Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τον fx6300 είμαι πολύ ευχαριστημένος, απλά η stock ψύκτρα του είναι ανεπαρκής. Μικρή διάμετρο και κάνει θόρυβο όταν θα έπρεπε να είναι αθόρυβη πχ στα 1080p videos στο YouTube. Ντάξει δεν κάνει και σαν ελικόπτερο να φανταστείς ακόμα αυτή έχω, αλλά θέλω να την αλλάξω. Με +20 € λοιπόν είσαι κομπλέ.

• Like 1
  • Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι λυπηρό πραγματικά που μερικοί ρίχνετε το επίπεδο του Forum παραπληροφορώντας τον κόσμο.
Το παιδί φοβάται να πάρει AMD επεξεργαστή με αυτά που γράφετε κατά καιρούς.

Δημιουργείτε συνεχώς Battles με το τι είναι καλύτερο και χειρότερο, όπου καταλήγει σε Flame και κλειδώνεται.

Εννοείται πως δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλωθώ και να γράψω. Να λέμε συνέχεια τα ίδια και στο τέλος όποιος αντέξει; Όποιος έχει την περισσότερη υπομονή ή τελικά είναι αργόσχολος;

Συμπεριφέρεστε σαν να κάνουμε δίκη. Προσπαθείτε να υπερασπιστείτε αυτό που σας αρέσει με διάφορους τρόπους. Όπως και στις κάρτες γραφικών. Όταν βλέπετε τα σκούρα το ρίχνετε στην κατανάλωση ας πούμε, κλπ. 

Υ.Γ.: Μην περιμένετε να κάνω Battle. Σχετικά με το θέμα ότι είναι να πω το έχω πει ουκ ολίγες φορές.

• Like 13
Δημοσ.

Είναι λυπηρό πραγματικά που μερικοί ρίχνετε το επίπεδο του Forum παραπληροφορώντας τον κόσμο.

Το παιδί φοβάται να πάρει AMD επεξεργαστή με αυτά που γράφετε κατά καιρούς.

Δημιουργείτε συνεχώς Battles με το τι είναι καλύτερο και χειρότερο, όπου καταλήγει σε Flame και κλειδώνεται.

Εννοείται πως δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλωθώ και να γράψω. Να λέμε συνέχεια τα ίδια και στο τέλος όποιος αντέξει; Όποιος έχει την περισσότερη υπομονή ή τελικά είναι αργόσχολος;

Συμπεριφέρεστε σαν να κάνουμε δίκη. Προσπαθείτε να υπερασπιστείτε αυτό που σας αρέσει με διάφορους τρόπους. Όπως και στις κάρτες γραφικών. Όταν βλέπετε τα σκούρα το ρίχνετε στην κατανάλωση ας πούμε, κλπ. 

Υ.Γ.: Μην περιμένετε να κάνω Battle. Σχετικά με το θέμα ότι είναι να πω το έχω πει ουκ ολίγες φορές.

Καταρχήν το επίπεδο του φόρουμ είναι ήδη στα τάρταρα, με αυτά που γράφει ο κάθε.. ειδήμονας κατά καιρούς.

Και κατά δεύτερον, μην ασχολείσαι, παντού υπάρχουν τέτοιοι. Όπως στα fora για αυτοκίνητα βγαίνει ο κάθε...  "ειδικός" και λέει π.χ. "Οι αλφα ρομέο χαλάνε συνέχεια", ενώ την ίδια στιγμή δεν ξέρει καν από που συμπληρώνει υγρό υδραυλικού τιμονιού, ή τι είναι η συμπίεση.

Έτσι κι εδώ μιλάνε για cpu's άτομα που δεν έχουν ιδέα π.χ. τι είναι η assembly, πως κατασκευάζεται ένα cpu και μπερδεύουν το SMT με την αρχιτεκτονική ενός chip, ενώ ανακαλύπτουν και δικές τους έννοιες, π.χ. "τικς" αντί για κύκλους ρολογιού, bottleneck αντί για hardware scaling, κ.λ.π.

Αλλά είναι γνωστό ότι όποιος έχει μάθει να ανεβάζει Multi και voltage, ξαφνικά έγινε..... μέγας γνώστης.

Πραγματικά έχει παραγίνει το κακό, αλλά το μόνο που αξίζει να κάνει κάποιος είναι ότι κι εγώ: Γελώ!

Υ.Γ. Τις προάλλες ένας βλάκας από εδώ μέσα μου έστειλε Pm λέγοντας μου ότι είμαι άσχετος και καλό είναι να παρακολουθώ τους γνώστες (εννοούσε και τον εαυτό του μέσα) για να...  μάθω. Ακόμα γελάω....

• Like 2
Δημοσ.

ρε παιδια αυτο που λετε ειναι σωστο καποια ατομα εδω μεσα δεν μπορουνε να κανουνουνε μια αντικιμενικη κουβεντα...και απλα θελουν να αποδιξουν οι μια ομαδα οτι η amd ειναι καλητερη και απο την αλλη οτι ειναι η intel  για εμενα και οι δυο ειναι καλες ετεριες αναλογα με τις απετισεισ και το χρηματικο ποσο που μπορει να διαθεσει καποιος...Oταν ενας ι3 εχει 110+ ευρο και φτανει στα 150-160 ενο με 110 ευρο περνεις ενα 6300 και εχεις πολυ καλητερες επιδοσεις ιδικα σε multitasking γιατι να παρεις ενα ι3 αν εχει καποιος λευτα και δεν τον ενδιαφερει η τιμη τοτε ας παρει εναν ι7 ειναι καλητεροι απο καθε amd μεχρι στιγμης...ΑΛΛΑ στην κατασταση που βρησκετε η ελλαδα και ο καθε ενας απο εμας που ψαχνουμε κατι οικονομικο και με οτι καλητερες επιδοσεις με λιγα λευτα πειστευω πως η amd ειναι αυτο που χριαζετε...ειχα ι5 3470 170 ευρο αγωρα πριν 2 χρονια και τωρα ειναι στα 220 ευρο 50 ευρο πανο ενας 8320 κοστιζει 150 ευρο και με μια ψυχτρα τον 30 ευρο αν κανεις oc εισαι μια χαρα ¨και εχεις και καλητερες επιδοσεις απο εναν ι5 που δεν περνει υπερχρονιση απλα καποι δεν μπορουν να ειναι αντικιμενικοι...και εμενα το θεμα μου ειναι οτι εχω δει οτι ειναι αρκετα καλοι απλος δν μπορεσα να δω καποιον απο κοντα για να τον συγκρινω με τις προσοπικες μου αναγκες

Δημοσ.

ρε παιδια αυτο που λετε ειναι σωστο καποια ατομα εδω μεσα δεν μπορουνε να κανουνουνε μια αντικιμενικη κουβεντα...και απλα θελουν να αποδιξουν οι μια ομαδα οτι η amd ειναι καλητερη και απο την αλλη οτι ειναι η intel  για εμενα και οι δυο ειναι καλες ετεριες αναλογα με τις απετισεισ και το χρηματικο ποσο που μπορει να διαθεσει καποιος...Oταν ενας ι3 εχει 110+ ευρο και φτανει στα 150-160 ενο με 110 ευρο περνεις ενα 6300 και εχεις πολυ καλητερες επιδοσεις ιδικα σε multitasking γιατι να παρεις ενα ι3 αν εχει καποιος λευτα και δεν τον ενδιαφερει η τιμη τοτε ας παρει εναν ι7 ειναι καλητεροι απο καθε amd μεχρι στιγμης...ΑΛΛΑ στην κατασταση που βρησκετε η ελλαδα και ο καθε ενας απο εμας που ψαχνουμε κατι οικονομικο και με οτι καλητερες επιδοσεις με λιγα λευτα πειστευω πως η amd ειναι αυτο που χριαζετε...ειχα ι5 3470 170 ευρο αγωρα πριν 2 χρονια και τωρα ειναι στα 220 ευρο 50 ευρο πανο ενας 8320 κοστιζει 150 ευρο και με μια ψυχτρα τον 30 ευρο αν κανεις oc εισαι μια χαρα ¨και εχεις και καλητερες επιδοσεις απο εναν ι5 που δεν περνει υπερχρονιση απλα καποι δεν μπορουν να ειναι αντικιμενικοι...και εμενα το θεμα μου ειναι οτι εχω δει οτι ειναι αρκετα καλοι απλος δν μπορεσα να δω καποιον απο κοντα για να τον συγκρινω με τις προσοπικες μου αναγκες

Λαθος, και αναλογα για ποιο πραγμα μιλας, πολυ γενικα τα λες.

• Like 1
Δημοσ.

ρε παιδια αυτο που λετε ειναι σωστο καποια ατομα εδω μεσα δεν μπορουνε να κανουνουνε μια αντικιμενικη κουβεντα...και απλα θελουν να αποδιξουν οι μια ομαδα οτι η amd ειναι καλητερη και απο την αλλη οτι ειναι η intel  για εμενα και οι δυο ειναι καλες ετεριες αναλογα με τις απετισεισ και το χρηματικο ποσο που μπορει να διαθεσει καποιος...Oταν ενας ι3 εχει 110+ ευρο και φτανει στα 150-160 ενο με 110 ευρο περνεις ενα 6300 και εχεις πολυ καλητερες επιδοσεις ιδικα σε multitasking γιατι να παρεις ενα ι3 

Γιατί οι περισσότεροι δεν θέλουν Multitasking,θέλουν να παίζουν καλά τα παιχνίδια τους,το λίγο Multitasking που κάνει ένας απλός χρήστης μαζί με τα παιχνίδια του δεν είναι πρόβλημα ούτε για τον i3 ούτε ακόμα και για έναν pentium.
Δημοσ.

Δεν μιλαω για ιδικα προγραματα η κατι τετοιο εννοω για gaming multitaskink ιδικα για το gaming που καποιος ψαχνει κατι φθινω και ολοι μιλανε για ιντελ δεν ειμαι κατ αλλα για λιγα λευτα πειστευω πως η amd αξιζει περισοτερο οσο αφορα τους ιντελ εννοειτε πως ειναι πολυ καλητεροι ιδικα για καποια επαγκελματικα προγραματα απλος κοστιζουν πολυ παραπανο

Δημοσ.

Δεν μιλαω για ιδικα προγραματα η κατι τετοιο εννοω για gaming multitaskink ιδικα για το gaming που καποιος ψαχνει κατι φθινω και ολοι μιλανε για ιντελ δεν ειμαι κατ αλλα για λιγα λευτα πειστευω πως η amd αξιζει περισοτερο οσο αφορα τους ιντελ εννοειτε πως ειναι πολυ καλητεροι ιδικα για καποια επαγκελματικα προγραματα απλος κοστιζουν πολυ παραπανο

Λοιπόν, ευτυχής κάτοχος FX 8320 εδώ (και έχω επιπλέον στήσει πρόσφατα δύο συστήματα με FX 6300 για κοντινά μου πρόσωπα, μια εμπειρία την έχω λοιπόν με την πλατφόρμα). Γενικά έχω περάσει από Athlon XP, Phenom II και Athlon 64 x2, καταλαβαίνεις λοιπόν πως γουστάρω την AMD και ως εταιρεία γενικότερα. 

Αυτά που γράφεις παραπάνω όμως, όπως κι αν το δεις, δεν ισχύουν. Εξηγούμαι:

Gaming:

Πρώτα απ' όλα, αν και δεν είμαι σίγουρος για το αν κατάλαβα σωστά, αυτό το περιβόητο "gaming multitasking" δεν υπάρχει. Ούτε οι FX θα αρχίσουν να πατάνε κάτω τους Intel μετά την έλευση του DirectX 12, ούτε, ούτε, ούτε...

Τα ίδια έχουν γραφτεί εκατοντάδες φορές έως τώρα: οι intel είναι σήμερα περισσότερο vfm από τη σειρά FX, αν φυσικά κάποιος χρησιμοποιεί το μηχάνημα αποκλειστικά για games. Από τους ταπεινούς i3 μέχρι τα μεγαθήρια i7, στα περισσότερα gaming benchmarks οι επεξεργαστές της Intel έχουν το πάνω χέρι. Ναι, σίγουρα στις μεγαλύτερες αναλύσεις που χρησιμοποιούνται, συνήθως οι όποιες διαφορές περιορίζονται. Ωστόσο ακόμη κι έτσι δεν δικαιολογείται το να μην προτιμήσει κάποιος τον έστω και ελάχιστα ισχυρότερο επεξεργαστή, απλά για να γλυτώσει 20 ευρώ. Προσοχή εδώ βέβαια, τα παραπάνω δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση πως οι FX είναι ακατάλληλοι για games!

Το σκηνικό ωστόσο αλλάζει ξεκάθαρα υπέρ της AMD εάν κάποιος α) θέλει οπωσδήποτε φθηνό σύστημα για να παίζει games και β) ψήνεται να κοιτάξει προς APU μεριά.

**Πριν μερικούς μήνες που ο 8320 έκανε 140 ευρά και ο 6300 έπαιζε κοντά στα 100, ναι, για τον budget aware gamer άξιζαν, αλλά και πάλι, μόνο αν είχε τεθεί αυστηρό οικονομικό ταβάνι για την όποια αγορά. 

Overclocking:

Το μόνο προτέρημα των FX είναι πως έρχονται όλοι με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή - τελεία και παύλα. Οκ, για τον χομπίστα ίσως έχει νόημα κάτι τέτοιο, όποιος όμως ψάχνει για φθηνές μεθόδους αύξησης των επιδόσεων, ας πάει σε i3/i5 καλύτερα εξαρχής.

Hint: FX 8350 - 180 ευρώ, CM 212 EVO - 30 ευρώ.Συνυπολόγισε καλύτερη μητρική, case και παρελκόμενα (ανεμιστήρες, τροφοδοτικό κλπ). Από την άλλη ένας i5 4460 κοστίζει 200 ευρώ, ενώ βρίσκεις και 4570 με περίπου 220. 

Γιατί, για να είμαστε και ειλικρινείς με τον εαυτό μας, FX με μαμά ψύκτρα σε μεσογειακή χώρα δεν παίζει, ακόμα κι αν είσαι σε stock ρολόγια. Ακόμα και οι μικροί 95άρηδες παρακαλάνε για after market. Οπότε υπολογίζουμε αναγκαστικά επιπλέον 20-40 ευρώ στην τελική τιμή ανάλογα την περίπτωση.

Photo/Video Rendering/Editing:

Αν το δουλεύεις πολύ το άθλημα, ναι, πράγματι αξίζει η αγορά κάποιου 6/8 core FX. Οι 4xxx είναι χώμα. Ακόμα και εδώ βέβαια η AMD δεν ηγείται απόλυτα. Σε benchmarks π.χ. του Photoshop οι επεξεργαστές της Intel συνήθως αποδίδουν καλύτερα. 

Είναι πάντως ωραίο να βλέπεις τον 8320 να καθαρίζει σε 8 λεπτά rendering στο Premiere, ενώ i5 διετίας να χρειάζεται περίπου 25 (mobile έκδοση βέβαια αλλά και πάλι) για το ίδιο ακριβώς sequence.

Χαλαρή χρήση:

Θα πρότεινα AMD, όχι όμως κάποιον της σειράς FX (εκτός ίσως από τον 6300 αν βρεθεί σε καλή τιμή) αν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι. Εδώ εκτιμώ πως οι APUs αποτελούν εξαιρετικό VFM δεδομένων των δυνατοτήτων και της τιμής τους, σίγουρα αποτελούν περισσότερο δελεαστικές προτάσεις από κάτι Celeron/Pentium, καθώς και από τους περισσότερους i3 οι οποίοι, αν και συνήθως ελάχιστα ακριβότεροι, δεν είναι το ίδιο balanced σαν πακέτο. 

Χρήση λίγο απ' όλα:

Σ' αυτή την περίπτωση θεωρώ πως απλά παίρνεις ότι γουστάρεις περισσότερο, ειδικά εφόσον έχεις περιορισμένο budget. Σε real world χρήση προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ FX/i3/i5/i7 και μάλιστα σε περισσότερο χαλαρά tasks, δεν θεωρώ πως υστερούν ακόμα και οι πλέον αρχαίοι Phenom/Core 2 Duo.

Όσοι μιλάνε για διαφορές ημέρας - νύχτας στις επιδόσεις μεταξύ σύγχρονων επεξεργαστών, είτε χρησιμοποιούν κάποια εφαρμογή η οποία λειτουργεί καλύτερα σε συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, είτε διαθέτουν συστήματα με άλλα προβλήματα/bottlenecks τα οποία δεν έχουν εντοπίσει, είτε απλά είναι φιδέμπορες.

IMHO, εάν χτίζεις ένα τέτοιο μηχανάκι, το δίλημμα δεν έγκειται στο ποια εταιρεία βγάζει καλύτερα τσιπάκια, αλλά στο ποια σειρά επεξεργαστών σε καλύπτει περισσότερο. Δηλαδή, αξίζει ο 8320 ή να προτιμήσεις τον 6300 και έναν SSD; Χρειάζεσαι όντως τον i5 4670 ή συμφέρει να πας σε i3 4330 και καλύτερη GPU;

:)

• Like 15
Δημοσ.

Καταρχήν το επίπεδο του φόρουμ είναι ήδη στα τάρταρα, με αυτά που γράφει ο κάθε.. ειδήμονας κατά καιρούς.

Και κατά δεύτερον, μην ασχολείσαι, παντού υπάρχουν τέτοιοι. Όπως στα fora για αυτοκίνητα βγαίνει ο κάθε...  "ειδικός" και λέει π.χ. "Οι αλφα ρομέο χαλάνε συνέχεια", ενώ την ίδια στιγμή δεν ξέρει καν από που συμπληρώνει υγρό υδραυλικού τιμονιού, ή τι είναι η συμπίεση.

Έτσι κι εδώ μιλάνε για cpu's άτομα που δεν έχουν ιδέα π.χ. τι είναι η assembly, πως κατασκευάζεται ένα cpu και μπερδεύουν το SMT με την αρχιτεκτονική ενός chip, ενώ ανακαλύπτουν και δικές τους έννοιες, π.χ. "τικς" αντί για κύκλους ρολογιού, bottleneck αντί για hardware scaling, κ.λ.π.

Αλλά είναι γνωστό ότι όποιος έχει μάθει να ανεβάζει Multi και voltage, ξαφνικά έγινε..... μέγας γνώστης.

Πραγματικά έχει παραγίνει το κακό, αλλά το μόνο που αξίζει να κάνει κάποιος είναι ότι κι εγώ: Γελώ!

Υ.Γ. Τις προάλλες ένας βλάκας από εδώ μέσα μου έστειλε Pm λέγοντας μου ότι είμαι άσχετος και καλό είναι να παρακολουθώ τους γνώστες (εννοούσε και τον εαυτό του μέσα) για να...  μάθω. Ακόμα γελάω....

hardware scaling?, εγω παντα bottleneck το διαβαζα παντου και παντα :mellow:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

hardware scaling?, εγω παντα bottleneck το διαβαζα παντου και παντα :mellow:

scaling: http://en.wikipedia.org/wiki/Scalability

bottleneck: http://en.wikipedia.org/wiki/Von_Neumann_architecture#Von_Neumann_bottleneck

software bottleneck: http://en.wikipedia.org/wiki/Bottleneck_(software)

*EDIT*

http://en.wikipedia.org/wiki/Performance_tuning

Performance tuning is the improvement of system performance. This is typically a computer systems. The motivation for such activity is called a performance problem, which can be real or anticipated. Most systems will respond to increased load with some degree of decreasing performance. A system's ability to accept higher load is called scalability, and modifying a system to handle a higher load is synonymous to performance tuning.

Επεξ/σία από Formation
  • Like 4
Δημοσ.

Λοιπόν, ευτυχής κάτοχος FX 8320 εδώ ....

z1yc2EW.gif

χαλαρα μια απο τις καλυτερες απαντησεις που εχω δει το τελευταιο καιρο.

Δημοσ.

N3k21, η απάντησή σου φίλε, όπως είχε πει κάποτε ο aetos1988 για μια δικιά μου απάντηση περί amd και intel, πρέπει να γίνει sticky και να αποτελέσει οδηγό για αρκετούς αγοραστές επεξεργαστών σε αυτό το χρηματικό επίπεδο, μεταξύ 150-200 ευρώ. Εξήγησες πραγματικά αυτά που έπρεπε να εξηγηθούν, χωρίς να κουράζεις αυτόν που το διαβάζει, αλλά αντιθέτως να τοποθετείς τον αναγνώστη σε μια οπτική γωνία στην οποία μπορεί να δει τα πράγματα όπως είναι. Εμένα τουλάχιστον, η απάντησή σου μου φάνηκε ως μια από τις καλύτερες που έχουν γραφτεί εδώ μέσα σχετικά με τους amd και τους intel, πραγματικά :).

• Like 3
Δημοσ.

Περίεργο ε; Πως έγινε αυτό; Αφού ο i3 είναι καλύτερος για gaming! Όποιος το βρει κερδίζει κουλούρι.

http://www.jagatreview.com/2015/02/review-prosesor-amd-fx-6300-vs-intel-core-i3-4130-di-aplikasi-gaming-modern/4/

Αααα ναι ρε σεις.. θα φταιει το γεγονός ότι δεν είναι γνωστό site.

http://www.extremetech.com/computing/170023-amd-vs-intel-the-ultimate-gaming-showdown-5ghz-fx-9590-vs-i7-4960x/2

Και μετά βγαινουν διάφοροι "λαδιάρηδες" και βγάζουν αυτό:

http://www.techspot.com/review/943-best-value-desktop-cpu/page6.html

Μαλιστα... Τελικά ο i3 στο techspot γαμάει, αλλά στο jagat όχι, ενώ στο extremetech ο παλαιότερος Ivy Bridge Xtreme ηταν πάνω κάτω στα ίδια με τον 9590.

Ξεκολλλήστε τα μυαλά σας μερικοί.

Όσο για τις εφαρμογές, όποιος κάνει ακόμα rendering μόνο με την cpu, χωρις GPU acceleration (CUDA ή OpenCL) είναι άξιος της μοίρας του.

https://www.youtube.com/watch?v=ozpHQKhHJIo

https://www.youtube.com/watch?v=7LHLkS32EWs

https://www.youtube.com/watch?v=wkwdAeZ2hEo

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...