TheELF Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Οπότε σύμφωνα με αυτό που λες για αυτό το παράδειγμα ένας pentium AE στα 5,0GHz θα τρέχει πιο γρήγορα το bf4 από έναν π.χ. ι5-4440 στα 3,1GHz ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;; 1 λέξη. Όχι. O g3258@5ghz στο multi απέχει αρκετά περισσότερο από 17% από το multi του i5-4440. (Συν ότι χάνει και ο dual σε αυτό το παιχνίδι) Το watch dogs με G3258 απλά δεν έτρεχε. Με τον i7 4770K παίζει πολύ άνετα. Με την ίδια κάρτα γραφικών φυσικά Δεν τρέχει καλά,άλλο αυτό από το να μην τρέχει καθόλου,το watch dog το κάναν και επίτηδες να μην τρέχει καλά οπότε δεν έπρεπε να το αναφέρουμε καθόλου.
vdeseris Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 ... Δεν τρέχει καλά,άλλο αυτό από το να μην τρέχει καθόλου,το watch dog το κάναν και επίτηδες να μην τρέχει καλά οπότε δεν έπρεπε να το αναφέρουμε καθόλου. Όταν βγάζει 15 fps τότε ναι δεν παίζει. Στα 50-60 που έχω τώρα δεν έχει καμία σχέση. Όπως και το grand theft auto IV. Με τον G3258 σερνόταν... Και φαντάζομαι και άλλα παιχνίδια θα σέρνονται με τους διπύρηνους. Οπότε αυτό που λες είναι ψιλο άκυρο. (ότι με περισσότερους πυρήνες θα παίζει πιο αργά)
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Κατά τα άλλα ο g3258 όταν πρωτοβγήκε τον βγάζαν χρυσάφι. Δεν έχω g3258, αλλά συμπεραίνω από αρκετούς κατόχους πως είναι λίγος για τα σύγχρονα παιχνίδια και οτιδήποτε βαρύ, ακόμα και multitasking. Επεξ/σία 2 Απριλίου 2015 από Mult1C0r3Cpu 1
trujillo2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 παλι vs? και μου τελειωσαν τα ποπκορν και ο φρεντο.... 1
nikos1982 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 εγω απορώ γτ αφου υπαρχουν στο forum 1,000,000,000 ποστ με τι επεξεργαστη και κουρκουμπουτσαλα να παρω. γτ δεν κανει καθε τζιτζιφιογκος ενα search να κατσει να διαβαση τι παιζει παρα καθεται και γίνεται ενα vs καθε φορα που ανοιγη ενα τετοιο θεμα;;;; 2
conkal Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 εγω βλεπω αυτο https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=1896&cmp[]=1782 Intel Core i5-4570 AMD FX-8320 Single Thread Rating 2060 1402 CPU Mark 7053 8062 δλδ λιγο πιο αδυναμος ο Amd σε single thread, λιγο πιο δυνατος σε multi thread κοστος ο intel απο 220€ κοστος ο amd απο 150€ μονο απο fanboyσμο καποιος δεν θα αγορασει amd η απο αγνοια Κανοντας τις πραξεις ο τετραπυρηνος ι5 ειναι 47% πιο γρηγορος σε single thread Ενω με (διπλασιους και καλα ) 8 πυρηνες ο AMD ειναι μολις 14% πιο γρηγορος στην περιπτωση και μονο που η εφαρμογη σου χρησιμοποιει ολους τους πυρηνες.... και ο ιντελ εχει και καρτα γραφικων ενσωματωμενη , νομιζω οτι ο ΑΜΔ δεν.. fanboyσμος κατα τα αλλα ....
8elwADSL Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Κρίμα που δεν βλέπουμε κάτι. Περίεργο γιατί λειτουργούσαν τα λινκς όταν τα έβαλα το τσεκαρα,για δείτε τώρα.
trujillo2008 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Περίεργο γιατί λειτουργούσαν τα λινκς όταν τα έβαλα το τσεκαρα,για δείτε τώρα. no...
8elwADSL Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Παίζει κάτι περίεργο με το site που έχουν γίνει upload τις ανέβασα άλλου τώρα μπορείς να τις δεις κανονικά.
adtakhs Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Κανοντας τις πραξεις ο τετραπυρηνος ι5 ειναι 47% πιο γρηγορος σε single thread Ενω με (διπλασιους και καλα ) 8 πυρηνες ο AMD ειναι μολις 14% πιο γρηγορος στην περιπτωση και μονο που η εφαρμογη σου χρησιμοποιει ολους τους πυρηνες.... και ο ιντελ εχει και καρτα γραφικων ενσωματωμενη , νομιζω οτι ο ΑΜΔ δεν.. fanboyσμος κατα τα αλλα .... Στις πράξεις να βάλεις πως α) Το multithread δείχνει την επεξεργαστική ισχύ σε ένα βαθμό ! Αν έχεις έναν επεξεργαστή με 2 πυρήνες και πάρεις έναν άλλο επεξεργαστή με 4 ίδιους πυρήνες τότε σε multithread εφαρμογή ΔΕΝ θα δεις διπλάσια απόδοση αλλά κάπου στο 70-80% αύξηση. Αυτό θα το δεις και μεταξύ intel επεξεργαστών ίδιου πυρήνα αλλά και μεταξύ AMD επεξεργαστών. Συμπερασματικά οι πράξεις που έκανες παραπάνω για να δεις επεξεργαστική ισχύ, είναι λάθος. Β) Το multitaking δείχνει την επεξεργαστική ισχύ συνολικά ! Εκεί θα δεις διπλασιασμό της απόδοσης αλλά και νορμάλ χωρίς κολλήματα εργασία.Το τελευταίο οφείλεται στο Context switch. Εκεί οι πολυπύρηνοι έχουν το μεγάλο προβάδισμα . γ) Το single thread δεν δείχνει επεξεργαστική ισχύ, αλλά είναι ένα δείγμα του τι θα κάνει ο επεξεργαστής, αν τρέξει μια single thread εφαρμογή μόνη της κάθε φορά. Είναι και αυτή σημαντική, μιας και προερχόμαστε από εργασιακά περιβάλλοντα (από παλαιά) στα οποία τα μονοπύρηνα ήταν καθιερωμένα. Γενικά κάθε αρχιτεκτονική έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της. Κάθε αρχιτεκτονική έχει εφαρμογές που αποδίδει καλύτερα , που εκμεταλεύεται σετ εντολών, κ.λ.π. Δεν υπάρχει τίποτα τέλειο. Ο κάθε ένας καλό είναι να αγοράζει σύμφωνα με τις ανάγκες του. 8
TRILOBYTER Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 εγω απορώ γτ αφου υπαρχουν στο forum 1,000,000,000 ποστ με τι επεξεργαστη και κουρκουμπουτσαλα να παρω. γτ δεν κανει καθε τζιτζιφιογκος ενα search να κατσει να διαβαση τι παιζει παρα καθεται και γίνεται ενα vs καθε φορα που ανοιγη ενα τετοιο θεμα;;;; Ενταξει πλακα εχουν αυτα τα vs
TheELF Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Όταν βγάζει 15 fps τότε ναι δεν παίζει. Στα 50-60 που έχω τώρα δεν έχει καμία σχέση. Όπως και το grand theft auto IV. Με τον G3258 σερνόταν... Και φαντάζομαι και άλλα παιχνίδια θα σέρνονται με τους διπύρηνους. Σε αυτό όμως δεν φταίει ο επεξεργαστής,επίτηδες βάλανε κάτι στον κώδικα για να φρενάρει. Το GTA IV τώρα που το φτιάξανε τρέχει μια χαρά και σε dual celeron και ρίχνεις και καμιά μετατροπή βίντεο στο παρασκήνιο ενώ κάνεις και καταγραφή. «κακογραμμένα» παιχνίδια έχει και για της δυο ομάδες επεξεργαστών,δεν μιλάμε νομίζω για της εξαιρέσεις αλλά για μια γενική ματιά. Οπότε αυτό που λες είναι ψιλο άκυρο. (ότι με περισσότερους πυρήνες θα παίζει πιο αργά) Αν οι περισσότεροι πυρήνες έρχονται με πολύ χαμηλότερη ταχύτητα τότε ναι,πως να το κάνουμε δηλαδή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις