Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φιλοι θελω τα φωτα σας,

εχω ενα mobo ASUS P5SD2-VM s775 με το προσφατο bios 0515. Ειχε επανω του εναν CELERON 1,8GHZ /512/800 και τον αναβαθμισα σε Intel Core 2 Duo E7500 2,93GHZ. Επισης ειχε 2 μνημες Kingston του 1GB η μια HYPERX DDR2 800MHZ στα 2V και η αλλη απλη DDR2 800MHZ στα 1,8V και τις αναβαθμισα με 2 Χ 2GB DDR2 667MHZ MUSHKIN CL5 στα 1,8V (νεες).

Μετα την αναβαθμιση περασα συστημα WINDOWS 7 HOME PREMIUM X64 και υστερα απο ενα σφαλμα σε κρισιμo update και κανα 2 επαναφορες τελικα ο υπολογιστης λειτουργησε κανονικα. Αυτο που ομως παρατηρησα ειναι οτι σχεδον δεν ειναι καμια μεγαλη διαφορα στην αποδοση. Διαπιστωσα καποια αργοπορια στο ανοιγμα σελιδων ή παραθυρων καπως αδικαιολογητη και ετσι τεσταρα τον δισκο με το HARD DISK SENTINEL τον οποιο και εβγαλε ''καθαρο''.

Τρεχω και το memtest86+ 5.01 αλλα και μια πιο παλαιοτερη εκδοση του την 4.20 και στις νεες μνημες μου εβγαλε errors. Τις δοκιμασα και 1 προς 1 (2ωρες) αλλα και τις 2 μαζι (8 ωρες).....ERRORS. Το κουλο της υποθεσης ειναι οτι errors βγαζει και στις παλαιοτερες (παραπανω) μνημες μου. Επισης οι καινουριες εχουν τοποθετηθει σε αλλο μηχανημα και δεν εχουν βγαλει ERRORS και ειναι καθαρες.......

Καπου ακουσα οτι εαν το τροφοδοτικο ακομη και αν δουλευει δεν τροφοδοτει σταθερα τοτε υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να βγαζει errors το memtest. Παντως δεν ειναι δυνατον ολες οι μνημες (παλιες και καινουριες) να βγαζουν ERRORS.

Το προβλημα ειναι τροφοδοτικο - μητρικη πλακετα ή επεξεργαστης?????

Σας ευχαριστω και σας ακουω. Οι γνωμες σας ειναι πολυτιμες.

Δημοσ.

Απο την στιγμη που οι καινουργιες μνημες δουλεουν χωρις errors σε αλλο μηχανημα,δεν μπορει να ειναι αυτες. Επισης εφοσον μεχρι τωρα οι παλιες μνημες δεν ειχαν προβλημα με τον celeron δεν θα πρεπει να ειναι μητρικη η τροφοδοτικο.Λιγο δυσκολο να ειστε τοσο ατυχος ωστε να χαλασαν μητρικη/τροφοδοτικο με το που πηρατε τον καινουργιο επεξεργαστη. Θα ηταν τρομερη ατυχια.

Αρα λογικα ειναι ποβληματικος ο Ε7500. Βαλατε τον celeron ξανα να δειτε αν σας εβγαζε προβλημα? Αν ηταν οπως παλια μια χαρα,θα ξερατε σιγουρα οτι φταιει ο E7500.

Δημοσ.

Μαλλον πρεπει να ειναι θεμα επεξεργαστη αλλα οχι γιατι εχει προβλημα και δεν ειναι λειτουργικος αλλα μαλλον γιατι φταιει η cache memory και η ταχυτητα του FSB του Ε7500. Ριξτε μια ματια στο παρακατω link...το ιδιο θεμα ειχε και ενας αλλος χρηστης.

Βεβαια και παλι ακουγεται παραλογο αυτο απο την στιγμη που εχω περασει το bios update (0515) το οποιο και υποστηριζει τον Ε7500.....μηπως ομως επειδη το εκανα μεσα απο τα WINDOWS μεσω του ASUS Update Utility και οχι μεσα απο DOS???

http://www.dslreports.com/forum/r22509930-XPPro-BSODRandom-Crashes

Δημοσ.

Αδερφε ακουσε τωρα το κουλο. Απεγκαθιστω τον E7500 και εγκαθιστω τον CELERON. Ομοιως εκανα και με τις μνημες. Απεγκατεστησα τις νεες μνημες Mushkin και εβαλε τις παλιες. Τρεχω MEMTEST και Windows Diagnostic Memory tool σε DOS και ολα SUPER. Βγαζω τις παλιες μνημες βαζω τις καινουριες και παλι SUPER. Μολις βαζω τον E7500 και οι παλιες και οι νεες βγαζουν ERROR. Και ολα αυτα με περασμενο το latest bios 0515 το οποιο και υποστηριζει επισημα τον E7500.

Το συμπερασμα μου ειναι οτι ''εικονικα΄΄ υποστηριζει τον E7500 μαλλον περισσοτερο διαβαζει τον E7500 ακομη και τον E7600 αλλα δεν τον υποστηριζει κανονικα και ποσο μαλλον οταν το Chipset ειναι SIS.....

Δημοσ.

Ειναι πιθανον αυτο που υποπτευεσαι αλλα απο την στιγμη που δεν ελεγξες τον Ε7500 σε αλλη μητρικη ,με αλλο τσιπσετ,εγω πιστευω οτι αυτος εχει προβλημα. Για αυτο και οταν αγοραζω επεξεργαστη μεταχειρισμενο παντα προηγουμενως ζηταω να κανω ενα ελεγχο με το προγραμμα prime95 στο σπιτι του αγοραστη.

Εκτος και αν αυτος που το πουλαει ειναι γνωστος μου εδω στο ινσομνια και εχει πολλες θετικες αξιολογησεις.Επισης αν το τσιπσετ δεν αναγνωριζε σωστα τον επεξεργαστη θα υπηρχαν πολλες αναφορες στο ιντερνετ. Γιατι δεν σκεφτεσαι την πιθανοτητα να σου πουλησαν χαλασμενο προιον?

Δημοσ.

Ετρεξα το Burn in TEST ver8.0 και τα 2 tests για CPU περασαν επιτυχως. Τωρα στο PRIME 95 το 1ο TEST (SMALL FFT) περασε επιτυχως, το 2o ΤΕΣΤ (In place large FFT) FAILED και το 3ο ΤΕΣΤ (BLEND FFT) FAILED.

Δημοσ.

Γενικά παλαιότερα που είχα ASUS 775 socket  θυμαμαι χοντρα προβληματα με τις μνημες.... μάλλιστα η ASUS  είχe  βγάλει για την  P5Q3  ΠΟΥ είχα ένα κάρο  bioς update  με μονο σχόλιο memory compatibility.... Νομίζω ότι στο bios  είναι το πρόβλημα.. δοκίμασε ένα παλαιότερο ψάξε για κανένα  beta νεότερο και αν έχεις διπλό bios  δοκίμασε και με το άλλο  chip....  σε πολλές asus  είχαν προβλήματα τα τσιπάκια του  bios... Κατα την γνώμη μου δύσκολα θα είναι χαλασμένη και η CPU.....

Δημοσ.

Στο prime95 εβγαλε ερρορ στις μνημες, αυτες ζοριζει στο blend και το largefft. Μπορει να φταιει ο controller στο northbridge. Ο επεξεργαστης στο 775 δεν ειχα καμια δουλεια με τις μνημες, o memorycontroller ειναι στο chipset. Μπορει επειδη και via να τα φτηνει, δεν εχουν καλο ονομα. Δοκιμασε στην τελικη bios downgrade κανα unofficial fix, οπως ειπε ο φιλος απο πανω! :-)

(γραφω απο κινητο και ο Θεος κι ψυχη τ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...