Προς το περιεχόμενο

pc chassis

TheNetPoet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρά,

ελπίζω να μην είναι σε λαθος forum η ερώτησή μου.

Ετοιμάζω ένα pc για να το κάνω multimedia server (PIII-800, gf2, skystar1 dvb, dvd player,soundcard) για το σαλόνι του σπιτιού μου και θέλω να το τοποθετήσω στο έπιπλο που βρίσκεται η tv και τα στερεοφωνικά.

Γι'αυτό το λόγο σκέφτομαι να πάρω ένα μεταλλικό σασί, σε κατάλληλες διαστάσεις και να τοποθετήσω το mobo και τα υπόλοιπα ώστε να μη φαίνεται ένα pc case ξεκάρφωτο μέσα στο έπιπλο.

Είχα φτιάξει μόνος μου ένα κουτί από ξύλο, το οποίο παρ' ότι ταίριαζε και με το έπιπλο (μη φωνάζει και η γυναίκα μου) ζεσταίνεται πολύ καθώς δεν απάγει την θερμοκρασία ικανοποιητικά.

Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το πού θα μπορούσα να βρω τέτοια κουτιά (υποθέτω σε καταστήματα με ηλεκτρονικά ανταλλακτικά). Μένω στην Αθήνα.

Ευχαριστώ

Γιάννης

Δημοσ.

Το θέμα με αυτά τα κουτιά είναι ότι:

1ον) λόγο της χαμηλής ζήτησης δεν εισάγονται σε μεγάλες ποσότητες και ζητάνε τρελά λεφτά όσοι τα πουλάνε.

2ον) κατασκευάζονται ως επί το πλείστον για mini-ATX boards (πολύ μικρού μεγέθους μητρικές) για να έχουν μικρό μέγεθος, δεν παίρνουν τις κάρτες γραφικών,ήχου κλπ όρθιες αλλά με riser, χωράνε μόνο μικρού μεγέθους τροφοδοτικά.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ: http://www.checkmate.gr

Επίσης θα βρείς σε διάφορα μαγαζιά άμα κάνεις μια βόλτα στη Στουρνάρη.

Μια σχετικά καλή λύση είναι αυτή:

http://www.ram-shop.gr/showproduct.php?prodid=4126

ή αυτή:

http://www.ram-shop.gr/showproduct.php?prodid=4122

Tα pc αυτά έρχονται χωρίς cpu,ram,δίσκο.

Πάντως αν έχεις φτάσει στο σημείο να το φτιάξεις μόνος σου καλύτερα να δείς το θέμα της ψύξης λίγο περισσότερο γιατί είναι κρίμα να δίνεις έξτρα χρήματα.

Αφού το κουτί είναι ξύλινο τότε η τοποθέτηση δύο ανεμιστήρων (μπροστά,πίσω) θα μπορούσε να κάνει θαύματα.

Άν έχεις περισσότερες απορίες εδώ είμαστε. :)

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις πληροφρίες.

το ξύλινο κουτί έχει ήδη δύο ανεμιστήρες ένα πίσω, ένα πάνω γιατί δεν ήθελα να "χαλάσω" την φάτσα του! μάλιστα έχω βάλει διακόπτη για να ανεβάζω στροφές όταν χρειάζεται ώστε να μη κάνει και πολύ θόρυβο.

βασικά αυτό που σκεφτόμουν, επειδή όπως λές τα έτοιμα κουτιά είναι ακριβά, να έβαζα ένα σασί όπως αυτά που χρησιμοποιούμε στις ηλεκτρονικές κατασκευές το οποίο και θα διαμόρφωνα κατάλληλα, πχ. το τροφοδοτικό έχει βγεί από το κουτί του και έχει γίνει πολύ πιό συμπαγές. Ισως αν το έβγαζα τελείως έξω από το σασσί να μείωνα τη θερμοκρασία σημαντικά, όμως δεν θέλω να γεμίσει το έπιπλο κουτιά...

Δημοσ.

Παλαιότερα είχα διαβάσει ένα άρθρο για έναν παλαβό που είχε βάλει το pc μέσα σε ένα παλιό video player. :o

Μάλιστα κάποια εποχή είχα δοκιμάσει και ο ίδιος κάτι παρόμοιο αλλά δεν είχα καταφέρει να βρώ κατάλληλο κουτί.

Σε μερικά μαγαζιά ηλεκτρονικών που είχα ρωτήσει ΔΕΝ ήθελαν να μου δώσουν κανένα παλιό χαλασμένο. :(

Δοκίμασε να βάλεις κανένα παλιό μικρό 200άρι τροφοδοτικό που ούτε θόρυβο κάνει ούτε μεγάλη θερμότητα εκπέμπει.

Από ότι είδα από τα υλικά που χρησιμοποιείς για τον υπολογιστή δεν θα έχεις πρόβλημα με το ρεύμα που θα δίνει.

Η λύση του εξωτερικού τροφοδοτικού δεν έιναι άσχημη αλλα πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου για να μεγαλώσεις το μήκος των καλωδίων.

Νομίζω πάντως και επιμένω ότι για την περίπτωση σου το ξύλινο κουτί είναι ότι πρέπει.

Δοκίμασε να έχεις έναν ανεμιστήρα από μπροστά (μπροστά και πάνω ή κάτω δηλαδή για να μην χαλάσει η φάτσα) ο οποίος θα βάζει φρέσκο αέρα στο κουτί και έναν ή δύο πίσω για να βγάζουν τον θερμό αέρα.

Αν μπορείς μέτρησε και την θερμοκρασία μέσα στο κουτί γιατί τελικά μπορεί όλος ο κόπος να είναι για το τίποτα.

Τα λέμε. :)

Δημοσ.

Τελικά έφτιαξα και ένα μεταλλικό κουτί με σασί από τον Κατουμά(θα ανεβάσω φωτογραφίες σύντομα).

Δείχνει κι αυτό όμορφο και είναι αρκετά πιό δροσερό αφού λειτουργεί ολόκληρο σαν ψύκτρα, βέβαια έχω βάλει και τους ανεμιστήρες σε πιο σωστές θέσεις από το παλιό που δυστυχώς δεν το είχα υπολογίσει σωστά από θέμα ψύξης.

Επιπλέον το τροφοδοτικό είναι προσωρινά έξω από το σασί, μέχρι να βρώ κάποιο μικρότερο όπως λες που και να χωράει και να μη βγάζει πολύ θερμότητα.

Ψάχνω τώρα και για πιό αποδοτικούς ανεμιστήρες που να λειτουργούν σε χαμηλότερη ταχύτητα με καλή απόδοση.

Αυτούς που έχω από παλιά pc τους λειτουργώ στα 5V, δεν κάνουν θόρυβο, όμως δεν δίνουν και το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης ψάχνω για πιο αθόρυβο ανεμιστήρα για τη cpu (slot 1) αφού αυτός που έχει είναι πολύ φασαριόζικος. Αν βρω τους σωστούς ανεμιστήρες, θα βαλώ και μία wifi κάρτα μέσα, για να έχουμε internet και στο σαλόνι. Επίσης ο σκληρός δίσκος μάλλον θα μπει σε tray.

Το επόμενο project ίσως να είναι με motherboard mini-itx, που δεν έχει ανάγκη από ανεμιστήρα, έχει χαμηλές απαιτήσεις σε ρεύμα και είναι σημαντικά μικρότερη σε διαστάσεις. Με ένα pci riser card μάλιστα μπορώ να βάλω και οριζόντια τη δορυφορική κάρτα οπότε το ύψος δεν θα ξεπεράσει τα 5-6 εκατοστά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...