rfc Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δεν υπαρχουν σταθερα ρουτερς αλλα σταθερες γραμμες.
ilove3dmax Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Φιλε Poylinos αυτο που του ειπα του φιλου μας ειναι το εξης λογω οτι ο 1841 δεν εχει υποστιριξη για VDSL του ειπα απλα οτι θα bridgari το απλο modem vdsl στον 1841 - την διαχηρισιση του traffic και των ip οπως και το QoS θα το κανει απο τον 1841 καθως επισης αν θελει στο μελλον να κανει και Billing μπορει να βαλει και ενα εξωτερικο Billing προγραμμα με Radius Server και να κανει συνδεση ο CISCO 1841 με τον Radius - ειπα επισης 1841 λογω οτι ειναι ποιο ευελικτος απο μεροιας IOS λογω οτι οι 1900 Series το καθε τι που θες πληρωνεις εξτρα πχ crypto πχ Routing ολα ειναι βαση Licenses και μαλιστα ακριβα - επισης ο 1841 μπορει να τον βρει καποιος σημερα απο 100 ευρω και ανω και ειναι πολυ καλη η τιμη του για αυτο που θελει να κανει το Throubout του στο Lan ειναι καπου στα 62 Mbps κατι που τον υπερκαλυπτει - Τωρα ναι καλα τα λες οτι ειναι End Of Life τα Cisco Aironet αλλα δεν μπορεις σε καμια περιπτωση να μου συγκρινεις ενα CISCO Aironet με ενα Draytek η ενα tplink η καποια αλλη εταιρια την στιγμη που τα Aironet εχουν τοσες ευκολιες που τα αλλα ακομα τα βλεπουν και θα θελαν να ειναι Cisco - εγω πρωτεινα μεταχειρισμενα και απο ebay λογω οτι ο φιλος θελει κατι οικονομικο οπως καθως επισης και το Max Throubout για τα συγκεκριμενα AIRONET ειναι 48 Mbps και προτεινα δυο για να υπερκαλυψει τον χωρο του και οσοι μου πουν τωρα οτι το VDSL ειναι 50 mbps και θα εχει bottleneck και διαφορες παπαρουνες απλα βαλτε τα κατω 50 mbps αφαιρεστε τους Vdsl Headers που συγουρα θα ειναι κανα δυο Mbps αφαιρεστε και τον θορυβο στην γραμμη αφαιρεστε κατι αλλο που μπορει να προκυψει το συνολικο Bandwith ΚΑΘΑΡΟ ειναι 45 μη πω 40 Mbps αρα λοιπον τον καλυπτουν οριακα τα aironet Ειναι μια παρα πολυ καλυ λυση το ολο σεναριο το τι θα κανει ειναι καθαρα στο δικο του κομματι αλλα μια ΛΥΣΗ και ΣΩΣΤΗ ειναι αυτη με πολυ επεκτασιμοτητα για το μελλον ναι το 1841 παιρνει καρτακι adsl πανω και αναλαμβανει χρεη adsl router.τωρα κατα ποσο οπως ειπαν και πιο πανω καποιος θελει να παρει μεταχειρισμενα ap και κατα ποσο θελει να παρει ap που ειναι end of life αυτο το αποφασιζει ο εκαστοτε αγοραστης. Οσο γιαυτο που λες φιλε μου θα διαφωνισο και θα σε παω λιγο μακρυα - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΑΡΟΧΟ Forthnet να σου παρεχει με οπτικη 40MBps up/down μισθομενη γραμμη και τελικα καθε 3 και λιγο πεφτει η γραμμη και ξαναρχετε και βλεπεις την Γραμμη να ειναι 38 - 29 - 20 - 10 και να φτανει μεχρι και τις 7 το απογευμα στα 2 και στις 9 το απογευμα να ειναι 40 καρφι αυτο δεν το λες ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΙΣΘΩΜΕΝΗ αρα λοιπον μην ακουω οτι υπαρχουν σταθερες γραμμες - δυστηχως στην Ελλαδα δεν ειναι τιποτε σταθερο ολα καταλαθος παιζουν Ξερεις τι ειναι να σου λεει ο παροχος που εχει Κατευθειαν με Οπτικη σημειο προς σημειο οτι φταιει η περιοχη σας Κυριε ? Ασε μη αρχισουμε να θιγουμε αυτο το θεμα γιατι θα χαλασουμε το θεμα του φιλου Δεν υπαρχουν σταθερα ρουτερς αλλα σταθερες γραμμες.
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δεν υπαρχουν σταθερα ρουτερς αλλα σταθερες γραμμες. αν μιλαμε για adsl routers΄καi vdsl routers τοτε δεν ειναι μονο θεμα γραμμης αλλα και θεμα εξοπλισμου. πχ σε adsl ενα thomson την ιδια γραμμη που μπορει να μην ειναι οτι καλυτερο μπορει να την κρατησει πιο σταθερη χωρις αποσυνδεση απ ενα linksys.ναι μια τελεια γραμμη θα την εχουν και τα 2 router stable αλλα τελεια γραμμη ειναι σχετικο. και ναι σιγουρα τα cisco ειναι cisco απλα παιζει να ειναι χωρις εγγυηση θα ειναι μεταχειρισμενα ,ειναι cisco με ενα χ βαθμο δυσκολιας αν ο αλλος δεν ξερει και ειναι και σκετο g.Ολα ειναι θεμα budget βεβαια
rfc Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δεν ισχυει αυτο που λες. Υπαρχουν γραμμες που παιζουν καλα με linksys και δεν ειναι σταθερες με thomson. thomson δεν υπαρχουν πια, technicolor ειναι
ilove3dmax Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δεν ισχυει αυτο που λες. Υπαρχουν γραμμες που παιζουν καλα με linksys και δεν ειναι σταθερες με thomson. thomson δεν υπαρχουν πια, technicolor ειναι Δεν συμφονο μαζι σου και παλι το Tecnicolor πρωην tomson της Forthnet πχ ενω εγω με το Cisco 2851 και με την καρτουλα HWIC - 1ADSL2+ συνχρονιζω στα 11mbps με το technicolor συνχρωνιζω στα 13900 Mbps αλλα εχω συμβιβαστει με το Cisco γιατι πρωτον το πληρωσα δευτερον εχω και Call Manager Express 8.6 πανω τριτων εχω 17 VPN απανω μου και επισης κανω οτι θελω πανω σε αυτο το σασι και δεν με ελενχει και κανενας παροχος οπως κανουν οι παροχοι συνηθως με τα δικα τους Modem τεσπα σκοπος μας δεν ειναι να διαφωνισουμε επ αυτου του θεματος αλλα να βοηθησουμε τον φιλο σε μια σωστη επιλογη α και πουλινος τα Cisco Δεν ειναι μονο G αλλα και A καποιοι που εχουν Mac συνδεονται και σε A συνηθως τα Mac Book εχουν abgn Καρτες
rfc Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Το οτι σου συγχρονιζει το thomson πιο πολυ απο το cisco δεν ειναι επιχειρημα για κατι το εντελως διαφορετικο που λεω εγω φιλε. Αλλο πραγμα αυτο που λες εσυ. Εγω αυτη τη στιγμη στην εταιρεια εχω ενα cisco 877 που συχρονιζει 3-5mbit πιο πανω απο οτιδηποτε αλλο. Δεν εχει να κανει αυτο.
BoullyBoy Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 όλα καλά και ωραία, να γυρίσουμε τώρα αν γίνεται στο θέμα μας γιατί δεν καταλαβαίνω μια απο αυτά που λέτε τουλάχιστον τα περισσότερα. μιλάμε για τα HP που είναι πολύ ακριβά και πάνε στα 500+ ευρώ. εδώ βλέπω ένα κομμάτι που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση διαφορά τιμής. Απο ότι κατάλαβα αυτό το HP κάνει το διαμοιρασμό χωρίς να επηρεάζει καθόλου το ZTE οπότε αυτό θα κάνει όλη την δουλειά των IP και Bandwith έτσι δεν είναι; αντί να έβαζα το Ubiquiti που είναι απλά AP και καταλαβα γιατί δεν κάνει αν έβαζα αυτό δεν θα έκανε την δουλειά; http://www.skroutz.gr/s/1674917/HP-A-MSR900-W-Router.html
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 α και πουλινος τα Cisco Δεν ειναι μονο G αλλα και A καποιοι που εχουν Mac συνδεονται και σε A συνηθως τα Mac Book εχουν abgn Καρτες απλα ειναι σχετικα παλια χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι καλα. και χωρις να σημαινει οτι αμα ειναι n οτι θα κερδισει κατι σε ταχυτητα.και τα hp ηταν a/b/g/n.απλα θα παρει κατι χωρις εγγυηση και κατι που δεν ξερω ποσο ευκολα θα μπορεσει να το σεταρει ο ιδιος. εκτος αν δινουν lifetime οπως της hp.σε φτηνες τιμες βρισκει και Hp msm 310 (a/b/g) και Hp msm 320. Δεν ισχυει αυτο που λες. Υπαρχουν γραμμες που παιζουν καλα με linksys και δεν ειναι σταθερες με thomson. thomson δεν υπαρχουν πια, technicolor ειναι ας το αφησουμε εδω αυτο το θεμα γιατι θα επεκταθουμε και θα χαλασουμε το θεμα. όλα καλά και ωραία, να γυρίσουμε τώρα αν γίνεται στο θέμα μας γιατί δεν καταλαβαίνω μια απο αυτά που λέτε τουλάχιστον τα περισσότερα. μιλάμε για τα HP που είναι πολύ ακριβά και πάνε στα 500+ ευρώ. εδώ βλέπω ένα κομμάτι που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση διαφορά τιμής. Απο ότι κατάλαβα αυτό το HP κάνει το διαμοιρασμό χωρίς να επηρεάζει καθόλου το ZTE οπότε αυτό θα κάνει όλη την δουλειά των IP και Bandwith έτσι δεν είναι; αντί να έβαζα το Ubiquiti που είναι απλά AP και καταλαβα γιατί δεν κάνει αν έβαζα αυτό δεν θα έκανε την δουλειά; http://www.skroutz.gr/s/1674917/HP-A-MSR900-W-Router.html hp εχω δουλεψει συσκεκριμενα που ειναι ap's και παιζουν με controller οχι απλα ενα ρουτερ.
ilove3dmax Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 απλα ειναι σχετικα παλια χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι καλα. και χωρις να σημαινει οτι αμα ειναι n οτι θα κερδισει κατι σε ταχυτητα.και τα hp ηταν a/b/g/n.απλα θα παρει κατι χωρις εγγυηση και κατι που δεν ξερω ποσο ευκολα θα μπορεσει να το σεταρει ο ιδιος. εκτος αν δινουν lifetime οπως της hp.σε φτηνες τιμες βρισκει και Hp msm 310 (a/b/g) και Hp msm 320. ας το αφησουμε εδω αυτο το θεμα γιατι θα επεκταθουμε και θα χαλασουμε το θεμα. hp εχω δουλεψει συσκεκριμενα που ειναι ap's και παιζουν με controller οχι απλα ενα ρουτερ. Λοιπον για να τελιωνουμε περι Cisco κλπ Ο φιλος ηθελε φθηνη λυση ομως με αυτα που ζηταει του ειπα ΝΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΛΛΑ Ειναι η ποιο εντιμη και σωστη λυση για αυτο που θελει και του βρηκα και λινκ προς αγορα οπως του ειπα και οτι θα του τα στησω τσαμπα διοτι το εχω το Config ΕΤΟΙΜΟ τωρα εσεις σκαλωσατε στο θεμα της Εγγυησης και του END OF LIFE ας κανει τωρα την δουλεια του για το καλοκαιρι και ας παει μετα να κανει αλλη υλοποιηση που δεν νωμιζω δηλαδη αντε να παρει 2 AccessPoint ιδια για ρεζερβα αλλα δεν κοιτατε τις απαιτησεις του χρηστη μερικοι αλλα να πειτε οτι κοτσανα θελετε και για αν η γραμμες ειναι σταθερες η οχι πουλινος δεν τα λεω για σενα αλλα για καποιους που δεν καταλαβαινουν η κανουν πως δεν καταλαβαινουν εδω διαβαζω πχ ενας στο ινσομνια που εχει το 2700 Draytek και λεει οτι καθυστερει στο ιντερνετ και μερικες φορες πρεπει να το κλησει και να το ξανα ανοιξει ε λοιπον αυτη ειναι η σταθεροτητα των Draytek ? Να την βρασω και ναι με 250 ευρω εχεις κανει την δουλεια σου απο το να πας να παρεις TPLINK ΚΑ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΕΖΙΕΣ που θα χανουν το ενα το αλλο και τετοιες βλακιες Φιλαρακο που μιλησαμε μαζι στο τηλ αν δεν γουσταρει να κανεις τιποτε απο ολα αυτα παραγγιλε απο καταστημα πληροφορικης ενα η δυο σετακια Power Line που το ενα να παιρνει VDSL και να το δινει σε 2 WIFI AccessPoints Που να ειναι ειναι το ενα Reapeater Του αλλου παλι θα δωσεις εκει καμια 150αρια ευρω και θα κανεις την δουλεια σου απλα ειναι τα πραγματα τωρα τι θα σου προκιψει μετα ? δεν γνωριζω και θεος μαζι σου
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 σε μεταχειρισμενα παντως θα βρει και hp controller/ap σε χωμα τιμες και εχουν Lifetime.ακομα και colubris networks να παρει που την εχει παρει η hp σου τα αλλαζουν και αυτα αμα παθουν κατι.ισχυει για τα Indoor ap οχι για τα outdoor.πχ msc3200,map 320,330,msm 310,msm320. και ειναι κομματακι πιο ευκολα στο configuration.
theoklitos Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Καπως ετσι ηθελα να το θεσω και εγω φιλε μου αλλα με πορδες δουλειες δεν γινοντε εχω στησει τετοιες εγκαταστασεις σε νησια που πανε 3 χρονια τωρα και δεν με εχουν ενοχλησει ποτε δεν εχουν κανει κιχ τοσο καιρο και δουλευουν 24αρες την μερα 365 μερες το χρονο Πάνω σε αυτό το θέμα και επειδή διατηρώ ενοικιαζόμενα δωμάτια αντιμετωπίζοντας παρεμφερή προβλήματα, έχω modem-router της forthnet και πρόσφατα αγόρασα LINKSYS EA6300 SMART WI-FI ROUTER DUAL BAND N300. Σκέφτομαι να αντικαταστήσω το modem της forthnet με ένα καλύτερο ώστε να αποκτήσω μεγαλύτερη σταθερότητα και για καλύτερη απόδοση σήματος. -Το cisco που προτείνεις είναι μόνο ρούτερ και λειτουργεί συνδεδεμένο μέσω ethernet με το modem(δηλαδή το ένα δίπλα στο άλλο)? -Καλύτερα δεν θα ήταν να αγοράσω ένα modem-router? -Το Linksys που αγόρασα πως το κρίνετε? Το σκεπτικό μου είναι να εγκαταστήσω ένα αξιόλογο νέο μοντεμ το οποίο θα μπορώ να το συνδέσω μέσω ethernet ή ως AP με το LINKSYS. Σημειώνω ότι οι maximum χρήστες που συνδέονται κατά την full season φθάνουν τους 50. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 για 50 ατομα σιγουρα θα εβαζα 2 ap για να εχω καλυτεψη καλυψη του χωρου αλλα και λιγοτερο traffic Πανω στα ap.Το adsl router θα το ειχα απλα σαν adsl router τιποτα παραπανω.
theoklitos Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν με AP και Repeater αλλά με δυσκολία κατάφερνα να πιάνω καλό σήμα σε όλα τα σημεία ενώ πολλές φορές υπήρχε αστάθεια. Άρα εσύ προτείνεις να διατηρήσω το ήδη υπάρχων modem της forthnet? Σαν access point αυτό που αγόρασα αξίζει? Έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο?
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 το θεωρω βλακεια σε χωρο που δεν ειναι σπιτι να εχεις Repeaters.εκει το πιο ευκολο ειναι ap με poe switch ή poe injectors και Utp εννοειται σε καθε ap.απο εκει και περα ο καθενας παει με βαση τα λεφτα που θελει.αλλοι παιρνουν ap με 100 ευρω αλλοι παιρνουν tp link των 20 ευρω αλλοι πανε σε draytek αλλοι πανε σε ubiquiti. το poe βολευει γιατι αμα κολλησει κατι δεν χρειαζεται να τρεχεις να κανεις reboot αποο το ρευμα αλλα ολη η διαχειριση γινεται απο κατω μεχρι και Remote αν πεφτουν σε managed switch.
theoklitos Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Για να καταλάβω, μέχρι τώρα πήγαινα την AP σε ένα άλλο σημείο του κτιρίου και την σύνδεα ασύρματα με το modem. Απ'ότι καταλαβαίνω στο PoE(Power over Ethernet), η σύνδεση είναι ενσύρματη. Δηλαδή πάω σε απομακρυσμένο από το μόντεμ σημείο και βάζω στην πρίζα switch και στην συνέχεια AP? Σωστά το λέω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα