Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Θέλω να δώσω ιντερνετ σε μια γκαρσονιερούλα που βρίσκεται στην αυλή μου και επειδή δεν έχω ιδέα τι παίζει με τα usb adaptors και τα σχετικά είπα να ρωτήσω εδώ.

Η απόσταση οπώς αναφέρω και στον τίτλο, από δωμάτιο σε δωμάτιο είναι 20 περίπου μέτρα. Το router είναι ένα απλό baudtech του πΟΤΕ

Θέλω να πιάνει ισχυρό σήμα και ταυτόχρονα δεν θέλω να δώσω κανένα μικρό θυσαυρό.

Περιμένω προτάσεις και λύσεις

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

Δημοσ.

η ιδέα του καλώδιου να περνάει μέσα από την αυλή χειμώνα καλοκαίρι δεν μου αρέσει και τόσο

κάτι άλλο ασύρματα δεν μπορεί να γίνει?

Δημοσ.

εχω θα πηγαινα καθευτιαν σε κατι καλο πχ http://www.skroutz.gr/s/5102889/discussion/Ubiquiti-NanoStation-Loco-M2.htmlγια κατι σταθερο και δεν θα επαιζα με πιο μικρα access point γιατι σημερα δουλευουν και αυριο οχι. το καλυτερο θα ηταν με καλωδιο ethernet cat6. αν το κρεμασεις ωστε να μην παταει στο εδαφος δεν θα εχεισ κανενα προβλημα. χρονια το εχω κρεμασμενο απο σκεπη με σκεπη και δεν εχει παθει τιποτα. στην περιπτωση του καλωδιου και με ενα φθηνο router,access point στο τελος θα κανεις δουλεια αν θελεις να εχεις ασυρματο.

Δημοσ.

σε ευχαριστώ

για πες μου όμως αν έχεις τη καλοσύνη το ubiquiti που μου παρέθεσες πως δουλεύει? με τι συνδέεται κτλ

Δημοσ.

Το να περασεις ενα καλωδιο χειμωνα καλοκαιρι μεσα απο αυλη και να βαλεις απο την αλλη μερια ενα παλιο ασυρματο μονετμ που θα το κανεις ΑΡ δεν ειναι καθολου κακη ιδεα μιας και ειναι κατι το πολυ φθηνο, καλυτερο σα λυση και το καλωδιο σιγουρα θα βρεις ενα τροπο για να το περασεις. Με αυτο θα εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα.

Δημοσ.

αρχικά, όπως είπα παραπάνω θα ήθελα να μάθω πως λειτουργεί το ubiquiti

όσον αφορά το καλώδιο, είναι καλώδια τύπου ethernet, πιο ενισχυμένα?

οπότε αν η σύνδεση γίνει με σταθερό υπολογιστή λογικά δεν θα χρειάζεται και ap, παρά μόνο αν θέλω να το μοιράσω από εκεί?

Δημοσ.

το συγκεκριμενο απλα το συνδεεις στο ρουτερ με ethernet για να παρει internet και μετα συνδεεσαι με τις συσκευες ασυρματα σε αυτο.  ναι, μπορεις να το κανεις αυτο και με πιο φθηνα access point αλλα δεν τα πολυεμπιστευομαι. για τα 20μ που το θελεις ειναι OP το συγκεκριμενο. range extender καλυτερα μην μπλεκεις με router του οτε. για το καλωδιο περνεις cat6 ετσι λεγεται που ειναι και waterproof, εχει αλουμινοχαρτο μεσα, ασε χαμος! ναι, μονο αν θελεις να το μοιρασεις σε κινητα, ταβλετ λαπτοπς κτλπ.

Δημοσ.

καλώς, εφόσον προτείνετε όλοι το καλώδιο θα δω αν μπορώ κάπως να το μοντάρω απο που θα περνάει και τα σχετικά

ειδαλλως θα δω τη λύση ubiquiti

σας ευχαριστώ πολύ όλους

Δημοσ.

Μακράν η καλύτερη λύση που σου έχουν προτείνει είναι ένα καλώδιο δικτύου εξωτερικού χώρου, που έχει μεγάλη αντοχή.

Έχω κάνει αντίστοιχη εφαρμογή στο χωριό και δουλεύει απροβλημάτιστα χρόνια τώρα.

Αν δεν έχεις εργαλεία και δεν γνωρίζεις πως να πρεσάρεις τα βύσματα RJ45, ζητάς από ένα κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού να σου πρεσάρει μόνο την μία πλευρά, αυτή που θα συνδεθεί στο modem/router που έχει την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Την άλλη πλευρά την τερματίζεις στον χώρο που θέλεις, σε μία επίτοιχη πρίζα δικτύου.

Δημοσ.

Σαφως και κανει αλλα αμα δε σου φτανει στο μηκος και θες αλλα 2μ. ας πουμε? Μπορεις απλα να μετρησεις και να πας να αγορασεις το καλωδιο και στο μαγαζι πες τους να στο φτιαξουν με βυσματα κιολας. Ολοι το κανουν

Δημοσ.

+1 για το καλώδιο! Έχω 1,5 χρόνο τώρα cat5e εξωτερικου χώρου 45 μέτρα! Λειτουργεί άψογα και στις περιοχές όπου είναι εκτεθειμένο δεν φαίνεται να έχει πάθει τίποτα! Γι'αυτό να προσέξεις να είναι εξωτερικού χώρου! Τέτοια καλώδια είναι μαύρα και δύσκαμπτα ενώ συνήθως γράφουν LD-PE η PET. Τώρα αν είναι utp η ftp δεν έχει ιδιαιτερη σημασία αυτό είναι για προστασία από παρεμβολες αν περνάει κοντά από καλώδια ρεύματος. Καλύτερα βέβαια utp διότι αν δεν γειωθει σωστά το ftp (ή stp ή sftp) τότε μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα!

Δημοσ.

Και απλο utp 5e να βαλει μια χαρα ειναι, αρκει να προστατευεται το βυσμα καπως απο νερα. Εγω αχω βαλει τετοιο εξωτερικα καπου, πανω απο 5 χρονια και παιζει ακομη μια χαρα.  Δεν ενδεινυται βεβαια αλλα θα παιξει.. Το καλωδιο στη γομωση της διαδρομης δε θα παθει τπτ.

Δημοσ.

Και απλο utp 5e να βαλει μια χαρα ειναι, αρκει να προστατευεται το βυσμα καπως απο νερα. Εγω αχω βαλει τετοιο εξωτερικα καπου, πανω απο 5 χρονια και παιζει ακομη μια χαρα.  Δεν ενδεινυται βεβαια αλλα θα παιξει.. Το καλωδιο στη γομωση της διαδρομης δε θα παθει τπτ.

vasilisga οπως λεει και εδω ο φιλος, και να χαλασει μετα απο χρονια τραβας ενα αλλο, κλαιν μαιν ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...