Tempor Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Εχω λαπτοπ με ενσωματωμενη και ανεξαρτητη καρτα γραφικων. Επεσε λιγο νερο πανο στη μητρικη (δε το καταλαβα αμεσως) και καποια στιγμη εξαφανιστηκε η ανεξαρτητη καρτα γραφικων απο το device manager. Οταν το ανοιξα ειδα ασπρακια (απο εξατμισμενο νερο λογικα) πανω σε κατι τσιπακια πολυ μικρα που οι γραμμες τους κατεληγαν στην καρτα γραφικων. Τα καθαρισα με αλκοολ αλλα δεν αλλαξε κατι. Να το παω σε τεχνικο ή το κοστος θα ειναι περι τα €100+?
SPANK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Να ξέρεις οτι πολυ πιθανόν να εχει καεί η κάρτα και δεν ξέρω αν στο συγκεκριμένο αλλάζει κιολας οποτε μονο διάγνωση θα σου κάνει ουσιαστικά και να αλλάζει ομως σίγουρα θα υπολογίζεις εκει στα €100 , αυτα τα ασπράκια που βλέπεις λογικά ειναι απο την υγρασία που εχει δημιουργηθεί και τυχερός εισαι που δεν επεκτάθηκε και αλλου να εχει πρόβλημα ολο το pc
Tempor Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Εδειξα αυτη τη φοτο σε ενα τεχνικο. Οπου εχω κυκλωσει βρηκα τα ασπρακια που καθαρισα. Μου ειπε οτι δεν αξιζει καν το κοπο γιατι οπως μου ειπε φαινεται να εχουν βγει τσιπακια και αρα εχει γινει ηδη επεμβαση. Ισχυει κατι τετοιο; Ασχοληθηκε το επισημο σερβις να βγαζει τσιπακια; Καποια διαγνωση εκ του προχειρου;
koolisk6 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 λογικα εχει καει η καρτα γραφικων αν οπως λες δε στη βγαζει πλεον στο device manager..... για επισκευη ξεχασε το,πας για νεα μητρικη, αλλιως το δουλευεις με την ενσωματωμενη καρτα κ οσο αντεξει.....
Tempor Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 λογικα εχει καει η καρτα γραφικων αν οπως λες δε στη βγαζει πλεον στο device manager..... για επισκευη ξεχασε το,πας για νεα μητρικη, αλλιως το δουλευεις με την ενσωματωμενη καρτα κ οσο αντεξει..... Ευχαριστω φιλος. Για τη μπαταρια υπαρχει ελπιδα; Οταν τη βαζω στο λαπτοπ με φορτιστη αναβοσβηνει το φωτακι σα να μη κανει καλη επαφη δηλαδη. Οταν παω να το ανοιξω μονο με μπαταρια περνει ρευμα για 0,5 δευτερολεπτα και μετα κλεινει.
SPANK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Τώρα να έβγαλε καποιος τα τσιπάκια μου φαίνεται περίεργο απο εκει και πέρα επειδή λογικά εχει καεί η κάρτα η καποιο τσιπάκι δεν αξίζει να το επισκευάσεις παντα κατα την γνώμη μου , αυτο που λές για την μπαταρία 2 μπορεί να συμβαίνουν εχει πρόβλημα η μπαταρία ή ο φορτιστής δεν λειτουργεί σωστά οποτε και δεν φορτίζει σωστά
phone-parts Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 πες μας πιο είναι το μοντέλο τ λαπτοπ σου και με πια καρτα γραφικων
Fubar.gr Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Εδειξα αυτη τη φοτο σε ενα τεχνικο. Οπου εχω κυκλωσει βρηκα τα ασπρακια που καθαρισα. Μου ειπε οτι δεν αξιζει καν το κοπο γιατι οπως μου ειπε φαινεται να εχουν βγει τσιπακια και αρα εχει γινει ηδη επεμβαση. Ισχυει κατι τετοιο; Ασχοληθηκε το επισημο σερβις να βγαζει τσιπακια; Καποια διαγνωση εκ του προχειρου; Δέν έχουν βγεί τσιπάκια, αυτές οι θέσεις είναι αναμονές και ποτέ δέν είχαν τσιπάκια πάνω τους. Αυτό στον αριστερό κύκλο φαίνεται σαν τρανζίστορ, θα έλεγα να μήν ασχοληθείς με αυτό κατα 99% δέν έχει πρόβλημα. Πλύνε την περιοχή στο δεξί κύκλο με απιονισμένο ή απεσταγμένο νερό, γιατι μόνο έτσι θα φύγουν τα άλατα που άφησε το απλό νερο. Δώσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο μικρό μαύρο τσιπάκι που βρίσκεται δεξια απο το μεγαλύτερο γκρί κουτάκι. Λογικά έχουν μπεί άλατα στα μπαλάκια στο κάτω μέρος του και γι αυτό δέν δουλεύει. Ρίξε μικρές ποσότητες απιονισμένου νερού, άφησε το λίγο και σκούπισε το ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας. Κάντο αυτό δυο-τρείς φορές. Όταν τελειώσεις πλύνε την περιοχή με ισοπροπυλική αλκοολη, αυτό θα αφαιρέσει τα υπολείματα νερού. Στη συνέχεια στέγνωσε το με ένα σεσουάρ, χωρίς υπερβολές όμως, ίσα ίσα να ζεσταθεί λίγο και να φύγουν τα υπολείματα νερού και αλκοόλης. 1
jellochaos Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Εδειξα αυτη τη φοτο σε ενα τεχνικο. Οπου εχω κυκλωσει βρηκα τα ασπρακια που καθαρισα. Μου ειπε οτι δεν αξιζει καν το κοπο γιατι οπως μου ειπε φαινεται να εχουν βγει τσιπακια και αρα εχει γινει ηδη επεμβαση. Ισχυει κατι τετοιο; Ασχοληθηκε το επισημο σερβις να βγαζει τσιπακια; Καποια διαγνωση εκ του προχειρου; Εντάξει, δε θα πω οτι ο τεχνικός δεν ξέρει τη δουλειά του αλλά τουλάχιστον βιάστηκε να βγάλει συμπέρασμα. Είναι πολύ συνηθισμένες οι άδειες θέσεις στα PCB. Αν ήταν καθαρότερη η φωτογραφία θα μπορούσε να καταλάβει κανείς αν ήταν άδειες απο το εργοστάσιο ή αν αφαιρέθηκαν αργότερα. Αν μπορείς τράβα μια φωτογραφία σε πολύ φως και οσο πιο σταθερή γίνεται για να φαίνονται οι λεπτομέρειες. Οχι πως θα σε βοηθήσω σε κάτι αλλά είμαι περίεργος να δω την πλακέτα καλύτερα.
IceFrog Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Κλασικος ελληνας μαγαζατορας.. μακρια!! Παιζει να ειναι η πρωτη πλακετα που βλεπει. Δοκιμασε τη λυση του foobar, ετσι και αλιως δεν εχεις τιποτα να χασεις
mixmixtouta Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Έχουν αφαιρεθεί τσιπάκια λέει.... χαχαχα . Που το πήγες βρε φίλος στον Ταμτάκο?? Δεν έχει ξαναδεί πλακέτα στη ζωή του?? Ακολούθησε τα βήματα του Fubar, αν στο έχει κάνει το βραχυκύκλωμα όμως άστα να πάνε.
Jannis64 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Εμένα πάλι προς τη δεξιά μεριά του δεξιού κύκλου (πάνω από το PL1001), μια μικρή περιοχή μου φαίνεται σα μαυρισμένη από βραχυκύκλωμα και ίσως, πολύ πιο αμυδρά, και στον αριστερό κύκλο δίπλα στα PL201 και PL202.. Τώρα ή αυτό συμβαίνει ή συσσωρευμένη τοπική βρωμιά το κάνει να φαίνεται σαν μπαρουτοκαπνισμένο.
Tempor Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Ευχαριστω ολους δια τις απαντησεις. Εμένα πάλι προς τη δεξιά μεριά του δεξιού κύκλου (πάνω από το PL1001), μια μικρή περιοχή μου φαίνεται σα μαυρισμένη από βραχυκύκλωμα και ίσως, πολύ πιο αμυδρά, και στον αριστερό κύκλο δίπλα στα PL201 και PL202.. Τώρα ή αυτό συμβαίνει ή συσσωρευμένη τοπική βρωμιά το κάνει να φαίνεται σαν μπαρουτοκαπνισμένο. Οντως κατι πρεπει να ειναι καμμενο. Αυτο δε σημαινει οτι μαλλον θα εχει καει και η καρτα γραφικων ή αξιζει να ασχοληθω να αντικαταστησω τα τσιπακια;
jellochaos Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Ευχαριστω ολους δια τις απαντησεις. Οντως κατι πρεπει να ειναι καμμενο. Αυτο δε σημαινει οτι μαλλον θα εχει καει και η καρτα γραφικων ή αξιζει να ασχοληθω να αντικαταστησω τα τσιπακια; Θα έλεγα πως εξαρτάται απο τι είναι αυτά. Αν εχεις όρεξη να βγάλεις μια φωτογραφία με καλή κάμερα, εστιασμένη και ακίνητη ώστε να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα ολοκληρωμένα θα βοηθούσε.
Tempor Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Αυτες ηταν οι καλυτερες φωτογραφιες που μπορουσα να βγαλω. Το μεγαλο γραφει rh4nw. Τωρα που το ξαναβλεπω. Μηπως και το μικροτερο μαυρο τσιπακι γραφει κατι πανω; Edit: Οχι. Υπαρχουν πολλα τετοια που δεν γραφουν κατι. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2015 από Tempor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα