καινουργιο και το xiaomi θα εχει δικαιολογησει και το τελευταιο cent.Μαλλον για καποιους εκανα χαζομαρα με την επιλογη μου,αλλα χαλαλι. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απαντω γενικα σε οσους εκαναν παραθεση τα μηνυματα μου.

Παγκοσμίως, το ακριβότερο είναι πάντα καλύτερο.

Αυτο συμβαίνει σε όλα τα είδη

Αυτοκίνητα, μηχανες, σπίτια, ρουχα, παπουτσια, ρολογια, τηλεορασεις, stereo κ.ο.κ.

Ξαφνικά σήμερα (χθες) μάθαμε ότι για τα κινητά δεν ισχύει το ίδιο.

Θελετε να το πιστευετε;

Καλα κανετε και το πιστευτε. Αλλωστε για να κινειστε στην κινεζικη αγορά, εχετε παρει τις αποφασεις σας, οπότε είναι ασκοπο να κάνω κουβεντα μαζι σας.

Η παρεμβαση μου έγινε περισσότερο για να βοηθήσω τους μελλοντικους αγοραστές και να τους αποτρεψω απο κινεζικες αγορες.

Επειδη δεν εχει καποιος την οικονομικη ανεση να αποκτήσει ένα καλο τηλέφωνο, δεν σημαινει ότι τα φθηνα ειναι καλυτερα.

Μου θυμιζει στην 10ετια του '90, τους κατοχους των φτιαγμενων fiat pundo, να προσπερνανε καμια mercedes και να καυχιούνται ότι έχουν αυτοκινηταρα.

Απλά σκεφτείτε το εξής.

Αν αυτο το meizu ή το elephone είχαν την ίδια τιμη με το galaxy A7, θα επαιρνε κανείς τα κινεζικα;

Δεν νομιζω.

Γνωμη μου ειναι, εκει που ειναι να ξοδεψεις 150-200 ευρω σε κινεζικο, καλυτερα να παρεις κανενα μεταχειρισμενο επωνυμο απο τις αγγελιες.

Υπαρχουν και σωστες αγγελιες, μην βλέπεται που πουλανε τηλεφωνα επωνυμα 180 ευρω ενω το καινουργιο κανει 200.

Οσο για τις dslr που ειπε καποιος, να πω οτι η καλύτερη φωτογραφικη μηχανη είναι αυτή που έχεις μαζί σου.

Την dslr την παιρνω μονος μου, μαζι με τους φακους και κανω εξορμησεις. Δεν είναι για όλες τις ώρες.

Για τις οικογενειακες εξοδους, θέλω το κινητο.

Φιλικα.

Αυτό είναι Ε Ν Τ Ε Λ Ω Σ λάθος. Η τιμή ενός προϊόντος δεν έχει να κάνει με την ποιότητα ή με το κόστος κατασκευής, αλλά με το μέγιστο δυνατό ποσό, που είναι διατεθειμένος ο καταναλωτής να πληρώσει, για την απόκτησή του και διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες, με κύριους της διαφήμιση (με την επιβολή, δηλαδή, της ανάγκης, τεχνητής ή πραγματικής), με τη φήμη ("φήμη και πελατεία", όπως αναφέρεται στο ελληνικό λογιστικό σχέδιο και εκφράζει την προδιάθεση, του καταναλωτικού κοινού, να αγοράσει προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας) και πολλούς άλλους οικονομικούς παράγοντες, που έχουν από ελάχιστη έως μηδενική εξάρτιση από το κόστος ή την ποιότητα του προϊόντος. Αυτή είναι η αλήθεια των οικονομικών σήμερα (δεν είναι υποκειμενική, αναφέρεται σε όσα βιβλία ασχολούνται με το θέμα και εφαρμόζεται από όλες τις εταιρείες παγκοσμίως). Είμαι σχετικός με το αντικείμενο των οικονομικών και δεν μπορώ να βλέπω να αναπαράγεται συνέχεια η ίδια, λάθος, άποψη σε πολλά forum. Η άποψη που αναφέρεις λέγεται "πλύση εγκεφάλου (κακώς εννοούμενου * ) marketing".

Επίσης, όταν στηρίζεσαι στην κάμερα του κινητού και δεν αγοράζεις ξεχωριστή κάνεις παραχωρήσεις στην ποιότητα της φωτογραφίας. Έχω το lumia 930 και βλέπω ότι η φωτογραφικές φίλων βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες, αλλά δεν έχουν την φορητότητα που έχω εγώ. Αυτό, όμως είναι ταυτόχρονα "ευχή και και κατάρα", αφού αλλάζοντας το κινητό χάνω και αυτόματα και τη φωτογράφική του μηχανή και σαν να μην έφτανε αυτό είμαι "υποχρεωμένος" να αγοράσω πάλι ακριβό κινητό, προκειμένου να ξαναποκτήσω καλή φωτογραφική. Η φορητότητα πληρώνεται με χρήμα και ποιότητα δουλειάς... Για απλές οικογενειακές εξόδους, ακόμα και η φωτογραφική του lumia 620 (96€), της γυναίκας μου, κάνει τη δουλειά του με αξιοπρέπεια, χωρίς να έχω πληρώσει πολλά χρήματα. Αυτά, βέβαια, είναι επιλογές...

* Κανονικά ο όρος marketing αναφέρεται στο να εντοπίζεις και να ικανοποιείς την ανάγκη ενός μέρους του καταναλωτικού κοινού πριν από τον ανταγωνισμό και όχι στην εξαπάτησή του, όπως εφαρμόζεται σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις εταιρείες. Η εξαπάτηση του κοινού έχει επικρατήσει, σήμερα, να εκφράζεται με τον όρο marketing, ο σωστός όρος είναι "κακώς εννοούμενο marketing".

Επεξ/σία από Jophiel
Δημοσ.

Νταξ ρε μαν τωρα λες κ εισαι 13 κανεις.πανε παρε ενα ρολλεξ του κωλου με 100 ευρω ακα κωλλεξ την ιδια δουλεια κανει κ με το γνησιο...τι να λεμε τωρα στα ειπα στα εξηγησα εσυ εκει κ σ ξαναλεω δεν θελω νσ σε πεισω να παρεις κατι...απλα μην παραμυθιαζεσαι αυτο μονο

Δημοσ.

Νταξ ρε μαν τωρα λες κ εισαι 13 κανεις.πανε παρε ενα ρολλεξ του κωλου με 100 ευρω ακα κωλλεξ την ιδια δουλεια κανει κ με το γνησιο...τι να λεμε τωρα στα ειπα στα εξηγησα εσυ εκει κ σ ξαναλεω δεν θελω νσ σε πεισω να παρεις κατι...απλα μην παραμυθιαζεσαι αυτο μονο

Συγκρίνεις το κώλλεξ με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής hardware??Ας το προσπεράσω..Δεν χρειάζεται να με πείσεις... Το θέμα είναι να μην παραμυθιάζεσαι και εσύ οτί όλα αυτά αξίζουν τόσα λεφτά.. Για να τελειώνουμε.. Αν έπαιρνα s6 θα ήμουν ευχαρριστημένος αλλά για εμένα δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για ένα κινητό που θα αλλάξεις σε 2-3 χρόνια..

Δημοσ.

Αυτοκίνητα, μηχανες, σπίτια, ρουχα, παπουτσια, ρολογια, τηλεορασεις, stereo κ.ο.κ.

Θελετε να το πιστευετε;

Καλα κανετε και το πιστευτε. Αλλωστε για να κινειστε στην κινεζικη αγορά, εχετε παρει τις αποφασεις σας, οπότε είναι ασκοπο να κάνω κουβεντα μαζι σας.

Η παρεμβαση μου έγινε περισσότερο για να βοηθήσω τους μελλοντικους αγοραστές και να τους αποτρεψω απο κινεζικες αγορες.

Επειδη δεν εχει καποιος την οικονομικη ανεση να αποκτήσει ένα καλο τηλέφωνο, δεν σημαινει ότι τα φθηνα ειναι καλυτερα.

Μου θυμιζει στην 10ετια του '90, τους κατοχους των φτιαγμενων fiat pundo, να προσπερνανε καμια mercedes και να καυχιούνται ότι έχουν αυτοκινηταρα.

Απλά σκεφτείτε το εξής.

Αν αυτο το meizu ή το elephone είχαν την ίδια τιμη με το galaxy A7, θα επαιρνε κανείς τα κινεζικα;

Δεν νομιζω.

Γνωμη μου ειναι, εκει που ειναι να ξοδεψεις 150-200 ευρω σε κινεζικο, καλυτερα να παρεις κανενα μεταχειρισμενο επωνυμο απο τις αγγελιες.

Υπαρχουν και σωστες αγγελιες, μην βλέπεται που πουλανε τηλεφωνα επωνυμα 180 ευρω ενω το καινουργιο κανει 200.

Οσο για τις dslr που ειπε καποιος, να πω οτι η καλύτερη φωτογραφικη μηχανη είναι αυτή που έχεις μαζί σου.

Την dslr την παιρνω μονος μου, μαζι με τους φακους και κανω εξορμησεις. Δεν είναι για όλες τις ώρες.

Φιλικα.

Η λογική σου είναι "αφού έχω λεφτά να διαθέσω για Φεράρι, οτιδήποτε άλλο χαμηλότερης κατηγορίας είναι απάτη, άχρηστο κ.ο.κ".

Επίσης, αυτό το επιχείρημα περί "οικονομικής άνεσης" είναι πολύ κομπλεξικό.  Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να έχει τα χρήματα, αλλά να θεωρεί ότι είναι καλύτερο και λογικότερο να δώσει λεφτά για να πάρει ένα Xiaomi, Huawei, Meizu, Oppo, από το να τα δώσει για Samsung, iPhone, HTC κλπ;

Το "καλύτερο" για τον καθένα είναι πολύ σχετικό και σηκώνει μεγάλη κουβέντα.  Συνεπώς το ακριβότερο, σε καμία περίπτωση δεν είναι πάντα καλύτερο.  Ακόμα και όπως το εννοείς εσύ, υπάρχουν παραδείγματα που συνηγορούν στο αντίθετο, μερικές φορές.

Παρά ταύτα, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα   :)

Δημοσ.

Το "καλύτερο" για τον καθένα είναι πολύ σχετικό και σηκώνει μεγάλη κουβέντα.

Αν πεις οτι σου αρεσει περισσοτερο και το γουσταρεις ρε παιδι μου τοτε συμφωνω αλλα το καλυτερο δεν ειναι σχετικο το hardware ειναι πραγμα συγκρισιμο τα βαζεις κατω και βλεπεις τι ειναι καλυτερο

Δημοσ.

τα κινεζικα κινητα ειναι για ατομα που δεν ξερουν τι αγοραζουν και πανε με την νοοτροπια οτι αγοραζουν μισο κιλο φετα απο σουπερ μαρκετ.Ακομα και τα θεωρητικα καλα oneplus και huawei εχουν πολυ σοβαρα θεματα για καποιον που ξερει τι αγοραζει.

Τα περισσότερα android σκατόνουμπα έχουν samsung.

Φέρε το s5 δίπλα σε κάποιο από xiaomi oppo ή opo της ίδιας χρονιάς να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι....

Δημοσ.

υπαρχουν κ ποιοτικα κινεζικα που ειναι ασφαλεις αγορες

χοντρικα coolpad ,meizu ,asus ,xiaomi ,lenovo ,huawei αγοραζεις χωρις αγχος

Δημοσ.

Τα περισσότερα android σκατόνουμπα έχουν samsung.

Φέρε το s5 δίπλα σε κάποιο από xiaomi oppo ή opo της ίδιας χρονιάς να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι....

Ονομα κ πραγμα μαν.:D

Το παραληρημα σε ολο του το μεγαλειο

Δημοσ.

Θελετε να το πιστευετε;

Απλά σκεφτείτε το εξής.

Δεν νομιζω.

Φιλικα.

Το ακριβοτερο ειναι παντα καλυτερο?

Τετοιες σαχλαμαρες μονο απο πωλητες του πλαισιου εχω ακουσει.

Με τα γραφομενα σου μου θυμιζεις τον μαυροφτερο τιμωρο που σωζει τον απλο πολιτη απο τον κακο κινεζο παραγωγο κινητων...

Πρεπει να κατανοησεις οτι δεν εχουν ολοι τις ιδιες αναγκες, αυτος που επαιρνε το πουντο δεν τον ενοιαζε ουτε τα δερματινα καθισματα, ουτε η ανετη αναρτηση ουτε το 8πλο aircondition. 

Οχι δεν θα επαιρναν τα κινεζικα, γιατι δεν εχουν εγγυηση, αυτο ειναι το μοναδικο μειονεκτημα τους,αλλα επειδη στην ελλαδα τα μη κινεζικα τα "φροντιζει" η arvato πλεον εχεις καλυτερη εγγυηση απο το κινεζικο παρα απο οποιοδηποτε "ντοπιο" προιον

Επισης ο ελληνας ειναι ελληναρας και προτιμαει τη μοστρα απο την ουσια. Προτιμα να εχει bmw 20ετιας παρα fiat καινουριο.

Οσο για τη φωτογραφια , καποιος αλλος ειχε πει μην τραβας φωτογραφιες μονο και μονο για να τραβηξεις. 

Γιατι απλα ετσι καταντας μια χαζογκομενα του instagram.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...