Προς το περιεχόμενο

Μπορεί ένα Windows tablet να αντικαταστήσει ένα laptop/desktop;;

AlienTechGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,έχω το desktop της υπογραφής στο οποίο κάνω απλά πράγματα όπως surfing,γράψιμο κώδικα (απλά πράγματα) σε C++/Java και παίζω και κάνα NBA/Racing παιχνιδάκι.

Το θέμα είναι πως θέλω κάτι φορητό,οπότε σκέφτομαι να δώσω το desktop και να πάω σε κάποιο Windows 8.1 tablet με Core επεξεργαστή (και όχι Atom κτλ).

Η ερώτηση μου είναι,θα με καλύψει για αυτά που θέλω να κάνω;;Δεν λέω βάση μεγέθους,αλλά βάση επιδόσεων.

O σταθερος της υπογραφης σου σε καλυπτει? O i5 που εχει το surface 3 ειναι στα ιδια πλαισια με τον pentium που εχεις, βγαλε την μιση ram και παιρνεις μια γευση του τι μπορει να σου προσφερει ενα απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο tablet, τουλαχιστον απο επεξεργαστικη ισχυ. Μετα απο πρακτικης αποψης θα πρεπει να δεις αν οι 12'' σε καλυπτουν για την δουλεια σου ή αν θα σε κουρασουν, οποτε καλυτερα να πας σε καποιο μεγαλυτερο laptop, επισης δες και το θεμα πληκτρολογιο, μην περιμενεις και πληκτρολογιο επιπεδου thinkpad και αν γραφεις κωδικα μαλλον θα σε κουρασει αυτο που δινει η ms για το surface.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O σταθερος της υπογραφης σου σε καλυπτει? O i5 που εχει το surface 3 ειναι στα ιδια πλαισια με τον pentium που εχεις, βγαλε την μιση ram και παιρνεις μια γευση του τι μπορει να σου προσφερει ενα απο τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο tablet, τουλαχιστον απο επεξεργαστικη ισχυ. Μετα απο πρακτικης αποψης θα πρεπει να δεις αν οι 12'' σε καλυπτουν για την δουλεια σου ή αν θα σε κουρασουν, οποτε καλυτερα να πας σε καποιο μεγαλυτερο laptop, επισης δες και το θεμα πληκτρολογιο, μην περιμενεις και πληκτρολογιο επιπεδου thinkpad και αν γραφεις κωδικα μαλλον θα σε κουρασει αυτο που δινει η ms για το surface.

Πληκτρολόγιο έχω εξωτερικό ;) Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του Surface 3 φαντάζομαι είναι καλύτερη από την αντίστοιχη του Pentium οπότε είναι οκ για τη πιο βαριά χρήση του συστήματος (Nba/Pro). Επεξ/σία από AlienTechGR

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως, ως gadget ένα surface pro θα σε ευχαριστήσει αρχικά περισσότερο από οποιοδήποτε λάπτοπ, καθώς θα ασχολείσαι μαζί του πολύ χρησιμοποιώντας και τις δυο λειτουργίες του. Φοβάμαι, όμως, ότι για τη χρήση που το θες, σε βάθος χρόνου, όταν το ακουμπήσεις για τα καλά πάνω σε κάποιο γραφείο και παροπλιστεί η τάμπλετ λειτουργία του, θα σου αφήσει ένα κενό λόγω του αδύναμου hardware και τότε θα εύχεσαι να είχες ένα δυνατότερο μηχάνημα.

Όπως το σκέφτομαι, μήπως να πάρεις δύο συσκευές; Ένα φθηνό windows υβριδικό για να σου φύγει η κ@#λα και ένα κανονικό δυνατό λάπτοπ για να κάνεις τη δουλειά σου αλλά και να παίζεις παιχνίδια αξιοπρεπώς για κάποια χρονάκια; Αντί να δώσεις 1.500 ευρώ και βάλε για κάποιο surface pro 3, να δώσεις 1.200 για ένα πολύ δυνατό λάπτοπ και ένα 300άρι για κάποιο windows υβριδικό. Και τα δυο φορητά είναι και μάλιστα, θα συγχρονίζουν μια χαρά τα αρχεία σου και τα περιβάλλον εργασίας.

Επεξ/σία από kirileman

Πληκτρολόγιο έχω εξωτερικό ;) Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του Surface 3 φαντάζομαι είναι καλύτερη από την αντίστοιχη του Pentium οπότε είναι οκ για τη πιο βαριά χρήση του συστήματος (Nba/Pro).

Nαι, εχει καλυτερη gpu το surface 3 pro απο την τωρινη σου.

Nαι, εχει καλυτερη gpu το surface 3 pro απο την τωρινη σου.

Αν μιλάμε για την HD4400, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά για το που κατατάσσεται με βάση τις επιδόσεις της εδώ.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της στα παιχνίδια, διαπιστώνει κανείς ότι δεν παίζει σχεδόν κανένα σύγχρονο παιχνίδι ούτε καν στην ανάλυση 1024Χ768, δε μιλάμε καν για την ανάλυση της οθόνης του surface pro 3. 1-2 σύγχρονα παιχνίδια είναι που μπορεί να τρέξει ικανοποιητικά με όλες τις ρυθμίσεις στο low και φυσικά, κάποια παλαιότερα.

Αν μιλάμε για την HD5000 των πανάκριβων i7 μοντέλων, τότε είναι ελαφρώς καλύτερα τα πράγματα, αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό.

Ούτε σύγκριση, φυσικά, με μια ανεξάρτητη mobile κάρτα γραφικών, πχ την 850M.

Αν μιλάμε για την HD4400, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά για το που κατατάσσεται με βάση τις επιδόσεις της εδώ.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της στα παιχνίδια, διαπιστώνει κανείς ότι δεν παίζει σχεδόν κανένα σύγχρονο παιχνίδι ούτε καν στην ανάλυση 1024Χ768, δε μιλάμε καν για την ανάλυση της οθόνης του surface pro 3. 1-2 σύγχρονα παιχνίδια είναι που μπορεί να τρέξει ικανοποιητικά με όλες τις ρυθμίσεις στο low και φυσικά, κάποια παλαιότερα.

Αν μιλάμε για την HD5000 των πανάκριβων i7 μοντέλων, τότε είναι ελαφρώς καλύτερα τα πράγματα, αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό.

Ούτε σύγκριση, φυσικά, με μια ανεξάρτητη mobile κάρτα γραφικών, πχ την 850M.

Kαμμια σχεση με δυνατη ανεξαρτητη gpu οπως λες, αλλα πιο γρηγορη απο την τωρινη του. Αυτο ηταν το ερωτημα του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαμμια σχεση με δυνατη ανεξαρτητη gpu οπως λες, αλλα πιο γρηγορη απο την τωρινη του. Αυτο ηταν το ερωτημα του.

Πιο δυνατή είναι, αλλά και τα σύγχρονα παιχνίδια είναι πολύ πιο βαριά από αυτά που έπαιζε πριν από χρόνια. Αν αρκείται στο να δώσει σήμερα ένα πολύ μεγάλο ποσό για να παίζει NBA 2Κ12 και FIFA 12, πάσο.

Επεξ/σία από kirileman

Τελικά παίδες,μάλλον θα πάω σε laptop.Η ιδέα ενός υβριδικού μηχανήματος είναι πολύ καλή αλλά και πιο ακριβή (δικαιολογημένα προφανώς).Ευχαριστώ άπαντες για τον χρόνο τους και τις απαντήσεις τους :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιο δυνατή είναι, αλλά και τα σύγχρονα παιχνίδια είναι πολύ πιο βαριά από αυτά που έπαιζε πριν από χρόνια. Αν αρκείται στο να δώσει σήμερα ένα πολύ μεγάλο ποσό για να παίζει NBA 2Κ12 και FIFA 12, πάσο.

Φανταζομαι τα ~950€ (για i5 surface 3 pro) θα τα δωσει οχι για να παιζει μονο παλιοτερα παιχνιδια, αλλα και για την φορητοτητα, οθοναρα κλπ.

Οπως και να εχει, αφου ts ειναι ικανοποιημενος με την πιο αργη gpu του τωρινου του μηχανηματος, σαν ανασταλτικο παραγοντα για αγορα του surface 3 pro θα σκεφτομουν οτι πολυ συντομα θα βγει ο αντικαταστατης του.

Τελικά παίδες,μάλλον θα πάω σε laptop.Η ιδέα ενός υβριδικού μηχανήματος είναι πολύ καλή αλλά και πιο ακριβή (δικαιολογημένα προφανώς).Ευχαριστώ άπαντες για τον χρόνο τους και τις απαντήσεις τους :)

Λαπτοπ γινεται και το surface 3 pro  ή αλλα υβριδικα.

Φανταζομαι εννοεις οτι θα πας σε χοντρο λαπτοπ κ οχι σε καποιο ultrabook με ενσωματωμενη καρτα γραφικων και  low voltage cpu.

Επεξ/σία από haHa

Οπως και να εχει, αφου ts ειναι ικανοποιημενος με την πιο αργη gpu του τωρινου του μηχανηματος, σαν ανασταλτικο παραγοντα για αγορα του surface 3 pro θα σκεφτομουν οτι πολυ συντομα θα βγει ο αντικαταστατης του.

Ικανοποιημένος δεν είμαι αλλά για τα παιχνίδια που παίζω με καλύπτει.

Λαπτοπ γινεται και το surface 3 pro  ή αλλα υβριδικα.

Φανταζομαι εννοεις οτι θα πας σε χοντρο λαπτοπ κ οχι σε καποιο ultrabook με ενσωματωμενη καρτα γραφικων και  low voltage cpu.

Ναι σε "χοντρό" laptop θα πάω (για κάνα thinkpad ή inspiron με κόβω).

Ικανοποιημένος δεν είμαι αλλά για τα παιχνίδια που παίζω με καλύπτει.

Ναι σε "χοντρό" laptop θα πάω (για κάνα thinkpad ή inspiron με κόβω).

Thinkpad και inspiron δεν θα επρεπε να μπαινουν στην ιδια προταση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thinkpad και inspiron δεν θα επρεπε να μπαινουν στην ιδια προταση!

Ξέρω,thinkpad είναι καθαρά businness ενώ τα inspiron είναι πιο budget μηχανήματα.Το σωστό είναι thinkpad και latitude μάλλον ;)

Επεξ/σία από AlienTechGR
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να διαβάζεις όλα τα ποστ πριν γράφεις κάτι...... το ταπεινο μου t100 με την Intel HD graphics σηκώνει σε high detail το nba2k14 και σε low αλλά με ικανοποιητικό frame rare το pes2015. Σκέψου τώρα ένα surface pro core i5 και με την gpu του κλάσης  δυνατότερη της δικής μου ότι θα ανταπεξέλθει πολύ καλύτερα.

Επεξ/σία από kostasfalcon

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πες, μια που δεν ξέρω, τι προσφέρει ένα ταβλετ των 10".

Αν απευθύνεσαι σε μένα δεν θα σου πω και δεν με απασχολεί τι προσφέρει ένα tablet των 10ιντσων, αλλά το τι μπορεί να προσφέρει ένα hybrid σύστημα, πολλά και δεν θα το αναλύσω για το προφανές το ότι είσαι σε ειρωνικό mood.....

Ενημερώσου-ψαξε-δοκιμασε και όταν αποφασίσεις να μιλήσουμε σοβαρά εδώ Είμαι....

Επεξ/σία από kostasfalcon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...