pitogiro Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Ψάχνω για μια ΑΜ1 μητρική Mini-ITX μέχρι 40€. Πάνω θα μπει λογικα ένας 5350. Έχω δει τις εξής μέχρι στιγμής, αλλά δεν ξέρω ποια να διαλέξω: Asrock AM1B-ITX: (skroutz) (specs) MSI AM1i: (skroutz) (specs) ASUS AM1I-A: (skroutz) (specs) Η Asrock υπερισχύει των άλλων στο ότι έχει 4 sata ports έναντι 2 των άλλων. Από την άλλη τα reviews της στο newegg με αποθαρρύνουν γιατί πέφτει αρκετό θάψιμο. Έχει κανείς εμπειρία με κάποια από αυτές, ή να προτείνει κάτι; Thanks.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 απο αυτές την asus. έχω την αίσθηση οτι είναι και η μόνη που μπορεί να ανεβάσει λίγο το cpu. το πακέτο το πήρες ή θα το πάρεις?
pitogiro Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 απο αυτές την asus. έχω την αίσθηση οτι είναι και η μόνη που μπορεί να ανεβάσει λίγο το cpu. το πακέτο το πήρες ή θα το πάρεις? Θα, το πάρω. Αρχικά σκεφτόμουν κάτι σε quad-core celeron J1900, αλλά είδα σε benchmarks ότι ο Athlon 5350 του ρίχνει. Γενικά, προορίζεται το σύστημα να αντικαταστήσει ένα raspberry pi b+, οπότε δεν χρειάζομαι κάτι ιδιαίτερα δυνατότερο. Την περισσότερη ώρα θα παίζει headless για torrents, nas και ως http/ftp server και που και που ως htpc.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 αν είναι για τέτοια χρήση ok. είχα παρόμοιο σύστημα με 5150 και ήμουν ευχαριστημένος, αλλά σκέψου και για celeron lga1150 σαν cpu είναι δυνατότερο. στο θέμα μας τώρα η asus που αναφέρεις έχει και ψυκτρούλα στα vrm οπότε είναι ένα +.
pitogiro Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Ναι, κοίταξα και αυτους τους celeron που λες (πχ. G1820), αλλά οι mini-itx lga1150 μητρικές ξεκινούν από τα 70€ και κάπου εκεί σταμάτησα να τους κοιτάω..
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 ααα ψάχνεις οπωσδήποτε mini itx... κουτί διάλεξες? έχω την εντύπωση οτι αυτή για παράδειγμα χωράει σε κουτιά όπως το cm-rc110 αλλά για να μην σε κάψω αν ψήνεσαι ψάξτο καλύτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα