Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε μου, θα σε συμβούλευα να πάρεις ότι σου αρέσει εσένα καλύτερα.

Τώρα πέρα από αυτά να πω ότι δεν εκφράζω απλά προσωπική γνώμη, αλλά είμαι πτυχιούχος Computer Engineering από το εξωτερικό, είμαι 47 ετών, έχω χτίσει αναρίθμητα PC και ασχολούμαι με υπολογιστές εδώ και 2 σχεδόν δεκαετίες.

Δεν μπορώ να ακούω ανυπόστατα πράγματα περί αδύναμων πυρήνων της AMD, είτε περί ψευτο-6πύρηνων ή ψευτο-8πύρηνων FX και γενικώς ότι γράφεται και σέρνεται στο διαδίκτυο από διάφορους, ακόμα και από κάποιες ιστοσελίδες που το παίζουν reviewers κ.λ.π.

Ο καθένας είναι εύκολο να σηκώσει μια ιστοσελίδα και να το παίζει expert και reviewer και πολύ περισσότεροι είναι αυτοί που θα διαβάσουν και θα υιοθετήσουν τις απόψεις κάποιου αγνώστου ποιόν και τεχνικής-επιστημονικής κατάρτισης ατόμου.

Δεν υπάρχουν δυνατοί και αδύναμοι πυρήνες, υπάρχουν μόνο κατασκευαστικές ανοχές αποδεκτές εντός ενός ορισμένου ορίου και πράγμα που ισχύει για όλα τα προϊόντα μαζικής παραγωγής και όχι μόνο για τους επεξεργαστές.

Αν υποθέσουμε όμως ότι υπήρχαν δυνατοί και αδύναμοι πυρήνες, τότε οι αδύναμοι ανήκουν μάλλον στην Intel που ως επι το πλείστον δεν μπορούν να σηκώσουν τόσο εύκολα συχνότητα overclocking όπως σηκώνουν οι AMD και οι δυνατοί πυρήνες μάλλον ανήκουν στην AMD που μπορούν και κλοκάρονται πιο εύκολα σηκώνοντας περισσότερη συχνότητα και χωρίς ιδιαίτερη αύξηση του βολτάζ και σε πολλές περιπτώσεις με μηδενική αύξηση βολτάζ. Ποιος σηκώνει πιο εύκολα π.χ 2 τσουβάλια τσιμέντο, ένας αδύναμος ή ένας πιο δυνατός;

'Ενας αδύναμος λοιπόν πυρήνας, δεν μπορεί να σηκώσει εύκολα αρκετή συχνότητα και χωρίς την τροφοδοσία αξιοσημείωτου ποσοστού βολτάζ.

Τώρα για το τι πρέπει να προτιμήσεις εσύ, η συμβουλή μου είναι να ρίξεις μια ματιά τόσο στο insomnia όσο και σε διάφορες άλλες παρεμφερής ιστοσελίδες και θα καταλάβεις μόνος σου ποιοι επεξεργαστές πουλιούνται περισσότερο ως μεταχειρισμένοι και ποιοι λιγότερο.

Πολύ περισσότεροι είναι Intel ως μεταχειρισμένοι απ΄ότι οι AMD, πράγμα που δείχνει ότι είναι περισσότεροι αυτοί που ξεφορτώνονται τους Intel (είτε λόγω δυσαρέσκειας συγκεκριμένου μοντέλου, είτε λόγω αναγκαιότητας αναβάθμισης σε κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο ακόμα και πάλι σε Intel) από αυτούς που ξεφορτώνονται τους AMD (είτε για να πάρουν κάποιο ανώτερο AMD μοντέλο είτε να πάνε στο αντίπερα στρατόπεδο της Intel).

Σε ότι αφορά το AM3+ socket, ε...δεν είναι τυχαίο που βγαίνει ακόμα και σε πληθώρα μοντέλων μάλιστα.

Αποδεδειγμένα πλέον σταθερό και αξιόπιστο socket αφού έχει υποστεί όλες τις πλέον τυχόν μικροβελτιώσεις με την πάροδο των χρόνων και έχει φτάσει πια στην πιο ολοκληρωμένη και τελειοποιημένη μορφή του.

Χρόνια δουλεύω και τις δύο αυτές μάρκες επεξεργαστών και προσωπικά θα προτιμήσω AMD.

Από την άλλη όμως αν είχα ήδη δώσει κάποια χρήματα σε ένα σύστημα, είτε αυτό λέγεται Intel, είτε AMD, τότε θα έμενα σε αυτό τουλάχιστον μέχρι να κάνω κάποια απόσβεση χρημάτων.

Κυριε Computer Engineer του 90 που ὀφείλετε τοτε οτι ενας υπολογιστης με την ιδια καρτα γραφικων αλλα ο 1ας με i5 και ο αλλος με fx8350 εχουν διαφορες 10-20 εως και 50fps διαφορα στα παιχνιδια?

Μιας και ξερεις, ειναι το ιδιο πραγμα οπως οι επεξεργαστες στα κινητα mediatek vs snapdragon οι hightech 8πυρηνοι τις mediatek ποτε δεν φτανανε τους 4πυρινους τις snapdragon ακριβος επειδη οι "πυρηνες ειναι ποιο δυνατοι" με λιγα λογια.

Δεν ειναι τυχεο που οι intel επεξεργαστες ειναι πολυ πιο ακριβοι απο την amd δεν ειναι βλακες στην intel...

Δεν ειναι τυχαια η τιμη τοσο χαμιλη σε AMD, MediaTek κλπ...οτι πληρωνεις παιρνεις.

Και οι ιντελ πουλιουντε πιο πολυ διοτι αλλαζει συχνα ο χρηστης ενω οι amd απλα παιρνεις εναν 8320 και κανεις OC τι παραπανω να πας απο αυτο δηλαδη..

πια cpu θα μου προτείνατε για game ala kai gia stream?

Και ετσι για να ξερεις ολοι οι top streamers με ἑκατομμυρια viewers αν δεις στο twitch τα χαρακτηριστικα τους εχουν ΟΛΟΙ η αντε 9/10 ιντελ... ναι συνήθως i7. Δες το και μονος σου για να μην ἀναρωτιέσαι..δες στο channel τους κατω συνηθως τα γραφουν.

Αφου θες stream και games οπως ολοι αυτοι που στριμαρουν στο twitch δες τα χαρακτηριστικα τους που σου λεω και θα καταλαβεις οτι amd ειναι λυση αμα δεν εχεις λεφτα μονο..

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σε αυτό όμως δεν φταίει ο επεξεργαστής,επίτηδες βάλανε κάτι στον κώδικα για να φρενάρει.

Το GTA IV τώρα που το φτιάξανε

celeron και ρίχνεις και καμιά μετατροπή βίντεο στο παρασκήνιο ενώ κάνεις και καταγραφή.

«κακογραμμένα» παιχνίδια έχει και για της δυο ομάδες επεξεργαστών,δεν μιλάμε νομίζω για της εξαιρέσεις αλλά για μια γενική ματιά.

Αν οι περισσότεροι πυρήνες έρχονται με πολύ χαμηλότερη ταχύτητα τότε ναι,πως να το κάνουμε δηλαδή.

Τα ακριβοτερα i5 και i7 μοντελα ειναι υψηλοτερα χρονισμενα απο τα τα αντιστοιχα pentium και i3 οποτε δεν παιζει τετοιο θεμα.

Δημοσ.

Τα ακριβοτερα i5 και i7 μοντελα ειναι υψηλοτερα χρονισμενα απο τα τα αντιστοιχα pentium και i3 οποτε δεν παιζει τετοιο θεμα.

Δεν συζητάμε και αυτό το θέμα όμως.

Δημοσ.

Για αυτο και σε ρωτησα το πρωι που θελεις να καταληξεις, γιατι ειλικρινα δεν εχω καταλαβει. Οτι 4 πχ πυρηνες χρονισμενοι πιο χαμηλα απο 2 αντιστοιχους θα ειναι πιο αργοι σε ενα παιχνιδι? Πολυ γενικο και αοριστο μου ακουγεται. Εγω παντως σε 2 δεν γυρναω και ας τρεχουν και στα 7 γιγα

Δημοσ.

Εγώ θα πώ αυτό που έλεγα πάντα: ΝΑΙ οι Intel είναι καλύτεροι ΑΛΛΑ όχι με τόσο μεγάλες διαφορές όσο τους παρουσιάζουν διάφορα fanboys και πορωμένοι. Και ειδικά στη σύγκριση i5 vs FX-8xxx οι διαφορές είναι ακόμα μικρότερες. Δείτε για παράδειγμα αυτο :  http://www.anandtech.com/bench/product/698?vs=837

Στο Photoshop πχ o 4670k είναι 4 sec πιο ταχύς. Και λέω εγώ τώρα: Τι με νοιάζει εμένα αν είναι 4 sec(lol) πιο γρήγορος;; Εμένα με νοιάζει το Value for Money. Εν έτει 2015 να πάρω ένα CPU τετραπύρηνο ενώ υπάρχουν οκταπύρηνοι, το mantle και θα βγεί το DX12 που λένε θα μειώσει το bottleneck των CPU; Λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω.

Και όσον αφορά τα παιχνίδια οι διαφορές εκεί είναι του στύλ πχ στο WoW 80 fps η AMD 120 η Intel...Ποια η διαφορά στην πράξη μεταξυ 80 fps και 120; Μηδαμινή. Πραγματικά χωρίς ίχνος fanoboyισμου αν έστεινα τώρα υπολογιστή θα έπαιρνα τον FX-8370...Αυτά... :-)

• Like 3
Δημοσ.

Στο Photoshop πχ o 4670k είναι 4 sec πιο ταχύς. Και λέω εγώ τώρα: Τι με νοιάζει εμένα αν είναι 4 sec(lol) πιο γρήγορος;;

Στα πόσα δευτερόλεπτα δουλειάς σύνολο?Αν κάνεις μια αντίστοιχη δουλειά για 5 ώρες πόσα είναι τα δευτερόλεπτα που γλυτώνεις χρησιμοποιώντας τον i5?

Δημοσ.

Εγώ θα πώ αυτό που έλεγα πάντα: ΝΑΙ οι Intel είναι καλύτεροι ΑΛΛΑ όχι με τόσο μεγάλες διαφορές όσο τους παρουσιάζουν διάφορα fanboys και πορωμένοι. Και ειδικά στη σύγκριση i5 vs FX-8xxx οι διαφορές είναι ακόμα μικρότερες. Δείτε για παράδειγμα αυτο :  http://www.anandtech.com/bench/product/698?vs=837

Στο Photoshop πχ o 4670k είναι 4 sec πιο ταχύς. Και λέω εγώ τώρα: Τι με νοιάζει εμένα αν είναι 4 sec(lol) πιο γρήγορος;; Εμένα με νοιάζει το Value for Money. Εν έτει 2015 να πάρω ένα CPU τετραπύρηνο ενώ υπάρχουν οκταπύρηνοι, το mantle και θα βγεί το DX12 που λένε θα μειώσει το bottleneck των CPU; Λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω.

Και όσον αφορά τα παιχνίδια οι διαφορές εκεί είναι του στύλ πχ στο WoW 80 fps η AMD 120 η Intel...Ποια η διαφορά στην πράξη μεταξυ 80 fps και 120; Μηδαμινή. Πραγματικά χωρίς ίχνος fanoboyισμου αν έστεινα τώρα υπολογιστή θα έπαιρνα τον FX-8370...Αυτά... :-)

Το ολο θεμα δημιουργηθηκε απο ενδιαφερομενο που ρωταγε αποκλειστικα για χρηση για παιχνιδια και εσυ μου αναφερεις το Photoshop......

Επισης το παραπανω που γραφεις φανταζομαι πως καταλαβαινεις οτι ισχυει μονο σε αυτη την περιπτωση

4πυρηνος http://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?from=catspan&keyphrase=i5+4590

8πυρηνος http://www.skroutz.gr/s/5298083/Intel-Core-i7-5960X-Box.html

Οχι οτι ο παραπανω 8core ειναι για παιχνιδια,αλλα η αληθεια να λεγεται.

Δημοσ.

αλλος ενας που προσπαθει να υποστηριξει την αγορα του

• Like 1
Δημοσ.

Στα πόσα δευτερόλεπτα δουλειάς σύνολο?Αν κάνεις μια αντίστοιχη δουλειά για 5 ώρες πόσα είναι τα δευτερόλεπτα που γλυτώνεις χρησιμοποιώντας τον i5?

Δε λέει προφανώς είναι το internal benchmark. Λογικά άμα κάνεις δουλειά για 5 ώρες θα ισχύει το ίδιο -4 sec...

Το ολο θεμα δημιουργηθηκε απο ενδιαφερομενο που ρωταγε αποκλειστικα για χρηση για παιχνιδια και εσυ μου αναφερεις το Photoshop......

Επισης το παραπανω που γραφεις φανταζομαι πως καταλαβαινεις οτι ισχυει μονο σε αυτη την περιπτωση

4πυρηνος http://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?from=catspan&keyphrase=i5+4590

8πυρηνος http://www.skroutz.gr/s/5298083/Intel-Core-i7-5960X-Box.html

Οχι οτι ο παραπανω 8core ειναι για παιχνιδια,αλλα η αληθεια να λεγεται.

Aν έχεις παρατηρητικότητα αναφέρω και τα games.

αλλος ενας που προσπαθει να υποστηριξει την αγορα του

Άλλος ένας ιντελάκιας που δεν έχει τι να πεί.

Δημοσ.

Δε λέει προφανώς είναι το internal benchmark. Λογικά άμα κάνεις δουλειά για 5 ώρες θα ισχύει το ίδιο -4 sec...

Ή 1,5 ώρα...

Δεν είναι 4sec πιο γρήγορος ο intel, είναι 30%.

Δημοσ.

Όχι εγώ λέω 10 ώρες...Για πές μας πώς το υπολόγισες αυτό;

Για κάθε 14sec που κάνει ο fx να ολοκληρώσει την δουλειά του ο i5 κάνει 10.Κάνε αναγωγή σε 5 ώρες δουλειάς και θα το βρεις.

Δημοσ.

Μηδαμινή η διαφορά από τα 80 στα 120 fps δεν είναι, είναι μια διαφορά 50% περισσοτέρων fps υπερ του intel στο συγκεκριμένο τυχαίο παράδειγμα. Σε άλλους ανθρώπους η διαφορά είναι ορατή πάνω από τα 100 fps, σε άλλους πάλι όχι, κάθε μάτι αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτό που βλέπει. Ωστόσο αυτή η διαφορά είναι πολύτιμη για όσους παίζουν σε monitors των 120hz και των 144hz, που εκεί αυτή η μηδαμινή όπως λες διαφορά είναι υποχρεωτική. Στο photoshop αλλά και σε οποιοδήποτε πρόγραμμα κάνει κάποιος αρκετά πράγματα, πίστεψέ με η ταχύτητα έχει πρωτεύοντα ρόλο. Και ποιος ο λόγος να προτιμήσει κανείς έναν επεξεργαστή τεχνολογίας του 2011 για παιχνίδια, όταν μπορεί να αγοράσει με λίγα παραπάνω χρήματα έναν i5 4690k, που είναι σπίρτο για τα παιχνίδια και γενικότερα καλύτερο all around. Η τεχνολογία προχωράει, δεν βρίσκω λόγο ο αγοραστής και ειδικά ο gamer να μένει στάσιμος σε μια όχι τόσο αποδοτική τουλάχιστον στα παιχνίδια αρχιτεκτονική.

• Like 2
Δημοσ.

Για κάθε 14sec που κάνει ο fx να ολοκληρώσει την δουλειά του ο i5 κάνει 10.Κάνε αναγωγή σε 5 ώρες δουλειάς και θα το βρεις.

Λάθος εγώ δεν το υπολογίζω έτσι. Για δουλειά 1 ώρας ο Ιντελ κανει 60 λεπτά και ο AMD 64. Αυτό x5 κάνει 20 sec. Δηλαδή ο intel θα κάνει το πολύ 5 ώρες ενώ ο AMD 5 ώρες+ 20 sec. Άσε το δεν μπορείς βγάλεις τον Intel συντριπτικά καλύτερο...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...