haris013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω τους γνώστες, αυτή τη στιγμή έχω έναν 500αρη εξωτερικό για backup. θέλω όμως να τον φορμάρω να χρησιμοποιήσω τον δίσκο αυτόν σε ένα πρότζεκτ που δουλεύω και επείγει η ανάγκη για δίσκο. μέχρι λοιπόν να πάρω άλλο δίσκο(λογικά αύριο) τι μπορώ να κάνω ώστε να κρατήσω ανέπαφα και (σχετικά) ασφαλή τα δεδομένα του εξωτερικού μου δίσκου? μπορώ να φτιάξω ένα συμπιεσμένο image και να το βάλω προσωρινά στον εσωτερικό μου δίσκο(1Tb) και να το κάνω restore μόλις πάρω νέο εξωτερικό? υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος ή τρόπος για να κάνω αυτό που θέλω διότι δεν με βολεύει να κάνω copy-paste όλα τα δεδομένα του εξωτερικού στον εσωτερικό μου δίσκο προφανώς..
haris013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 επειδή βιάζει αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν η λύση το image είναι καλή στην περίπτωσή μου?
TheELF Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Ναι με οποιοδήποτε πρόγραμμα cloning μπορείς να το κάνεις αυτό πρόσεχε όμως να κάνεις image για να σου φτιάξει αρχείο και όχι clone που γράφει έναν δίσκο πάνω στον άλλο. Υπάρχουν και αρκετά ελεύθερα προγράμματα για αυτό π.χ. το clonezilla http://clonezilla.org/clonezilla-live/doc/01_Save_disk_image/advanced/09-advanced-param.php Αν τα αρχεία που έχεις στον δίσκο είναι ταινίες ή γενικά αρχεία που δεν παίρνουν συμπίεση τότε απλά θα χάσεις πολύ χρόνο για λίγο όγκο λιγότερο.
haris013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Ναι με οποιοδήποτε πρόγραμμα cloning μπορείς να το κάνεις αυτό πρόσεχε όμως να κάνεις image για να σου φτιάξει αρχείο και όχι clone που γράφει έναν δίσκο πάνω στον άλλο. Υπάρχουν και αρκετά ελεύθερα προγράμματα για αυτό π.χ. το clonezilla http://clonezilla.org/clonezilla-live/doc/01_Save_disk_image/advanced/09-advanced-param.php Αν τα αρχεία που έχεις στον δίσκο είναι ταινίες ή γενικά αρχεία που δεν παίρνουν συμπίεση τότε απλά θα χάσεις πολύ χρόνο για λίγο όγκο λιγότερο. είναι φωτογραφιες ταινίες κάποια pdf word κλπ. μουσική . δεν αξίζει δηλαδή? τέλος υπάρχει κάποια επίπτωση κατα την επαναφορά? μην βγουν coruppted ή οτιδήποτε άλλο ε? θα είναι τα αρχεία ακριβώς οπως πριν το imaging?
TheELF Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Εκτός από τα έγραφα word τα υπόλοιπα δεν παίρνουν αρκετή συμπίεση. Όχι από την στιγμή που δεν θα σου βγάλει κάποιο σφάλμα όταν παίρνεις το image(και δεν κάνεις κάποιο λάθος εσύ) θα είναι όλα οκ και θα τα επαναφέρει όπως ήταν. 1
haris013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Εκτός από τα έγραφα word τα υπόλοιπα δεν παίρνουν αρκετή συμπίεση. Όχι από την στιγμή που δεν θα σου βγάλει κάποιο σφάλμα όταν παίρνεις το image(και δεν κάνεις κάποιο λάθος εσύ) θα είναι όλα οκ και θα τα επαναφέρει όπως ήταν. ωραία, απο προγράμματα γι'αυτή τη δουλέιά προτείνεις clonezilla?
CMD Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Αφού θα πάρεις καινούργιο, γιατί δεν χρησιμοποιείς τον καινούργιο στο project; Όπως και να χει, εφόσον δεν έχεις λειτουργικό πάνω , δεν χρειάζεσαι cloning πρόγραμμα, ένα απλό c/p κάνει την δουλειά του. Αν θέλεις σιγουριά να μην σου κοπεί στην μέση η αντιγραφή, δοκίμασε το roadkill unstoppable copy ή το terra copy (δωρεάν και τα δύο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα