PavlaraS18 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Νομίζω πως χρειαζόμασταν και εμείς οι μπασκετικοί το δικό μας τόπικ . Όχι τόσο που να αφορά συγκεκριμένα πρωταθλήματα (Αν και εδώ που τα λέμε μόνο τοπικ για ΝΒΑ έχουμε) αλλά ας ανοιχτούμε και να ξεκινήσουμε μια ωραία κουβεντούλα γύρω απο το μπάσκετ που όλοι μας αγαπάμε! Μας έχουν λιώσει τα παππούτσια τα ανοιχτά γήπεδα!!! 1
krom291 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Λιγο ακυρο αλλα με αφορμη μια συνεντευξη του Ζαρκο Πασπαλι που ειδα εκανα μια αναδρομη στο παρελθον να θυμηθω καποιους αγωνες. Ψαχνω να βρω τον αγωνα της κανονικης περιοδου Ολυμπιακος-Παναθηναικος 72-74 στο πρωταθλημα της περιοδου 1994-95. Αν οχι ολοκληρο, εστω τα τελευταια λεπτα ή αποσπασματα. Εχω φαει ολο το internet και δεν εχω βρει τιποτα... ΥΓ. Να θυμησω πως στο συγκεκριμενο παιχνιδι ο Ζαρκο διαμορφωνει το τελικο 72-74 κερδιζοντας και φαουλ, αλλα χανει την βολη και το πλεονεκτημα εδρας παει στον Ολυμπιακο. Την βολη μαλιστα την εριξε με το δεξι χερι...
Pankar95 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Τι θα λέγατε μιας και το θέμα δεν τραβάει, να συζητήσουμε την τέχνη του σουτ; Εξ'άλλου είναι η ουσία του αθλήματος. Διδάσκουν τεχνικές για το σουτ στην Αμερική και στην Ευρώπη; Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των παιχτών στις διάφορες χώρες; ΟΚ οι καλύτεροι σουτέρ είναι γενικά Αμερικάνοι και όλοι σουτάρουν νομίζω με αρκετά παρόμοιο στυλ, αλλά μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια στοιχεία που έχουν όλοι σχεδόν οι επαγγελματίες παίχτες.
PavlaraS18 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Τι θα λέγατε μιας και το θέμα δεν τραβάει, να συζητήσουμε την τέχνη του σουτ; Εξ'άλλου είναι η ουσία του αθλήματος. Διδάσκουν τεχνικές για το σουτ στην Αμερική και στην Ευρώπη; Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των παιχτών στις διάφορες χώρες; ΟΚ οι καλύτεροι σουτέρ είναι γενικά Αμερικάνοι και όλοι σουτάρουν νομίζω με αρκετά παρόμοιο στυλ, αλλά μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια στοιχεία που έχουν όλοι σχεδόν οι επαγγελματίες παίχτες. Δεν νομίζω να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε χώρες . Το σούτ αποτελεί την υπογραφή του καθενός ... Σπάνια θα δεις δυο παίχτες να έχουν ακριβώς τον ίδιο τρόπο εκτέλεσης . Για εμένα , ολο το θέμα ειναι η καλή βάση στα πόδια και το σπάσιμο του καρπού . Προπονητές λένε πως στο καλο σουτ πρεπει να έρχεται ευθεία ο αγκώνας μπροστα απο το κεφάλι , εμένα πάντως ποτέ δεν με βόλεψε έτσι , πάντα ερχοτάν διαγώνια και έβγαινε απο την αριστερή μεριά του προσώπου .. Κι μπορώ να πω ότι είχα πολύ καλό σούτ!
Chris_85 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Το πρώτο που λένε οι προπονητές είναι πως αν τα βάζεις, άσε το σουτ σου όπως είναι. Μετά όμως παίζουν πολλοί παράγοντες: Πόδια ευθειασμένα, να κοιτάνε τη μπασκέτα με το δεξί (ή το αριστερό σε αριστερόχειρες) να προεξέχει ελαφρώς, λυγισμένα. ΤΟ σουτ ξεκινάει απο την περιοχή του στήθους (όπου υποδέχεσαι τη μπάλα), πιάνοντας την σταθερά με ελάχιστο κενό μεταξύ της παλάμης και της μπάλας. Σουτάρεις δηλαδη με τα δάχτυλα. Ο αγκώνας κανει τη μικρότερη δυνατή διαδρομή, σαν να είναι καποιος και να τον χτυπάει με φορά προς τα πάνω. Ξεκινάει σε ορθή γωνία πάντα, κολλημένος στα πλευρά κατά την υποδοχή της μπάλας και έρχεται στην ευθεία του ώμου κατά το release. Ο καρπός σπάει και τα δάχτυλα μετά το release "δείχνουν" το στεφάνι. κτλ κτλ. Όταν αναφέρεται σε σουτ και τεχνική κάποιος, ένας είναι ο πρωτοπόρος, pistol pete.. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Το σουτ επειδη ειναι θεμα προπονησης και ψυχολογιας (καθαρο μυαλο και αυτοπεποιθηση βασικα), τιποτε περισσοτερο και τιποτε λιγοτερο. Σαν τεχνικη, Νοβιτζκι και Αλβερτης στα ντουζενια τους, απλα. Μεγαλη υποθεση αυτος που σουταρει να μην φοβαται κοψιμο υπο οποιεσδηποτε συνθηκες. Περα απο αυτους εκτιμω απειρα παιχτες με γρηγορο release , ειναι υπερβολικα δυσκολο αλλα οποιος το διαθετει εχει τεραστια πλεονεκτηματα στο παιχνιδι του. Ναβαρο, Σαρας πχ. Μπορουν να σουταρουν με παιχτες σχεδον κρεμασμενους πανω τους αν βρουν χωρο για μερικα milisecond. Σε αντιθεση με τον ΔΔ πχ.
Pankar95 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Το σουτ επειδη ειναι θεμα προπονησης και ψυχολογιας (καθαρο μυαλο και αυτοπεποιθηση βασικα), τιποτε περισσοτερο και τιποτε λιγοτερο. Σαν τεχνικη, Νοβιτζκι και Αλβερτης στα ντουζενια τους, απλα. Μεγαλη υποθεση αυτος που σουταρει να μην φοβαται κοψιμο υπο οποιεσδηποτε συνθηκες. Περα απο αυτους εκτιμω απειρα παιχτες με γρηγορο release , ειναι υπερβολικα δυσκολο αλλα οποιος το διαθετει εχει τεραστια πλεονεκτηματα στο παιχνιδι του. Ναβαρο, Σαρας πχ. Μπορουν να σουταρουν με παιχτες σχεδον κρεμασμενους πανω τους αν βρουν χωρο για μερικα milisecond. Σε αντιθεση με τον ΔΔ πχ. Ισχύει. Και να προσθέσω στους παίχτες που είπες και τον Τεόντοσιτς. Δεν έχει τρομερά ποσοστά επειδή είναι ο γνωστός Τεόντοσιτς αλλά μισό χιλιοστό να βρει θα το μπουμπουνίσει πριν το καταλάβεις.
~mxls~ Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 ... Περα απο αυτους εκτιμω απειρα παιχτες με γρηγορο release Εδώ είσαι:
Anubis13 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Tρομερο release ειχε ο ματσιγιαουσκας βγαινοντας απο τα σκριν.
Pankar95 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Δημοσ. 28 Απριλίου 2015 Παιδιά στο ΡΟΥΦ που ακούω υπάρχουν γήπεδα, είναι δημόσια και ανοιχτά;
Uberalles_gr Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Δημοσ. 29 Απριλίου 2015 Παιδιά στο ΡΟΥΦ που ακούω υπάρχουν γήπεδα, είναι δημόσια και ανοιχτά; Ναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις