Προς το περιεχόμενο

Ανορεξία vs Παχυσαρκία

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο δεν καταλαβαινεις οτι δεν μπορω, απο την μια τα χαλια οικονομικα μου που με κανουν να τρωω οτι σκατα βρω απλα για να μην πειναω και απο την αλλη ο κακος μεταβολισμος μου και τα χαλια ψυχολογικα μου που δεν εχω δυναμη να ανταπεξερθω.

Αρα στα λογια του ηρθες.

Αλλο νοσος, αλλο επιλογες που οδηγουν σε οποια προβληματα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν λοιπον βαλεις προβλημα καταθληψεις που δεν θελω να βγαινω και θελω ολο να κοιμαμε και να τρωω να πως γινομε βοδι οπως λες ετσι απλα.

αρα φταιει η καταθλιψη κατα κυριο λογο. Υπαρχει μια αμφιδρομη σχεση μεταξυ σωματος-εγκεφαλου, ισως πολυ μεγαλυτερη απο οτι εχουν ανακαλυψει μεχρι τωρα

Δεν εξαρταται μονο απο εμας το διαβασα εστειλα ενα απο τα πολλα, οταν εγω για να καψω ενα πιατο μακαρονια θελω να κανω μια ωρα ποδηλατο και εσυ δεν θες τιποτα γιατι λειτουργει στο φουλ ο μεταβολισμος σου τοτε εγω εχω προβλημα.

Αν λοιπον βαλεις προβλημα καταθληψεις που δεν θελω να βγαινω και θελω ολο να κοιμαμε και να τρωω να πως γινομε βοδι οπως λες ετσι απλα.

Και οσο εχεις για ολα μια απαντηση, δεν νομιζω να αλλαξεις. Τι εννοω;

Οταν καθε ζητημα που σε απασχολει το αντιμετωπιζεις μοιρολατρικα και μιζερα, ε προφανως ΔΕΝ προκειται να κανεις κατι για να το αλλαξεις.

Δηλαδη για την παχυσαρκια πρεπει να εχω μετρησει πανω απο 5 πραγματα που λες οτι φταινε σε σενα, εκτος απο εσενα. Θες να σου απαριθμησω μερικα που θυμαμαι;

-Ως τα 17 δε σε αφηνανε να τρως σοκολατες, σουβλακια και πιτσες και μετα για να ξεδωσεις ( ;) ετρωγες μονο τετοια, γιαυτο παχυνες.

-Εχεις το γονιδιο της παχυσαρκιας, αρα παχαινεις.

-Εχεις θυροειδη, αρα παχαινεις.

-Δε λειτουργει ο μεταβολισμος σου, αρα παχαινεις.

-Εχεις καταθλιψη και λογω αυτης μονο τρως και κοιμασαι, αρα παχαινεις.

-Γενηθηκες 4,5 κιλας αντι για 3, αρα σου ηταν γραφτο να εισαι παχυσαρκος (!).

-Χαλια οικονομικα που δε σε αφηνουν να φας υγιεινα, αρα τρως παχυντικα φαγητα (!!).

-Νοσος που "την κολλησες" και δεν μπορει να κανεις τιποτα.

κλπ κλπ

Δεν μπορει ρε μαν να φταινε τα παντα. Δεν μπορει να σου εχουν τυχει ολα μαζι, λες και σε καταραστηκε ο Θεος και ηθελε να σε κανει παχυσαρκο. Το οτι υπερβαλεις ειναι ευδιακριτο απο το γεγονος οτι προβαλεις 6-7 δικαιολογιες ταυτοχρονα, καποιες εκ των οποιων τελειως ανυποστατες. Θα δεχομουν να μου πεις 1-2 , αλλα το οτι λες 6-7 δειχνει οτι το εχεις ΨΑΞΕΙ για να τα φορτωσεις ολα σε εξωγενεις παραγοντες. Κι οσο το ψαχνεις τοσο θα βρισκεις "αιτιες". Και νταξει, γουστο σου και καπελο σου να το κανεις, αλλα να ξερεις οτι αυτο σκοτωνει την οποια ελπιδα υπαρχει να βρεις κινητρο να αλλαξεις. Κι οσο περνανε τα χρονια, τοσο θα αργοπεθαινει η ελπιδα αυτη. Αρα ΤΩΡΑ που εισαι νεος, παρτο αλλιως και σταματα να θεωρεις οτι σου ειναι γραφτο να εισαι παχυσαρκος, διοτι δε θα εχεις για πολλα χρονια την ιδια ανεση στο να αλλαζεις συνηθειες.

Γενικα ομως, διακρινω οτι η τωρινη σου κατασταση δε σε χαλαει και τοσο οσο το παρουσιαζεις κι οτι την οποια προσπαθεια-σκεψη για αλλαγη την αντιμετωπιζεις ως ξεβολεμα. Το χειροτερο ειναι πως σε οτι προταση κι αν σου κανουν, εισαι by default αρνητικος προβαλλοντας μια απο τις παραπανω δικαιολογιες. Σορρυ που θα στο πω, αλλα ειναι επιλογη σου. Still, εχεις ΠΟΛΛΑ περιθωρια να το αλλαξεις φτανει να θες. Υπαρχουν τοσοι ανθρωποι (επαγγελματιες) εκει εξω ικανοι να σε βοηθησουν ουσιαστικα. (αν και η απαντηση ειναι παλι ετοιμη: Δεν εχεις λεφτα. Οκ).

• Like 6

Όταν κάποιος είναι χοντρός επειδή ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να μασαμπουκιάζει πίτσες και σουβλάκια ή να πίνει αναψυκτικά αντί για νερό ενώ υπάρχουν επιλογές όπως το να φάει κάποιο φρούτο ή να πίνει νερό θεωρείται τρομερή προσπάθεια, nice. Τα γονίδια ΔΕΝ μας καθορίζουν γαμώ την τρέλα μου. Υπάρχουν μέσα μας αλλά ΔΕΝ μας καθορίζουν. Είναι οι επιλογές μας ξαναλέω. Τώρα το να μοιρολατρεί κάποιος επειδή έχει "γονίδιο της παχυσαρκίας?" Πήγαινε κάνε εξέταση dna. Έχεις θυροειδή? Πήγαινε τσέκαρε ΑΝ όντως έχεις και καταπολέμησε το. Ένα παράδειγμα επειδή ανέφερες πως γεννήθηκες κοντά 5 κιλά. Ο πρώην μου γεννήθηκε 4900. Εκτός από ελάχιστη κοιλίτσα είναι μια χαρά επειδή δεν γαμιέται στα σάπια φαγητά. Γι αυτό μην ξανακούσω "γεννήθηκα 5 κιλά άρα έχω το γονίδιο της παχυσαρκίας". Ας μην κρυβόμαστε πλέον από το δάχτυλο μας κι ας λέμε "γουστάρω να είμαι χοντρός/αδύνατος" ή γουστάρω να τρώω σουβλάκια και πίτσες στις 11 και 12 το βράδυ. Μην τα βάζεις με άτομα που ΔΕΝ γεννήθηκαν fit γιατί τις προσπάθειες που έχουν ρίξει ούτε στα όνειρα μας δεν θα τις κάνουμε. Όσο για το asperger, κατάμουτρα μου έχουν πει οτι με θεωρούν χαζή/καθυστερημένη. Το μυαλό μου όμως κανείς από αυτούς δεν το πιάνει, ανθρωπάκια είναι για μένα. Και κάτι τελευταίο. Έχω πει άλλη μια φορά πως λόγω συγκεκρικριμένης μαθησιακής δυσκολίας έχω πρόβλημα τεράστιο με τα μαθηματικά/νούμερα. Κι εκεί με είπαν ηλίθια και καθυστερημένη καθηγητές μπροστά στην τάξη λόγω του excel, κι όμως έστρωσα τον κώλο μου κάτω, έφτυσα αίμα και πλέον είμαι expert στο excel. Γι αυτό, οι δικαιολογίες ΔΕΝ πιάνουν σε μένα.

Τέλος

Συμφωνω στο κειμενο σου αλλα κανεις λαθος που απολογεισαι στον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ για ενα θεμα εκγεννετης που εχεις και ΔΕΝ φταις εσυ για αυτο.

Χαιρομαι παντως που εισαι δυνατη και λυπαμαι για οποιον κακομοιρο σε σχολιαζει βαση αυτου.

Αυτο δεν καταλαβαινεις οτι δεν μπορω, απο την μια τα χαλια οικονομικα μου που με κανουν να τρωω οτι σκατα βρω απλα για να μην πειναω και απο την αλλη ο κακος μεταβολισμος μου και τα χαλια ψυχολογικα μου που δεν εχω δυναμη να ανταπεξερθω.

Τι δεν καταλαβαινεις ?

μηπως θα σε βοηθουσαν τιποτα light ηρεμιστικα, μεχρι να ξεπερασεις την συνηθεια του φαγητου, να αλλαξεις συνηθειες και να κλεισει λιγο το στομαχι σου; Αφου ετσι κι αλλιως, το φαγητο λειτουργει σαν ηρεμιστικο. (ο,τι κανεις εννοειται σε συνεργασια με επιστημονα)

http://www.biblionet.gr/book/179725/%CE%9D%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%82,_%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9D./%CE%A3%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CF%88%CF%8D%CF%87%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82

αξιζει το διαβασμα

Συμφωνω στο κειμενο σου αλλα κανεις λαθος που απολογεισαι στον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ για ενα θεμα εκγεννετης που εχεις και ΔΕΝ φταις εσυ για αυτο.

Χαιρομαι παντως που εισαι δυνατη και λυπαμαι για οποιον κακομοιρο σε σχολιαζει βαση αυτου.

Σε ευχαριστώ, αλλά δε βαριέσαι.. Πάντα θα υπάρχουν κι αυτοί.. Ignore :)

• Like 1

Τι δεν καταλαβαινεις ?

Ανωριμους, φανταζομαι εισαι αρκετα μιρκος σε ηλικια, να ξερεις παντως οτι η τακτικη ασκηση ανεβαζει πολυ την ψυχολογια, το ιδιο και η σωστοτερη διατροφη. Κανε πρωτα οτι περναει απο το χερι σου και μετα βλεπουμε αν ειναι νοσος. Ακσηση μπορει να ειναι το περπατηματακι 1 ωριτσα ημερησιως. Και ναι, θα πρεπει να το ραψεις και λιγο, δεν γινεται να τρεφεσαι με πιτσες.

μηπως θα σε βοηθουσαν τιποτα light ηρεμιστικα, μεχρι να ξεπερασεις την συνηθεια του φαγητου, να αλλαξεις συνηθειες και να κλεισει λιγο το στομαχι σου; Αφου ετσι κι αλλιως, το φαγητο λειτουργει σαν ηρεμιστικο. (ο,τι κανεις εννοειται σε συνεργασια με επιστημονα)

http://www.biblionet.gr/book/179725/%CE%9D%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%82,_%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%9D./%CE%A3%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CF%88%CF%8D%CF%87%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82

αξιζει το διαβασμα

Το χοντρυνες. Σε λιγο θα μας πει οτι κολλησε και σχιζοφρενεια, τρωει "ο αλλος" και παχαινει αυτος.

στον ψυχιατρο θα βρεις την λυση  που ζητας φιλε !  απο το πρωτο ποστ ηθελα να το γραψω , δεν μ αρεσει , δεν μ αρεσει ολη αυτη η δημοσια συζητηση , τελος παντων ελπιζω να βρεθει ενας ανθρωπος να σε κατευθύνει προς τον σωστο δρομο οσο ειναι ακομη νωρις και ο δρομος αυτος ειναι μονο ενας ! του ψυχιατρου .. εντελος φιλικα ..

το βιβλιο αυτο αξιζει το διαβασμα γιατι ειναι γενικοτερα ενδιαφερων

αναφερει μια ουσια που χορηγησε πειραματικα* αυτος ο γιατρος για την θεραπεια, που την ιδια αυτη ουσια παραγει το σωμα μετα τα γευματα

* ενα search "cholecystokinin as mood stabiliser" βγαζει αρνητικες απαντησεις, απετυχε ο γιατρος.

το βιβλιο αυτο αξιζει το διαβασμα γιατι ειναι γενικοτερα ενδιαφερων

αναφερει μια ουσια που χορηγησε πειραματικα* αυτος ο γιατρος για την θεραπεια, που την ιδια αυτη ουσια παραγει το σωμα μετα τα γευματα

* ενα search "cholecystokinin as mood stabiliser" βγαζει αρνητικες απαντησεις, απετυχε ο γιατρος.

Το θεμα ομως ειναι να μαθει καποιος να λειτουργει με τη δυναμη της θελησης, σε περιπτωσεις οπως αυτη της κουβεντας πιο πανω, και οχι να επαναπαυεται με την ιδεα καποιας θαυματουργης ουσιας.

• Like 1

ναι ρε, αλλα μεχρι να καταφερει να βελτιωσει εγκεφαλο και κορμι, και ειναι δυσκολο και τα δυο ταυτοχρονα, μπορει να χρησιμοποιησει ενα cheat

χτυπαει το φαρμακο

δεν εχει νευρα

μασαμπουκιαζει λιγοτερο για να καλμαρει

αρχιζει και ξεχναει σιγα σιγα την ιδεα του φαγητου

το κορμι γινεται σιγα σιγα καλυτερο

η βελτιωση του κορμιου boostαρει τη διαθεση

δεν εχει τοσα νευρα

το κορμι δεν κανει trigger για φαγητο

σταματαει το φαρμακο

(σημειο κλειδι) αλλαζει τροπο ζωης και συνηθειες σιγα σιγα

παντως απο οτι γνωριζω ο BMI για καθορισμο υπερβαρου λιποσαρκου και τα τοιαυτα ειναι πολυ αναξιοπιστος ,πχ βαζει στο ιδιο τσουβαλι μυικη μαζα με λιπος,δεν κανει διακριση μεταξυ του σημειου που βρισκεται το λιπος ουτε τον σωματοτυπο ,κοινως αν στηριζεται κανεις σε bmi για να χαρακτηριστει φεξε και γλιστρησα

Η ανορεξία συνήθως ποτέ δεν έρχεται μόνη της και δεν είναι το αίτιο αλλά το αποτέλεσμα άλλων ψυχικών νόσων με φαβορί την κατάθλιψη.

Είναι ζόρικες καταστάσεις οι συγκεκριμένες που χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ υποστήριξης από ψυχίατρο/ους (όχι ψυχολόγο) και 99% χορηγούνται ψυχοφάρμακα τα οποία ο ασθενής θα ΠΡΕΠΕΙ να παίρνει. (Αρκετοί ασθενείς τα αποφεύγουν γιατί θέλουν κάνουν κακό στον εαυτό τους και γιατί δεν πιστεύουν πως θα γίνουν ποτέ καλά).

Το πιο ζόρικο στην όλη φάση είναι πως ο ασθενής έχει συνείδηση της κατάστασης του και -ανάλογα με τα φάρμακα- και την στήριξη των γιατρών θα πρέπει να βρει το αίτιο της κατάθλιψης ώστε να το απομονώσει και να συνεχίσει να ζει "φυσιολογικά".

Το ακόμα πιο δυσάρεστο είναι πως κανείς ασθενής δεν συνέρχεται απόλυτα και αν αυτό γίνει, η πιθανότητα να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση είναι τεράστια.

Έτυχε πρόσφατα να γνωρίσω αντίστοιχη περίπτωση ασθενούς.

Δεν είμαι για γιατρός.

Ωστόσο θεωρώ πως είναι η πλέον ζόρικη ασθένεια γιατί είναι 100% και ψυχική και σωματική.

Τα συγκεκριμένα 3 "θηλυκά"

• Η ανορεξία
  • Η βουλιμία
  • Η κατάθλιψη

συνήθως πάνε πακέτο, μιας και ο ασθενής έχει στιγμές βουλιμίας οι οποίες ακολουθούνται  από εμετούς που προκαλεί ο ίδιος αμέσως μετά την βρώση.

παντως απο οτι γνωριζω ο BMI για καθορισμο υπερβαρου λιποσαρκου και τα τοιαυτα ειναι πολυ αναξιοπιστος ,πχ βαζει στο ιδιο τσουβαλι μυικη μαζα με λιπος,δεν κανει διακριση μεταξυ του σημειου που βρισκεται το λιπος ουτε τον σωματοτυπο ,κοινως αν στηριζεται κανεις σε bmi για να χαρακτηριστει φεξε και γλιστρησα

Συνήθως γίνονται επιπλέον μετρήσεις όπως μέτρηση περιφέρειας καρπού(δεν ξέρω γιατίτο κάνουν αυτό), λιπομετρηση, εύρεση βάρους σκελετού.μέτρηση λίπους στην κοιλιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...