Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μάγκες. ο φίλος μου ανοίγει μια καφετερια και έχει κάνει σύνδεση VDSL.

Οι περισσότερες καφετέριες έχουν το θέμα με το WiFi που κολλάει συνέχεια και επειδή δεν θέλω να τον αφήσω έτσι θέλω να μου προτείνετε αν υπάρχει κάποιο δυνατό Modem/Router που θα το κάνει την δουλειά εύκολη σε αυτό το θέμα.

Απο κόσμο που θα συνδέετε θέλω να υπολογίσω πως θα υπάρχει μόνιμα 20 άτομα γιατί θα είναι πλατεία και δεν θα είναι μόνο αυτού που θα κάθονται εκεί.

Σε εμβέλεια περίπου είναι 15 μέτρα περιμετρικά.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

θα πρότεινα microtik αλλά μια ποιο "βατή" λύση είναι τα προιόντα της ubiquiti, δες το bullet με μια omni κεραία ή καλύτερα κάποιο κατευθυντικό πανελ.

modem/router δες το drytek vigor 2760n, αρκετά καλό και σταθερό.

Δημοσ.

To drytek το βλέπω σε μεγάλο κόστος αλλα και καλή τιμή απλά τα επιπλέον χαρακτηριστικά που έχει απλα δεν χρειάζονται, στην ουσία πληρώνεις κάτι και παίρνεις μόνο μια ιδιότητα απο αυτό.

Το bullet είναι μια καλή λύση θα έλεγα και θα δώσει και καλά αποτελέσματα με μια καλή κεραία.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια καλή κεραία για να έχει καλό τουλάχιστον σήμα στα 15 μέτρα, για budget περίπου θα έλεγα ένα 100άρισκο μια χαρά θα είναι έτσι; σε αυτά τα 100 θα μπεί το bullet, η omni και το σύστημα για το POE

Δημοσ.

το draytek ειναι μια καλη αξιοπιστη λυση και τα 150 ευρω τα θεωρω μικρο ποσο για καποιον που θα δωσει δεν ξερω ποσες χιλιαδες ευρω για την καφετερια.επισης ναι τα Ubiquiti ειναι μια πολυ καλη λυση,.το draytek εχει και bandwidth management. ;).

απλα καλο ειναι να υπαρχουν και access point και για καλυτερη καλυψη αλλα και για να μην πιταρει μια συσκευη.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι διπλό σε τέτοιες ανάγκες. Χρειάζεται κάποια ασύρματη συσκευή που να μπορεί να ανταπεξέλθει πάνω από 30 ταυτόχρονους χρήστες και επίσης να διαθέτει ικανό bandwidth management.

Τα περισσότερα ΑΡ ή router που υπάρχουν δεν τα πάνε καλά ταυτόχρονα και στα 2 και ειδικά στους χρήστες συνήθως δουλεύουν μέχρι τους 15, φθάνοντας το πολύ 20-25 και μετά απλά κολλάνε.

Π.χ. για συσκευές της Ubiquiti πας σε λύση των Unifi και επ' ουδενί σε Βullet, Nanostation κλπ, που ούτε bandwidth management έχουν, ούτε μπορούν να καλύψουν πολλούς χρήστες.

Για ευκολία στις ρυθμίσεις προτείνω Unifi ή Draytek ΑΡ-810. Τα Mikrotik είναι οικονομικότερα έχουν τεράστιες δυνατότητες παραμετροποίησης routing, αλλά θέλουν γνώσεις.

Τέλος να έχεις υπόψη ότι ακόμη και με αυτά πάνω από 40 ταυτόχρονους χρήστες θ' αρχίσουν τα προβλήματα. Όχι λόγω των συσκευών αλλά καθώς όλοι οι χρήστες θα προσπαθούν να μιλήσουν μαζί στο ίδιο κανάλι, θα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και μάλιστα με χαμηλό όριο χρήσης, γίνονται χειρότερα τα πράγματα. Γι' αυτό σε παρόμοιες εγκαταστάσεις μοιράζουμε τον φόρτο σε διαφορετικά ΑΡ, έτσι ώστε να έχουμε το μέγιστο 30 ανά συσκευή.

• Like 1
Δημοσ.

το draytek ειναι μια καλη αξιοπιστη λυση και τα 150 ευρω τα θεωρω μικρο ποσο για καποιον που θα δωσει δεν ξερω ποσες χιλιαδες ευρω για την καφετερια.επισης ναι τα Ubiquiti ειναι μια πολυ καλη λυση,.το draytek εχει και bandwidth management. ;).

απλα καλο ειναι να υπαρχουν και access point και για καλυτερη καλυψη αλλα και για να μην πιταρει μια συσκευη.

καμία σχέση το ποσό απλά θεωρώ πως είναι σεβατό. και μιας και ειναι άτομο που είναι 0 στην τεχνολογία φαντάσου πως θα του φαίνονται αυτά τα ποσα. εμείς δίνουμε 400 σε κάρτες γραφικών και αυτοί βολεύονται με τα 20άευρα.

Αυτό που θέλω να γίνει είναι να πάω να το βάλω και να μην ξανα ασχοληθώ καθόλου με αυτό, στην ξάνθη όλες οι καφετεριες έχουνε το πρόβλημα με το wifi και δεν θέλω να το έχει και ο φίλος μου.

Αυτό που έχω βρεί είναι το ubiquiti unifi ap long range και μου κάθεται και όμορφο όπως το πρότεινε και ο φίλος απο πάνω. θα μπορέσει να αντέξει τα 30-40 περίπου ταυτόχρονα χωρίς να έχει πρόβλημα;, δεν είναι το να έχουν αργή ταχύτητα αυτό δεν είναι το ανησυχητικό, το πρόβλημα είναι το να συνδέονται άνετα χωρίς να κολλάει καθόλου.

Εκτόςε αυτού μπορεί να το μοιράσει το δίκτυο και σε αυτό που θα έχει το router αλλα και το AP.

Γενικά αν ήσασταν εσείς τη θα κάνατε;

Δημοσ.

Φιλε μου καλες ολες οι λυσεις που σου εδωσαν τα παιδια παραπανω αλλα σαν σοβαρη λυση θα σου προτεινα τα CISCO AIR-LAP1242AG-A-K9 Τα συγκεκριμενα θελουν εναν Wifi controller της Cisco αλλα μπορεις να μπεις στην Cisco και να κατεβασεις το Firmware που γινονται αυτονομα και δεν θελουν τον πανακριβο controller της CISCO , Τωρα απο θεμα τιμης τα συγκεκριμενα η Cisco τα εχει end of life αλλα πουλιωνται ακομα στα μαγαζια τα εχω δει εως και 400 ευρω το τεμαχιο προς θεου δεν θες κατι τετοιο σε κοστος τα βρηκα τα συγκεκριμενα μαζι με κεραιες εσωτερικου χορου για δυο τεμαχια ειναι 64 ευρω + 82 τα μεταφορικα 

το λινκ ειναι 

http://www.ebay.com/itm/AIR-LAP1242AG-A-K9-with-AIR-ANT5145V-R-and-AIR-ANT5959-included-/321686772597?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ae6069b75

ειναι επιτιχια και γενικα κομψα για καφετεριες πιστευω οτι θα κανεις την δουλεια σου ακομα και με ενα 

τωρα οσο αναφορα το στυσιμο εχει γραφικο περιβαλλον και ειναι σχετικα απλο στην εγκατασταση θα δυσκολευτεις λιγο στην αρχη μεχρι να καταλαβεις την δομη του αλλα μετα απο μια οριτσα θα το πεζεις στα δαχτυλα

οτι θες μην διστασεις να μου στηλεις και πμ . ενα μικρο προβλημα που θα αντιμετοπισεις ειναι το ρευμα - ειναι Power Over Ethernet αλλα μπορεις να βρεις ενα 4πορτο poe switch 10/100 και εδω μεσα ακομα πολυ οικονομικο πιστευω οτι με 150 με 180 ευρω μαξιμουμ θα κανεις την δουλεια σου αξιοπρεπως και με σοβαρο brand name εξοπλισμο και αν θες να ψαχτεις για bandwith management εχει που να φανε και κοτες ειδικα αυτο

οπως ειπα αν θες κατι ασε μου τηλ στο πμ να τα πουμε να σου σε βοηθω να κανεις σωστη επιλογη  :)

καμία σχέση το ποσό απλά θεωρώ πως είναι σεβατό. και μιας και ειναι άτομο που είναι 0 στην τεχνολογία φαντάσου πως θα του φαίνονται αυτά τα ποσα. εμείς δίνουμε 400 σε κάρτες γραφικών και αυτοί βολεύονται με τα 20άευρα.

Αυτό που θέλω να γίνει είναι να πάω να το βάλω και να μην ξανα ασχοληθώ καθόλου με αυτό, στην ξάνθη όλες οι καφετεριες έχουνε το πρόβλημα με το wifi και δεν θέλω να το έχει και ο φίλος μου.

Αυτό που έχω βρεί είναι το ubiquiti unifi ap long range και μου κάθεται και όμορφο όπως το πρότεινε και ο φίλος απο πάνω. θα μπορέσει να αντέξει τα 30-40 περίπου ταυτόχρονα χωρίς να έχει πρόβλημα;, δεν είναι το να έχουν αργή ταχύτητα αυτό δεν είναι το ανησυχητικό, το πρόβλημα είναι το να συνδέονται άνετα χωρίς να κολλάει καθόλου.

Εκτόςε αυτού μπορεί να το μοιράσει το δίκτυο και σε αυτό που θα έχει το router αλλα και το AP.

Γενικά αν ήσασταν εσείς τη θα κάνατε;

• Like 1
Δημοσ.

το ιδιο με τα cisco μπορει να το κανει και με Hp αλλα τα κοστη ανεβαινουν αρκετα ειδικα αμα μπει controller.ναι μεν lifetime warranty ναι μεν σκληροπυρηνικα ap's και αλλες δυνατοτητες αλλα το κοστος θα ανεβει πολυ.

Δημοσ.

Ναι φιλε μου δεν αντιλεγω αλλα του εστειλα λινκ που τα παιρνει οικονομικα ειναι τα managed απο controller τα οποια τα κανεις autonomous στο λεω γιατι πηρα και εγω 4 και τα μετετρεψα σε autonomous οσο για το ρευμα επειδη δυο ηθελα στην συγκεκριμενη περιπτωση τα εριξα στις δυο Poe ports του asa 5505 που εχω αλλα και παλι ενα οικονομικο poe switch δεν ξεπερνα τα 50 με 80 ευρω

αρα βαλε 64 ευρω και 24 λεπτα τα δυο  accesspoint + τα μεταφορικα  + ενα ενα poe switch 10/100 και αυτα δεν ειναι inline power οπως τα τηλεφωνα πχ 7965g της cisco ειναι κανονικο poe συν οτι εχει και κεραιες μεσα που απο τι ειδα ειναι οι Ceiling Mount για οροφη η τιμη ειναι χωμα και το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα τον προδοσουν οσοι χρηστες και να μπουν μεσα γιαυτο του λεω και 2 τεμαχια αν και ενα χρειαζετε κανονικα αλλα δυο για να καλυψεις περιοχες που δεν καλυπτουν αλλα

συνολο πανο απο 160 με 180 ευρω δεν θα του βγει σε σχεση με αλλες λυσεις που τελικα στο τελος θα αναγκαστει να δωσει τα λεφτα αυτα για να κανει την δουλεια του.

βεβαια μην ξεχναμε οτι στην καφετερια το να εχει wifi ναι μεν ειναι πρωτερημα αλλα η καφετερια δεν ειναι το σπιτι μας αλλα ουτε και internet cafe αρα λοιπον δεν παμε εκει για να κατεβαζουμε τα κερατα μας παμε για να ποιουμε καφε να μιλησουμε με τους φιλους μας αντε να στειλουμε κανα mail κανα fb αντε στην χειρωτερη να δουμε κανα youtube σκεψου να αρχησουν ολοι να μπαινουν στο youtube παει θα την λιωσει τη γραμμη και ποσο μαλλον τα AccessPoint γιαυτο λοιπον Cisco που δεν ειναι οικονομικα αν τα αγορασεις καινουργια αλλα απο εbay ειναι χωμα και ειναι οτι πρεπει για την δουλεια που τα θελει τωρα αν θελει HP αν και ξερω οτι ειναι καλα δεν τα εχω βαλει ποτε για να φερω αποψη αλλα φανταζομαι οτι κατι αντοιστηχο παιζει και εκει . αλλα τιμες μαμα μια

Δημοσ.

Σοβαρά προτείνουμε AP με End-of-Sale Date July 26, 2013 με  Υποστηριζόμενα πρότυπα 802.11a/802.11g και να φανταστώ με ΟΜΝΙ Κεραίες, μόνο και μόνο επειδή είναι CISCO? 

Είναι σαν να προτιμάω μία Mercedes-Benz 190 του 1992, αντί εάν καινούριο VW Golf. 

στην ξάνθη όλες οι καφετεριες έχουνε το πρόβλημα με το wifi 

Βλέποντάς σε να εστιάζεις μόνο στο AP (και όχι και σε Router) και να επιλέγεις High Power συσκευές, μάλλον και του καφετερία του φίλου σου θα είναι θα προστεθεί στις παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

πρέπει να μελετήσεις και να κάνεις καλή κατανομή του bandwith.

επίσης αν είναι μεγάλος ο χώρος, είναι καλύτερα να έχεις πολλές κεραίες σε σωστή διασπορά παρά μια high power.

• Like 1
Δημοσ.

λοιπόν μάγκες μια χαρά όλα αυτά που λέτε απλά απο αυτά τα προϊόντα είμαι Κινέζος. δεν ξέρω τίποτα πάνω σε αυτά. πείτε μου απο hardware περιφερειακά ότι θέλετε, απλά με τα δίκτυα δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν ποτέ.

Με λίγα λόγια όπως το κόβω θα πάει με το σύστημα μέσα να είναι με το router μιας και δεν θα έχει πολλά άτομα αλλα περίπου 20 με 30. και θέλω μια κεραία για να μπορεί να κάνει την έξω δουλειά που θα είναι πιστεύω 40 άτομα μιας και οι δίπλα καφετερίες θα παίρνουν απο εκεί.

και το άλλο είναι ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με πολλά προϊόντα, ένα κομάτι για να κάνει απλά την δουλειά τώρα για τα cisco ο φίλος ilove3dmax με είπε αρκετά και ευχαριστώ απλά προτιμώ να είναι κάτι πιο απλό :D

απο ubiquiti είπατε μερικοί και ότι το bullet δεν κάνει δουλειά, σεβαστό αυτό αλλά για τα ubiquiti unifi έχετε να πείτε τίποτα. Θα κάνει καλύτερα την δουλειά του;

Τώρα για 3-4 συστήματα για ένα wifi και κόστος να ξεπερνάει τα 200 ευρώ αν τα πώ στον φίλο μου θα του πέσουν και άλλο τα μαλλιά γιατί απλά όπως είπα δεν ασχολείται με την τεχνολογία και λογικό να του φανούνε πολλά.

Μιας και θα κάνουμε εγκατάσταση καμερών ακι έχουν περαστεί UTP καλώδια δεν είναι τίποτα να τραβήξω ακόμα ένα και να συνδέσω το ubiquiti unifi στην τζαμαρία που θα βλέπει τα έξω τραπέζια.

Δημοσ.

Εγώ έχω εστιατόριο και τουριστικό μάλιστα σε νησί. Έχω ένα ZTE του ΟΤΕ για να οριζω πόσο ίντερνετ θα μοιραζω ένα access point γίνεται δουλειά;

Δημοσ.

Εγώ έχω εστιατόριο και τουριστικό μάλιστα σε νησί. Έχω ένα ZTE του ΟΤΕ για να οριζω πόσο ίντερνετ θα μοιραζω ένα access point γίνεται δουλειά;

πετας και το zte παρεα.ακομα και ενα tp link 8968 εχει περισσοτερα πραγματα και ειναι πιο σταθερο απο το zte

Δημοσ.

Δεν έχω λεφτά για άλλο ρουτερ ένα access point σκέφτομαι για αγορά να μοιραζω το ίντερνετ έχω 24 στο μαγαζί ΟΤΕ κλειδώνει στα 20

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...