Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν καποιος πηρε τη μηχανη και δεν βαριεται να πατησει ένα κλικ για τον "ματριξ", ας βγαλει ένα μακρινο αντικειμενο με full zoom, όπως κατι σε καποιο μακρινο βουνο (ημερα) ή το φεγγαρι (νυχτα) με μανιουαλ φοκους και ρυθμιση -με το ροδακι γινεται- στο απειρο, τερμα δεξια. Η φωτο που θα βγαλει είναι focused ή όχι;

Ευχαριστω.

Στην οθόνη της κάμερας φαίνεται focused η φωτογραφία (πριν την τραβήξεις); Ή δεν εστιάζει ποτέ; Ή εστιάζει σωστά λίγο πρίν το τέλος (λίγα κλικ πριν το άπειρο) και όχι στο άπειρο;

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Atakas, το πρόβλημα είναι ότι το απειρο στο μανιουαλ φοκους των λουμιξ, δεν είναι απειρο αλλα περα από το απειρο. Συμβαινει το τελευταιο που λες λοιπον. Για να εστιασεις στο απειρο πρεπει να φας αρκετο χρονο ψάχνοντας το με το ματι και όχι απλα επιλέγοντάς το "τυφλα", όπως γινεται σε ολες τις άλλες μηχανες που περασαν από τα χερια μου. Ηταν ένα σοκ όταν κατά την 20η φωτογραφια-τεστ αποφασισα να τραβηξω κατι γλαρους που πετουσαν ψηλα. Θα το αντιμετωπισω όμως, τιποτα δεν είναι τελειο.

Δημοσ.

Atakas, το πρόβλημα είναι ότι το απειρο στο μανιουαλ φοκους των λουμιξ, δεν είναι απειρο αλλα περα από το απειρο. Συμβαινει το τελευταιο που λες λοιπον. Για να εστιασεις στο απειρο πρεπει να φας αρκετο χρονο ψάχνοντας το με το ματι και όχι απλα επιλέγοντάς το "τυφλα", όπως γινεται σε ολες τις άλλες μηχανες που περασαν από τα χερια μου. Ηταν ένα σοκ όταν κατά την 20η φωτογραφια-τεστ αποφασισα να τραβηξω κατι γλαρους που πετουσαν ψηλα. Θα το αντιμετωπισω όμως, τιποτα δεν είναι τελειο.

Γι'αυτό ρώτησα. Μην σου φαίνεται παράλογο πάντως, ούτε είναι πρόβλημα της συσκευής. Επιλογή του κατασκευαστή είναι, συνήθως για μακροζωία και καλύτερο autofocus κοντά στο άπειρο.

• Moderators
Δημοσ.

Πρόβλημα είναι. Όχι ελάττωμα κατασκευαστικο στο κομματι μου, σαφως επιλογή του κατασκευαστη, αλλα πρόβλημα για τον κατοχο της. Παραλογο δεν μου φανηκε, απογοητευτηκα από αυτό απλα.  Μου εχει τυχει σε χωριστο φακο πριν 20-30 χρονια, σε αναλογικη μηχανη. Το να δινει ανοχη ο κατασκευαστης είναι πιθανον για να αποφυγει (λογω κατασκευαστικων του ανοχων-ατελειων) το να μην φτανουν στο απειρο καποια κομματια στην αγορα, ή λογω κακης αντιδρασης του υλικου σε ακραιες θερμοκρασίες να μπορει να φτασει το απειρο ακομα και αν μεταβληθουν "αρκετα" τα μηχανικα μεγεθη. Αν φτιαχνεις έναν φακο που ξερεις ότι τον κανεις με ακριβεια, καλα υλικα και όπως πρεπει, δεν δινεις τέτοιες (μεγαλες) ανοχες. Πρωτη ψηφιακη μου με μεγαλο ζουμ είναι που το βλεπω αυτο, ηταν ξενερωμα (αρχικα ηταν υποψια για ελαττωματικο, γι αυτό ζητησα και από αλλους να βγαλουν μια φωτο). Μεγαλη κουβεντα ανοιγουμε όμως. :) Σημασια εχει ότι συνολικα είμαι πολυ ευχαριστημένος από τη μηχανη στα 149€.

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση από έναν άσχετο: Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω με το άπειρο και την εστίαση;

Μπορεί να το εξηγήσει κανείς σε "απλά ελληνικά" για εμάς που έχουμε μάθει στην κάμερα του άηφον;

Προσωπικά παρήγγειλα τη μηχανή για το ζουμ και μόνο.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Παρελαβα το πρωΙ την φωτογραφικη -και  ενω δεν εχω καμια εμπειρια-  μου φανηκε το ζουμ καπως λιγο...

Δεν ξερω πως να το περιγραψω αλλα για πχ με ζουμ 60Χ και στα 3,5 μετρα στο δωματιο πιανει στο καδρο ενα ποτηρι ...Ετσι πρεπει να ειναι;

Περα απο αυτο οταν ανοιγο-κλεινω το ζουμ κανει θορυβο Δεν ειναι αθορυβο οπως λενε, η οπως σε ορισμενα βιντεακια που εχω δει.

Το σημαντικοτερο ομως ειναι που  οταν εχω ανοιχτο το ζουμ κανει σα να μαγειρευει τηγανιτες πατατες!

Οσο περισσοτερο ζουμ τοσο μεγαλυτερος και ο θορυβος ...που περναει φυσικα και στο βιντεο μετα...

Ειναι φυσιολογικο αυτο παιδια;...Φωτογραφικη αγορασα οχι φριτεζα!

• Moderators
Δημοσ.

Φυσιολογικο είναι. Την ιδια έκπληξη ειχα και εγώ όταν άναψα την πρωτη μου bridge το 2006,

http://www.dpreview.com/reviews/sonyh2

Είναι η λειτουργία του οπτικού σταθεροποιητη αυτος ο θορυβος. Εχει την ιδια ένταση με εκείνον της Sony, κάτι που με ξενισε μιας και στην pentax x5 μου, δεν ακούγεται καθόλου.

Το ζουμ της στα 3.5 μετρα φέρνει ενα κρασοποτηρο να γεμίσει το κάδρο. (πηγα και το τεσταρισα για να σου απαντησω). Όχι νεροποτηρο. Επίσης το 60x δεν λέει κάτι μονο του. Είναι ο λόγος του μέγιστου αριθμού εστιακής προς τον ελάχιστο. Θα σου έφερνε το ίδιο κοντά ενα αντικειμενο, μια μηχανή με 40x zoom με ελαχιστη εστ. αποσταση 30mm. Ή μια άλλη με 120x πιο υπερευρυγωνια με υποτιθέμενο ελάχιστο εστιακό των 10mm. Η δικη μας είναι 20-1200mm.

Δημοσ.

βασικά το πιο ενδιαφέρον είναι το κάτω άκρο όχι το πάνω.

δεν την πήρα  αλλά έχω περιέργεια, πόσο barrel distorion έχει στο κάτω άκρο (aka 20mm σε 35mm equivalent),αν το διορθώνει η μηχανή αυτόματα και αν μπορεί να απενεργοποιηθεί η διόρθωση.

Δημοσ.

@matrixxx ευχαριστω :) 
...Οσο για το νεροκρασοποτηρο σωστο...  αλλα ημουν απο το πρωτο σοκ! :ρ

...Θα το διορθωνα λιγο πριν αλλα για καποιο λογο δεν μπορουσα να μπω!! 

Δημοσ.

http://www.katerelos.gr/product/1905/panasonic-dmw-lt-55e.html?ref=3

αν κατάλαβα καλά με αυτο το φακό το zoom παει στο 100Χ + ?

Ηταν πραγματική προσφορά και επειδή την πήρε φίλος βγάζει μια χαρά φωτογραφίες 

(καλύτερες απο κινητο αλλά χειρότερες από dslr). To μεγάλο πλεονέκτημα είναι το zoom που σε dslr το πληρώνεις

πολύ πολύ πιο ακριβά.

η ποιοτητα ολων αυτων των μηχανων ειναι απαραδεκτη.

το ζουμ τι θα το κανεις?

θα παρακολουθεις καμια γυμνη γειτονισσα?

Δημοσ.

Παρελαβα το πρωΙ την φωτογραφικη -και  ενω δεν εχω καμια εμπειρια-  μου φανηκε το ζουμ καπως λιγο...

Δεν ξερω πως να το περιγραψω αλλα για πχ με ζουμ 60Χ και στα 3,5 μετρα στο δωματιο πιανει στο καδρο ενα ποτηρι ...Ετσι πρεπει να ειναι;

Περα απο αυτο οταν ανοιγο-κλεινω το ζουμ κανει θορυβο Δεν ειναι αθορυβο οπως λενε, η οπως σε ορισμενα βιντεακια που εχω δει.

Το σημαντικοτερο ομως ειναι που  οταν εχω ανοιχτο το ζουμ κανει σα να μαγειρευει τηγανιτες πατατες!

Οσο περισσοτερο ζουμ τοσο μεγαλυτερος και ο θορυβος ...που περναει φυσικα και στο βιντεο μετα...

Ειναι φυσιολογικο αυτο παιδια;...Φωτογραφικη αγορασα οχι φριτεζα!

Φωτίες μου άναψες βραδιάτικα φίλε μου.

Όυτε και εγω έχω εμπειρία και με τον θόρυβο που είπες κατα το ζουμάρισμα και μάλιστα ότι μεταφέρεται στο βίντεο,

πολυ με ανησυχεί....

Ενω έχω τόση αγωνία ώς που να την παραλάβω, τώρα δεν ξέρω τί να περιμένω...

Επίσης μήπως διάβασες μεχρι πόσα Gb κάρτα μνήμης μπορεί να πάρει?

• Moderators
Δημοσ.

Αν ειστε σε κλειστο αθορυβο χωρο, ναι το ζουμ καταγραφεται από το μικροφωνο. Τοτε όμως δεν εχετε ηχητικη πληροφορια που θελετε να γραψετε ετσι και αλλιως. Αν όμως ειστε σε έναν χωρο με έναν (ελαχιστο) περιβαλλοντα ηχο, τοτε δεν καταγραφεται ο θορυβος του μοτερ στο βιντεο. Εκανα δοκιμη τωρα πρωι, που μονο κατι σπουργίτια κλπ ακουγονται εξω και ενώ ζουμάρω in/out, μονο αυτά ακουγονται στο βιντεο.

Θυμιζω ότι η καμερα εχει στερεοφωνικο μικροφωνο, με συστημα μαλιστα αποκοπης του θορυβου από ανεμο. (ένα από τα πολλα plus που με εκαναν να την αγορασω)

Δημοσ.

Καλημέρα Matrixxx !!!

Να είσαι καλά για την πληροφορία, ευχαριστώ!!!

Απο ότι ενημερώθηκα τώρα, θα την παραλάβω άυριο...  

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να'σαι καλα! Καλα καδρα!

βασικά το πιο ενδιαφέρον είναι το κάτω άκρο όχι το πάνω.

δεν την πήρα  αλλά έχω περιέργεια, πόσο barrel distorion έχει στο κάτω άκρο (aka 20mm σε 35mm equivalent),αν το διορθώνει η μηχανή αυτόματα και αν μπορεί να απενεργοποιηθεί η διόρθωση.

Η μηχανη τραβαει και RAW. Ολες οι απαντησεις λοιπον είναι "ΝΑΙ" στα παραπανω ερωτήματα. Εχει αρκετο barrel στα 20mm αν θες να το βλέπεις χωρις την αυτοματη διορθωση (μονο σε RAW). Το μεσημερι θα ανεβασω και κανενα δειγμα.

add: δειγμα, RAW χωρις διορθωση και με διορθωση. (χωρις κροπαρισμα, ολοκληρη εικονα/thumbnail)

post-83099-0-37058400-1427896634_thumb.png

Επεξ/σία από matrixxx
προσθηκη δειγματος
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Χμμ τι να πω... Λετε να παιζει να κανει περισσοτερο θορυβο η δικια μου;

-Για μαξιμουμ μνημη δεν το βπεπω τωρα καπου στο μανουαλ... αλλα εδω λεει  

Memory Card Compatibility: SD, SDHC, SDXC

Maximum Memory: SDHC 32GB, SDXC 256GB

...ας μου εξηγησει καποιος και εμενα τι ειναι SDHC και SDXC ...(αν και θα το ψαξω και αργοτερα) https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1SAVU_enGR568GR568&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=sdhc+or+sdxc+which+is+better

...(Ασχετο): Επιλογη για σποιλερ δεν εχει εδω;;; γιατι για να βαλω βαζω copy-paste  κωδικο!

Επεξ/σία από swkhj
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...