marmagia Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Καλησπερα, Θα ηθελα την βοηθεια των εμπειροτερων σχετικα με καποιες αποριες που εχω. Αρχικα ξεκιναω λεγοντας οτι υπαρχει (μεγαλη) πιθανοτητα οι αρχικες μου σκεψεις να ειναι εντελως εκτος τοπου οποτε καθε διορθωση ειναι κατι παραπανω απο δεκτη. Εχω vdsl στα 50 mbps, και μου εδωσαν (ΟΤΕ) το speedport w 724v type ci. Αυτο παροτι υποστηριζει wifi 2.4 kai 5 ghz δεν ειναι dual band. Διαβαζοντας καποια πραγματα ειδα οτι στα 5ghz ειναι "γρηγοροτερο" το wifi αλλα με ασθενεστερη καλυψη. Αυτο μου δημιουργει δυο προβληματα: μεταξυ αλλων συσκευων υπαρχει σπιτι και ενα iphone 4s το οποιο δεν υποστηριζει wifi 5ghz οποτε ετσι αναγκαστκα το αφηνω χωρις wifi. Απο την αλλη, παροτι το σπιτι δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο εχοντας το ρουτερ στο σαλονι υπαρχουν προβληματα στο wifi στα μεσα δωματια του σπιτιου. Δοκιμασα να το αλλαξω απο τα 5ghz στα 2,4 και εκει λυθηκαν τα προβληματα που προανεφερα αλλα η ταχυτητα επεσε κατακορυφα (παντα με βαση διαφορα speedtest οπου δοκιμαζοντας το wifi στα 5ghz καταγραφουν μια ταχυτητα μεταξυ 44 και 46mbps ενω στο 2,4 πεφτει στα 32-35). Οι ερωτησεις που εχω ειναι οι εξης: 1) υπαρχει καποιο receiver που να μου επιτρεπει να χρησιμοποιησω dual band απο την στιγμη που το ρουτερ δεν υποστηριζει την ταυτοχρονη χρηση των δυο συχνοτητων; 2) εχετε να προτεινετε καποιο οικονομικο 5ghz receiver ωστε να ενισχυσω το σημα στα δωματια; 3) δεν θα απεκλεια μια αλλαγη modem/ router αλλα το θεμα ειναι οτι ψαχνω κατι οικονομικο και οσα ειδα ειναι σε τιμες 90+ ευρω. Κατι τετοιο http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/Netgear-Wireless-Router-N600-WNDR3400-100PES.htmαπ´οτι καταλαβαινω δεν μπορει να αντικαταστησει εντελως το ηδη υπαρχον ρουτερ,ετσι; Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις και ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας
poulinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Καλησπερα, Θα ηθελα την βοηθεια των εμπειροτερων σχετικα με καποιες αποριες που εχω. Αρχικα ξεκιναω λεγοντας οτι υπαρχει (μεγαλη) πιθανοτητα οι αρχικες μου σκεψεις να ειναι εντελως εκτος τοπου οποτε καθε διορθωση ειναι κατι παραπανω απο δεκτη. Εχω vdsl στα 50 mbps, και μου εδωσαν (ΟΤΕ) το speedport w 724v type ci. Αυτο παροτι υποστηριζει wifi 2.4 kai 5 ghz δεν ειναι dual band. Διαβαζοντας καποια πραγματα ειδα οτι στα 5ghz ειναι "γρηγοροτερο" το wifi αλλα με ασθενεστερη καλυψη. Αυτο μου δημιουργει δυο προβληματα: μεταξυ αλλων συσκευων υπαρχει σπιτι και ενα iphone 4s το οποιο δεν υποστηριζει wifi 5ghz οποτε ετσι αναγκαστκα το αφηνω χωρις wifi. Απο την αλλη, παροτι το σπιτι δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο εχοντας το ρουτερ στο σαλονι υπαρχουν προβληματα στο wifi στα μεσα δωματια του σπιτιου. Δοκιμασα να το αλλαξω απο τα 5ghz στα 2,4 και εκει λυθηκαν τα προβληματα που προανεφερα αλλα η ταχυτητα επεσε κατακορυφα (παντα με βαση διαφορα speedtest οπου δοκιμαζοντας το wifi στα 5ghz καταγραφουν μια ταχυτητα μεταξυ 44 και 46mbps ενω στο 2,4 πεφτει στα 32-35). Οι ερωτησεις που εχω ειναι οι εξης: 1) υπαρχει καποιο receiver που να μου επιτρεπει να χρησιμοποιησω dual band απο την στιγμη που το ρουτερ δεν υποστηριζει την ταυτοχρονη χρηση των δυο συχνοτητων; 2) εχετε να προτεινετε καποιο οικονομικο 5ghz receiver ωστε να ενισχυσω το σημα στα δωματια; 3) δεν θα απεκλεια μια αλλαγη modem/ router αλλα το θεμα ειναι οτι ψαχνω κατι οικονομικο και οσα ειδα ειναι σε τιμες 90+ ευρω. Κατι τετοιο http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/Netgear-Wireless-Router-N600-WNDR3400-100PES.htmαπ´οτι καταλαβαινω δεν μπορει να αντικαταστησει εντελως το ηδη υπαρχον ρουτερ,ετσι; Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις και ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας το δικο σου ειναι dual band αφου παιζει και 2,4 και 5 απλα δεν μπορει να τα κανει ταυτοχρονα.μπορεις ειτε να παρεις καποιο αλλο που να παιζει ταυτοχρονα αλλα οπως ειπες το κοστος ειναι ακριβως ή να παρεις καποιο access point/router που να παιζει και στα 2 ταυτοχρονα. το netgear που εβαλες ειναι σκετο ρουτερ οποτε προυποθετει οτι δεν βγαζεις το vdsl router που εχεις τωρα.πιο καλα θα ηταν ολα σε ενα απλα το κοστος ανεβαινει. επισης υπαρχουν 3 διαφορετικοι τροποι να συνδεσεις το router με το vdsl router. α.wan to lan(διπλο Nat οχι η καλυτερη επιλογη γιατι θες διπλα port forward και μπλεκεις ) b.lan to lan (σαν access point) (ευκολο να γινει c.wan to lan (bridge ομως το vdsl router). σωστη λυση και αυτη απλα λιγο πιο δυσκολη απο την αποπανω(Β) για να ενισχυσεις το σημα αν πας Repeater θα χασεις σε ταχυτητα οποτε ή σε καλυτερο wifi router ή σε πολλαπλα access point ενωμενα με ethernet με το vdsl router
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα