Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, εχω ενα acer laptop και μου καηκε η οθονη του. ειναι lcd full hd wuxga στις 16 ιντσες. ξερει μηπως κανεις καποιον τροπο ωστε να "βαλω" μια led αντι για lcd στην θεση της διοτι αυτου του τυπου οι οθονες (lcd wuxga full hd) ειναι δυσευρετες και πανακριβες πλεον. ευχαριστω

Δημοσ.

To LCD δε σημαινει οτι δεν μπορει να ειναι και LED. Αν ομως εννοεις οτι η παλια σου ειναι με λαμπα ccfl τότε χλωμό ή αν γίνεται θέλει full πατέντα για την μετατροπή.

Κοιταξες σε κατι μεταχειρισμενο; Ή σε ebay για καινουριο; (αν και απο ebay ειναι ρισκο)

Πρεπει να κοιταξεις για συμβατα μοντελα με τον κωδικο που γραφει η οθονη στο πισω μερος.

• Like 1
Δημοσ.

Να ξέρεις οτι τετοιες πατέντες με αλλες οθόνες ειναι ρίσκο γιατι ττο πιθανότερο ειναι να μην ειναι συμβατές και απο το να μην παίζουν σωστά εως και καθόλου

• Like 1
Δημοσ.

lcd ειναι διοτι εχει ccfl. ξερω οτι υπαρχει ενα ρισκο απο lcd σε led αλλα ειναι ανθεκτικοτερες οι led γι αυτο ψαχνομαι. στο ebay κοιταξα για lcd, απο 150-200 ευρω κυμαινεται η τιμη μιας καινουργιας αλλα δεν ξερω αν με συμφερει σε αυτην την τιμη να επισκευασω το laptop.

γι αυτο ψαχνομαι για πατεντα σε led

Δημοσ.

Και εγώ ξαναλέω, ccfl και LED ειναι ο τρόπος που φωτίζει η οθόνη. LCD ειναι τύπος Panel δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που φωτίζει η οθόνη. Μπορεί και μία led να ειναι LCD. Βρες τον κωδικό της οθόνης και μη ψάχνεις με το μοντέλο του λάπτοπ. Συνήθως ταιριάζουν πολλές διαφορετικές πάνω σε ένα λάπτοπ. 

ΥΓ: μη το μπερδευεις  με τις oLED/amoled κλπ που ειναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με λίγο ψάξιμο την είδα γύρω στο 100αρικο που δε μου φαινεται και πολυ για καινουρια τετοια οθονη. Βασικά δε νομίζω οτι στην τιμη παίζει ρόλο αν ειναι led ή cfl, αλλά το πιο "σπάνιο" μέγεθος των 16" έναντι των πιο συνηθισμένων 15,6. Έχεις βρει δηλαδή κάποια led στις 16" φθηνή; Μπορείς να μου δώσεις λινκ να την δω; Απο περιεργεια κυρίως αλλά και για να δω αν με το να λενε LED εννοουν αυτο που καταλαβαινω, καθώς και το πως τροφοδοτείται ο φωτισμός led για να δουμε τι πατέντα μπορεί να γίνει (αν πετύχει βεβαια)

Εντομεταξύ αν το λάπτοπ είναι το 6935g, στο service manual δεν αναγράφει άλλη οθόνη εκτός από την ltn160ht01  :blink: (δε το έχω ξαναδει αυτό, συνήθως κυκλοφορούν και από την εταιρία το ίδιο μοντέλο και με άλλες οθόνες οπότε τις γράφει όλες)

Επεξ/σία από .::NikoS::.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...