GTI890 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 καλησπερα, ηρθε σημερα ο τεχνικος για να συνδεση τη νεα γραμμη στην hol στο νεο σπιτι.αρχικα του ειπα οτι το ρουτερ (επειδη ηθελε να το δει ποσο θα πιανω σε ταχυτητα) οτι θα το βαλω στο δωματιο που θα εχω το pc. το πηγε εκει και το ρουτερ δεν συχρονιζε, μετα μου λεει με ενα μαρτζαφλαρι που εβαλε στη γραμμη οτι δεν εχει γειωση (ωστοσο μετα που ρωτησα 2 ηλεκτρολογους μου ειπαν οτι δεν εχει γειωση η τηλεφωνικη γραμμη). μετα το συνεδεσε το ρουτερ στο σαλονι που ειναι και η πρωτη πριζα του σπιτιου και παλι δεν συχρονιζοταν το ρουτερ (ενα technicolor καπως ετσι λεγεται το ρουτερ που μου εδωσαν). αφου δεν συχρονιζοταν αλλαξε το καλωδιο γραμμης που δυνδεεται απο τον τοιχο στο ρουτερ και τοτε συχρονιστηκε το ρουτερ. μπηκε απο το κινητο του και μου λεει πιανει 3.5 ενω κατω στον κατανεμητη του εβγαζε 4,5 αρα λεει πανω επρεπε να πιανεις κοντα εκει στο 5. και λεει οτι ισως να μην εχουν γινει καλα οι ενωσεις της γραμμης και να μιλησω με τον ηλεκτρολογο ( τον οποιο πηρα οπως ειπα και μου ειπε οτι ειχε βαλει utp καλωδιο και οτι οπως ειπα δεν εχει και γειωση η πριζα που μου ειπε οτι εχει θεμα πιο πριν ο τεχνικος της hol και οτι μου λεει ο ηλεκτρολογος οτι μου λεει οτι ναναι ο τεχνικος της hol) οκ του ειπα θα το δω και μονος και βλεπουμε. καταρχην τωρα απο αυτα που σας ειπα ποιον να ακουσω και να εμπιστευτω??επιπλεον στον κατω οροφο ο αδερφος μου με hol και αυτος αλλα με ρουτερ ενα zte που ειχαν δωσει σε αυτον, πιανει γυρω στο 5αρι αυτος και το ειπα και αυτο στον τεχνικο.και ρωταω εγω τωρα πως γινεται απο κατω να πιανει παραπανω απο μενα?τι παιζει να ισχυει απο ολα αυτα? επισης μια ακομα ερωτηση μιας και τελικα το ρουτερ δεν συχρονιζοταν γιατι το καλωδιο ηταν κουκουρουκου και το αλλαξε αυτος με αλλο καλωδιο ωπου και δουλεψε μετα. αν το βαλω τωρα στην γραμμη του δωματιου που μου ειπε αυτος οτι δεν εχει γειωση λογικα θα συχγρονιστει αφου το καλωδιο εφταιγε τελικα? ή παιζει οντως να χω καποιο θεμα σε εκεινη την πριζα? οπως ειπα τηλεφωνικα που ρωτησα και τον ηλεκτρολογο που ειχε κανει τις εγκαταστασεις αλλα και φιλο μου μου ειπαν οτι δεν υπαρχει γειωση στη γραμμη τηλεφωνου 2 καλωδιακια ειναι μου ειπαν.λετε να φταιει το ρουτερ και για την ταχυτητα και να μην ειναι αυτο με ενωσεις και τετοια που λεει? μηπως να δοκιμασω και μου το αδερφου μου το ρουτερ που το εχει απο κατω και πιανει 5? ή δεν παιζει να φταιει το ρουτερ? (αλλα μιας και το καλωδιο του ηταν κουκουρουκου λεω μπας και ειναι αυτο).αυτα! ευχαριστω προκαταβολικα! και σορρυ για το μεγαλο ποστ αλλα εχω τσαντιστει σημερα ολη μερα μ αυτο.
.::NikoS::. Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Η τηλεφωνική γραμμη δεν έχει γείωση. Δεν καταλαβα ακριβως τι εκανε ο τεχνικος, αλλα αν κατω κλειδωνει στα 4,5 και πάνω κλειδώνει σε χαμηλότερη τότε υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση οπότε καλό θα ήταν να εμπιστευτείς τον ηλεκτρολόγο και να ελέγξετε όλες τις ενώσεις στα κουτιά και στις πρίζες. Δε μπορεί κανείς από εδώ να σου απαντήσει με σιγουριά για το τελευταίο που ρωτάς (αν δηλαδή θα δουλέψει στο δωμάτιο) γιατί δε ξέρουμε πως ειναι η εγκατάσταση. Μπορείς να το δοκιμάσεις όμως δε θα γίνει και τίποτα. Αν οι πρίζες του σπιτιού συνδέονται όλες η μία μετά την άλλη και αλλάξατε την καλωδίωση στην κεντρική πρίζα (άρα και η επόμενη πρίζα παίρνει από εκεί κλπ κλπ) τότε θα δουλέψει και η άλλη πρίζα. Για να λες οτι είναι η πρώτη πρίζα μάλλον έτσι θα είναι η εγκατάσταση, αλλά σε τέτοιες φάσεις μπορεί να υπάρχουν προβλήματα σε ενδιάμεσες πρίζες και να σου ρίχνει την ταχύτητα. Επίσης τα μηχανήματα τους κλειδώνουν στις πραγματικές ταχύτητες και όχι στις ταχύτητες που λένε τα ρουτερ... Για αυτο και ο αδερφός σου απο κατω βλεπει 5 στο ρουτερ. Αν μέτραγε και την δική του γραμμή 4,5 θα ήταν
GTI890 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Η τηλεφωνική γραμμη δεν έχει γείωση. Δεν καταλαβα ακριβως τι εκανε ο τεχνικος, αλλα αν κατω κλειδωνει στα 4,5 και πάνω κλειδώνει σε χαμηλότερη τότε υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση οπότε καλό θα ήταν να εμπιστευτείς τον ηλεκτρολόγο και να ελέγξετε όλες τις ενώσεις στα κουτιά και στις πρίζες. Δε μπορεί κανείς από εδώ να σου απαντήσει με σιγουριά για το τελευταίο που ρωτάς (αν δηλαδή θα δουλέψει στο δωμάτιο) γιατί δε ξέρουμε πως ειναι η εγκατάσταση. Μπορείς να το δοκιμάσεις όμως δε θα γίνει και τίποτα. Αν οι πρίζες του σπιτιού συνδέονται όλες η μία μετά την άλλη και αλλάξατε την καλωδίωση στην κεντρική πρίζα (άρα και η επόμενη πρίζα παίρνει από εκεί κλπ κλπ) τότε θα δουλέψει και η άλλη πρίζα. Για να λες οτι είναι η πρώτη πρίζα μάλλον έτσι θα είναι η εγκατάσταση, αλλά σε τέτοιες φάσεις μπορεί να υπάρχουν προβλήματα σε ενδιάμεσες πρίζες και να σου ρίχνει την ταχύτητα. Επίσης τα μηχανήματα τους κλειδώνουν στις πραγματικές ταχύτητες και όχι στις ταχύτητες που λένε τα ρουτερ... Για αυτο και ο αδερφός σου απο κατω βλεπει 5 στο ρουτερ. Αν μέτραγε και την δική του γραμμή 4,5 θα ήταν θα δω την παρασκευη γιατι σημερα και αυριο λογω δουλειας δεν προλαβαινω να τεσταρω και με αλλο ρουτερ μηπως ειναι ξερω γω θεμα του ρουτερ για να μην μπαινω σε διαδικασια με ηλεκτρολογο απο τωρα αν ειναι. υπαρχει περιπτωση να φταιει το ρουτερ? και να εχω λιγοτερη ταχυτητα? παρεπιπτωντος αν παρω το ρουτερ του αδερφου μου, το zte πως μπορω να το τεσταρω στο δικο μου δικτυο? δηλαδη απλα το συνδεω στην γραμμη μου? ή θελει και ρυθμισμα? τωρα αν στην χειροτερη ειναι αυτο που λεμε με τις ενωσεις και πρεπει να ρθει ηλεκτρολογος, θελει που δουλεια κατι τετοιο? ή φεξε μου και γλυστρισα τωρα??
poulinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Επίσης τα μηχανήματα τους κλειδώνουν στις πραγματικές ταχύτητες και όχι στις ταχύτητες που λένε τα ρουτερ... Για αυτο και ο αδερφός σου απο κατω βλεπει 5 στο ρουτερ. Αν μέτραγε και την δική του γραμμή 4,5 θα ήταν το μηχανημα που εχει ο εκαστοτε τεχνικος δεν εχει καμια διαφορα με ενα adsl router.φοραει και αυτο ενα chipset και συγχρονιζει.αναλογως το μηχανημα μπορει να δεις καλυτερο η χειροτερο συγχρονισμο απο ενα adsl router>δεν ειναι οτι το ενα ειναι πραγματικο και το αλλο οχι. πχ το sunrise που εχω σαν analyzer λογω οτι ειναι σχετικα παλιο δεν εχει καιτον καλυτερο συγχρονισμο.Λιγοτερο πχ απο ενα Technicolor.Τo argus δευτερο analyzer συγχρονιζει καλυτερα απο ενα technicolor.Απο ρουτερ σε ρουτερ και απο analyzer σε analyzer υπαρχουν διαφορες και λογικο αφου το καθενα εχει διαφορετικο chipset.
.::NikoS::. Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Καλά για αυτό τα ρουτερ που δινουν οι παροχοι κλειδωνουν στο θεό γιατι ετσι θελουν να σε κανουν να πιστεψεις και όταν κατεβάζεις η πραγματική ταχύτητα ειναι 1-2mbps μείον σίγουρακι, ενώ παράλληλα το analyser κλειδωνει κανονικα! (τουλάχιστον αυτό που είχα δει εγώ... οταν ειχα πΟΤΕ) Συγκεκριμένα είχε έρθει τεχνικός του πΟΤΕ και ειχε κλειδωσει στον κατανεμητη με το analyser και στην πριζα μου στα 6500 ενώ με το ρουτερ τους εφτανε πάνω από 8000. Ε μάντεψε πόσα έπιανα σε download.... Με το ζόρι 800KB/s αν θυμάμαι καλά. Μπορεί και χειρότερα! Ούτε κατα διάνεια κοντά στο 1MB/s που θα έπρεπε στα 8mbps. Μονο με fritz εχω δει ταχυτητα κλειδωματος να συμβαδιζει με την ταχυτητα download. (κι αυτο θα κλειδωσει χαμηλοτερα απο ότι άλλα σαπιο-ρουτερ) Τωρα αν ο τεχνικος εχει κανα analyser απο τα πανηγυρια δε θα μου κανει εντυπωση να κλειδωνει σαν τα ρουτερ του 10ευρου που δινουν οι εταιριες.
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 α.οταν κλειδωνεις 8 mbit μην περιμενεις να κατεβαζεις με 1 mbyte.καθαρα στην πραξη θα παρεις 100 με 105 kilbyte στο megabit και οχι 128.ο λογος ειναι οτι στο download που εσυ βλεπεις πχ 800kbytes/sec δεν περιλαμβανονται headers κτλ που και αυτα εχουν εναν ογκο.απλα αυτα δεν τα βλεπεις αλλα υπαρχουν και καταλανωνουν bandiwdth.οποτε χοντρικα 100-105 Kilobytes ανα megabit ειτε με analyzer ειτε με router. πχ εχεις ενα Mbit upload 1024 αλλα δεν θα δεις ποτε 128 Kilobytes ανεβασμα.θα δεις 100-105 αντε 110 max και πολυ λεω.τα αλλα ειναι Headers κτλ.
.::NikoS::. Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δεν αντιλλέγω σε αυτά που λες γιατι δεν το γνωρίζω τόσο πολύ το θέμα και σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, αλλά για το upload μιας που το φερες παραδειγμα είχα τερματίσει παλιά την γραμμή (όταν η hol οντως κλειδωνε πανω απο 1000kbps και όχι στα 800 που κλειδωνει τωρα up) και ειχε ξεπερασει τα 120KB... (ftp server στο PC μου και κατεβαζανε απο 100αρα γραμμη) Και πως εξηγειται οτι με fritz υπαρχει χαμηλότερο κλειδωμα αλλα η ταχυτητα που κατεβαζεις ειναι ιδια με αυτη που θα ηταν με αλλο ρουτερ που σου "εδινε" πιο ψηλο κλειδωμα; (και δε μιλαω υποθετικα γιατι εχω παίξει αρκετά με διαφορα ρουτερ στη γραμμή μου ανα καιρούς) Και πάλι οντως δεν έφτανε την θεωρητική ταχύτητα προφανως λόγω όσων εξηγεις απο πάνω, αλλά ήταν καλύτερα τα πράγματα! Και θα σου το εδειχνα και τωρα αν δε μου ειχε τσουρουφλιστει αλλο ενα fritz απο κεραυνο Βασικά το έβγαλα offtopic το θέμα σορρυ
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 σε peak μπορει να δεις καποιο σχετικα μεγαλο νουμερο.με filezilla(ftp) ειχα δει και εγω μερικα κουφα σε μερικες εκδοσεις που ηταν λες και στρογγυλοποιουσε.παντως εγω τωρα ειμαι με annex m και 120+ βλεπω τωρα που εχω φυγει απο τα 1021.ειτε με thomson,ειτε με cisco,ειτε με technicolor,linksys,zyxel Που εχουν περασει απο την γραμμη μου.το fritz ειναι μια αληθεια οτι συγχρονιζει λιγοτερο απο αλλα.download βαραω κατι 950 και συγχρονιζω 9448
GTI890 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 καλησπερα αυριο το πρωι που εχω χρονο λεω να δοκιμασω και με αλλο ρουτερ τη γραμμη μου. επειδη ειμαι λιγο ασχετος γινεται με το ρουτερ του αδερφου μου που μενει απο κατω να το παρω και να το συνδεσω σε μενα ή θα χει κανα θεμα καταρχην και δευτερον πως το κανω? απλα το συνδεω στο σπιτι μου?
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 εφοσον εχεεις Hol απλα παιρνεις το ρουτερ απο τον αδερφο σου το συνδεεις και λογικα θα εχεις ιντερνετ.ισως χρειαστει να περιμενεις λιγα λεπτα επειδη θα δει αλλη Mac address.authentication δεν εχει η hol με username/password οποτε θα παιξει χωρις να πειραξεις κατι στα στοιχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα