Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει ψάξεις κανείς το θέμα? Θέλαμε ένα κεντράκι με 2 pstn και μέχρι 8 τηλέφωνα εσωτερικά. Βρήκα ένα αναλογικό panasonic που έχει ότι χρειαζόμαστε αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να βάλεις IP κέντρο ή ψηφιακό. Αν έχει κανείς γνώμη ας μας δώσει τα φώτα του. 

Δημοσ.

Όταν λες IP κέντρο εννοείς Panasonic ή οποιοδήποτε (π.χ. Asterisk);

Η γνώμη μου είναι ότι η επιλογή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σίγουρα εάν χρειάζεσαι ό,τι πιο απλό υπάρχει που να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, το αναλογικό είναι η καλύτερη λύση.

Αν όμως χρειαστείς στο μέλλον να επεκτείνεις το κέντρο με extra δυνατότητες, π.χ. τηλεφωνητής, IVR, επιπλέον γραμμές VoIP κ.λπ., θα χρειαστεί να πληρώσεις αρκετά παραπάνω. Με ένα IP κέντρο, εκτός του ότι θα έχεις τη δυνατότητα για VoIP γραμμές, μπορείς πιθανώς να έχεις SIP τηλέφωνα που σημαίνει ότι ακόμα και αν αλλάξεις σύστημα θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υπάρχοντα τηλέφωνα με το καινούργιο, αρκεί να υποστηρίζει SIP extensions φυσικά.

Βέβαια υπάρχει και η λύση του Asterisk που σίγουρα υπερέχει από τα απλά τηλεφωνικά κέντρα διότι είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και δεν χρειάζεται να πληρώσεις extra για λειτουργίες όπως IVR ή τηλεφωνητή. Λογικά βέβαια θα υπάρχει μεγάλο κόστος εγκατάστασης από επαγγελματία.

Εγώ προτίμησα τη λύση του Asterisk για το σπίτι μου με 1 PSTN και 1 VoIP γραμμή αλλά όπως καταλαβαίνεις το εγκατέστησα μόνος μου, κάτι που μείωσε δραστικά το κόστος αλλά χρειάστηκε και πολύ χρόνο. Ασφαλώς δεν θα έκανα καμία προσπάθεια να εγκαταστήσω μόνος μου τηλ. κέντρο σε επαγγελματικό χώρο όπου το uptime και η σωστή λειτουργία είναι απαραίτητη 24/7.

Δημοσ.

Αυτό το κέντρο με asterix τί απαιτήσεις έχει σε υλικό? Είναι software που το βάζεις σε pc? Χρειάζεται ειδικές τηλεφωνικές συσκευές? Χρειάζεται να αλλάξεις νούμερο ή θα λειτουργήσει στο ήδη υπάρχον? 

Δημοσ.

Σε υπολογιστή τρέχει (ή ακόμα και σε raspberry pi). Για τηλέφωνα θα χρειαστείς είτε συσκευές SIP ή απλά τηλέφωνα με τη χρήση αντάπτορων που ονομάζονται ATA. Εγώ στο σύστημα μου χρησιμοποιώ και τηλέφωνα cisco (SCCP), καθώς και αυτά υποστηρίζονται αν εγκαταστήσεις κάποια extra πακέτα στον asterisk και είναι πολύ πιο ωραία εμφανισιακά και λειτουργικά, π.χ. Cisco 7975.

Για σύνδεση με τις pstn σου θα χρειαστείς είτε fxo PCI cards που μπαίνουν στον υπολογιστή που τρέχει το asterisk ή κάποιο FXO gateway που μετατρέπει την απλή γραμμή σου σε SIP (και στη συνέχεια συνδέεται μέσω SIP με τον asterisk). Εγώ χρησιμοποιώ το OBi110 ως fxo gateway χωρίς προβλήματα.

Απλά όπως σου είπα είναι μία λύση η οποία θέλει πολύ χρόνο για να την εγκαταστήσεις μόνος σου ή πολλά λεφτά για να το εγκαταστήσει κάποιος επαγγελματίας.

Δημοσ.

Εγω χρησιμοποιο Cisco Call Manager Express 8.6 με Cisco τηλεφωνικες συσκευες και εχω πανω δυο καρτες μια VIC2-2FXS που εχω βαλει ενα τηλεφωνο αναλογικο ασυρματο και ενα φαξ και μια καρτα VIC2-2FXO που στην μια εισοδο εχει την αναλογικη μου γραμμη και στην αλλη ενα GSM FCT για να βγαζω απο εκει τις κλησεις απο κινητα καθως επισης εχω μια HWIC - 1ADSL2+ Καρτουλα που ειναι η DSL μου εως 24mbps και μια καρτουλα 4αρα FastEthernet που εχω καποια υποδικτια δουλευει ρολοι και δεν εχει καμια σχεση με τον asterisk επειδη παλιωτερα εστεινα και asterisk εινια μερα με την νυχτα αλλα χρειαζετε γνωσεις και χρονο για να στηθει καπου στις 3 μερες

Υ.Γ

Για δευτερη γραμμη εχω μια VIVA και δουλευει το κεντρο σαν ISDN :)

• 6 μήνες μετά...
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

το θέμα τηλεφωνικού κέντρου ,τελικά έχει αρκετές προεκτάσεις.....για μας που δεν έχουμε τις βασικές τεχνικές γνώσεις ..χμ...περπατάμε στο άγνωστο....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...