N3k21 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Για να βγάλει μικρό εξαπύρηνο θα έχει νοημα αν είναι π.χ. ταχύτερος από έναν άλλον της με π.χ. 4 πυρηνες. My point exactly. Στα υπόλοιπα συμφωνούμε 100% φυσικά. 1
nikos1982 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 τα εξηγείται και οι δυο πολυ καλα και ωραια.και ελπιζω να παρουν μερί απο την κουβεντα που εχεται κανει και να γινει στικι για αυτους που ψαχνουν να μαθουν και για τα φανμποις (που και παλι θα εχουν να πουν τα δικα τους) 2
Fulgore Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 wait what? Να της πούμε και ευχαριστώ που πουλάει τους Χ8 στα €1000 και τους Χ6 στα €400 ; Αν εχεις τοσο μεγαλη αναγκη για 6πυρηνο Intel υπαρχει και ο 3930κ Used. Το ιδιο επισης και για αυτον που θελει οπωσδηποτε i5 αλλα δεν μπορει να δωσει πολλα χρηματα,να ναι καλα οι αγγελιες που μπορεις να βρεις i5 και με 100ευρω να κανεις την δουλεια σου που ειναι τα παιχνιδια. Μια απο τα ιδια και σε καρτα γραφικων να ναι καλα οι 7950/7970 των 160ευρω που μπορεις να παιξεις ολα τα παιχνιδια.... Ολα τα αλλα περι Amd fx και Intel i3 ειναι απλα για γελια αν θελετε να μιλησουμε ρεαλιστικα. Ναι παιδια το ξερω οτι εχουν παρα πολυ αλλα το τι θεωορει καποιος γρηγορο η αργο ειναι αντικιμενικο απλος θα ηθελα ν δω με την χρισει που κανω εγω π.χ να δω πως δουλευει να δω απο κοντα ποση χρη σε παιχνιδια εχει παρολου που εχω διαβασει αρκετα καλα λογια και απο αυτα που διαβαζω ειναι αριστει ιδικα στα λευτα που εχουν Ναι πως παει σ καθιμερινη χριση απλος επιδι μου αρεσει οταν ψανχνω στο ιντερνετ να κοιταω και να σιγρινο διαφορα πραγματα να ανιγω πολεε σελιδεσ να ακουω μουσικη σε youtube μπορει να κανω διαδορα προγραματα εγκατασταση να τ δοκιμασω και τετοια ..απλος ηθελα απο εδω που υπαρχουν πολοι χριστες αν καποιο παιδι ηταν απο βολο και δεν ειχε καποιο θεμα ν το εβλεπα και απο κοντα ενα συστιμα fx Δυστιχος απο χαζομαρα μου πουλισα ενα ι5 3470 και μετα επεσα σε πεντιουμ που ενταξη την κανει τι δουλεια του αλλαα.. :Ρ τεσπα και τωρα λογο οικονομικων και μετα απο αρκετα βιντεακια φορουμ και λιπα βλεπω πως ειναι σε πολυ καλο επιπεδο ιδικα η 83 σιρα γτ η 81 και αυτοι που ειχαν βγει ποιο παλια δεν ητανε τοσο καλη χωρις να λεω οτι δεν ειναι καλοι ..... Επισης προς τον αγαπητο Ts το παραπανω ειναι το λιγοτερο παραδεκτο.Καλυτερα αφιερωσε λιγο παραπανω χρονο στα κειμενα που γραφεις παρα στο να συγκρινεις πραγματα
Heatspreader Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Συνεχίζει η "δίκη".Μιλάτε με "κατηγορίες" πάλι. Γίνεται διάλογος δικαστηρίου. Λέτε για παράδειγμα "Aν ήταν καλοί οι FX γιατί έβγαλαν τη σειρά 9xxx στα 5GHz". Ποιος είπε ότι όλα τα προϊόντα της AMD αξίζουν; 2
spyros007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Αν εχεις τοσο μεγαλη αναγκη για 6πυρηνο Intel υπαρχει και ο 3930κ Used. Το ιδιο επισης και για αυτον που θελει οπωσδηποτε i5 αλλα δεν μπορει να δωσει πολλα χρηματα,να ναι καλα οι αγγελιες που μπορεις να βρεις i5 και με 100ευρω να κανεις την δουλεια σου που ειναι τα παιχνιδια. Μια απο τα ιδια και σε καρτα γραφικων να ναι καλα οι 7950/7970 των 160ευρω που μπορεις να παιξεις ολα τα παιχνιδια.... Ολα τα αλλα περι Amd fx και Intel i3 ειναι απλα για γελια αν θελετε να μιλησουμε ρεαλιστικα. Δεν μπορω να καταλαβω που κολάι η αγορα μεταχειρισμένων στην παρούσα στιγμή της συζητησης.Θα ελεγα μαλιστα οτι την αποπροσανατολίζει εντελώς και οτι είναι εντελώς άσχετη με το θέμα.Αυτος που θελει οποσδηποτε Ι5 ας τον αγοράσει με όπιον τροπο θελει ,ετσι και αλλιως την εχει παρει ηδη την αποφαση του. Επισεις δεν βρισκω καθόλου για γελια ολα αυτα που γραφτηκαν ποιο πριν για τουσ fX και μαλιστα με πολη σκεψη και αρκετη τεκμηρίωση χωρίς οπαδισμους.Υποθέτω οτι ούτε όλοι αυτοι που τα γραψαν το εκαναν για να γελασουμε.Γιατι βάζεις φωτια σε μια ηρεμη συζητηση ,προσπαθώντας να μηδενισεις οτι εχουν γραψει ολοι οι προηγούμενοι με μια παράγραφο,και γιατι πιστεύεις οτι εσυ εισαι ρεαλιστής και ολοι οι υπολοιποι φαντασιόπληκτοι. Ρητορικό το ερωτημα Επεξ/σία 13 Απριλίου 2015 από spyros007 2
SOAD1981 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 καλησπερα σε ολη την παρεα θα ηθελα να ρωτισω το εξις αν υπαρχει καποιος φιλος απο βολο να εχει υπολογιστι με fx 4ραπιρινο 6πιρνο η 8πιρινο ολοι μου οι φιλοι ειναι ιντελακιδες και θα ηθελα να δω καποιον υπολογιστι απο κοντα με amd fx αν καποιος δεν εχει προβλιμα και εινα απο βολο ας μου στιλει μηνυμα αν το θεμα ειναι σε ακυρο σιμιο να με συνχωρεσετε και να το μετακινισετε στο σωστο μερος ευχαριστω δυστυχισμενος κατοχος FX8320 . τοσο πολυ που οντως και οι 8 πυρηνες του ειναι για πεταμα . τοσο πολυ που εχω δοκιμασει να σκαναρω για ιους , να γραψω DVD , να εχω ανοιχτα 10+ tab στον chrome , να μιλαω και στο skype.....ζητημα να εφτασε 40% χρησης....δυστυχια αδερφε μου , δυστυχια....... 2
Whitefanged Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Στη μεγάλη κατηγορία επεξεργαστών για gaming συστήματα, στην amd περισσεύει το multitasking και υπολείπεται το single core. Δίνεις ένα 40άρι διαφορά και παίρνεις i5. Στη μικρή κατηγορία στην intel υπολείπεται (απελπιστικά) το multitasking. Δίνεις τα ίδια περίπου με τον g3258 (2c/2t) και παίρνεις 4300 ή 860k (4c/4t) Η μεσαία (i3, 6300) είναι κακή πρόταση αγοράς για gaming συστήματα. Ο fanboyσμός θα έπρεπε να είναι παράνομος. 3
Heatspreader Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Κακή πρόταση αγοράς για gaming συστήματα είναι μια αδύναμη κάρτα γραφικών. Σταματήστε λοιπόν να πιπιλάτε και να παπαγαλίζετε και κοιτάχτε τα νούμερα.
Fulgore Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δεν μπορω να καταλαβω που κολάι η αγορα μεταχειρισμένων στην παρούσα στιγμή της συζητησης.Θα ελεγα μαλιστα οτι την αποπροσανατολίζει εντελώς και οτι είναι εντελώς άσχετη με το θέμα.Αυτος που θελει οποσδηποτε Ι5 ας τον αγοράσει με όπιον τροπο θελει ,ετσι και αλλιως την εχει παρει ηδη την αποφαση του. Επισεις δεν βρισκω καθόλου για γελια ολα αυτα που γραφτηκαν ποιο πριν για τουσ fX και μαλιστα με πολη σκεψη και αρκετη τεκμηρίωση χωρίς οπαδισμους.Υποθέτω οτι ούτε όλοι αυτοι που τα γραψαν το εκαναν για να γελασουμε.Γιατι βάζεις φωτια σε μια ηρεμη συζητηση ,προσπαθώντας να μηδενισεις οτι εχουν γραψει ολοι οι προηγούμενοι με μια παράγραφο,και γιατι πιστεύεις οτι εσυ εισαι ρεαλιστής και ολοι οι υπολοιποι φαντασιόπληκτοι. Ρητορικό το ερωτημα Εχεις δικιο εχω βαζω φωτια σε μια κουβεντα που εχει χιλιο υποθει 10000φορες και συμπερασμα προφανως δεν βγαινει,καθως τα ιδια θα δουμε και σε επομενο θεμα. 2
alldaynews Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Αφού τα διάβασα όλα τα ποστ να πω και γω σαν ευτυχισμένος-ευχαριστημένος κάτοχος 8370 την γνώμη μου.Ναι μπορεί να υπολείπεται σε single core ο 8370 από αντίστοιχο intel.Ναι θέλεις aftermarket ψυχτρα αλλα δεν νομίζω να απογοητευτείς σε κανένα παιχνίδι και σε καμμιά εφαρμογή.Μην κοιτάμε μεμονωμένα το επεξεργαστή για το παιχνίδι.Θέλεις και κάρτα γραφικών και όσο καλύτερη είναι τόσο πιο άνετα βγαίνει και το παιχνίδι.Δυστυχώς τα περισσότερα είναι κακογραμένα και αυτό βοηθά την intel αλλα και πάλι μια χαρά παίζω και battlefield και titanfall.Ναι σε benchmarks υπολείπεται αλλα οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι ειναι καν benchmark.Σε overclock καταστάσεις δεν συγκρινεται ανεβαίνει στο θεό.4.00 στοκ 5.6 τον έφτασα με νερό βέβαια 5.2 για 24/7.Αν κοιτάει ο καθένας να φτιάχνει ένα ισσοροπημένο σύστημα τότε δεν φαίνεται η λιγότερη απόδοση της amd.Οι ψαγμένοι είναι ψαγμένοι και θα ψάχνουν το τελευταίο Mhz και fps δεν το συζητώ 4
Heatspreader Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Μια χαρά είναι η Stock ψύκτρα της σειράς 83xx σε Default. Στους υπόλοιπους που δεν έχουν heatpipes υπάρχει λίγη φασαρία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ζεσταίνεται παραπάνω από ότι πρέπει το Chip.Για να κάνω λίγο δικαστήριο και εγώ να πω πως αυτό είναι επίτευγμα της Intel με τους Intel 920 όπου η ψύκτρα είναι ανεπαρκής να ψύξει το Chip. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2015 από Heatspreader 2
N3k21 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Συνεχίζει η "δίκη". Μιλάτε με "κατηγορίες" πάλι. Γίνεται διάλογος δικαστηρίου. Λέτε για παράδειγμα "Aν ήταν καλοί οι FX γιατί έβγαλαν τη σειρά 9xxx στα 5GHz". Ποιος είπε ότι όλα τα προϊόντα της AMD αξίζουν; Γιατί "δίκη" και όχι απλά debate; Από πότε είναι κατακριτέα η ανταλλαγή απόψεων, έστω και γύρω από χιλιοειπωμένα πράγματα, εφόσον διατηρείται ένα στοιχειώδες επίπεδο στην κουβέντα; Στο ψητό τώρα: κανείς δεν είπε πως είναι κακοί οι FX λόγω της υψηλής συχνότητας των 9xxx, μην κάνεις τέτοιες γενικεύσεις. Αυτό που ισχυρίστηκα εγώ τουλάχιστον, είναι πως ακόμα και η ίδια η AMD κυκλοφορώντας τη σειρά 9xxx εμμέσως αναγνωρίζει α) πως στην αγορά σήμερα υπάρχει ανάγκη για per core performance (για να μην χρησιμοποιήσω τον όρο "single thread performance" και στραβώσει κανείς) και β) πως οι επεξεργαστές της υστερούν στον εν λόγω τομέα. Πως θα μπορούσε λοιπόν να αυξήσει τις επιδόσεις των πυρήνων της, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε άλλη αρχιτεκτονική; Μα φυσικά αυξάνοντας τα ρολόγια. Hint: Ότι περίπου έκανε και η Ιντέλα με τους Netburst επεξεργαστές της στο παρελθόν δηλαδή. Βέβαια τότε είχαμε αποκλειστικά single core επεξεργαστές και ένα "τεράστιο" pipeline, το σκεπτικό όμως είναι πάνω κάτω το ίδιο. Σταματήστε λοιπόν να πιπιλάτε και να παπαγαλίζετε και κοιτάχτε τα νούμερα. Τα οποία νούμερα τι δείχνουν; Χαοτικές συχνά διαφορές υπέρ της Intel σε σχέση με παρόμοια τιμολογημένους επεξεργαστές της AMD στις χαμηλές αναλύσεις και σχεδόν πλήρη ισορροπία επιδόσεων στις μεγαλύτερες (σε 1920x1080 πρακτικά όλοι οι σύγχρονοι επεξεργαστές αποδίδουν το ίδιο). Το συμπέρασμα τελικά ποιο είναι; δυστυχισμενος κατοχος FX8320 . τοσο πολυ που οντως και οι 8 πυρηνες του ειναι για πεταμα . τοσο πολυ που εχω δοκιμασει να σκαναρω για ιους , να γραψω DVD , να εχω ανοιχτα 10+ tab στον chrome , να μιλαω και στο skype.....ζητημα να εφτασε 40% χρησης....δυστυχια αδερφε μου , δυστυχια....... Επιβεβαιώνω τα παραπάνω όντας επίσης κάτοχος του 8320. Όμως πρόσεξε, την ίδια εμπειρία χρήσης είχα και με τον Phenom II x3 720, καθώς και με τον Athlon 64 x2 5200+ πριν κανά χρόνο (εντάξει αυτός ζοριζόταν ένα τσακ παραπάνω). Τα 10+ tabs στον Chrome δε θα ζορίσουν κανένα σύστημα με 4+ GB RAM, το σκανάρισμα θα είναι εξίσου γρήγορο με έναν αξιοπρεπή δίσκο...και όχι μόνο Skype και εγγραφή DVD θα μπορείς να τρέχεις παράλληλα, αλλά και απαιτητικότερες εργασίες. The point is, ότι είναι κάργα misconception η αντίληψη ότι αυτού του τύπου το multitasking μπορεί να απολαύσει μόνο κάποιος με "πυρήηηηηηηνεεεεεες", διότι απλούστατα κάθε σύγχρονος επεξεργαστής τα φέρνει βόλτα σε τέτοια σκηνικά. Ναι, ακόμα και οι ταπεινοί Pentium Gxxx την παλεύουν με browsers, skype και a/v scanners. Κοινώς, άμα θέλετε τέτοια πράγματα, μην πάτε για FX, κρίμα είναι. Προτιμήστε την αγορά SSD και τουλάχιστον 8 GB RAM, κατά τ' άλλα οποιοδήποτε dual core chip θα σας καλύψει. 5
Whitefanged Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Κακή πρόταση αγοράς για gaming συστήματα είναι μια αδύναμη κάρτα γραφικών. Άκυρο. Πρώτον, τι σχέση έχει η επιλογή κάρτας γραφικών με την επιλογή cpu, δεύτερον δεν υπονόησα πουθενά ότι η επιλογή cpu πρέπει να γίνει σε βάρος της gpu και τρίτον για τη μερίδα παιχτών mmo και multiplayer τίτλων αξίζει πολύ περισσότερο να κάνουν μια υποχώρηση στα γραφικά για να περιορίσουν/εξαλείψουν frame drops και σπασίματα που πραγματικά χαλάνε αυτό το είδος gameplay. 3 άκυρα σε μια γραμμή (σκορ ρεκόρ) κι έχεις γράψει και δεύτερη: Σταματήστε λοιπόν να πιπιλάτε και να παπαγαλίζετε και κοιτάχτε τα νούμερα. Ας κοιτάξουμε τα νούμερα: i3 4150 vs g3258 περίπου 70% ακριβότερος (50 ευρώ). fx 6300 vs fx 4300 περίπου 65% ακριβότερος (45 ευρώ). A) χαμηλό budget Η όποια διαφορά στις επιδόσεις είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την επένδυση του 50άρικου στη gpu σε συστήματα χαμηλού budget. Ακόμα κι αν το δούμε σαν μεμονωμένη αγορά στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστάσεων όπου θα είναι unplayble με τους ''μικρούς'' θα είναι και με τους ''μεσαίους''. Β)υψηλό budget Σε ένα ικανό budget όπου ήδη χωράει μια αξιοπρεπής gpu η απόστασή τους από τους ''μεγαλύτερους'' (50 ευρώ) είναι ένα ελάχιστο ποσοστό του budget και με τους ''μεγαλύτερους'' πλέον γίνεται λόγος για ΑΑΑ απαιτητικούς τίτλους και για απαιτητικό multiplayer και για multigpu. Άρα πάλι δεν αξίζει η αγορά. **Hint** για το ''κοίταγμα στα νούμερα'' Τη γραμμική αύξηση των fps, που κοιτάς στα νούμερα, τα μάτια σου την αντιλαμβάνονται βηματικά ως unplayable, playable και smooth gameplay. Το χέρι στην τσέπη αξίζει να το βάζεις από τη στιγμή που αλλάζεις βήμα. Στα fps που βρίσκονται ανάμεσα στα βήματα δεν υπάρχει vfm. Όντως η πιπίλα δεν ταιριάζει στους παπαγάλους των ''νούμερων'', το ρούφηγμα αρμόζει καλύτερα. 2
Heatspreader Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Πιπίλα το ή ρούφα το. Δική σου η επιλογή.
N3k21 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 i3 4150 vs g3258 περίπου 70% ακριβότερος (50 ευρώ). fx 6300 vs fx 4300 περίπου 65% ακριβότερος (45 ευρώ). A) χαμηλό budget Η όποια διαφορά στις επιδόσεις είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την επένδυση του 50άρικου στη gpu σε συστήματα χαμηλού budget. Ακόμα κι αν το δούμε σαν μεμονωμένη αγορά στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστάσεων όπου θα είναι unplayble με τους ''μικρούς'' θα είναι και με τους ''μεσαίους''. Β)υψηλό budget Σε ένα ικανό budget όπου ήδη χωράει μια αξιοπρεπής gpu η απόστασή τους από τους ''μεγαλύτερους'' (50 ευρώ) είναι ένα ελάχιστο ποσοστό του budget και με τους ''μεγαλύτερους'' πλέον γίνεται λόγος για ΑΑΑ απαιτητικούς τίτλους και για απαιτητικό multiplayer και για multigpu. Άρα πάλι δεν αξίζει η αγορά. **Hint** για το ''κοίταγμα στα νούμερα'' Τη γραμμική αύξηση των fps, που κοιτάς στα νούμερα, τα μάτια σου την αντιλαμβάνονται βηματικά ως unplayable, playable και smooth gameplay. Το χέρι στην τσέπη αξίζει να το βάζεις από τη στιγμή που αλλάζεις βήμα. Στα fps που βρίσκονται ανάμεσα στα βήματα δεν υπάρχει vfm. Πάνω που ήμουν έτοιμος να σε ρωτήσω γιατί δεν καλοβλέπεις τη μεσαία σειρά για gaming μηχανάκια. Με κάλυψες απόλυτα με τα παραπάνω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα