rouxlas86 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Πήρα τον Sandisk Ultra 2 και η motherboard είναι μια Asus p5n-e Sli. Σαν επιλογή στο bios δεν υπήρχε να αλλάξω από IDE σε AHCI που είδα ότι χρειάζεται για να χρησιμοποιεί την λειτουργία Trim. Τώρα τι μπορώ να κάνω? Τι επιπτώσεις υπάρχουν. Μέσα στο device manager πάντως βλέπω κάτω από το IDE ATA/ATAPI Controllers, να γράφει Standar SAta AHCI Controller. Σε ένα τεστ που έκανα στο Sequential έβγαλε 118mb/s στο Random 4k 24,8mb/s και στο Deep queue 4k 31.5/mb Υπάρχει κάποιος τρόπος να το βελτιώσω?
EddieObscurant Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 ναι κάποιες παλιές μητρικές δεν έχουν και η nvidia εχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια να βγάζει chipset για μητρικές. Δεν μπορεις να κάνεις και πολλά . Δες απλώς να έχεις τον driver της microsoft και όχι της nvidia που λογικά θα χεις καλύτερα αποτελέσματα. Δώσε μια φώτο απο το as-ssd για να δουμε ποιον εχεις. Αν γράφει msahci εχεις της microsoft. Δωσε και μια φώτο απο hd sentinel να δουμε και αν δουλεύει το trim αν και δεν το νομίζω Απο κει και πέρα μπορεις να πάρεις ένα controller με 20 ευρώ για να βάλεις τον ssd. Γενικά δεν πολυαξίζουν σε σχέση με τους ενσωματωμένους sata2 της ιντελ, αλλα επειδή ο δικός σου ειναι αρκετα παλιος χωρίς να υποστηρίζει trim κλπ ισως αξίζει η μετάβαση.
rouxlas86 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Το trim δεν ξέρω αν φαίνεται από το screen shot που έβαλα. Όμως μέσα από μια εντολή στο command των windows μου έδωσε τιμή 0 που κάπου είδα ότι σημαίνει ότι είναι ενεργοποιημένη.
EddieObscurant Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 στο as-ssd αν βλέπω καλά γράφει nvstor οπότε έχεις driver της nvidia. Για το trim ήθελα την καρτέλα overview απο το hd sentinel, επιπλόν μπορεις να τρέξεις και το trimcheck για να το επιβεβαιώσεις (το τρέχεις 2 φορές)
rouxlas86 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Το τσέκαρα στο sentinel και λεει The TRIM feature of the SSD is supported but disabled. It is recommended to upgrade the operating system, the disk controller or its driver to improve performance. Οπότε γενικά δεν μπορώ να κάνω κάτι ουσιαστικο.
EddieObscurant Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Aπλώς δοκίμασε αν θες να απεγκαταστήσεις τον driver της nvidia απο device manager->storage controller και καν' τον unistall και delete και λογικα τα win 7/8.1 στην επομενη επανεκκίνηση θα σου βαλουν αυτον της microsoft και θα το δεις οτι στο as-ssd το nvstor θα αλλάξει. Tρεξτο και βλέπεις αν έχεις καλύτερα νούμερα ή όχι. Λογικά πρεπει να χεις. Καλου κακου πάρε αντιγραφα αν εχεις τπτ σημαντικό αν και δεν νομιζω να χουν προβλημα να bootαρουν τα windows. Aπο κει και περα μπορεις να πάρεις ένα sata controller και να τον βάλεις σε μια pcie θύρα και να βάλεις εκει τον ssd
rouxlas86 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Ωραία, σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες με το θέμα μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα