poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 εγω που εχω ενα αλο προβλημα πιος μπορη να βωιθηση?? εχω μια εκσοτερικη κεραια τπ-λινκ κε δεν μπορω με τιποτα να μπω στην ιπ της και να αλακσο ssid ke pass καπιος να βωηθηση παρακαλω?? Οπως ειπαμε και με Pm manual και βλεπεις ποια ειναι η Default ip address του και το κανεις Hard reset.δεν θα το εχεις πουθενα αλλου συνδεδεμενο παρα μονο σε ενα Pc.
astrea966 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 επαναφερω το θεμα παλι για μια επιπλεον βοηθεια.μπηκε το δορυφορικο ιντερνετ και εγινε η εγκατασταση των καλωδιων και των ρουτερ στις βιλες.σημερα ο ιδιοκτητης με ρωτησε αν μπορουμε με καποιον τροπο να ελεγχουμε τι χρηση κανει η καθε βιλα σε bandwidth.δεν θελω να βαλω καποια ορια στη χρηση απλα αν υπαρχει καποιο ρουτερ η αντιστοιχος τροπος ωστε να μπορουμε να ελεγξουμε τη χρηση του καθε οικηματος.συνολικη εικονα υπαρχει απο τη σελιδα του παροχου οποτε αν υποθεσουμε οτι στην βιλα Α ειναι εγκατεστημενο το δορυφορικο και ενα ρουτερ και απο εκει φευγει καλωδιο που παει στη βιλα Β και σε αλλο ρουτερ και απο το ρουτερ εκεινο φευγει καλωδιο και παει διπλα στη βιλα Γ σε τριτο ρουτερ.αν στο ρουτερ της βιλας Β με καποιον τροπο μπορεσουμε να μετρησουμε την κινηση τοτε οτι μενει ειναι της βιλας Α.
loic Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Ενα απο τα πρωτα πραγματα που μαθαινει καποιος που σπουδαζει δικτυα, ειναι οι τοπολογιες. Η τοπολογια που εχεις/θελεις να χρησιμοποιησεις εχει ενα σοβαρο θεμα... Αν πεσει ενας απο τους σταθμους, πεφτει ολο το δικτυο. Η τοπολογια που χρησιμοποιειται και εξυπηρετει συνηθως, ειναι η star. Δηλαδη ενας κεντρικος σταθμος, και απο αυτον να φευγουν συνδεσεις σε ολους τους αλλους σταθμους. Ετσι... ολοι μιλανε με ολους, και στην περιπτωση που ενας απο τους σταθμους πεσει (εκτος βεβαια απο τον κεντρικο), το δικτυο δεν επηρεαζεται. ------------------------ Εφυγα λιγο off-topic και δεν απανταω στις ερωτησεις σου, απλα θεωρησα καλο να γραψω τα παραπανω. Με τρεις σταθμους μπορει να μη σου φαινονται πολυ χρησιμα, αλλα αν βαλεις και τεταρτο σταθμο καποια στιγμη, θα καταλαβεις την χρησιμοτητα τους...
astrea966 Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2015 το γνωριζω αυτο αλλα ακριβως επειδη στην προκειμενη περιπτωση δεν ηταν σημαντικο εγινε εται λογω του οτι οι 2 βιλες χωριζονται απο μια μεσοτοιχια και δεν χρειαζοταν να τραβηχτει καλωδιο απο την κορυφη παλι.το δορυφορικο αναγκαστικα μπηκε στην κορυφη εκει που ηταν και τ`αλλα πιατα και στην ποιο κοντινη βιλα λογω περιορισμου του μεγεθους του καλωδιου που μπορει να χρησιμοποιηθει για να λειτουργησει σωστα
poulinos Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 τα hp μπορει να εχουν καμια τετοια δυνατοτητα αλλα η τιμη τους ειναι ακρως απαγορευτικη.εχει καταργηθει και το μοντελο το 310r και αυτα που βγαινουν ειναι πανω απο 600 +.και δεν νομιζω να θες να δωσεις τοσα λεφτα.μετα κοιτα σε ubiquiti να δεις τι υπαρχει.γενικα κανουν πολλα οποτε ισως εχουν τετοια δυνατοτητα.
jkoukos Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Ποια router έχετε βάλει στις 3 βίλες; Ρωτάω διότι αν είναι συμβατά με εναλλακτό firmware (DD-WRT, OpenWRT κλπ) υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Π.χ. στο δικό μου TL-WDR3600 έχω περάσει Gargoyle που δείχνει πολλές πληροφορίες.
astrea966 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 το ρουτερ που συνδεεται στο μοντεμ ειναι ενα linksys E1200.τ`αλλα 2 ειναι κατι tplink αλλα δεν θυμαμαι ακριβως το μοντελο.πρεπει να ειναι η το TL-WR841ND η το TL-WR841N.
jkoukos Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Δημοσ. 16 Μαΐου 2015 Τα TL-WR841N και TL-WR841ND είναι ακριβώς τα ίδια, με μόνη διαφορά ότι το 2ο έχει αποσπώμενες κεραίες (D=detachable). Υποστηρίζονται από DD-WRT, OpenWRT και Gargoyle. Το Linksys E1200 υποστηρίζεται από DD-WRT και Tomato. Αν θελήσεις να τα δοκιμάσεις, κατεβάζεις το κατάλληλο firmware ανάλογα το version του υλικού που έχει κάθε συσκευή.
astrea966 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 χρειαζεται καποια διαδικασια για να περαστει το firmware η γινεται με τον απλο τροπο?αν υποθεσουμε οτι το κανω στο tplink ποιο firmware θα ηταν το ιδανικο γι`αυτο που θελω να κανει?
jkoukos Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Ευκολότερο για ρύθμιση θεωρώ το Gargoyle, που στηρίζεται στο OpenWRT και είναι εύκολο στην χρήση. Μόλις μάθεις τα σχετικά και όλη την διαδικασία, μπορείς να δοκιμάσεις και τα άλλα. Μπορείς πολύ εύκολα να βάλεις οποιοδήποτε firmware μέσα από το μενού του αρχικού της εταιρείας. Π.χ. δες ένα παράδειγμα για το TL-WR1043N. Προσοχή χρειάζεται, για να μην θέμα, είναι ότι διαφέρει ο τρόπος να επαναφέρεις το αρχικό, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο. Απλά πρέπει να δεις τις οδηγίες όσον αφορά ποιο ακριβώς αρχείο πρέπει να κατεβάσεις. Ποιο ακριβώς version έχεις (v1 έως v9), ώστε να σου γράψω αναλυτικά ποια αρχεία χρειάζεσαι και τις οδηγίες;
astrea966 Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2015 πρεπει να παω απο εκει να δω τι ειναι το καθενα.θα το βαλω στο προγραμμα απο βδομαδα γιατι δεν ειναι και κοντα.θα επανελθω μολις εχω τις πληροφοριες που χρειαζεσαι. ευχαριστω
astrea966 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 λοιπον το ρουτερ ειναι το TL-WR841N και ειναι Ver 9.2. καθε βοηθεια δεκτη
poihths Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 βασικα μπορεις να περασεις ενα ρουτερ mikrotik kostos 50€ κ με ειδικο σκριπτ να παρακολουθεις ποσο τρωει η καθε ΙΡ το εχω ηδη κανει αυτο κ ειναι πολυ χρησιμο.Μαλιστα μουρχονται σε μαιλ οι πληροφοριες κ δεν χρειαζεται καν να μπαινεις στο ρουτερ απλα πρεπει το nikrotik να το βαλεις μετα το modem του παροχου για να περναει ολο το traffic απ αυτον
astrea966 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 εχω mikrotik για πρωσοπικη χρηση και θα μ`ενδιεφερε το συγκεκριμενο σκριπτακι αν σου ειναι ευκολο.στην αλλη περιπτωση που ψαχνω αν δεν καταφερω να κανω κατι με τον υπαρχον εξοπλισμο τοτε ισως καταφυγω στην λυση του Mikrotik αλλα θελει αρκετη παραμετροποιηση και εξειδικευση για να παιξει σωστα κατι που ειναι δυσκολο για τους ιδιοκτητες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα