Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ούτε πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό και ούτε θα τα παρατήσω με την πρώτη στραβοτιμονιά. Όμως συνεχίζω να μην καταλαβαίνω (και συγνώμη κιόλας εάν φταίω) τι περισσεύει στο video που αναφέρεις! Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος εάν εσύ δεν μπορείς; :-(

Μήπως θες να σου κάνω και ζουμ το καλώδιο της owc για να καταλάβεις? επίσης αν δεν το βλέπεις ούτε στην φωτογραφία,αλλα ούτε στο video οτι το spliter εχει μια ακόμα έξοδο εκεί που κουμπώνει πέρα απο τα καλώδια, τότε δες εδώ στο ebay ....http://www.ebay.com/itm/OKgear-SATA-Power-Splitter-15-pin-Female-to-3-x-15-pin-Male-Cable-8-inches-/251074051803?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a752dfedb.

ΥΓ. Δεν πρόκειται για κάτι special οπως κατάλαβες....

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως θες να σου κάνω και ζουμ το καλώδιο της owc για να καταλάβεις? επίσης αν δεν το βλέπεις ούτε στην φωτογραφία,αλλα ούτε στο video οτι το spliter εχει μια ακόμα έξοδο εκεί που κουμπώνει πέρα απο τα καλώδια, τότε δες εδώ στο ebay ....http://www.ebay.com/itm/OKgear-SATA-Power-Splitter-15-pin-Female-to-3-x-15-pin-Male-Cable-8-inches-/251074051803?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a752dfedb.

ΥΓ. Δεν πρόκειται για κάτι special οπως κατάλαβες....

Tώρα μάλιστα, αυτή είναι απάντηση! :-)

Έβλεπα πως είναι μεγαλύτερο το μπριζάκι της OWC αλλά δεν φανταζόμουν πως εκεί υπήρχε εσοχή για να κουμώνει κιάλλο!

Ok κατάλαβα. Το περίεργο πάντως είναι πως μόνο ένα κατάστημα έχει τέτοιο splitter!

Δημοσ.

Tώρα μάλιστα, αυτή είναι απάντηση! :-)

Έβλεπα πως είναι μεγαλύτερο το μπριζάκι της OWC αλλά δεν φανταζόμουν πως εκεί υπήρχε εσοχή για να κουμώνει κιάλλο!

Ok κατάλαβα. Το περίεργο πάντως είναι πως μόνο ένα κατάστημα έχει τέτοιο splitter!

http://www.cosmodata.gr/product/155471/?ref=bestprice.gr

Το skroutz δεν ειναι κατάστημα.... Άλλο μονο ένα κατάστημα εχει στο Σκρουτζ και άλλο μονο ένα κατάστημα εχει τέτοιο splitter. Βαριέμαι να ψάξω ένα ένα τωρα τα καταστήματα για να στο αποδείξω...

ΥΓ. Αν και πιο πάνω αναφέρθηκε, οτι υπάρχει στα ανάλογα καταστηματα....

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των καλωδίων ώστε να μπορέσω να κάνω σωστή παραγγελία και αγορά!

Δημοσ.
Ψάχνοντας έπεσα σε μια δήλωση που έχει ενδιαφέρον για το ότι ακόμα και SATA2 δίσκος να μπεί δεν είναι τόσο τραγικό γιατί...

" The real advantage of an SSD is low latency (time to find files), and incredible random read/write performance (reading a file, then jumping to a file at a different "location" and reading that file). So even if you bought a high end SSD that would saturate a SATA II connection, if it offers higher random read/write performance than a lower end SSD, then you would still get an advantage/boost in performance. 

Sequential reads will be slower (transferring/copying/reading large files), however the random read/write intensive tasks will still be much faster. I would recommend buying a cheap SSD that has high random read/write performance (IOPS), and forget about max read/write. "

Στα Ελληνικά ποιό είναι το resume;

Δημοσ.

Ψάχνοντας έπεσα σε μια δήλωση που έχει ενδιαφέρον για το ότι ακόμα και SATA2 δίσκος να μπεί δεν είναι τόσο τραγικό γιατί...

" The real advantage of an SSD is low latency (time to find files), and incredible random read/write performance (reading a file, then jumping to a file at a different "location" and reading that file). So even if you bought a high end SSD that would saturate a SATA II connection, if it offers higher random read/write performance than a lower end SSD, then you would still get an advantage/boost in performance.

Sequential reads will be slower (transferring/copying/reading large files), however the random read/write intensive tasks will still be much faster. I would recommend buying a cheap SSD that has high random read/write performance (IOPS), and forget about max read/write. "

Στα Ελληνικά ποιό είναι το resume;

Οτι παρόλο που ειναι sata 2 η σύνδεση μπορείς να εκμεταλλευτείς κάποια απο τα πλεονεκτήματα των πιο σύγχρονων sata 3 ssd εκτός απο την max. ταχύτητα τους γιατί αυτή θα ειναι περιορισμένη λόγω sata 2 σύνδεσης.

Με λίγα λόγια δεν χρειάζεται να κοιτάς τον πιο γρήγορο.

• Like 2
Δημοσ.

Tα χαρακτηριστικά αυτά όμως που έχουν οι Sata3 δίσκοι και εγώ πρέπει να προσέξω ποιά είναι και στην πράξη πως με βοηθάνε; Ποιά είναι δηλαδή στην πράξη η διαφορά που προσφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά;

Δημοσ.

Tα χαρακτηριστικά αυτά όμως που έχουν οι Sata3 δίσκοι και εγώ πρέπει να προσέξω ποιά είναι και στην πράξη πως με βοηθάνε; Ποιά είναι δηλαδή στην πράξη η διαφορά που προσφέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά;

Όποιον και να βάλεις του εμπορίου πάνω κάτω ίδιοι ειναι σε χαρακτηριστικα. Mlc δηλαδή. Όποτε μάλλον άχρηστο αυτό που ψάχνεις,γιατί δεν υπάρχουν ουσιαστικές διάφορες .Αν σε ενδιαφέρει το θέμα σχετικά με ουσιαστικές διάφορες χαρακτηριστικών ξεκινά το διάβασμα σχετικά με τους slc ssd.

http://www.computerweekly.com/feature/MLC-vs-SLC-Which-flash-SSD-is-right-for-you

Υπόψιν ένας slc ειναι δυσεύρετος και με τιμή που ξεπερνάει κατα πολύ τους αντίστοιχους mlc.....

Έχω καταστρέψει 2 mlc ssd ως τωρα λόγω fusion, ενώ με έναν μεταχειρισμένο slc έχω βρει την υγεία μου.

ΥΓ. Δεν νομίζω να θέλεις και εδώ μετά εξήγηση ,για κάτι που ειναι άγνωστο στην πλειοψηφία των αγοραστών και μονο λίγα άρθρα στο internet υπαρχουν. Απο μένα τουλάχιστον δεν νομίζω οτι υπάρχει τίποτα άλλο να σου απαντήσω. Με το παραπάνω που σου ανέφερα εξαντλείται η ερώτηση σε σχέση με τους ssd και την διαφορά χαρακτηριστικών τους, τουλάχιστον την ουσιαστική διαφορά χαρακτηριστικών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

zoranb, μην μπερδευεσαι με slc και mlc. 

Μlc θα παρεις, υπαρχουν μαλιστα mlc που ειναι ειδικοι αν θελεις ακομα περισσοτερη αξιοπιστια, πχ intel 730 ή intel  S3700 .

Eχουν μεγαλo endurance.

Οποτε ξεχνα την συζητηση για mlc και τα κολληματα του καθενος, δεν χρειαζεται να μπερδευεσαι.

Παρε εναν ssd στην χωρητικοτητα που θελεις απο γνωστη εταιρια, πχ samsung, intel και θα εισαι αρχοντας.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Κοιτάξτε λέω για τον Samsung-850-Evo-500GΒ (ή και μικρότερης χωρητικότητας). Το καλώδιο όπως είπαμε δεν έχει να κάνει εκόμα και να είναι Sata2 ή 3, δεν έχει νόημα το 3 αλλά και δεν βλάπτει σωστά;

Δημοσ.

Κοιτάξτε λέω για τον Samsung-850-Evo-500GΒ (ή και μικρότερης χωρητικότητας). Το καλώδιο όπως είπαμε δεν έχει να κάνει εκόμα και να είναι Sata2 ή 3, δεν έχει νόημα το 3 αλλά και δεν βλάπτει σωστά;

Mια χαρα επιλογη, μαλιστα εχει 5 χρονια εγγυηση και υψηλο endurance.

Δημοσ.

ή μήπως είναι προτιμότερο να πάρω ένα εξίσου καλό για την κατηγορία του Sata2 δίσκο, ώστε να μην είναι overkill η αγορά ενός Sata3?

Δημοσ.

ή μήπως είναι προτιμότερο να πάρω ένα εξίσου καλό για την κατηγορία του Sata2 δίσκο, ώστε να μην είναι overkill η αγορά ενός Sata3?

Δεν υποστηριζει sata3 το μηχανημα σου;

Παντως δυσκολα να βρεις πια sata2. Sata3 θα παρεις , γιατι σημαινει οτι ειναι πιο προσφατος ο δισκος με πλεονεκτημα (εκτος απο την ταχυτητα) και σε αξιοπιστια, iops, καταναλωση κλπ.

Τον samsung 850 evo 250gb τον βρισκεις απο 120€, ειναι εξαιρετικη αγορα.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τι διαφορετικό έχουν αυτά τα δύο καλώδια αλλά και ποιό από τα δύο μου κάνει; 1 - 2 Εγώ έχω καταλάβει πως μου κάνει το 2, ισχύει;

Δημοσ.

Τι διαφορετικό έχουν αυτά τα δύο καλώδια αλλά και ποιό από τα δύο μου κάνει; 1 - 2 Εγώ έχω καταλάβαι πως μου κάνει το 2, ισχύει;

Διαφορετικό μήκος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...