Προς το περιεχόμενο

Windows 7 Professional: Περίεργο σφάλμα κατα την εκκίνηση

al3xk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Πήγα να κάνω επανεκίνηση, αλλά μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, αντί να ρεμπουτάρει το PC, μου έβγαλε μαύρη οθόνη με το βελάκι να εξέχει. Οπότε πάτησα το κουμπί του reset.

Στο εξής, όποτε πάει να μπει στα Windows (ειτε κανονικά, είτε σε safe mode) αφού δείξει το σήμα, στην οθόνη που θα πρεπε να λέει "καλως ήρθατε", μου βγάζει μια παρανοϊκή γραμματοσειρά με τετραγωνάκια και αναβοσβήνει μαύρη οθόνη, αλλα σημασία εχει οτι απο την μπλε οθόνη του καλωσορίσματος, δεν φεύγει με τίποτα (ούτε εμφανίζει κουμπιά, κλπ)

Tα Windows δεν το αναγνωρίζουν ως εσφαλμένη εκκίνηση απ ότι φαίνεται, οπότε όταν επιλέγω εκκίνηση με τις τελευταίες ρυθμίσεις που λειτούργησαν, κάνει το ίδιο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να μπω ούτε σε safe mode, γίνεται η ίδια διαδικασία.

Αν άλλαξα, η έγινε κάτι...

Είχα παρατηρήσει οτι είχαν εγκατασταθεί ένας σωρός απο malware (το pc μόλις το πήρα στο σπίτι μου, το είχαν οι γονείς μου αυτό το διάστημα, οπότε δεν ξέρει κανείς ποιός και πως τα βαλε εκεί μέσα)

Προσπαθούσα να τα αποβάλω τελείως, και πήγα στο regedit για να εντοπίσω "περίεργα ονόματα" και να τα σβήσω (όσα ήταν αυτά όμως δεν είχαν ρυθμίσεις μέσα στο key τους)

Προσπάθησα να εγκαταστήσω το Malwarebytes, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούσε να ανοίξει το αρχείο. Οπότε είπα να κάνω μια επανεκίνηση... και έγινε ότι έγινε.

Οπότε αν φταίει κάτι απο ότι έγινε πριν, είτε έχω κάποιον βαρβάτο ιό, είτε έκανα κάποια μαλακία με τις registries, είτε τρελάθηκε το pc επειδή έκανα βίαιο restart (και δεν είμαι σίγουρος αν τρελάθηκαν τα windows, η ο σκληρός)

Ισως σε αυτη την περιπτωση να μην αξιζει ο κοπος για να το φτιαξεις. Χωρια το αν εγινε κατι στη registry μπορει να μην μπορει να φτιαχτει. Δε σκεφτεσαι το ενδεχομενο να κανεις φορματ; :P 

Αν ντε και καλα θες να δοκιμασεις καποια πραγματα, μπορεις να βαλεις το cd των windows και να κανεις repair. Αν δε βρει κατι να φτιαξει μονο του (πολυ πιθανο) μετα μπορεις να δοκιμασεις επαναφορα σε προηγουμενη ημερομηνια.  Τελος μπορεις να τρεξεις απο το cd των windows εκει στις επιλογες για repair, το MS-DOS και να κανεις sfc /scannow καθως και chkdsk C: /F (στο C βαζεις το γραμμα που θα ειναι το partition των windows. Μπορει να μην το βλεπει σαν C: οταν μπεις απο το cd των windows)

• Like 2

Το θέμα είναι οτι θέλω και τα αρχειάκια μου.  :P

Ο λόγος που φοβάμαι ακόμα και το repair είναι οτι τα 2 partitions που έχω είναι ήδη σχεδόν γεμάτα. Γίνεται να κάνω επανεγκατάσταση των Windows χωρίς φορματ, αν δεν βρει χώρο για να δημιουργήσει το Windows.old;

Τεσπα, απ ότι φαίνεται τα κόλπα μέσω command prom του cd, είναι η τελευταία μου ελπίδα....

• Like 1

Το θέμα είναι οτι θέλω και τα αρχειάκια μου.  :P

Ο λόγος που φοβάμαι ακόμα και το repair είναι οτι τα 2 partitions που έχω είναι ήδη σχεδόν γεμάτα. Γίνεται να κάνω επανεγκατάσταση των Windows χωρίς φορματ, αν δεν βρει χώρο για να δημιουργήσει το Windows.old;

Τεσπα, απ ότι φαίνεται τα κόλπα μέσω command prom του cd, είναι η τελευταία μου ελπίδα....

Αν θες να ανακτήσεις κάποια αρχεία σου, θα σου πρότεινα να βάλεις το "Hiren's Boot CD" που είναι bootable σε ένα CD/USB, να το τρέξεις και να πάρεις όποια αρχεία θες. (μπες στο Mini Windows XP από εκεί)

• Like 3

Αν μπορείς να τον συνδεσεις τον δισκο σε αλλον υπολογιστη ως δευτερο (και οχι για να φορτωσεις τα windows απο αυτον), να παρεις τα αρχεια σου και να πας για φορματ! 

Θεωρητικα γινεται και αυτο με το windows.old και νομιζω πως το κανει αυτοματα αν δει οτι εχει αρχεια το παρτιτιον που θες να κανεις εγκατασταση εφοσον δεν κανεις εσυ διαμορφωση πιο πριν προφανως. Αλλα δε θελω να σε παρω στο λαιμο μου σε αυτο και χασεις αρχεια.

• Like 1

Δοκίμασα την εντολή sfc /scannow αλλα μου βγάζει μύνημα "Εκκρεμεί μια επιδιόρθωση συστήματος των Windows, κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε πάλι την εντολή sfc"

Οταν πατάω την εντολή sfc /scannow /offbootdir=c:\ /offwindir=c:\windows

μου βγάζει μύνημα "Δεν ήταν δυνατή η εκτέλεση της εργασίας που ζητήθηκε απο την Προστασία πόρων των Windows"

Scandisk, defraggment, bmr, και τα σχετικά δεν βρήκαν πρόβλημα, οπότε δεν κόβω πιθανό να πρόκειται για πρόβλημα του σκληρού.

Υποψιάζομαι σοβαρά οτι ευθύνονται malware. Θα προσπαθήσω να κάνω boot απο rescue disk πριν πάω προς repair μεριά.

• Like 1

Λύθηκε το θέμα, κανοντας reset στις registries

Αυτό το λινκ με έσωσε στο πως να το κάνω:
http://briteccomputers.co.uk/posts/restore-registry-hives-on-windows-7-in-command-prompt/

1. Type in: C: and press Enter (Assuming C drive is Windows installation folder)

2. Type in: cd windows\system32\config and press Enter

3. Type in: MD backup and press Enter

4. Type in: copy *.* backup (Assuming backup is your folder name)

5. Type in: cd regback

6. Type in: copy *.* ..

7. Type in: exit

8. Remove CD and reboot

• Like 2

• 4 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...