Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια οθονη που εχω ψαξει και μ'αρεσει ειναι η εξης:
http://www.skroutz.gr/s/2661003/Asus-MX239H.html

Αλλα οπως ολοι γνωριζουμε ειναι ενα περιφερειακο που δεν αλλαζει συντομα και θα ηθελα για το budget που εχω(max 230 ευρω) να κανω την καλυτερη επιλογη.

​Χρηση gaming/movies.

Τι αλλο εχετε να προτεινετε?

Δημοσ.

Θα σου πω οτι θα σου πουν και οι περισσοτεροι για την κλασσικη περιπτωση gaming οθονων στα 200-230ευρω. Κοιτας σε Ips panel μονο και σε ιντσες 23-24καλυτερα για την αναλυση αυτη. Αρκετοι θα προτινουν σιγουρα την http://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html(εχει και πολλες αξιολογησεις απο οτι βλεπω στο Skroutz),εγω παλι θα σταθω κυριως στα παραπανω που γραφω.

Δημοσ.

Την σκεφτηκα και την συγκεκριμενη.Προσωπικα δεν με ενοχλει το 8 ms.Δεν παιζω αποκλειστα fps παιχνιδια.
Θελω να ειναι και productive η οθονη.Δεν νομιζω να εχω καλυτερη επιλογη μεχρι τα 230.

Δημοσ.

έχεις και καλύτερες επιλογές εαν θες και οθόνη υπολογιστή και τηλεόραση υπάρχουν λύσεις μέχρι τα 230 ευρώ και πολύ αξιόπιστες από LG και SAMSUNG. η LG όμως έχει εγγύηση με 0 pixel που εαν σου έχει καεί έστω και 1 pixel αμέσως εαν θυμάμαι καλά αντικατάσταση σου κάνουν,

Δημοσ.

Αποψη μου επειδη προσφατα ειδα τι εστι gaming οθονη κ οταν λεμε gaming για μενα θεωρω την οθονη να εχει χαμηλο response time και πολλα herz κ καποιες αλλες λειτουργιες μην κατσω να τις αναφερω ολες αν θες ψαχτο στις εν λογω οθονες που θα σου προτεινω.

Λοιπον για μενα στο budget που εχεις πας σε αυτες BenQ XL2411Z και Asus VG248QE . Ναι ξερω ξεφευγουν λιγο σε τιμη αλλα αν ημουν στη θεση σου θα περιμενα να μαζεψω τα λεφτα να παρω μια απο αυτες τις 2. Οσο για ips panel που σου προτειναν πιο πανω ειναι πιο πολυ για χρηση casual movies/gaming παρα extreme gaming κ ολα αυτα τα λεω εχοντας Ips Panel και σκεφτομαι να παω σε τετοια οθονη μετα την προσφατη εμπειρια με την benq οπου φαντασου αποφασισα να δωσω το Ips panel για τετοια οθονη παρα τα οποια μειονετημα εχει μια led οθονη vs ips.Οποτε για μενα διαλεγεις σε τι θες να ειναι καλυτερη η οθονη σου...Θες γρηγορη οθονη και πιο smooth εμπειρια πας σε αυτες με χειροτερες γωνιες θεασης και χειροτερη αποδοση χρωματων(δεν ειναι τοσο τραγικη να τονισω) η θες καλυτερα χρωματα κ γωνιες θεασης που βλεπεις απο οπουδηποτε καλα αλλα με μειονεκτημα στην ταχυτητα της οθονης?Διαλεγεις τι σε καλυπτει κ παιρνεις αναλογα.Τωρα στα ειπα χοντρικα οποτε αν θες ψαχτο λιγο καλυτερα τι προσφερει η μια κ τι η αλλη..

• Like 1
Δημοσ.

Και εγω ψαχνω για gaming/ 3d movies monitor και συγκεκριμενα εχω καταληξει στο Asus VG248QE.

Βλεπω αρκετους που λενε να προτιμησουμε καποια με IPS Panel...

Περσυ εψαχνα για LG TV 3D και ολοι(σε ΑV forum) μου λεγανε μακρια απο IPS Panel γιατι εχει χαλια μαυρο.

Eχω μπερδευτει ισως τελικα δεν μπορεις να τα εχεις ολα σε ενα monitor.

Δημοσ.

Μια οθονη που εχω ψαξει και μ'αρεσει ειναι η εξης:

http://www.skroutz.gr/s/2661003/Asus-MX239H.html

Αλλα οπως ολοι γνωριζουμε ειναι ενα περιφερειακο που δεν αλλαζει συντομα και θα ηθελα για το budget που εχω(max 230 ευρω) να κανω την καλυτερη επιλογη.

Χρηση gaming/movies.

Τι αλλο εχετε να προτεινετε?

Για αυτο το λογο και προτεινουμε Ips panel. Εκτως αν εισαι 10ωρες την μερα 7 μερες την εβδομαδα παιζοντας παιχνιδια,τα Ips panel ειδικα σε αυτα τα χρηματα ειναι οτι το καλυτερο.

Αποψη μου επειδη προσφατα ειδα τι εστι gaming οθονη κ οταν λεμε gaming για μενα θεωρω την οθονη να εχει χαμηλο response time και πολλα herz κ καποιες αλλες λειτουργιες μην κατσω να τις αναφερω ολες αν θες ψαχτο στις εν λογω οθονες που θα σου προτεινω.

Λοιπον για μενα στο budget που εχεις πας σε αυτες BenQ XL2411Z και Asus VG248QE . Ναι ξερω ξεφευγουν λιγο σε τιμη αλλα αν ημουν στη θεση σου θα περιμενα να μαζεψω τα λεφτα να παρω μια απο αυτες τις 2. Οσο για ips panel που σου προτειναν πιο πανω ειναι πιο πολυ για χρηση casual movies/gaming παρα extreme gaming κ ολα αυτα τα λεω εχοντας Ips Panel και σκεφτομαι να παω σε τετοια οθονη μετα την προσφατη εμπειρια με την benq οπου φαντασου αποφασισα να δωσω το Ips panel για τετοια οθονη παρα τα οποια μειονετημα εχει μια led οθονη vs ips.Οποτε για μενα διαλεγεις σε τι θες να ειναι καλυτερη η οθονη σου...Θες γρηγορη οθονη και πιο smooth εμπειρια πας σε αυτες με χειροτερες γωνιες θεασης και χειροτερη αποδοση χρωματων(δεν ειναι τοσο τραγικη να τονισω) η θες καλυτερα χρωματα κ γωνιες θεασης που βλεπεις απο οπουδηποτε καλα αλλα με μειονεκτημα στην ταχυτητα της οθονης?Διαλεγεις τι σε καλυπτει κ παιρνεις αναλογα.Τωρα στα ειπα χοντρικα οποτε αν θες ψαχτο λιγο καλυτερα τι προσφερει η μια κ τι η αλλη..

Αν δεν παιζεις αποκλειστικα Fps παιχνιδια οι παραπανω οθονες δεν αξιζουν.Επεισης για να παιζεις στα Hz αυτα χρειαζεσαι και αναλογες καρτες γραφικων.Συμφορουμιτης που παιζει στην παραπανω Benq σε υψηλες ρυθμισεις το BF4 για να τα βγαλει τα Hz αυτα εχει 2x R9 290.

Επισης να σου αναφερω οτι αυτοι που πραγματικα παιζουν extreme οπως αναφερεις ειναι μετρημενοι στα δακτυλα (και οχι το καθε ψονιο που στην Ελλαδα σκαει μια περιουσια για μηχανημα και περιφερειακα και δεν ξερει καν αν τον ρωτησεις τι φοραει ο υπολογιστης του και παιζει κυριως το Lol επειδη ειναι τσαμπα και το παιζουν ολοι,για να λεμε και τα πραγματα με το ονομα τους)και οι περισσοτεροι ακριβως θελουν οθονες για γενικη χρηση αλλιως θα εδιναν παραπανω χρηματα καθως θα ειχαν και αναλογο μηχανημα.

Τελος με αυτη την λογικη και εγω θα του ελεγα αν ειναι να δωσει πχ 310ευρω για μια απο τις παραπανω να εκανε παλι υπομονη να μαζευε χρηματα και να πηγαινε σε 2560χ1440 που εκει οντως υπαρχει διαφορα.

Γιαυτο και θα ξαναπροτεινω μιας και το Budget ειναι Max  230ευρω να κοιταξει σε Ips panel που ειναι οτι καλυτερο οχι για Casual χρηση αλλα για All around χρηση καθως κακα τα ψεμματα ή εισαι Casual/All around user(δηλαδη να βλεπεις και τις ταινιες σου,να κανεις και σερφαρισμα στο Internet/δουλειες/Mail κλπ)ή εισαι επαγγελματιας παικτης οπου εκει ουτως ή αλλως σε πληρωνουν και οι σπονσορες και αρα δεν υπαρχει θεμα.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω με αυτα που λες κ τα γνωριζω ηδη ναι οντως θες μηχανημα για να δεις τα δοντια απο αυτες τις οθονες απλα μια διορθωση η πες οτι παρελειψες να πεις οτι αν θες ριχνεις τα γραφικα για να εχεις τα αναγκαια fps στο εκαστοτε παιχνιδι.Εγω πχ παιζω bf4 και παροτι η καρτα μου το παιζει ανετα στα ultra και βαραει στην χειροτερη 80-120 το παιζω στα low κ τα fps κυμαινονται μεταξυ 180-200.Τι θελω να πω με αυτο αν θες να παιζεις ολα στο φουλ τοτε ναι θες μηχανημα κ εννοειτε να την παρει αν παιζει fps games ραλλακια κτλ κ γενικα παιχνιδια με γρηγορη κινηση αλλα κ ακομα σε lol θα δεις διαφορα σε σχεση με μια απλη οθονη των 60hz.Και επισης ειναι πιο ξεκουραστες οθονες ακομη κ σε απλο σερφαρισμα.Εγω ειπα στο παιδι τα υπερ κ τα κατα της καθε οθονης τωρα αν δεν εχει συστημα δεν σημαινει οτι δεν αξιζει η οθονη απλα ειναι προτιμοτερο να παει σε αυτο που προτεινεις εσυ κ κατι πιο all around.Αλλα η καραμελα οτι πρεπει να εισαι επαγγελματιας gamer για να εχεις τετοια οθονη για μενα ειναι λανθασμενη κ αυτο το λεω με το χερι στην καρδια μιας κ ειχα προσφατη εμπειρια με τετοια οθονη κ εγω ετσι ελεγα παλια ενταξει δεν ειναι κ κατι ιδιαιτερο αλλα μολις ασχοληθηκα με τις εν λογω οθονες τοτε ειδα ποσο αξιζει παραπανω να εχεις τετοια οθονη.Και οποιος εχει αμφιβολιες οτι τα herz δεν παιζουν ρολο χωρια οτι αλλο προσφερουν οι εν λογω οθονες επειδη δεν ειναι ευκολα να δεις διπλα διπλα μονιτορ μπορει να παει να δει τηλεορασεις που εχουν 100hz σε συγκριση με 500+ και να δει τι παραπανω προσφερουν τα hz.Αυτες οι οθονες προσφερουν αλλη εμπειρια απεικονισης καλως οι κακως απλα οπως ειπες αν θες να τα παιζεις ολα στο ultra θες μηχανημα εδω εγω με το ταπεινο μου μηχανημα περιμενω μια καλη ευκαιρια να τσιμπησω την asus rog 750-800 ευρω οθονη κ ξερω οτι το συστημα μου δεν μπορει να ανταπεξελθει 100% σε αυτην την οθονη αλλα μελλοντικα θα φτιαξω καλυτερο συστημα με μια δευτερη 970 κ θα ειμαι κομπλε ακομη σε 1440p αναλυση.Απλα εμενα δεν με απασχολει ολα τα γραφικα να ειναι στο φουλ.

Δημοσ.

Συμφωνω με αυτα που λες κ τα γνωριζω ηδη ναι οντως θες μηχανημα για να δεις τα δοντια απο αυτες τις οθονες απλα μια διορθωση η πες οτι παρελειψες να πεις οτι αν θες ριχνεις τα γραφικα για να εχεις τα αναγκαια fps στο εκαστοτε παιχνιδι.Εγω πχ παιζω bf4 και παροτι η καρτα μου το παιζει ανετα στα ultra και βαραει στην χειροτερη 80-120 το παιζω στα low κ τα fps κυμαινονται μεταξυ 180-200.Τι θελω να πω με αυτο αν θες να παιζεις ολα στο φουλ τοτε ναι θες μηχανημα κ εννοειτε να την παρει αν παιζει fps games ραλλακια κτλ κ γενικα παιχνιδια με γρηγορη κινηση αλλα κ ακομα σε lol θα δεις διαφορα σε σχεση με μια απλη οθονη των 60hz.Και επισης ειναι πιο ξεκουραστες οθονες ακομη κ σε απλο σερφαρισμα.Εγω ειπα στο παιδι τα υπερ κ τα κατα της καθε οθονης τωρα αν δεν εχει συστημα δεν σημαινει οτι δεν αξιζει η οθονη απλα ειναι προτιμοτερο να παει σε αυτο που προτεινεις εσυ κ κατι πιο all around.Αλλα η καραμελα οτι πρεπει να εισαι επαγγελματιας gamer για να εχεις τετοια οθονη για μενα ειναι λανθασμενη κ αυτο το λεω με το χερι στην καρδια μιας κ ειχα προσφατη εμπειρια με τετοια οθονη κ εγω ετσι ελεγα παλια ενταξει δεν ειναι κ κατι ιδιαιτερο αλλα μολις ασχοληθηκα με τις εν λογω οθονες τοτε ειδα ποσο αξιζει παραπανω να εχεις τετοια οθονη.Και οποιος εχει αμφιβολιες οτι τα herz δεν παιζουν ρολο χωρια οτι αλλο προσφερουν οι εν λογω οθονες επειδη δεν ειναι ευκολα να δεις διπλα διπλα μονιτορ μπορει να παει να δει τηλεορασεις που εχουν 100hz σε συγκριση με 500+ και να δει τι παραπανω προσφερουν τα hz.Αυτες οι οθονες προσφερουν αλλη εμπειρια απεικονισης καλως οι κακως απλα οπως ειπες αν θες να τα παιζεις ολα στο ultra θες μηχανημα εδω εγω με το ταπεινο μου μηχανημα περιμενω μια καλη ευκαιρια να τσιμπησω την asus rog 750-800 ευρω οθονη κ ξερω οτι το συστημα μου δεν μπορει να ανταπεξελθει 100% σε αυτην την οθονη αλλα μελλοντικα θα φτιαξω καλυτερο συστημα με μια δευτερη 970 κ θα ειμαι κομπλε ακομη σε 1440p αναλυση.Απλα εμενα δεν με απασχολει ολα τα γραφικα να ειναι στο φουλ.

Δες καταλαβες. Μιλησες για Casual και Extreme gaming,και εγω απλα ειπα το αυτονοητο,οτι δηλαδη ολοι ειμαστε Casual εκτως απο τους Professional/competitive gamers. Ολα τα αλλα δηλαδη ειναι κουραφεξαλα καθως αν οντως καιγεσαι πχ στο Pc μονο με παιχνιδια για να εισαι  Bronze ή Silver που λενε και στο Lol,ε τοτε φιλε μου καλυτερα να το παρατησεις το Pc να βγεις και λιγο εξω.

Επισης να σου τονισω οτι για το BF πχ μιλαμε για παιχνιδι κοντα 1.5χρονου με πολλα Performance patch που εχουν βγει κλπ αρα αν ειναι απο τωρα να ριχνεις αναλυσεις,τοτε αργοτερα ζητω που καηκαμε. Το Smooth ειναι οντως κατι το φοβερο που το εχω δει και εγω αλλα κυριως στα Fps ειναι που κανει την διαφορα και ειναι πιο εντονο.

Τεσπα ουτως ή αλλως οπως εγραψα και πιο πριν ο Ts δεν νομιζω οτι προκειται να διαθεσει παραπανω χρηματα για να τον ενδιαφερουν αυτα που γραφουμε :P

Δημοσ.

Αναφερα το extreme για τον ιδιο λογο που αναφερες οτι θες βαρβατο συστημα εξου κ αυτην η εκφραση κατα τα δικα μου δεδομενα.Τωρα αν εισαι καμμενος κ παιζεις μονο λολ τοτε σιγουρα δεν αξιζει εγω απλα αναφερα τι εμπειρια προσφερει η μια οθονη κ τι η αλλη κ αναλογως αγοραζεις αυτη που θες.Τωρα σε θεμα υποχωρησεων ουτως η αλλως ακομη κ 980 να παρεις υπαρχουν καινουργια παιχνιδια που πρεπει να κανεις υποχωρησεις για να παιξεις σε αυτα τα fps οποτε μικρο το κακο επειδη μου αναφερες το bf4.Σου ειπα αν εχεις κολλημα να παιξεις σε ουλτρα και πανω απο 140 fps τοτε θες σιγουρα sli 970 τουλαχιστον.Απλα με μια τετοια οθονη γλυτωνεις το γνωστο tearing αν η καρτα σου βγαζει πανω απο 60 fps.Και τι εγινε ας το παιζεις στα high η τα medium για να παρεις περισσοτερα fps δε χαθηκε ο κοσμος αφου ουτως η αλλως τα περισσοτερα ειναι console ports και τα γραφικα δεν εχουν τρελες διαφορες...Να σημειωσω οτι και για το παιδι να ξερει οτι αν βγαζει η καρτα του και 80-100 fps παροτι το ιδανικο θα ητανε να βγαζει κ τα 144 που μπορει να αποδοσει η οθονη παλι ειναι καλυτερο απο τα 60 που προσφερουν οι απλες οθονες.Ακομη και 80 fps να αποδοσει ενα παιχνιδι σε σχεδη με τα 60 παλι ειναι αλλη εμπειρια στο θεμα απεικονισης και σε αυτο δεν πιστευω να διαφωνουμε.Και δεν ειναι μονο τα herz σε αυτες τις οθονες εχουν χαμηλο input lag,antighosting system,1ms response time και ποσα αλλα χαρακτηριστικα βαριεμαι να τα αναφερω που κανουν την διαφορα στο θεμα εμπειριας και οποιος λεει το αντιθετο μαλλον δεν εχει παιξει με τετοια οθονη.Απλα να σημειωσω οτι αυτη η εμπειρια ειναι ακριβη δεν την συνιστω σε ενα casual χρηστη εκτος αν γουσταρει να ριξει το κατι παραπανω για να εχει αυτην την εμπειρια κοινως απευθυνεται σε συγκεκριμενο κοινο οχι μονο επαγγελματιες, για μενα απευθυνεται σε ατομα που θελουν το καλυτερο σε θεμα εμπειριας..

Δημοσ.

Την σκεφτηκα και την συγκεκριμενη.Προσωπικα δεν με ενοχλει το 8 ms.Δεν παιζω αποκλειστα fps παιχνιδια.

Θελω να ειναι και productive η οθονη.Δεν νομιζω να εχω καλυτερη επιλογη μεχρι τα 230.

Το θεμα σου ειπα ποιο ειναι εξ αρχης και γιαυτο και δεν εχει απαντησει τοσο καιρο ο ενδιαφερομενος,καθως αυτα που γραφεις παραπανω ειναι για αλλες περιπτωσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...