Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

την καρτα οπως ειπα θα την αλλαξω και εχω καταλιξει σε 280 η 960 θα δουμε απλα επιδι ελεγα να κανω και αναβαθμιση cpu γιαυτο ειπα να φτιαξω amd  fx  κυριος για δοκιμη επιδι δεν ειχα ποτε amd και δευτερον οτι ειναι αρκετα καλη για τ λευτα τους ....ν3κ21 280-960 με ποια cpu προτινεις

• Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρε να τις οδηγήσει μπορεί, δεν το αμφισβητώ. Πρόσεξε, γράφω "από vfm άποψη".

O ts έχει ήδη τον g2030, θεωρητικά θα μπορούσε και τώρα να κουμπώσει μια γρήγορη κάρτα και να τελειώσει εκεί το θέμα. Κάποιο μπουκάλι θα το φάει σίγουρα, όμως είναι προτιμότερο απ' το να πληρώσει επιπλέον 150-200 ευρώ για έναν ακόμα budget επεξεργαστή+μητρική. Δηλαδή θ' αλλάξει πλατφόρμα και θα πετύχει μόλις μηδαμινή αύξηση των επιδόσεων της CPU.

Γι' αυτό προτείνω κάρτα γραφικών τώρα και επεξεργαστή αργότερα.

Ο ts δεν γνωριζει τι ειναι αυτο που τον κραταει πισω. Σιγουρα το τελευταιο ειναι ο cpu

• Like 3
Δημοσ.

αυτη την στιγμη ειναι και η καρτα γιατι την εχω δυο χρονακια  :-)  μπορω να παιζω ενα παιχνιδι σε mid  ακομα με καποια φιλτρα χαμιλα...και δεν εχει θεμα ...απλος θελω να ειναι ultra :P οπως επαιζα οταν την πηρα τα τοτε παχνιδια

Δημοσ.

αυτη την στιγμη ειναι και η καρτα γιατι την εχω δυο χρονακια  :-)  μπορω να παιζω ενα παιχνιδι σε mid  ακομα με καποια φιλτρα χαμιλα...και δεν εχει θεμα ...απλος θελω να ειναι ultra :P οπως επαιζα οταν την πηρα τα τοτε παχνιδια

Αρα το ολο θεμα για αλλαγη επεργαστη ειναι ναχαμε να λεγαμε?

Δημοσ.

οχι το ολο θεμα ειναι για τον επεξεργαστη που θα αλαχτει μαζι με καρτα γραφεικων  :P

απλος παρατιρισα οτι και σε μερικα παιχνιδια που ειπα ποιο πριν εχει λιγο θεμα η cpu...δεν ξερω αν διμιουργει θεμα αλλα πειστευω ν ειναι 100% δεν ειναι καλο

Δημοσ.

την καρτα οπως ειπα θα την αλλαξω και εχω καταλιξει σε 280 η 960 θα δουμε απλα επιδι ελεγα να κανω και αναβαθμιση cpu γιαυτο ειπα να φτιαξω amd  fx  κυριος για δοκιμη επιδι δεν ειχα ποτε amd και δευτερον οτι ειναι αρκετα καλη για τ λευτα τους ....ν3κ21 280-960 με ποια cpu προτινεις

Διάβασε τι σου πρότειναν ήδη τα παιδιά στις προηγούμενες σελίδες, θα σε βοηθήσει περισσότερο από το να πάρεις μόνο τη δική μου προσωπική άποψη. Θα στη δώσω όμως κι αυτή ξανά:

1) Αν θες να πάρεις CPU άμεσα, σε συμφέρει η αγορά του fx 8320 ή του i5 4460 (παρόμοιες επιδόσεις έχουν). Τσιμπάς την οικονομικότερη λύση, η οποία πιθανότατα είναι αυτή της AMD, αν και θα ήταν καλό να επενδύσεις σε after market ψύκτρα και αξιοπρεπή μητρική για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο με τον 125άρη FX. Οπότε η ψαλίδα μειώνεται σε σχέση με την πλατφόρμα της Intel, όπου ναι μεν βασίζεται σε ακριβότερο επεξεργαστή, αλλά μπορείς να την παλέψεις με stock ψύκτρα και μητρική των 80 ευρώ.

2) Δεν παίρνεις CPU άμεσα, αλλά αναβαθμίζεις κάρτα γραφικών (και ότι άλλο ίσως χρειαστεί - το τροφοδοτικό ίσως;  ;) ). Επεξεργαστή παίρνεις μετά το καλοκαίρι, εκτός βέβαια κι αν βρεις κανένα κελεπούρι (π.χ. αν παιχτεί κανά price drop/προσφορά καταστήματος/μεταχειρισμένο σε fx 83xx/i5 4xxx) Για μένα αυτή είναι και η περισσότερο ουσιώδης κίνηση: θα κερδίσεις σημαντικά περισσότερα fps σε σχέση με το να άλλαζες αποκλειστικά CPU, ενώ τα λίγα frame drops που ενίοτε θα τρως λόγω του G2030, νομίζω πως μπορείς να τ' αντέξεις.

3) Δεν παίρνεις τίποτα τώρα και μαζεύεις φράγκα για ολική αναβάθμιση μετά το καλοκαίρι. Αν έχεις φτιάξει κομπόδεμα, δε θα χρειάζεται να κοιτάς για budget λύσεις, απλά θα τσιμπήσεις ότι πιο τούμπανο αντέχει η τσέπη και η συνείδησή σου!

:D

Θύμισε μας όμως, ποιο τροφοδοτικό έχεις;

Δημοσ.

το  τροφοδοτικο ειναι ενα τουρμπο χ 550 αλλα λεω να το αλλαξω και αυτο ...δλδ λες να αλλαξω μονο καρτα γραφεικων και κανενα τροφοδοτικο η οτι αλλο χριαζομαι και να αλλαξω cpu αργωτερα?το σκευτικα και να δω πως θα ειναι και αν ειναι ενταξη τ αφινω οπως εχει και περιμενω να βγουνε καινουριοι cpu η να βρω καμια καλη προσπφορα απο μεταχιρισμενα

Δημοσ.

μην βαζεις μπροστα το GTAV, καποια παιχνιδια που ειχαν βγει ποιο παλια, τα οποια εβλεπαν αρκετα cores και οι fx ηταν ισια με τους Ι7 με το πρωτο πατσακι που βγικε για αυτα τα παιχνιδια εριξε τους fx στα ταρταρα.

θεωριες συνομωσιας δεν το λες, αλλα λαδομα θα το ελεγα ανετα !!!

Λάδωμα γιατί φοβήθηκε η intel οτι την έφτασε η AMD στις επιδόσεις σε κάποιο παιχνίδι, παρά το μονοπώλιο που έχει σήμερα, δε θα το χαρακτήριζα καν θεωρία συνωμοσίας.

Δώσε αν θες κανένα link όμως για να μάθω σε ποια παιχνίδια αναφέρεσαι.

@OP αν έχεις ήδη μια decent μητρική που να παίρνει i3/i5 (non K) μη το σκέφτεσαι και πολύ.Το κόστος αλλαγής πλατφόρμας θα είναι πολύ κοντά στο κόστος ενός i5 και διαφορές μόνο προς τα κάτω μπορεί να δεις στα παιχνίδια.

Και κάντε ένα κόπο να βάλετε ένα addon για ορθογραφικό έλεγχο.

Δημοσ.

το  τροφοδοτικο ειναι ενα τουρμπο χ 550 αλλα λεω να το αλλαξω και αυτο ...δλδ λες να αλλαξω μονο καρτα γραφεικων και κανενα τροφοδοτικο η οτι αλλο χριαζομαι και να αλλαξω cpu αργωτερα?το σκευτικα και να δω πως θα ειναι και αν ειναι ενταξη τ αφινω οπως εχει και περιμενω να βγουνε καινουριοι cpu η να βρω καμια καλη προσπφορα απο μεταχιρισμενα

Ναι, ακριβώς. Κάρτα τώρα και CPU/Mobo αργότερα. Τροφοδοτικό θες οπωσδήποτε καινούριο κατά τη γνώμη μου.  

Δημοσ.

ναι ελεγα να παρω κατι 80 bronze

να σε ρωτησω κατι? αν παρω μια 290 και ενα τροφοδοτικο και επεξεργαστι αργωτερα ειναι χαζομαρα?

Δημοσ.

ναι ελεγα να παρω κατι 80 bronze

Γενικός κανόνας: να πάρεις κάτι από αξιόπιστο κατασκευαστή (Corsair, EVGA, Thermaltake) με αρκετά amperes στο (στα) +12 Volt rail. 

Απλή εξήγηση: Πάρε ένα Corsair CX από 550 Watt και πάνω, θα είσαι κομπλέ στο 99% των περιπτώσεων. 

να σε ρωτησω κατι? αν παρω μια 290 και ενα τροφοδοτικο και επεξεργαστι αργωτερα ειναι χαζομαρα?

Να στο πω απλά: χαζομάρα σώνει και ντε δεν είναι. Προσωπικά όμως, εγώ ποτέ δε θα άφηνα την τύχη της καινούριας μου ακριβούτσικης τουμπανοκάρτας σε tuvlo-x τροφοδοτικό. 

Μπορεί να πάνε όλα καλά; Ναι, αυτό είναι και το πιθανότερο, εδώ που τα λέμε. Αλλά μπορεί και όχι. 

Εν ολίγοις, καλύτερα πάρε την κάρτα και το τροφοδοτικό πακέτο.

Δημοσ.

ναι εννοω καρτα και τροφοδοτικο μαζι γιατι ειδα οτι θελει και αρκετα μεγαλο

Σε τι ανάλυση παίζεις; Θύμισε μας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...