Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

δηλ θα καταπιεζομαι εγω για να μην στεναχωρηθει ο αλλος;

ο νικος εννοει να μην το παρακανουμε! Οτι ολοι θα πρεπει να ειμαστε σε λογικα επιπεδα ουτε ανορεξικοι ουτε υπερβαροι! Να ειμαστε φυσιολογικοι!

• Like 1
  • Απαντ. 241
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δηλ θα καταπιεζομαι εγω για να μην στεναχωρηθει ο αλλος;

ο "άλλος" ειναι η μάνα που σε γέννησε και ποιος ξέρει τι τράβηξε για να σε αναστήσει . 
όπως είπα ποιο πάνω αν δεν νοιάζεται κάποιος για το αν θα πεθάνει θα πρέπει να σκεφτεί τους άλλους, αλλα όταν σκέφτεται έτσι εγωιστικά χάνει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να απαιτεί τον σεβασμό , όταν δηλαδή δεν σέβεται την οικογένεια του και πάνω απόλα τον εαυτό του χάνει κάθε δικαίωμα σεβασμού απο τους άλλους. Και έτσι αυριο δεν θα δεχθούμε να χαλάσει το δημόσιο πόσα φράγκα για να κάνει 10 επεμβάσεις , να πάρει πόσα φάρμακα και να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία με λεφτά απο τους φόρους μας. 
Όσο σκληρό κ αν ακούγεται δεν μπορεί εν έτη 2015 οι μισοί άνθρωποι να πεθαίνουν απο την πείνα και οι άλλοι μισοί απο παχυσαρκία , ειναι άρρωστο. 

• Like 2
Δημοσ.

Και θα σου πει ο άλλος "Ποιος ορίζει τι είναι φυσιολογικό και τι όχι"? Argument δίχως τέλος και το ξέρουμε όλοι.

Δημοσ.

Και θα σου πει ο άλλος "Ποιος ορίζει τι είναι φυσιολογικό και τι όχι"? Argument δίχως τέλος και το ξέρουμε όλοι.

η ιατρική κοινότητα αλλα πάνω απόλα το σώμα μας . Όταν πάνε για εξετάσεις (μια φορά στα 20 χρόνια αφου φοβούνται για το τι θα ανακαλύψουν ) και τους πει ο γιατρός οτι φιλαράκο αν συνεχίσεις έτσι σε βλέπω με ανακοπή σύντομα....

το χειρότερο σε αυτές τις περιπτώσεις ειναι πως αντιδρούν ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ στο βίντεο με το κάπνισμα που πόσταρα προηγουμένως, αυτό δείχνει τον ψυχικό εθισμό που βρίσκονται , παρόμοιο με τους ναρκομανείς.  

Δημοσ.

τα συναισθηματα του καθενος πρεπει να ειναι δικη του υποχρεωση και μονο. Ευθυνες εχουμε προς τα παιδια και οχι προς τους γονεις.

ο "άλλος" ειναι η μάνα που σε γέννησε και ποιος ξέρει τι τράβηξε για να σε αναστήσει . 

αυτο ακουγεται σαν την κλασσικη ελληνιδα μανα. Στην τελικη επιλογη ηταν και δικο της προβλημα. Δεν με εκανε για να εχει παρεα στα γεραματα

και πάνω απόλα τον εαυτό του χάνει κάθε δικαίωμα σεβασμού απο τους άλλους. Και έτσι αυριο δεν θα δεχθούμε να χαλάσει το δημόσιο πόσα φράγκα για να κάνει 10 επεμβάσεις , να πάρει πόσα φάρμακα και να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία με λεφτά απο τους φόρους μας. 

σε αυτο συμφωνω 100%, παχυσαρκοι (και εγω τεινω προς το παχυσαρκο) καπνιστες (me heavy μαλακας καπνιστης) και ακρανωτοι θα επρεπε να ειναι low priority στην δημοσια περιθαλψη

Όσο σκληρό κ αν ακούγεται δεν μπορεί εν έτη 2015 οι μισοί άνθρωποι να πεθαίνουν απο την πείνα και οι άλλοι μισοί απο παχυσαρκία , ειναι άρρωστο. 

Ανθρωποτητα. Λιγοι ισχυροι και απληστοι γαμανε πολλους και ανισχυρους.

Δημοσ.

αν και δεν εννοούσα πως θα πρέπει να ειναι low priority όλοι , μόνο αυτοί που δεν θέλουν να προσπαθήσουν να αλλάξουν , anyway , ο καθένας κρίνει και πράττει αναλόγως σύμφωνα με την κρίση του.  

Δημοσ.

circular-reasoning1.jpg

Δημοσ.

Κοιτατε την επιφανεια και οχι το νοημα. Η Iris αυτο που θελει να πει ειναι οτι δεν δεχεται "δικαιολογιες" διοτι ολοι μπορουν να τα καταφερουν αρκει να υπαρχει θεληση. Δεν λεμε οτι θα ειναι ευκολο, ουτε οτι θα ειναι ωραια. Σιγουρα θα εχει τα πανω και τα κατω. Θα ρθουν στιγμες που θα πει καποιος τι κανω? Το θεμα ειναι οτι αν το θελει πραγματικα στο τελος θα τα καταφερει

Μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι ολοι οσοι ειμαστε παχυσαρκοι δεν το θελουμε αυτο και αν το θελουμε δεν ειναι φυσιολογικο εχουμε ψυχολογικο θεμα.

Η θεληση μονο δεν φτανει αν ηταν ετσι δεν θα υπηρχαν παχυσαρκοι και μην μου πεις οτι δεν το θελουμε πολυ γιατι εισαι λαθος γιατι το να εισαι παχυσαρκος σημαινει :

1. Περιπου 10 χρονια λιγοτερα ζωης
  2. Αυξημενες πιθανοτητες για καρκινο, διαβητη και πολλα αλλα
  3. Μην φυσιολογικη σεξουαλικη ζωη
  4. Ρατσιστικες επιθεσης λογω ογκου, νομιζεις εμενα μου αρεσε στο λυκειο και αργοτερα στα πρωτα χρονια του ΤΕΙ να μου πιανουν τα βυζια και να μου κανουν χαβαλε ???
  5. Δεν βρισκεις ρουχα 
  6. Δεν μπορεις να πας ανετα να πιεις ενα καφε γιατι φοβασε μην σπασεις καμια καρεκλα και γινεις ρεζιλι

Αυτα ειναι μερικα απο αυτα που μου ερχονται γρηγορα στο μυαλο, αν νομιζεις λοιπον οτι θελω κατι τετοιο εισαι λαθος και με το να μου λες οτι δεν προσπαθω μου κανεις χειροτερα την ψυχολογια και ακομα χειροτερα οταν μου λες (οχι εσυ γενικα) οτι εγω στο λεω για το καλο σου.

Για την ιστορια εχω κανει 3 σοβαρες προσπαθειες για να χασω κιλα εχασα περιπου 30-40 κιλα και πηρα μετα πιο πολλα.

• Moderators
Δημοσ.

Τι αλλαξε και σε εκανε μετα να ξαναβαλεις κιλα?

Γενικα αυτο που πρεπει να κανεις -οχι μονο εσυ δηλαδη αλλα ολοι μας- ειναι να εχεις καποιο χομπι και οταν δεν εισαι καλα να μην τρως αλλα να κανεις αυτο το χομπι. Ξερεις ποτε πεινας και ποτε τρως απο λαιμαργια,βαρεμαρα,ψυχολογια κτλ. Οταν ερχεσαι σε αυτη τη κατασταση μην πηγαινεις στην κουζινα αλλα βγες μια βολτα.

Ολοι περναμε τετοιες φασεις. Δεν το εχουν μονο οι παχυσαρκοι απλα διαφερει ο τροπος με τον οποιο το "αντιμετωπιζουμε".

Ξαναλεω δεν ειπα -εγω τουλαχιστον- οτι θα ειναι ευκολο. Δυσκολο ειναι θα πονεσεις, θα πεινασεις, θα χεις τα κατω και τα πανω ειναι λογικο.

Αυτο που πρεπει να κανιες εσυ ουσιαστικα ειναι να βρεις ενα motivation και να θετεις καθε φορα μικρους στοχους. 

• Like 6
Δημοσ.

Μετα την αρχικη hardcore στερητικη διαιτα, εχει σημασια η (πιο μακροχρονια) φαση "συντηρησης" οπως και η αλλαγη τροπου σκεψης-ζωης

Αυτο που πρεπει να κανιες εσυ ουσιαστικα ειναι να βρεις ενα motivation και να θετεις καθε φορα μικρους στοχους. 

μικρους εφικτους στοχους μαζι με επιβραβευση, και συνολικο πλανο πιο μακροχρονιο και λιγοτερο εντονο, ωστε να αλλαζεις ταυτοχρονα και συνηθειες.

Δημοσ.

Μετα την αρχικη hardcore στερητικη διαιτα, εχει σημασια η (πιο μακροχρονια) φαση "συντηρησης" οπως και η αλλαγη τροπου σκεψης-ζωης

Μετα την  hardcore μασαμπουκα , μια κανονικη ισορροπημενη διατροφη (οχι πεινας) κανει τον οργανισμο σου με το σοκ που παθαινει να αποβαλει αμεσως  τα πρωτα πολλα κιλα !

• Like 2
Δημοσ.

Η θεληση να χασει ενας παχυσαρκος κιλα ναι υπαρχει.

Αλλα το εχει στο μυαλο του καπως ετσι " θελω να γινω στυλακι αλλα να τρωω οτι τρωω τωρα,αντερ να κοψω τα ΠΟΛΛΑ γλυκα" 

Ετσι δυστυχως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Η προσπαθεια που εκανες δεν ξερω τι στυλ διατροφης ητανε και αν ηταν σωστο αλλα οπως ειπαν και τα παιδια το θεμα ειναι το μετα...Το να κοψω τις σαβουρες για 6 μηνες 1 χρονο και μετα να μου λειψουν και να μην μπορω να αντισταθω δεν μου λεει κατι.ΕΚΕΙ πρεπει να υπαρχει θεληση.Ειναι οπως και το τσιγαρο...το κοβουν και μετα απο 6 μηνες 1 χρονο παλι τα ιδια.

Εμμ φιλε μου...Δεν παει ετσι. Θα συνεχισεις ΣΩΣΤΗ διατροφη και μια φορα στο τοσο θα φας και το γλυκο σου,θα φας και το σουβλακι σου,και πιτσα και τα ΠΑΝΤΑ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτα ειναι μερικα απο αυτα που μου ερχονται γρηγορα στο μυαλο, αν νομιζεις λοιπον οτι θελω κατι τετοιο εισαι λαθος

Σίγουρα δεν το θέλεις με την έννοια του "δεν το έχω ρε παιδιά και θέλω να το αποκτήσω". Από την άλλη κανένας δε θέλει να πεθάνει νωρίτερα ή/και άσχημα, κι όμως πολλοί καπνίζουν. Και γω ο ίδιος ενίοτε, παρόλο που δεν είμαι καπνιστής, παρόλο που ξέρω πολύ καλά τι παίζεται, παρόλο που ζω για να δω μια μέρα πραγματική απαγόρευση τσιγάρου σε εσωτερικούς χώρους και παρόλο που ο παππούς μου το φουγάρο πήγε από καρκίνο (και ο άλλος μου παππούς από έμφραγμα μιας και είναι on topic).

Το πρόβλημα μ' αυτά που αναφέρεις, για να ξαναγυρίσω στην παχυσαρκία, είναι πως όλα τους αναφέρονται στο μέλλον ή έστω σε καταστάσεις πέραν του "παρόντος", ενώ η λιχουδιά είναι μπροστά μου ΕΔΩ, ΤΩΡΑ, και με περιμένει να τη φάω.

Δημοσ.

Υπάρχουν "φυσιολογικά" κιλά για τα species μας δυστυχώς παιδιά.

Φυσιολογικό στο ότι βγαίνω έξω γυμνή ή κάνω τρύπες στις κάλτσες μου, τις κάνω γάντια και πάω στο γραφείο δεν υπάρχει.. και εκεί ταιριάζει η πικουλίνα του Xvipes. Ότι ξένο δει ο καθένας, είναι η κακιά μαϊμού της απέναντι όχθης γιατί δεν είναι σαν την διπλανή του.

Ηθικά, με λίγα λόγια, δεν υπάρχει τίποτα μη φυσιολογικό. Σωματικά/λειτουργικά, φυσικά και υπάρχει φυσιολογικό.

Εάν σε κάποια φάση υπάρξει εξέλιξη στον ανθρώπινο σκελετό είμαι βέβαιη πως θα το αντιληφθούν τα μεγάλα μυαλά και κατά πάσα πιθανότητα θα μας ενημερώσουν και μας. Δεν είναι εξέλιξη το Tourette's, τα 35 ή τα 100 κιλά for sure.

• Like 1
Δημοσ.

Τι αλλαξε και σε εκανε μετα να ξαναβαλεις κιλα?

Γενικα αυτο που πρεπει να κανεις -οχι μονο εσυ δηλαδη αλλα ολοι μας- ειναι να εχεις καποιο χομπι και οταν δεν εισαι καλα να μην τρως αλλα να κανεις αυτο το χομπι. Ξερεις ποτε πεινας και ποτε τρως απο λαιμαργια,βαρεμαρα,ψυχολογια κτλ. Οταν ερχεσαι σε αυτη τη κατασταση μην πηγαινεις στην κουζινα αλλα βγες μια βολτα.

Ολοι περναμε τετοιες φασεις. Δεν το εχουν μονο οι παχυσαρκοι απλα διαφερει ο τροπος με τον οποιο το "αντιμετωπιζουμε".

Ξαναλεω δεν ειπα -εγω τουλαχιστον- οτι θα ειναι ευκολο. Δυσκολο ειναι θα πονεσεις, θα πεινασεις, θα χεις τα κατω και τα πανω ειναι λογικο.

Η ψυχολογια αλλαξε ειδικα την τελευταια φορα που εχασα την μητερα μου, εμεις οι χοντροι ειμαστε σαν τα πρεζακια αν κατι δεν παει καλα ξανακυλαμε στο φαγητο.

Οπως λες το θεμα ειναι το κινητρο αυτη την στιγμη εχω δεν εχω κανενα δυστηχως, εχω χασει αγαπημενα προσωπα, ειμαι ανεργος και ανασφαλιστος.

Τωρα βασικα δεν τρωω πολυ φαγητο εδω και 1.5 χρονο τρωω απλα σκουπιδια για να χορτασω και πινω πολλα αναψυκτικα ενεκα ζαχαρης που μου φτιαχνουν την ψυχολογια.

Υ.γ

Αν σε πηρα απο τα μουτρα και σε προσβαλα σε προηγουμενα ποστ σορρυ δεν το ηθελα ισως μου βγηκε λανθασμενα καποια επιθετηκοτητα απλα ενα εκατομμυριο φορες εχω ακουσει τα ιδια (μπορεις να χασεις κιλα αλλα δεν θες) απο γνωστους και συγγενης που 99% το λενε απλα για να το πουν και να με πικαρουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...