dimitrisrs Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 φδσγλθπψ* Ultimate Edition = Ubuntu καραbloated * Αν δεν ξεκίναγα το μύνημα με ελληνικά, το Insomnia μου πετάει error για greeklish. Έλεος! Μ αρεσε πολυ σαν ιντερφεις αλλα θελω να το κανω λιγο πιο γρηγορο και ελαφρυ βλεπω οτι ταλαιπωρειται ο P8600 δουλευει συνεχεια 50-60%. Πως μπορω να το κανω?
dimitrisrs Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Λοιπον τελος τα ultimate και εβαλα ubuntu 14.04 λιγο απο εδω λιγο απο εκει δουλευουν αρκετα καλα και γρηγορα. Θεματα... μετα απο την εγκατασταση nvidia στο κλεισιμο του λαπτοπ μου βγαζει γραμμες και γραμματα οπως και στην εκκινηση αυτο μπορω να το αλλαξω? Απο θερμοκρασιες 70 φτανει (σε video online) υπαρχει κατι να κανω για να κατεβουν? Στα Win εκανα undervolting και επεσαν πολυ. Επισης αργει λιγο στην εκκινηση.
jim_p Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μηπως το λαπτοπ σου ειναι με υβριδικα γραφικα, δηλαδη μια intel για τα ευκολα συν μια nvidia για τα ζορια?
dimitrisrs Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δεν νομιζω jim_p μονο nvidia γραφει το manual κ εγω οσες φορες το ανοιξα μονο nvidia ειδα πανω στην μητρικη . Επισης οταν βλεπω online σκοτεινιαζει η οθονη για να κλεισει αυτο πως μπορω να το σταματησω?
jim_p Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ποιο λαπτοπ ειναι? Αυτο με τα γραμματα και τις γραμμες που ειπες στο προηγουμενο μηνυμα ειναι "παρενεργεια" του driver της nvidia, ο οποιος δεν εχει kms support, αρα δεν δουλευει σωστα το plymouth, αρα βλεπεις γραμματα και γραμμες.
dimitrisrs Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Ειναι nvidia 9600gt και το λαπτοπ ειναι hp dv5 εχω βαλει drivers 304.125. ποιους να βαλω λες? hdmi ηχο και εικονα βγαζει κανονικα. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2015 από dimitrisrs
dimitrisrs Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Εγκατεστησα το ubuntu 14.04 mate ολα καλα αρκετα γρηγορο και ελαφρυ το λαπτοπ δεν ζεσταινεται οπως με το unity αλλα οδισκος καιει γιατι αυτο?
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Μηπως δεν ειναι ο δισκος αλλα η καρτα γραφικων? Εβαλες τους drivers για αυτη ή εισαι ακομα με τον opensource nouveau που ερχεται προεγκατεστημενος?
dimitrisrs Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 jim εβαλα 340.76 nvidia αλλα ειναι ο δισκος που ζεσταινεται. Μηπως δεν εκανα κατι σωστα ? Το λαπτοπ απο την αριστερη πλευρα εχει ψυκτρα καρτα γραφικων και επεξεργαστη και απο την αλλη δισκο και wifi. Ασε που οταν τον βγαζω για να βαλω τον ssd με τα win καιει. Μπας και δεν κανω κατι σωστα? Αυτες ειναι οι θερμοκρασιες τωρα που μιλαμε πλην του δισκου
dimitrisrs Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Να εγκαταστησεις το tlp. Αυτο? Και τι κανει αυτο? πως δουλευει?
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Για να δεις τη θερμοκρασια του δισκου θες το hddtemp. Παντως οι θερμοκρασιες σου φαινονται λογικες για λαπτοπ. $ sudo hddtemp /dev/sda [sudo] password for jim: /dev/sda: ST3320620NS: 35°C
dimitrisrs Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Αυτη ειναι η θερμοκρασια τωρα. Επισης πως μπορω να σταματησω αυτες τις γραμμες που μου βγαζει στον τερματισμο. βγαζει 3-4 γραφει διαφορα λεει σε ολα οκ στο τελος και μετα κλεινει. Επισης εχει αλλαξει και το logo στην εκκινηση. Αυτα μπορω να τα διορθωσω?
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Μια χαρα μου φαινεται η θερμοκρασια για λαπτοπ. Οι γραμμες στον τερματισμο οφειλονται στο οτι δεν βλεπεις πλεον το plymouth, εκεινο το ωραιο γραφικο που εχει στην εκκινηση. Και δεν το βλεπεις επειδη εχει φορτωθει ο driver της nvidia. Και ο driver της nvidia δεν εχει kms, μια λειτουργια του πυρηνα που χρειαζεται το ωραιο γραφικο για να εμφανιστει. Οποτε βλεπεις οτι εχει πισω απο αυτο, δηλαδη τις γραμμες που λενε πως εκλεισε το ταδε service κλπ.
dimitrisrs Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Μπορω να βγαλω εικονα απο την hdmi χωρις τους drivers της nvidia ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα