Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλημέρα , είμαι σε αναζήτησή αγοράς μακ .. Η χρήση που το θελω πέρα απο ταινίες σερφάρισμα και office είναι για προγραματισμο c++ κυρίως , autocad,matlab κυρίως.. Οχι κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο πρότζεκτ σε κάποιο απο αυτά . Είμαι ανάμεσα στο ρετινα και στο air 8gb. I εσωτερικός δίσκος σε χωρητικότητα δεν με ενοχλεί καθώς έχω μεγάλο εξωτερικό σκληρό .. Ποιο απο τα 2 με καλύπτει καλύτερα ; Το air μπορεί να κάνει την δουλειά που θελω; Με ενδιαφέρουν τα θέματα θερμοκρασίας.. Έχω διαβάσει πως το ρετινα έχει μεγαλύτερες ; Το ρετινα έχει τόσο μεγάλη διαφορά απο το air 8gb ; Δεν το βαραίνει λιγο σε σχέση με το air η τόσο μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης ; Σε μαγαζί που τα τσέκαρα μου φάνηκε ένα Τσακ πιο γρήγορο το air σε άνοιγμα εφαρμογών .. Έχει κάνει κανείς παράγκελια bto ? ποσό χρόνο κάνει να έρθει ; Τέλος, τα μοντέλα που κοιτάω είναι τα 2015 air 8gb Kai 2014 retina 8gb υπάρχει ορατή διαφορά μιας και το air έχει νέας γενιάς επεξεργαστή .. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2015 από Dhmhtrhsg2
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μιλάω για το air. Δε λέω ωραίο το καινούριο .. Αλλα υστερεί σε δύναμη.. Δε θελω να μπλέκω και με ανύπαρκτες κλπ . Άσε που με φοβίζει λιγο και το fanless design
IKARIWTHS Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Γιατί δε περιμένεις λίγο και το ρετινα του 2015;
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μιλάς για το MacBook pro retina ? Αν λες Γιαυτο υπάρχει στα istorm .. Αλλα συγκριτικά με το air 2015 Είναι μεγάλη διαφορά τιμής και δε με πολύ ενδιαφέρει το force touch
atheatos Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Το καλύτερο 13 " ειναι το MacBook Pro retina. Γνώμη μου ειναι να πας σε παλαιότερο μοντέλο με 16 gb ram. Το MacBook Air ειναι κυρίως για μέτρια χρήση με περισσότερο έμφαση στην αυτονομία.
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Για μοντέλο με 16 fb πως να πάω φιλε ; Αν το φτιάξω απο το κατάστημα το 13 ΑΕΙ θα βγει γύρο στα 1800 το ίδιο πάνω κάτω και για 15αρι απο Σκρουτζ . Δεν είναι διατεθειμένος να δώσω τόσα χρήματα .. Τα 16 μου φαίνονται λιγο υπερβολή δε θα το κρατήσω και 10 χρόνια το μηχάνημα .. Θα έχει παλιώσει και σαν επεξεργαστής κλπ κλπ .. Υπάρχει δυνατότητα να φτιάξω το 2014 ρετινα με 16 fb ? 1
haHa Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μιλάς για το MacBook pro retina ? Αν λες Γιαυτο υπάρχει στα istorm .. Αλλα συγκριτικά με το air 2015 Είναι μεγάλη διαφορά τιμής και δε με πολύ ενδιαφέρει το force touch Παντως αν πας στο air, μην πας στο 4GB ram, παρε αυτο με 8gb ram. Κοστιζει 1360€ το macbook air 2015 13" 8gb ram εναντι 1510€ του macbook pro retina 13" 2015 8gb ram. H διαφορα στις επιδοσεις ειναι μικρη . Μεγαλη διαφορα εχουν στην ποιοτητα οθονης: το macbook pro retina 13" εχει εξαρειτικη οθονη, ενω το air εχει την χειροτερη, πιο φθηνιαρικη οθονη με διαφορα που μπορεις να βρεις σε ultrabook 13" . Το air εχει πλεονεκτημα σε φορητοτητα(βαρος, παχος, αυτονομια). Οποτε πρεπει να ζυγισεις αν για εσενα αξιζουν 150€ παραπανω για μια αισθητα καλυτερη οθονη, λιγο καλυτερες επιδοσεις, αλλα χειροτερη φορητοτητα. http://arstechnica.com/apple/2015/03/13-inch-broadwell-macbook-showdown-should-you-go-pro-or-get-an-air/3/ 2015 13-inch Retina MacBook Pro The good Good CPU, GPU, RAM, and storage specs for this price, size, and weight. Few PC OEMs use the faster 28W Broadwell-U chips, and so far few have opted to use 1866MHz DDR3 RAM. Excellent display with good pixel density, color, contrast, brightness, and viewing angles. High-quality construction. Hardware can drive a 4K display at 60Hz. Good port selection, including a Thunderbolt 2 upgrade. Keyboard and trackpad are still good. The Force Touch trackpad isn't quite the same as a clicky trackpad but it's close, and it adds new software features. The bad Good battery life for light workloads, but it drops off quickly under load. Heavier than many 13-inch notebooks. The uglyIt's faster than the Air, but not dramatically so. The gap between the 13-inch Pro and the 15-inch Pro is much wider. 2015 MacBook AirThe good Internal specs are still top-of-the-line for this price, size, and weight class—PC OEMs aren’t going to give you this faster GPU, either. High-quality construction. We didn’t talk about it much, but this is doubly true of the 11-inch model. PC OEMs are turning out compelling 13-inch Ultrabooks these days, but 11-inch devices are still predominantly slower and/or low-cost laptops. Storage speed in the 13-inch model is great. Can drive a 4K display at 60Hz. Includes Thunderbolt 2, if that’s important to you. Keyboard and trackpad are still good. Good battery life. It’s broadly similar to the 2013/2014 Airs but improves a little under heavier workloads. The badA design that stood out for its portability in 2010 is merely average in 2015. The uglyNon-Retina, TN displays are inferior to the 1080p-and-up IPS screens the HP, Dell, Lenovo, and others are shipping in comparably priced laptops. Υ.Γ.: Μην ξεχασεις να παρεις 3ετη επεκτασης εγγυησης για να προστατευσεις την επενδυση σου , γιατι η apple εμπιστευεται τα μηχανηματα της μονο με 1 χρονο εγγυηση. Ειναι +260€, οποτε πας στα 1620€ για το macbook air 2015 13" 8gb ram και 1770€ για το macbook pro retina 13" 2015 8gb ram. 1
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Η οθόνη δεν ξέρω αν με χαλάει η οχι.. Θα βάλω κανένα βίντεο να δω όταν έρθει η ώρα .. Εάν πάρω air θα το πάρω σίγουρα με 8 fb ram οποτε θα πάω στα 1300+ Επίσης παίζει το ενδεχόμενο να βρω Air 8gb 2014 στα 1200 οποτε η διαφορά τιμής για το ρετινα ανεβαίνει κιάλο.. Επέκταση εγγύησης θα πάρω λιγο αργότερα για να ειμαι σίγουρος . Πάντως αυτό που με χαλάει στο air είναι ότι θελω και ανταπτορα για να συνδέω σε εξωτερική οθόνη .. Έν κατακλείδι οι διάφορες επιδόσεων είναι μικρές και η διαφορά ανταποκρίνεται κυρίως στην οθόνη ;
haHa Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Έν κατακλείδι οι διάφορες επιδόσεων είναι μικρές και η διαφορά ανταποκρίνεται κυρίως στην οθόνη ; Ακριβως. Και στην φορητοτητα(βαρος,παχος,αυτονομια)
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Άρα μάλλον πάω για το air. Μιας και ο λόγος που θα πήγαινα σε ρετινα ήταν οι παραπάνω επιδωσεις και δεν λέει να δώσω παραπάνω 200+ Ευρο.. Φιλε μου το Apple care τι καλύπτει στην ουσία ; Για αγορά απο Σκρουτζ τι έχεις να πεις ; Τι πρέπει να προσέξω και τέλος έχεις ΚΑΤ νου κάποιο αξιόπιστο κατάστημα ; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου..
haHa Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Άρα μάλλον πάω για το air. Μιας και ο λόγος που θα πήγαινα σε ρετινα ήταν οι παραπάνω επιδωσεις και δεν λέει να δώσω παραπάνω 200+ Ευρο.. Φιλε μου το Apple care τι καλύπτει στην ουσία ; Για αγορά απο Σκρουτζ τι έχεις να πεις ; Τι πρέπει να προσέξω και τέλος έχεις ΚΑΤ νου κάποιο αξιόπιστο κατάστημα ; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.. Το applecare σου δινει 3χρονια εγγυηση αντι για 1. Δεν καλυπτει κατι εξτρα. Φυσικα προτεινω να το αγορασεις απο το skroutz, οι διαφορες ειναι μεγαλες και δεν εχεις να προσεξεις κατι ιδιαιτερο. (ρωτα μονο για το πληκτρολογιο, γιατι μπορει να μην εχουν τυπωμενους ελληνικους χαρακτηρες μερικα απο το skroutz. Μικρο το κακο, προσωπικα το προτιμω χωρις ελληνικους χαρακτηρες.) Εγγυηση εχουν κανονικα στην Ελλαδα και στην ιδια αντιπροσωπεια θα πανε κ αυτα που ειναι απο skroutz. Υ.Γ.: Αν δεν σε πολυενδιαφερει η καλυτερη φορητοτητα του air(βαρος ,παχος, αυτονομια), προσωπικα θα πηγαινα με +200€ στο retina 13" λογω αισθητα καλυτερης οθονης κ λιιιιγο καλυτερων επιδοσεων. Φυσικα, επ' ουδενι μην πας σε air με 4gb ram.
Dhmhtrhsg2 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Πολύ ωραία .. Και εμένα δεν με ενδιαφέρει να έχει ελληνικούς χαρακτηρες ..στα αγγλικά θα το έχω όπως κι να έχει .. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα θερμοκρασιών και ήχου του ανεμιστήρα .. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πως συμπεριφέρεται υπό φόρτο εργασίας ; Πχ με Κάππα προγράμματα
haHa Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Πολύ ωραία .. Και εμένα δεν με ενδιαφέρει να έχει ελληνικούς χαρακτηρες ..στα αγγλικά θα το έχω όπως κι να έχει .. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα θερμοκρασιών και ήχου του ανεμιστήρα .. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πως συμπεριφέρεται υπό φόρτο εργασίας ; Πχ με Κάππα προγράμματα Το air 2013 13" που εχω ειναι μια χαρα απο αποψη θερμοκρασιων και θορυβου. Προσωπικα του εχω παντα ανεβασμενες λιγο τις στροφες(ακουγεται ελαχιστα μονο σε απολυτη ησυχια), γιατι προτιμω ενα πιο κρυο λαπτοπ απο το τελειως αθορυβο. Αν μαλιστα το εχεις με εξωτερικη οθονη(οποτε εχει καποια αποσταση απο εσενα), τοτε δεν ακουγεται ουτε σε μετρια χρηση. Οταν ζοριστει αρκετα, ανεβαζει στροφες, αλλα ο θορυβος και η χροια του ανεμιστηρα δεν ειναι ενοχλητικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα