Προς το περιεχόμενο

Psu Fan Replacement for noise reduction

spaka279

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια!

Εχω φταιξει ενα συστηματακι γιαι htpc. Εδω ειναι και το θεμα που ειχα ανοιξει http://www.insomnia.gr/topic/562119-%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-htpc-%CE%BC%CE%BF%CF%85/

Το μονο που εχω θεματακι ειναι με το θορυβο που βγαζει το ανεμιστηρακι του psu. Το psu ειναι ενα premier sl-8300sfx 300w το οποιο ηταν μαζι με το κουτι. Το ξερω οτι δεν ειναι οτι το καλυτερο αλλα τουλαχιστον προς το παρον θα παραμεινει γιατι δε μου περισσεψαν λεφτα για καποιο καλυτερο.

Σκεφτηκα την αλλαγη του ανεμηστηρα του με καποιο καλυτερο και πριν το ανοιξα και ειδα οτι ειναι 80αρι με 15χιλιοστα παχος. Αυτο ειναι ενας περιορισμος. Επισης σκεφτηκα μηπως το καινουργιο να το συνδεα στη μητρικη για να μπορεσω να ελενχω και τις στροφες του. 2 θεματα με προβληαματιζουν... θα δουλεψει το psu χωρις συνδεμενο ανεμιστηρακι πανω του? (ειναι ενα απλο με 2 καλωδιακια μονο για τα 12v).

Πως θα ειμαι σιγουρος οτι το psu θα ψυχεται σωστα? ειδικα αν χαμηλωσω λιγο τις στροφες?

Οπως και χει ενα καινουργιο δεν θα ειναι σαφως πιο υσηχο?

Βρηκα αυτο¨ σε αυτη τη διασταση. Εχετε κατι αλλα να προτεινεται?

*Ειδα τωρα και αυτο το οποιο ειναι 10αρι βεβαια αλλα νομιζω θα χωρεσει ανετα

Ευχαριστω!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 θεματα με προβληαματιζουν...

α)θα δουλεψει το psu χωρις συνδεμενο ανεμιστηρακι πανω του? (ειναι ενα απλο με 2 καλωδιακια μονο για τα 12v).

β)Πως θα ειμαι σιγουρος οτι το psu θα ψυχεται σωστα? ειδικα αν χαμηλωσω λιγο τις στροφες?

α) Ναι.

β) Εδώ είναι το πρόβλημα,δεν το γνωρίζεις αυτό.

Οση ωρα και αν το δουλεψα βγαζει μονο κρυο αερα απο πισω οποτε βλεπω να ειναι οκ με λιγοτερες στροφες παρακατω. Αυτο επειδη ειναι με μονο 2 καλωδιακια δουλευει 12v στο φουλ. Εχω ενα ποτενσιομετρο 100Ω και θα του κανω μια μοντα να δουλευει με χαμηλοτερη ταση και να του ρυθμιζω τις στροφες. Αν και παλι κανει θορυβο λογω κακης ποιοτητας θα παρω ενα αλλο. Θα προσπαθησω να ανεβασω φοτο.

Δεν ευσταθεί αυτό,γιατί σχεδόν σε όλα τα τροφοδοτικά έτσι είναι.

Τα καλα τροφοδοτικα εχουν pwm ανεμιστηρα και ριχνουν τις στροφες οταν ειναι κρυα.τουλαχιστον ξερω τα coolermaster ετσι ειναι.

Εγινε η μοντα τοποθετηθηκε το ποτενσιομετρο το οποιο ανοιξα τρυπα και το εβγαλα απο τη πισω μερια του κουτιου οποτε μπορω να το ελενγχω χωρις να ανοιγω το κουτι. Η αντισταση του ειναι 100Ω και ριχνει τη ταση στο fan στα 8V και δουλευει εντελως αθορηβα.

Διαβασα και κατι πατεντες με θερμιστορ που κανουν αυτοματα τη δουλεια αναλογως την θερμοκρασια αλλα πρεπει να το ψαξω

• Like 2

Τα καλα τροφοδοτικα εχουν pwm ανεμιστηρα και ριχνουν τις στροφες οταν ειναι κρυα.τουλαχιστον ξερω τα coolermaster ετσι ειναι.

Εγινε η μοντα τοποθετηθηκε το ποτενσιομετρο το οποιο ανοιξα τρυπα και το εβγαλα απο τη πισω μερια του κουτιου οποτε μπορω να το ελενγχω χωρις να ανοιγω το κουτι. Η αντισταση του ειναι 100Ω και ριχνει τη ταση στο fan στα 8V και δουλευει εντελως αθορηβα.

Διαβασα και κατι πατεντες με θερμιστορ που κανουν αυτοματα τη δουλεια αναλογως την θερμοκρασια αλλα πρεπει να το ψαξω

corsair cx430m ρίχνει τις στροφές αλλά κι αυτό δύο καλωδιάκια είναι,ρίχνει την τάση για να ρυθμίσει στροφές.

καλή τύχη ;)

• Like 1

• 1 χρόνο αργότερα...

Επαναφέρω το θέμα μετά απο καιρό μιας και ήταν ότι πιο σχετικό βρήκε η αναζήτησή μου.

Υπάρχει κάπου στο "Ελλάντα" fan με 2 pin connector που να προορίζεται αποκλειστικά για τροφοδοτικό (να έχει δηλαδή δυνατότητα αυξομείωσης στροφών);

Έλα ρε φίλε teo20net τόσα λεφτά εδωσες, κάθεσαι κι'ασχολείσαι με το turbo x;

Δουλεύει 7 χρόνια απροβλημάτιστα, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξω ειδικά σε ένα σύστημα που χρησιμοποιείται ώς HTPC. Όταν και αν καεί, θα πάρω κάτι καλό.

Δουλεύει 7 χρόνια απροβλημάτιστα, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξω ειδικά σε ένα σύστημα που χρησιμοποιείται ώς HTPC. Όταν και αν καεί(αν δεν παρει και τιποτε αλλο μαζι του), θα πάρω κάτι καλό.

Fixed.Ουτε το παιδεμα αξιζει,ουτε τον χρονο σου,πιστευω.Παρε κατι αλλο να ησυχασεις και εσυ και αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...