Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι, πράγματι...  πεθαμένος ο AMD 6 core στα games.

https://www.youtube.com/watch?v=jV2Voo5h3eU

Έχει καταντήσει γραφικό πλέον το φαινόμενο για να ασχοληθεί κανείς σοβαρά...

Kαι ναι, ξέρω ότι ο Intel είναι παλιός, ότι είναι παλιό το video, κ.λ.π. Είναι ενδεικτικό για τον AMD το video.

• Like 1
  • Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιπίλα το ή ρούφα το. Δική σου η επιλογή. :)

Μη πληγώνεσαι από το βούλωμα. Γράψε κάτι, βάλε κάνα link, έτσι για το ξεκάρφωμα.

Δημοσ.

Μάλλον εσύ είσαι συγχυσμένος. Δεν άρχισα να λέω εγώ για ρουφήγματα και άλλα τέτοια.
Links; Ουκ ολίγα. Διάβασε καλύτερα και ψάξε λίγο καλύτερα επίσης στο Forum.

Δημοσ.

ναι, πράγματι...  πεθαμένος ο AMD 6 core στα games.

https://www.youtube.com/watch?v=jV2Voo5h3eU

Έχει καταντήσει γραφικό πλέον το φαινόμενο για να ασχοληθεί κανείς σοβαρά...

Kαι ναι, ξέρω ότι ο Intel είναι παλιός, ότι είναι παλιό το video, κ.λ.π. Είναι ενδεικτικό για τον AMD το video.

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν είναι πεθαμένος ή όχι αλλά αν αξίζει να τον πληρώσεις.

Είτε έναντι του φτηνότερου (4300) είτε του ακριβότερου (8320) είτε έναντι του ανταγωνισμού (i3).

Επίσης το video αναφέρεται σε single player. Δεν είναι και κάνα κατόρθωμα αυτό που βλέπουμε.

Σαν πρώην κάτοχος 6200 και 6300 μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι σε 64άρι mp και οι δύο ήταν

ψιλοαπογοήτευση.

------------------------

Δεν άρχισα να λέω εγώ για ρουφήγματα και άλλα τέτοια.

να πιπιλάτε και να παπαγαλίζετε

Έχεις αλτσχάιμερ?

Έχεις ουκ ολίγα links που συναινούν στο ότι αξίζει κάποιος να καταβάλει χοντρικά 70% premium

από τους ''μικρούς'' στους ''μεσαίους''.

Γιατί δεν τα βάζεις, βαριέσαι?

Δημοσ.

Έχεις αλτσχάιμερ?

Έχεις ουκ ολίγα links που συναινούν στο ότι αξίζει κάποιος να καταβάλει χοντρικά 70% premium

από τους ''μικρούς'' στους ''μεσαίους''.

Γιατί δεν τα βάζεις, βαριέσαι?

1) Σταμάτα να μου απευθύνεσαι προσβλητικά.

2) Κάνε ένα Search στο Forum με τα μηνύματα μου. Δεν γίνεται να ασχολούμαστε με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση εδώ συνέχεια.

Θα μου πεις τότε γιατί γράφω. Σωστά, δεν έχεις άδικο, αλλά όταν βλέπω ότι έχετε φοβίσει τον κόσμο με αυτά που λέτε, πρέπει κάποιος να παρέμβει για να μην πάρετε στο λαιμό σας ανθρώπους.

Μιλάτε για Pentium, τι άλλο να πούμε;

Δημοσ.

Αυτό που κάνει άνετα ο G3258 με GT640 δεν έκανε ο FX 6200 και ο 6300 και ήταν απογοήτευση? Κυλιέμαι στα πατώματα από τα γέλια.

Σαν αυτό το παρακάτω που κάνει ο.. FX 4100, εννοείς δεν έκανε;
https://www.youtube.com/watch?v=irx2f9xLXZA

Ερώτηση: Πότε έχεις σκοπό να σταματήσεις να δημιουργείς εντυπώσεις;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Σταμάτα να μου απευθύνεσαι προσβλητικά.

Επειδή μάλλον δεν το κατάλαβες. Όταν γράφεις για πιπιλίσματα και παπαγαλισμούς να είσαι

έτοιμος να σου απαντήσουν ανάλογα.

2) Κάνε ένα Search στο Forum με τα μηνύματα μου.

Κάνε ένα search στο forum με τα μηνύματα μου να δεις ότι άμα κάπου έχω άδικο ή μπάζει

η λογική μου διορθώνομαι.

Δεν γίνεται να ασχολούμαστε με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση εδώ συνέχεια.

Θα μου πεις τότε γιατί γράφω. Σωστά, δεν έχεις άδικο, αλλά όταν βλέπω ότι έχετε φοβίσει τον κόσμο με αυτά που λέτε, πρέπει κάποιος να παρέμβει για να μην πάρετε στο λαιμό σας ανθρώπους.

Μιλάτε για Pentium, τι άλλο να πούμε;

To ρεσιτάλ ανακρίβειας και γενικότητας συνεχίζεται.

Σε ποια ειδική περίπτωση αναφέρεσαι?

Pentium? Ή αναφέρεσαι σε κάποιον άλλον ή πραγματικά είσαι σε άλλη συζήτηση.

Έκανα μια σύγκριση σε κατηγορίες επεξεργαστών ανάμεσα στην ίδια εταιρία.

Αυτό που κάνει άνετα ο G3258 με GT640 δεν έκανε ο FX 6200 και ο 6300 και ήταν απογοήτευση? Κυλιέμαι στα πατώματα από τα γέλια.

Σαν αυτό το παρακάτω που κάνει ο.. FX 4100, εννοείς δεν έκανε;

https://www.youtube.com/watch?v=irx2f9xLXZA

Ερώτηση: Πότε έχεις σκοπό να σταματήσεις να δημιουργείς εντυπώσεις;

Από πρόσφατη εμπειρία μου o g3258 δεν το έκανε καθόλου άνετα. Τάφος ήτανε.  

Το ότι το κάνει ο 4100 ενισχύει αυτό που λέω, ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο νόημα να

δώσεις τα παραπάνω χρήματα για 6πύρηνο όταν σε περιορισμένο budget μπορείς 

να τα δώσεις για gpu.

*Από τα Links που βάζεις, υποθέτω ότι δεν έχεις παίξει τα παιχνίδια.**

Επεξ/σία από Whitefanged
Δημοσ.

Από πρόσφατη εμπειρία μου o g3258 δεν το έκανε καθόλου άνετα. Τάφος ήτανε.  

Το ότι το κάνει ο 4100 ενισχύει αυτό που λέω, ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο νόημα να

δώσεις τα παραπάνω χρήματα για 6πύρηνο όταν σε περιορισμένο budget μπορείς 

να τα δώσεις για gpu.

*Από τα Links που βάζεις, υποθέτω ότι δεν έχεις παίξει τα παιχνίδια.**

Εσύ πριν λίγο είπες ότι ο ταχύτερος του 4100, 6300 δεν τα κατάφερνε σε κάτι που ο πιο αργός -όπως τώρα παραδέχεσαι- 4100 κάνει. Τώρα μας λές ότι ο 4100 ενισχύει αυτό που λες, ότι δεν αξίζει να πάρεις π.χ. 6300 γιατί δεν έχουν διαφορά σε επιδόσεις. Αντιλαμβάνεσαι την αντίφαση;

Βαρέθηκα να ασχολούμαι μα την παναγία... Πάω να κοιμηθώ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα μας λές ότι ο 4100 ενισχύει αυτό που λες, ότι δεν αξίζει να πάρεις π.χ. 6300 γιατί δεν έχουν διαφορά σε επιδόσεις. γιατί η διαφορά των επιδόσεων είναι σημαντικά μικρότερη από την επένδυση των έξτρα χρημάτων στη gpu.

fixed

Το 'χω γράψει 10 φορές, επιμένεις να το αγνοείς/μην αντιλαμβάνεσαι.

Εσύ πριν λίγο είπες ότι ο ταχύτερος του 4100, 6300 δεν τα κατάφερνε σε κάτι που ο πιο αργός -όπως τώρα παραδέχεσαι- 4100 κάνει.

Κακή δική μου διατύπωση καθώς κουράστηκα από το γράψιμο :-).

Ας γράψω νυχτερινό σεντονάκι γιατί τα video στο youtube δεν είναι

ενδεικτικά των επιδόσεων ενός συστήματος.

Αν ψάξεις στο youtube θα βρεις videaκια με apu που τρέχουν bf4, με e8400 κλπ κλπ. 

Αν είχες παίξει τα παιχνίδια θα ήξερες ότι έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στις απαιτήσεις

και το κοινώς εννοούμενο ορόσημο στις επιδόσεις σε αυτά τα παιχνίδια δεν είναι ούτε

το single player, ούτε ματσάκια 8-32 παιχτών, ούτε μικροί deathmatch χάρτες αλλά το

64 παιχτών multiplayer σε conquest. Σε αυτή τη μορφή άλλωστε παίζει το μεγαλύτερο

μέρος του playerbase και συνήθως σε πιο μπασμένες καταστάσεις πάνε οι pro και όσοι

δεν το σηκώνει το μηχάνημα τους. Εκεί που εννοούσα ότι αποδίδει απογοητευτικά ο 6300,

δεν είναι το ίδιο με αυτό που δείχνουν τα links που παρέθεσες. Σε περίπτωση τώρα που

βρεις 500 βίντεο με το πόσο τέλειος είναι ο 6300 (μακάρι να ήταν, δεν θα είχα πληρώσει να τον αλλάξω) 

να παραθέσω, ότι όταν κάποιος σηκώνει ένα βίντεο στο youtube να μας δείξει πως πάει το μηχανάκι του,

υποθέτω ότι θα εξαιρέσει σκηνές με σπασίματα/frame drops ή θα φροντίσει να δημιουργήσει

συνθήκες ώστε να μην εμφανιστούν.

Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για όποιον έχει παίξει τα παιχνίδια, πραγματικά είναι

εκ των ουκ άνευ τα frame drops  του 6300 στο mp bf4 (όπως και του i3 για να ικανοποιήσω

τον οπαδισμό σου.)

Να ξαναγράψω όμως ότι το ερώτημα δεν είναι πόσο καλός είναι ή δεν είναι.

Το ερώτημα είναι αν αξίζει να τον πληρώσεις 70% πάνω από τον 4300 ή 30% φτηνότερα από τον 8320.

Δεν έγραψα πουθενά παραπάνω ότι είναι χώμα ο 6300, το μόνο που τονίζω είναι οι μικρές διαφορές

από το οικονομικότερο μοντέλο που καθιστούν τη αγορά του ασύμφορη.

Προφανώς έχεις προβεί σε τέτοια αγορά και καίγεαι να την υπερασπιστείς.

Επεξ/σία από Whitefanged
  • Like 3
Δημοσ.

Whitefanged πραγματικά σε ότι αναφέρεις περί επεξεργαστών και youtube έχεις πει το σκεπτικό μου. Τώρα, soad 1981 αυτά που ανέφερες ότι κάνεις στον 8320 δεν είναι τίποτα. Όταν κοιτάω διάφορα κομμάτια υπολογιστών σε διάφορα μαγαζιά, ελληνικά και μη, ανοίγω καμιά 25αρια tabs στον chrome, με skype να τρέχει σε κλήση και αράζει ο a8 6600k 0% έως 10% σε power saving mode των windows κιόλας, μιας και είναι ανώφελο στο σερφάρισμα να δουλεύει balanced, σιγά τις απαιτήσεις που έχει το browsing. Σκαν για ιούς με avast, 10% δεν πάει ο apu, μόνο σκληρό τρώει, ακούω τον σκληρό να τερματίζει από το κουτί να φανταστείς . Ο 8320 κάνει τα διπλάσια από όσα μπορώ να κάνω εγώ, έχεις 2 επιπλέον modules από ότι εγώ. Άνετα μπορείς να κάνεις ένα μάτσο πράγματα περισσότερα με το τέρας.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

fixed

Το 'χω γράψει 10 φορές, επιμένεις να το αγνοείς/μην αντιλαμβάνεσαι.

Κακή δική μου διατύπωση καθώς κουράστηκα από το γράψιμο :-).

Ας γράψω νυχτερινό σεντονάκι γιατί τα video στο youtube δεν είναι

ενδεικτικά των επιδόσεων ενός συστήματος.

Αν ψάξεις στο youtube θα βρεις videaκια με apu που τρέχουν bf4, με e8400 κλπ κλπ. 

Αν είχες παίξει τα παιχνίδια θα ήξερες ότι έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στις απαιτήσεις

και το κοινώς εννοούμενο ορόσημο στις επιδόσεις σε αυτά τα παιχνίδια δεν είναι ούτε

το single player, ούτε ματσάκια 8-32 παιχτών, ούτε μικροί deathmatch χάρτες αλλά το

64 παιχτών multiplayer σε conquest. Σε αυτή τη μορφή άλλωστε παίζει το μεγαλύτερο

μέρος του playerbase και συνήθως σε πιο μπασμένες καταστάσεις πάνε οι pro και όσοι

δεν το σηκώνει το μηχάνημα τους. Εκεί που εννοούσα ότι αποδίδει απογοητευτικά ο 6300,

δεν είναι το ίδιο με αυτό που δείχνουν τα links που παρέθεσες. Σε περίπτωση τώρα που

βρεις 500 βίντεο με το πόσο τέλειος είναι ο 6300 (μακάρι να ήταν, δεν θα είχα πληρώσει να τον αλλάξω) 

να παραθέσω, ότι όταν κάποιος σηκώνει ένα βίντεο στο youtube να μας δείξει πως πάει το μηχανάκι του,

υποθέτω ότι θα εξαιρέσει σκηνές με σπασίματα/frame drops ή θα φροντίσει να δημιουργήσει

συνθήκες ώστε να μην εμφανιστούν.

Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για όποιον έχει παίξει τα παιχνίδια, πραγματικά είναι

εκ των ουκ άνευ τα frame drops  του 6300 στο mp bf4 (όπως και του i3 για να ικανοποιήσω

τον οπαδισμό σου.)

Το ερώτημα είναι αν αξίζει να τον πληρώσεις 70% πάνω από τον 4300 ή 30% φτηνότερα από τον 8320.

Δεν έγραψα πουθενά παραπάνω ότι είναι χώμα ο 6300, το μόνο που τονίζω είναι οι μικρές διαφορές

Προφανώς έχεις προβεί σε τέτοια αγορά και καίγεαι να την υπερασπιστείς.

Μέχρι στιγμής ΤΟ ΜΟΝΟ που λες είναι θεωρίες. Τρώς video στη μάπα και μας λες για frame drops όταν σε Team Deathmatch με 64 players και μαζί με recording o 4100 δεν κολλαγε πουθενά. Στριμώχνεσαι και αρχίζουν οι κωλοτούμπες:  "Ααααα ο 6300 σερνότανε, αλλά όχι σε TD αλλά σε Cοnquest μόνο, και με 64 players μόνο" (και συμπληρώνω εγώ "μονο όμως κάθε τρίτη, πέμπτη, σάββατο, και μονο τις μονές μέρες. Επίσης μόνο όταν ειχα φάει λαδερό και μετά από φραπέ"). 

Πρώτη γελοιότητα. Το παιχνίδι ότι απαιτήσεις έχει σε 64mp σε DM έχει και σε CNQ. 

Δεύτερη γελοιότητα: μιλάς για τα Maps ενώ τα Maps δεν παιζουν ρόλο. Τι βλακείες λες; Δλδ σε TD ας πούμε ο 6300 ηταν οκ αλλά σε CNQ στο ΙΔΙΟ map, όχι; ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΣ;;;;

Και χωρίς να αποδεικνύεις τίποτα λες "εγώ έχω δικιο".

Είσαι ψεύτης βασικά. Το λέω δημόσια λες ΨΕΜΑΤΑ. Και φαίνεται από τις κωλοτούμπες που κάνεις στα κειμενα σου. "Δεν εννοουσα αυτό εννοούσα κάτι άλλο".  Σαν κλασικός φραπεδοτσιφτετέλληνας, μια ζωή θα ψάχνεις υπεκφυγές. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είσαι ασόβαρος.

Αϊντε γιατί μιλάς πολύ άσχημα εδώ και πολλά ποστς και οι moderators σε κοιτάνε.

Και για να δεις ΠΟΣΟ κομπλεξικός είσαι (εφόσον άρχισες τους χαρακτηρισμούς και το πήγες σε προσωπικό επίπεδο σχετικά με εμένα και τις επιλογές μου)..... Εκτός από τυφλός είσαι και βλάκας; Εγώ έχω 8350 εδώ και 3 χρόνια και δεν χρειάστηκε να τον αλλάξω όπως κάτι βλακέντιοι που νομίζουν ότι κάτι κάνανε χώνοντας 1000 ευρώ σε cpu's τα τελευταια 3-4 χρόνια.

Εγώ υπερασπίζω το προϊόν που αγόρασα; Βαράς τρελλά ζόρια ετσι; Λογικό είναι μετά από τόσες τάπες. 

Αν ήταν έτσι θα έλεγα να πάρουν όλοι 8350.

ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ 6300 στο BF3. Aπατεώνα. Δείξτο μας.

Όλο λόγια και επιχειρήματα μηδέν.

Οσο για τα video του youtube που δεν είναι ενδεικτικά της απόδοσης ενός συστήματος.. Ναι προφανώς, όταν δεν βολεύει το αποτέλεσμα. Όταν όμως θέλετε να μας δείξετε κανα ιντέλ, τότε τα youtube videos και τα γραφήματα είναι αξιόπιστα.

Είσαι ΤΟΣΟ καμμένος που δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι μιλάμε για το BF3 και όχι για το BF4. To αρχικό video ήταν από το BF3. Προφανώς παρατηρείς πολύ..... προσεκτικά τα posts.

Επεξ/σία από Formation
  • Like 4
Δημοσ.

εδω μερικοι δεν εχουν καταλαβη σε ποια τεχνολογια ειναι η amd σε νανομετρα σε σχεση με την intel και αντη να δουν οτι και ακομα και με τετοια διαφορα σε αρκετα πραγματα η amd κοντραρη χαλαρα την intel πανηγυριζουν για το single core perfomance και για κατι αλλα χαζουλικα benches για να νιώσουν το e-penis τους μεγαλύτερο.

• Like 4
Δημοσ.

εδω μερικοι δεν εχουν καταλαβη σε ποια τεχνολογια ειναι η amd σε νανομετρα σε σχεση με την intel και αντη να δουν οτι και ακομα και με τετοια διαφορα σε αρκετα πραγματα η amd κοντραρη χαλαρα την intel πανηγυριζουν για το single core perfomance και για κατι αλλα χαζουλικα benches για να νιώσουν το e-penis τους μεγαλύτερο.

αυτο !

• Like 1
Δημοσ.

Κύριοι:

Απ' αυτές τις ξεκάθαρες προτάσεις τι δεν γίνεται κατανοητό; Το ίδιο πράγμα λέγεται εδώ και αρκετές σελίδες.

Υπενθυμίζω πως μέχρι πριν περίπου 3 μήνες, ο 6300 μπορούσε να αποκτηθεί με 100 μόλις ευρώ, μόλις 5-10 ευρώ παραπάνω δηλαδή από τον 4300. Προφανώς αν κάναμε τότε την ίδια κουβέντα, θα τον προτείναμε ανεπιφύλακτα

Ανάλογα φθηνότερος ήταν και ο 8320. Τον αγόρασα μέσα Νοέμβρη για 132 (!) ευρώ, ενώ με άλλα 20 τσίμπησα και μια νορμάλ after market ψύκτρα (CM Hyper T4). Σε σχέση με τον φθηνότερο i5 (4460) ο οποίος έπαιζε γύρω στα 170, ο 8320 ήταν το απόλυτο deal

Τώρα 150 κοστίζει μόνο ο επεξεργαστής σε κάποια σκρουτζoμάγαζα. Η "street price" του κυμαίνεται γύρω στα 170 ευρώ. Αν θες και ψύκτρα (που θες, αφήστε τα σάπια), πας κοντά στη 200άρα. Έχεις ήδη μπει σε άλλη κατηγορία τιμών, δεν μιλάς πλέον για budget build. Γιατί λοιπόν να μην πάρεις i5 για 20 ευρώ παραπάνω; Τι κάνει πια τόσο δελεαστική την πρόταση της AMD;

Απλά τα ερωτήματά μου.

Hint: Δεν κρίνουμε αποκλειστικά επιδόσεις, αλλά value for money.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...