Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να φτιάξω ένα site και σπαω το κεφάλι μου πως. Έχω κάποιες γνώσεις σε wp και παραμετροποιήσεις αλλά όχι προγραμματισμό. 

Μεσα σε 2 εβδομάδες έχω εγκαταστήσει ότι cms υπάρχει. Βρείτε μου μια λύση ρε παιδιά. οχι ακριβώς πως αλλά που να στραφω για να κάνω αυτό που θέλω.

Λοιπόν. Θέλω ένα site που θα γράφονται μέλη που ασχολούνται με την φωτογραφία.

Αυτά που θέλω οπωσδήποτε είναι.

1. Το κάθε μέλος να έχει μία σελίδα που θα περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία του, καθώς διευθύνσεις του στα social media και καποια checkboxes που θα τσεκάρει τι φωτογραφίζει (Τοπία, Κτήρια, Προφίλ)

2. Όποιος θέλει να μπορεί να μπορεί να στείλει μήνυμα στο μέλος μέσω μιας φόρμας με ένα captcha και το μέλος να το πάρει σε email.

3. Να υπάρχει ένα μενού το οποίο θα έχει "Φωτογράφοι","Αγγελίες","Συζητήσεις".

α) Στο φωτογράφοι όταν πατάει κάποιος θα φαίνονται ΟΛΑ τα avatars των μελών. Στη sidebar να έχει κάποια φίλτρα. Πχ. όταν επιλέγει κάποιος Αττική να μειώνονται τα άβαταρς. Μετά αν επιλέγει και τοπία, να μειώνονται περισσότερο, μέχρι που θα εμφανίσει ότι θέλει ο αναγνώστης.

β) Στο μενού αγγελίες να έχει 3-4 κατηγορίες (φωτογραφικές μηχανές, φακοί, Αξεσουάρ) και να ποσταρουν τα μέλη της αγγελίες τους σε στυλ ομάδας στο facebook.

γ) Στις Συζητήσεις να μπορούν τα μέλη να συζητούν πάλι σε στυλ group facebook

Αυτά που θα ήθελα (αλλά δεν με καίει κιόλας)

1. Το κάθε μέλος να έχει δικό του url στο προφίλ του (π.χ. Photographers.gr/georgespanos)

2. Εκτός από την φόρμα επικοινωνίας των επισκεπτών, τα μέλη μεταξύ τους να έχουν και ένα σύστημα private messaging.

3. Να έχει ένα σύστημα following όπως το twitter ή Fb

Παιδιά με τι νομίζετε οτί μπορώ να το κάνω? 

Δημοσ.

Παιδιά με τι νομίζετε οτί μπορώ να το κάνω? 

Με κάποιον που ξέρει προγραμματισμό, τον οποίο όμως θα χρειαστεί να πληρώσεις.

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στο joomla + mosets tree + jomsocial... αλλά χωρίς γνώσεις για πείραγμα δεν θα καταφέρεις να φτιάξεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Δημοσ.

Αφού έχεις έστω και μικρή εμπειρία σε wp, στήσε ένα, βάλε και buddypress γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα το χρειαστείς, και δες μέχρι που μπορείς να φτάσεις από μόνος σου. Βρες theme, φτιάξε τα μενού σου, το στατικό περιεχόμενο, ασχολήσου με το seo, την παρακολούθηση (analytics and friends), το security, το caching... έχεις πολλή δουλειά.

Όταν πια εξαντλήσεις όλα τα περιθώρια των ικανοτήτων σου, και φτάσεις στο σημείο να έχεις μαζέψει όλες τις ανάγκες ανάπτυξης από κάποιον επαγγελματία, βγες και πες το. Θα έχεις κάτι να δείξεις (καλύτερο από mockup), ώστε να μπορεί να καταλάβει κι ο άλλος καλύτερα από τις επιγραμματικές "απαιτήσεις", και θα έχεις πολύ πιο σαφή άποψη στο μυαλό σου για το τι ακριβώς υπολείπεται σε λειτουργικότητα.

Άλλο να λες "φαντάζομαι να φτιάξω το τάδε" κι άλλο "παιδιά, έχω αυτό, και θέλω να του προσθέσω το τάδε και το δήνα".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...