Dennisbest Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δεν ξέρω αν είναι πιο λυπηρό το να τα πιστεύει αυτά ή να είναι όντως troll . 3
NT1G Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 ^ υπερβολές, εγώ τον πιστεύω 100% τον τύπο. Αφού το έγραψε και άλλωστε. Έχει πτυχίο compute science, αποκλείεται να κοροϊδεύει. 1
8elwADSL Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Φίλε μου είσαι γεννηθείς το 1990 και είμαι γεννηθείς το 1968. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ποιος μπορεί να έιναι fanboy από τους δύο μας. Και τις δύο αυτές εταιρείες επεξεργαστών τις δουλεύω χρόνια...ε...εντάξει βλέπω τι γίνεται και από ισχύ επεξεργαστών και από θερμοκρασίες λειτουργίας. Δεν είμαι το εικοσάχρονο παιδάκι που διάβασε 2-3 reviews, έσκασε και κάποια λεφτά και νομίζει ότι έφτιαξε το υπερσύστημα. Τώρα τα περί αδύναμων πυρήνων πολλών MHz ή δυνατών πυρήνων λιγότερων MHz (και γενικότερα περί αδύναμων ή δυνατών πυρήνων) τα λένε απλά όσοι διαβάζουν διάφορα reviews που σέρνονται στο διαδίκτυο από άγνωστα άτομα αμφιβόλου τεχνικών γνώσεων που αναρτούν ιστοσελίδες και γράφουν και καλά reviews. 'Ακου εκεί...αδύναμοι και δυνατοί πυρήνες. Ούτε η ίδια η Intel δεν τα λέει αυτά που προτιμά να δίνει λιγότερα MHz και περισσότερο memory bandwidth σε σχέση με την AMD που προτιμά ακριβώς το ανάποδο. Τώρα είναι επιχείρημα αυτό; Τι σχέση έχει η ηλικία του καθενός; Δεν τα έχω σκάσει χοντρά για σύστημα ως τώρα και γενικά είμαι αρκετά υπερ της amd και θα έπαιρνα επεξεργαστές της καθώς εμένα με καλύπτουν στην χρήση που σκοπεύω να κάνω άλλους όχι. Τώρα εσένα δικαίωμα σου να μην πιστεύεις κανέναν reviewer από όλους αυτούς στο διαδίκτυο αλλά υπάρχουν πολλά μέλη εδώ που έχουν/είχαν επεξεργαστές και των δύο εταιριών και μπορούν να σε βεβαιώσουν για τις διαφορές ανάμεσα τους. Enough said μυρίζομαι τρολλ και δεν ασχολούμαι άλλο.
hellghan Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Λοιπόν φίλε μου, θα σε συμβούλευα να πάρεις ότι σου αρέσει εσένα καλύτερα. Τώρα πέρα από αυτά να πω ότι δεν εκφράζω απλά προσωπική γνώμη, αλλά είμαι πτυχιούχος Computer Engineering από το εξωτερικό, είμαι 47 ετών, έχω χτίσει αναρίθμητα PC και ασχολούμαι με υπολογιστές εδώ και 2 σχεδόν δεκαετίες. από αυτό και μόνο δεν χρειάζεται να διαβάσει κάποιος το υπόλοιπο..... οι πυρήνες έχουν νόημα όσο αφορά επεξεργασία εικόνας κτλπ όχι στο gaming.... έχω amd και έχει αντέξει 8 χρόνια το pc αλλά τώρα πλέον δεν τραβάει στο χώρο του παιχνιδιού η intel είναι μονόδρομος. το overclocking είναι για τους τύπους max power. Σαφώς και ο φίλος θα κάνει ότι θέλει, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται σωστά
TRILOBYTER Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Ο ανθρωπος εχει 5 ποστ, ειναι πλεον ξεκαθαρο οτι τρολλαρει. Ενας σοβαρος τεχνικος που ασχολειται εδω και 20 χρονια με το επαγγελμα και σεβεται λιγο το εαυτο του δε θα εγραφε τετοιες μπουρδες. Ειναι ξεκαθαρο ποσο πισω ειναι οι amd σε IPC, ακομα πιο πισω και απο την πρωτη γεννια ι7 του 2008. Τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα Οι amd εχουν συγκεκριμενες χρησεις σε συγκεκριμενες κατηγοριες και προσφερουν καλα πραγματα για την τιμη (well, οχι πλεον με τους fx ομως διοτι εχουν ανεβει οι τιμες και δεν αξιζουν) αλλα νομιζω εχετε προσεξει ποσο πολυ προτεινω τον athlon 860k μιας και ειναι οτι καλυτερο στα λεφτα που μπορει να τον βρει κανεις για gaming. Στο παιδι που θελει να κανει την υποβαθμιση εγω θα του ελεγα να κατσει οπως ειναι. Η μονη ανοδος που μπορει να δει ειναι εαν παει ειτε σε κλειδωμενο ι7 ειτε σε ξεκλειδωτο 4690κ. 1
pc-neon Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 όντως θα ήταν κατώτερο σύστημα άμα πήγαινα στον AMD 8320-8350 όποτε θα μηνώ στον i5 4570,στο μελών θα βάλω και έναν κλειδωμένο i7 και θα είμαι οκ.
ArchangelGT Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Σας μάθανε στο πανεπιστήμιο σχεδιασμό παιχνιδιών πάνω σε distributed computing πλατφόρμες; Την επιρροή του hyperthreading πάνω στα παιχνίδια;Τον νόμο του moore, που δείχνει την σημασία της ταχύτητας του πυρήνα, έστω; Βλέπω πάντως ότι τα greeklish σας τα μάθανε καλά στο πανεπιστήμιο. Ο σχεδιασμός παιχνιδιών πάνω σε distributed computing platforms, απαιτεί και ικανότητα για καλό streaming από τον επεξεργαστή, πράγμα που οι AMD κάνουν καλύτερα και πράγμα που μάλλον δεν τον γνωρίζεις. Τώρα σε ότι αφορά το hyperthreading, την κουταμάρα της Intel που προσπαθεί να την λανσάρει ως καινοτομία και πρωτοτυπία σε παραπέπμω στα παρακάτω άρθρο, αν ξέρεις βεβαίως να διαβάζεις αγγλικά και δεν πετάς απλώς από εδώ και απο εκεί αγγλικά subtechnical terms, που τα διαβάζεις σκόρπια στο διαδίκτυο. http://www.pugetsystems.com/blog/2014/07/02/Hyper-Threading-may-be-Killing-your-Parallel-Performance-578/ Για τον πεπαλαιωμένο νόμο του 1970 (ο Θεός να τον κάνει νόμο) του Moore, αυτός δεν λέει τίποτα παραπάνω από το ότι θα αυξάνονται τα τρανζίστορ ενός επεξεργαστή όσο αυξάνει η συχνότητα λειτουργίας του και η αύξηση αυτή θα είναι αναλογική, δηλαδή διπλάσια MHz άρα και περίπου διπλάσια σε νούμερο τρανζιστορ. Αυτό δεν είναι νόμος, αυτό είναι διαπίστωση και το ξέρουμε ήδη και από μόνοι μας, δεν χρειάζεται να μας το πει ο Moore, που παρεπιπτόντως στα περισσότερα επιστημονικά βιβλία δεν υπάρχει καν, αλλά και όπου υπάρχει, υπάρχει ως απλή αναφορά και όχι προς διδαχή. ... Moore’s Law is a computing term which originated around 1970; the simplified version of this law states that processor speeds, or overall processing power for computers will double every two years. A quick check among technicians in different computer companies shows that the term is not very popular but the rule is still accepted. To break down the law even further, it specifically stated that the number of transistors on an affordable CPU would double every two years (which is essentially the same thing that was stated before) but ‘more transistors’ is more accurate.... 'Οταν συγκρίνετε επεξεργαστές να συγκρίνετε ομοειδή πράγματα, όχι ανόμοια. Ο ι5 4670κ έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, πράγμα που δεν έχει ο FX-8320 και FX-8350. 'Αρα ο i5 4670K συγκρίνεται μόνο με τους αντίστοιχους APU της AMD. Εδώ κάπου νομίζω ότι τελειώσαμε...και μάθετε ορισμένοι να μιλάτε ελληνικά...άκου εκεί "τρολλάρισμα" Εδώ και κάποιες συγκρίσεις λοιπόν για τα παιχνίδια. 1
NT1G Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Πάντως η πρώτη διατύπωση του "νόμου" από το αλάνι τον Moore , ούτε συχνότητες έλεγε ούτε ότι θα αυξάνονται τα τρανζίστορ ενός επεξεργαστή όσο αυξάνει η συχνότητα λειτουργίας lol. Ότι κάθε 2 χρόνια θα διπλασιάζονται τα τρανζίστορ είπε. ...described a doubling every year in the number of components per integrated circuit. Αλλά συνεχίστε, είστε διασκεδαστικοί, είναι και η μέρα τέτοια..
Whitefanged Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Παίδες ο τύπος δεν είναι troll τελικά. Πρέπει να είναι ο αρχηγός τους. :fear: 2
NT1G Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 xaxaxaxaxaxa συγκρίνει τα ενσωματωμένα γραφικά για να πει τις μπούρδες του
ArchangelGT Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Πάντως η πρώτη διατύπωση του "νόμου" από το αλάνι τον Moore , ούτε συχνότητες έλεγε ούτε lol. Ότι κάθε 2 χρόνια θα διπλασιάζονται τα τρανζίστορ είπε. Αλλά συνεχίστε, είστε διασκεδαστικοί, είναι και η μέρα τέτοια.. Σοβαρά; Μόνο αυτό είπε ο Moore; Για ποιο λόγο θα διπλασιάζονται δεν είπε ε; Είπε τουλάχιστον αν τα τρανζιστορ θα διπλασιάζονται στους επεξεργαστές ή στα ραδιόφωνα ή σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές; Ε τότε κι εγώ λέω ότι σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν τρανζίστορ στους επεξεργαστές, αλλά δεν λέω με τι θα αντικατασταθούν. Και τα αυτοκίνητα λέω επίσης, ότι δεν θα καίνε βενζίνη, αλλά δεν λέω τι καύσιμο θα καίνε αντί της βενζίνης. Εσύ είσαι ο διασκεδαστικός που πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος. xaxaxaxaxaxa συγκρίνει τα ενσωματωμένα γραφικά για να πει τις μπούρδες του Είσαι παντελώς άσχετος από computer και computing και το χειρότερο πορωμένος Ιντελάκιας...σκέτο ανέκδοτο δηλαδή.
TheELF Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Ο σχεδιασμός παιχνιδιών πάνω σε distributed computing platforms, απαιτεί και ικανότητα για καλό streaming από τον επεξεργαστή, πράγμα που οι AMD κάνουν καλύτερα και πράγμα που μάλλον δεν τον γνωρίζεις. Ναι το κάνουν τόσο καλά που ένας επεξεργαστής με 8 πυρήνες στο cinebench βγάζει πολλαπλασιαστή (MP ratio) 6 και κάτι με 6,5. Τώρα σε ότι αφορά το hyperthreading, την κουταμάρα της Intel που προσπαθεί να την λανσάρει ως καινοτομία και πρωτοτυπία σε παραπέπμω στα παρακάτω άρθρο, αν ξέρεις βεβαίως να διαβάζεις αγγλικά και δεν πετάς απλώς από εδώ και απο εκεί αγγλικά subtechnical terms, που τα διαβάζεις σκόρπια στο διαδίκτυο. http://www.pugetsystems.com/blog/2014/07/02/Hyper-Threading-may-be-Killing-your-Parallel-Performance-578/ Ωραίο παιχνίδι φαίνεται το pov ray, πως παίζεται; Τίποτα σχετικό με παιχνίδια έχεις να πεις,μιας και πάνω σε αυτό μίλησα; Hyper threading Dragon age γιατί εγώ εδώ βλέπω αύξηση στα διπλάσια FPS. Για τον πεπαλαιωμένο νόμο του 1970 (ο Θεός να τον κάνει νόμο) του Moore Ο νόμος περί της βαρύτητας υπάρχει από το ~1860 μήπως δεν υπάρχει ούτε η βαρύτητα; Αν και έκανα λάθος στον νόμο,αυτόν ήθελα να πω http://en.wikipedia.org/wiki/Amdahl%27s_law The speedup of a program using multiple processors in parallel computing is limited by the time needed for the sequential fraction of the program. sequential fraction of the program = όσες εντολές δεν μπορείς να της τρέξεις παράλληλα και αποτελούνε την κεντρική λούπα του παιχνιδιού. Εδώ στο άρθρο (main game loop) http://www.redgamingtech.com/ps4-architecture-naughty-dog-sinfo-analysis-technical-breakdown-part-2/ 'Οταν συγκρίνετε επεξεργαστές να συγκρίνετε ομοειδή πράγματα, όχι ανόμοια.Ο ι5 4670κ έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, πράγμα που δεν έχει ο FX-8320 και FX-8350. 'Αρα ο i5 4670K συγκρίνεται μόνο με τους αντίστοιχους APU της AMD. Οπότε ας τρέξουμε μόνο προγράμματα μέτρησης των γραφικών,trust me I'm a computer engineer, ο επεξεργαστής δεν παίζει κανέναν ρόλο όταν θέλουμε να δούμε της ικανότητες ενός επεξεργαστή και να της συγκρίνουμε με έναν άλλον... Εδώ κάπου νομίζω ότι τελειώσαμε...και μάθετε ορισμένοι να μιλάτε ελληνικά...άκου εκεί "τρολλάρισμα" Έγραψε στον μεταφραστή greeklish>greek greek>greeklish και πάτησε το translate. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 ArchangelGT από πότε οι amd χρειάζονται λιγότερα βολτ ρεύματος για να ανέβουν ορισμένα mhz και από πότε ανεβαίνουν με στοκ ρεύμα; Δεν είμαι πτυχιούχος ούτε τίποτα, ασχολούμαι να περνάει η ώρα με τα pc και γνωρίζω έχοντας διαβάσει ένα μάτσο forums, συγκριτικά και έχοντας δει ένα μάτσο βίντεο, πως οι intel ανεβαίνουν με λιγότερο ρεύμα, αρκετές φορές με στοκ και προπαντός οι πυρήνες τους είναι πιο αποδοτικοί από αυτούς των amd, το οποίο συνεπάγεται overclock μικρότερης συχνότητας αλλά καλύτερης απόδοσης. Οι amd χρειάζονται σαφώς περισσότερο ρεύμα από τους intel για να κλοκαριστούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις