Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θέλω να αγοράσω επέκταση εγγύησης για το Apple MacBook Air 11 MD711 2013

αν αγοράσω το συγκεκριμένο applecare από Αμερική http://www.amazon.com/AppleCare-Protection-Laptops-Inches-VERSION/dp/B004R6J2V6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1427809743&sr=8-1&keywords=apple+care και μου στείλουν το serial , θα δουλέψει κανονικά η εγγύηση?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτές τις μέρες τελειώνει και το δικό μου Applecare του πρώτου χρόνου, οπότε το έψαξα λίγο το θέμα της ανανέωσης. Ξεκινάμε με τη λογική ότι το εν λόγω πλάνο είναι απαραίτητο, καθώς ειδικά στα πρόσφατα MacBook Pro δεν μπορείς να κάνεις πρακτικά τίποτα αν σου παρουσιάσει βλάβη (τα πάντα είναι κολλημένα και δεν αλλάζουν, ούτε καν δίσκος ή μπαταρία).

Κατ' αρχάς μου έκανε εντύπωση πως η Apple δεν έστειλε προειδοποιητικό email  μια ώρα αρχύτερα και είχα ξεχάσει εντελώς ότι λήγει η εγγύηση (εκτός κι αν έχασα κάποιο mail). Τεσπά, απ 'ότι κατάλαβα υπάρχουν τρεις δημοφιλείς εναλλακτικές:

1) Αγορά Applecare package από isquare ή γενικά απ' τα γνωστά τοπικά καταστήματα που συνεργάζονται με την Apple. Για κάποια πακέτα παίζει και skroutz. Στην περίπτωσή μου το κόστος είναι ~360 ευρώ από isquare (ffs!), οπότε κοίταξα για εναλλακτικές.

2) Αγορά από Amazon (πρακτικά μόνο από το αμερικάνικο, καθώς το αγγλικό δεν φαίνεται να προσφέρει πλέον τέτοια πακέτα). Το Applecare έχει παγκόσμια ισχύ, οπότε δεν έχει σημασία από που αγοράζεται (όπως επίσης και από που έχει αγοραστεί το ίδιο το Mac).  Ούτως ή άλλως, ακόμα και από Ελλάδα να την πάρουμε την εγγύηση, πάλι χρειάζεται τηλεφωνική επικοινωνία για την επιβεβαίωση.

Η τιμή εκ πρώτης άποψης φαίνεται καλή (γύρω στα 250 ευρώ) αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με μεταφορικά και τελωνεία. Αν η Amazon.com ακολουθεί την ίδια πρακτική αποστολής όπως και με άλλα προϊόντα, θα μας αναγκάσει να προπληρώσουμε το τελωνείο, οπότε δεν ξέρω πόσο θα έρθει η τελική τιμή. Θα μπορούσα να το δοκιμάσω, αλλά εφόσον η εγγύησή μου λήγει σε 10 μέρες δεν είμαι βέβαιος ότι το πακέτο θα έχει προλάβει να έρθει μέχρι τότε και δεν θέλω να το ρισκάρω.

3) Αγορά από ebay. Εδώ υπάρχουν 2 υποπεριπτώσεις. Να μας στείλουν ολόκληρο το πακέτο (σε φυσική μορφή), σφραγισμένο κλπ. Αυτό είναι και το προτιμητέο, αλλά όταν έχεις μόνο 10 μέρες στη διάθεσή σου μάλλον δεν θέλεις να διακινδυνεύσεις ταχυδρομεία από Πολωνίες, Γερμανίες και σία. Διαφορετικά μπορούμε να ψάξουμε για πωλητές που στέλνουν μόνο τον κωδικό μέσω email (κάτι που γενικά θεωρείται παράνομο στο ebay, για οποιοδήποτε προϊόν). Θεωρητικά αυτό θα ήταν για μένα το ιδανικό σενάριο, καθώς θα μου έδινε άμεση λύση. Ωστόσο διάβασα ότι γενικά πρέπει να αποφεύγεται, καθώς αρκετοί πωλητές κάνουν πολλές απατεωνιές κυρίως εκ των υστέρων.

Η κλασική περίπτωση είναι που στέλνουν μόνο τον κωδικό και όχι το serial number ή/και το barcode της συσκευασίας. Μετά από 45 μέρες λήγει η εγγύηση του ebay ενώ με το paypal δεν θυμάμαι τι ισχύει (κάτι έχω δει για 6 μήνες αλλά αμφιβάλλω αν ισχύει στην περίπτωση του ebay). Με κάποιο τρόπο  στις 50-60 μέρες οι τύποι πάνε και ζητούν refund από την Apple, ακυρώνουν τον κωδικό ή τον ξαναπουλάνε σε διαφορετικό κορόιδο πελάτη.

Σε αυτή την περίπτωση το Applecare μας σταματάει ξαφνικά να ισχύει και η Apple μας υποχρεώνει να επικοινωνήσουμε μαζί της για τα περαιτέρω. Συνήθως ζητούν το serial number (και ενδεχομένως και την απόδειξη αγοράς) της συσκευασίας, τα οποία εμείς προφανώς δεν έχουμε. Και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό, αφού ήδη έχουμε βάλει θετικό feedback στον πωλητή του ebay και η προστασία μας έχει λήξει. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις με κλεμμένους/χρησιμοποιημένους ή ψεύτικους κωδικούς (παραγόμενους από key generator) αλλά δεν θα εστιάσω σε αυτές τώρα.

Δοκίμασα να επικοινωνήσω με έναν από τους πωλητές (από τους λίγους που γράφουν φόρα-παρτίδα στο description ότι στέλνουν με email), απαιτώντας εκτός από τον κωδικό εντός του κουτιού να μου στείλει και φωτογραφία με το serial number, το barcode, ενδεχομένως ακόμα και video με τη διαδικασία του unboxing, όπου θα εμφανίζονται όλα τα παραπάνω. Ούτως ώστε αν οτιδήποτε πάει στραβά, να έχω εξαρχής όλα τα σχετικά στοιχεία και να μπορώ να κάνω ευκολότερα dispute (240 ευρώ είναι αυτά...) Προφανώς ο τύπος δεν δέχτηκε, οπότε έφαγε και τη σχετική καταγγελία στο ebay ότι στέλνει κωδικούς μέσω email (έστω και για overseas). Όχι που θα του τη χάριζα.

Τελικά θα πάω κάποια στιγμή από isquare στο εκπτωτικό χωριό να πάρω επιτόπου το Applecare και τέρμα. Δεν με πειράζει ιδιαίτερα για τα 100+ ευρώ της διαφοράς, αφού α) η εγγύηση είναι εξασφαλισμένη ότι θα παίξει και β) ούτως ή άλλως γλίτωσα πάνω από 600 ευρώ κατά την αγορά του MBP, αφού το πήρα από ελληνικό κατάστημα μέσω Αμερικής (με τιμή 2200 αντί για 2800 που είχε εδώ). Οπότε μέρος από το κέρδος ας το δώσω τώρα, δεν βαριέσαι.

Τα δύο μου δίφραγκα.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω ποτε πρέπει να αγοράσει κάποιος το apple care...;

Δλδ σκέφτομαι να αγοράσω ενα MacBook Pro retina 13" απο skroutzomagazo...λογικά δεν έχω 2 έτη εγγύηση;

Πως ακριβώς λειτουργεί το apple care?ποτε μπορώ να το αγοράσω;

Ευχαριστώ πολυ!!!

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Όχι, έχεις ένα χρόνο εγγύηση. Τόσο δίνει η Apple. Δεν είμαι εντελώς σίγουρος τι ακριβώς υποστηρίζεται μετά τον ένα χρόνο, σίγουρα πάντως όχι μπαταρία, δίσκος, οθόνη κλπ (όλα τα βασικά συστήματα δηλαδή).

Applecare μπορείς να αγοράσεις οποιαδήποτε στιγμή μέσα σε αυτό τον χρόνο και αυτομάτως η εγγύησή σου θα επεκταθεί στα τρία χρόνια. Το πλέον συνηθισμένο είναι να παίρνεις το Applecare καναδυο μήνες (ή έστω βδομάδες) πριν λήξει η μονοετής εγγύηση.

Το τι ακριβώς περιλαμβάνει το πακέτο μπορείς να το δεις εδώ: http://isquare.gr/applecare

Δημοσ.

κατά την γνώμη μου είναι πεταμένα λεφτά. Εχω ένα 13 από το 2010 και άλλαξα μια μπαταρία  μόνο με κόστος κοντα στα 100 αν θυμάμαι καλά. Εκτός και αν έχεις μαζεμένη όλη την γκαντεμιά του κόσμου που να σου χαλάσει οθόνη μητρική και δίσκος ταυτόχρονα , πραγματικά είναι η επικάλλυψη του premium προιόντος. Αν έχεις και μεράκι κιόλας to e-bay να είναι καλά και για απλά μνήμες , δίσκοι μπαταρίες το κάνεις και μόνος σου.

Δημοσ.

Όπως είπα και πριν, στα μοντέλα του 2013 και ύστερα δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. Ούτε μπαταρία, ούτε δίσκο, ούτε καν μνήμες. Είναι όλα κολλημένα πάνω στη μητρική. Το αν γενικά η επέκταση εγγύησης αξίζει ή όχι θέλει μεγάλη συζήτηση, όχι μόνο για Mac αλλά για σχεδόν οποιαδήποτε οικιακή συσκευή. Πολύ θα ήθελα να βάλω αυτά τα λεφτά στην άκρη για να πάρω κάτι άλλο ή έστω για λόγους οικονομίας, αλλά απ' την άλλη σκέφτομαι ότι με 360 ευρώ αγοράζω την ησυχία μου για 24 ακόμα μήνες.

Δημοσ.

Οντως τα χρήματα ειναι πολλα!!!

Αλλα απο την άλλη έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Τελος να πω οτι τα μοντέλα απο 2013 οντως έχουν την μνήμη κολλημένη πάνω στην μητρική αλλα μπορεις να κανεις αλλαγή ssd....

Σας ευχαριστω!!!

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Σωστός, έχεις δίκιο. Ο SSD όντως αλλάζει και μάλιστα σχετικά εύκολα, απλώς θυμάμαι πως όταν πήρα το MBP είχα δει άρθρα σαν αυτό και είχα θεωρήσει την αλλαγή δίσκου περίπου χαμένη υπόθεση (βλ. PCI express αντί για συνηθισμένο SATA, εκείνη την περίοδο δεν ήταν ακόμα αρκετά διαδεδομένα για δίσκους, νομίζω η Apple ήταν ίσως η πρώτη που το έκανε).

Οι τιμές βέβαια εξακολουθούν να είναι φαρμακείο, αφού αυτή τη στιγμή ο 1ΤΒ κοστίζει πάνω από 700-800 ευρώ ενώ ο 512 (σαν το δικό μου) έχει τουλάχιστον τα μισά. Ακόμα και σε ένα χρόνο από τώρα αν, χτύπα ξύλο, χρειαστεί αντικατάσταση ο δίσκος, με το Applecare θα έρθει μία η άλλη.

Δημοσ.

Οντως τα χρήματα ειναι πολλα!!!

Αλλα απο την άλλη έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Τελος να πω οτι τα μοντέλα απο 2013 οντως έχουν την μνήμη κολλημένη πάνω στην μητρική αλλα μπορεις να κανεις αλλαγή ssd....

Σας ευχαριστω!!!

Sent from my iPhone using Insomnia

Από εμένα το apple care είναι απαραίτητο.Δεν είναι μόνο η ραμ που πρέπει να σε φοβίζει γιατί αν χαλάσει αλλάζεις όλη τη μητρική 800ευρώ. Είναι η οθόνη που αν σου κάψει inverter ή κανένα backlit πάς για αλλαγή 500ευρώ. Είναι χίλια δύο.. 1 χρόνος εγγύηση = κανένας,και το apple care είναι μία πάμφθηνη και απαραίτητη επένδυση για την αγορά ενός mac ( βάσει τιμής).Χώρια που σου καλύπτει όλα τα αξεσουαρ που έχεις αγοράσει μαζί του (airport,magic mouse,superdrive κ.τ.λ).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...